Skočit na obsah

Fotka

Povídky...

• Please log in to reply
33 odpovědí na toto téma

#1 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 13.10.2005 18:17

Napadlo mě, že možná nejsem jediný, který se ve volném čase věnuje těm bláhovým pokusům napsat něco přečteníhodného. A možná, že nejsem ani jediný, kdo se v těchto pokusech uchyluje do oblasti fantasy a fantasie vůbec. Zároveň si myslím, že je užitečné, když si může člověk vyslechnout názory na své "veledílo" i od jiných lidí než přátel, známých, rodičů, přítelkyň a přítelů, kteří často bývají zbytečně shovívaví.

Timto bych tu chtěl otevřít místo pro všechny amatérské pisálky, kteří chtějí vyjít tak říkajíc s kůží na trh. A samozřejmě i pro čtenáře, kteří jsou ochotni přispět zajímavými postřehy a konstruktivní kritikou. Abych šel příkladem, sám přispěji se svou troškou do mlýna :)

Staré časy

-povídka z nedávné doby, možná trochu fantasy. 16 stran :)

Výš než létají orlové

- starší povídka, se kterou se mi jakýmsi podivným omylem podařilo zvítězit v soutěži Kaleidoskop (pořádanou časopisem Pevnost), v kategorii dlouhá próza do 18 let. (Musím si trošku přihřát vlastní polívčičku :) ) Slovanská fantasy, 30 stran, snad vás neunudí k smrti :)

Tak vstupte...

Odeslaný obrázek

...a nestyďte se přispět svými výtvory.
  • 0

#2 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 13.10.2005 18:45

Tak tohle je jsite neco kam budu chodit dost casto... jojo :)) *klikne na prvni odkaz povidek* ale nejdriv,...

Do haje, tak az budu mit office......
  • 0

#3 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 13.10.2005 19:35

Zatim jsem precetl STARE CASY, moc moc se my libi dej, moc se mi libi vtipky, sice jsem u jednoho musel cist dvakrat nez jsem ho pochopil ale libili se my. Nejvic asi ten o namaceni susenek a nemoznosti si namacet biftek.
Co se mi nelibilo je pozivani moc otrepanych spojeni, napr.:posvatna pravidelnost.
Vic k teto povidce za sebe nereknu nez ze tematicky my nevyhovovala a presto s emy cetla prijemne. Uz se tesim na tu druhou.
  • 0

#4 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2005 09:34

tak se tedy také pochlubím - je to sice již hodně dávno (zavzpomíná to byla doba ještě se chodilo do školy...) ale posuďte sami, jen je to trochu delší - já to nazval románem 120 stran :-) tak jen komu se bude chtít, jinak odkaz je na stránky kamaráda - skvělá pomůcka pro ADD :biggrin:

ten ode mě se jmenuje Román o Svinovi - P.S. už 3 roky píšu druhý díl je lepší
http://dnd.pantherne...645e3817012252f
  • 0

#5 Sallow

Sallow

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 266 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2005 13:46

Staré časy

-povídka z nedávné doby, možná trochu fantasy. 16 stran :)

Zobrazit příspěvek

Hluboko smekam a svou cepici zametam zem pred sebou (jak by rekl Deekin). Alwin je pro me ze vsech vypravecu tady, ten nejvetsi borec (svym nezamenitelnym humorem a stylem vypraveni), i kdyz posledni dobou konkurence hodne sili. Proste a jednoduse, zeru uplne vsechno co napise :biggrin:
  • 0

#6 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2005 15:31

Co se mi nelibilo je pozivani moc otrepanych spojeni, napr.:posvatna pravidelnost.

Super, diky za postreh. Znovu si to proctu a popremyslim, jestli se tam neco hodi vic. Jeste jednou diky.

Hluboko smekam a svou cepici zametam zem pred sebou (jak by rekl Deekin). Alwin je pro me ze vsech vypravecu tady, ten nejvetsi borec (svym nezamenitelnym humorem a stylem vypraveni), i kdyz posledni dobou konkurence hodne sili. Proste a jednoduse, zeru uplne vsechno co napise

:biggrin: Deekuji.

já to nazval románem 120 stran :-)

Huh :) Tak tohle si rozdelim na etapy.
  • 0

#7 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 18.10.2005 18:23

Tak co lidicky, to nikdo nezkousite psat? Sup sem se svymi vytvory, at mame (nebo aspon ja) co cist :)
  • 0

#8 Host_gGeorg_*

Host_gGeorg_*
  • Host

Odesláno 18.10.2005 18:29

Asi tak pred rokem sem psal IC bylo strasne dlouhy. NEbo tak se mi to aspon zda ted. Treba ti to zabavi.
http://www.neverwint...wtopic=2809&hl=
  • 0

#9 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 18.10.2005 20:03

ked som bola mlada (a blba hehe) a mala som co povedat, napisala som toto :
Zlta ruza
fantasy poviedka, cca 14 stran
vyhrala druhe miesto v sutazi s nizkou ucastou :)
vysla vo Fantazii, casopise s nizkym nakladom :)

Příspěvek upravil licrydis: 18.10.2005 20:04

• 0

#10 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 19.10.2005 20:16

Zlta ruza

Tak tady nezbyva nez zatleskat. Skvele napsane dialogy, krasne popisy... a vubec jdu se stydet :)

P.S.: Doufam, ze se citis jeste dostatecne mlada (a rozhodne ne blba :) abys vyplodila jeste spoustu takhle skvelych textu.
  • 0

#11 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 19.10.2005 20:25

Tak taky sem neco hodim, ac nemuzu cist to od ostatnich bo me to nejak blbne :(
Toto sem napsal pred rokem a neco kdyz sem byl zazranej do Mage Knightu :)))

BTW: Bylo to moje prvni povedena povidka dle meho :))

Přiložené soubory

• 0

#12 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 19.10.2005 21:57

Tak tady nezbyva nez zatleskat. Skvele napsane dialogy, krasne popisy... a vubec jdu se stydet :)

P.S.: Doufam, ze se citis jeste dostatecne mlada (a rozhodne ne blba :) abys vyplodila jeste spoustu takhle skvelych textu.

Zobrazit příspěvek

o dakujem, dakujem. musim este priznat, ze urcita zasluha patri aj Alexandre Pavelkovej, slevenskej sf&f spisovatelke, ktora mi napisala k poviedke par cennych pripomienok. napriek tomu, su tam stale nedostatky :/
napsiala by som dalsiu, ale mam velky problem vymyslat zapletky, a bez toho by to nebolo ono ;)

ja som sa pustila do citania "Výš než létají orlové" a zda mi to na urovni :innocent2:
  • 0

#13 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 20.10.2005 09:39

o dakujem, dakujem. musim este priznat, ze urcita zasluha patri aj Alexandre Pavelkovej, slevenskej sf&f spisovatelke, ktora mi napisala k poviedke par cennych pripomienok. napriek tomu, su tam stale nedostatky :/
napsiala by som dalsiu, ale mam velky problem vymyslat zapletky, a bez toho by to nebolo ono ;)

ja som sa pustila do citania "Výš než létají orlové" a zda mi to na urovni :innocent2:

Zobrazit příspěvek

Jeee, Sasa Pavelkova? :)) Tu pravidelne hodnotim v CKC, kdyz tam neco posle :))
Coz mi pripominaaa...
Lidi, vsichni, co pisete - sup, odeslat prispevky do CKC, at mam co cist, az zase budu hodnotit ;)))

Příspěvek upravil Wikinka: 20.10.2005 09:40

• 0

#14 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 20.10.2005 09:45

Ne ne *vrti hlavou*. Nikam nic neposilejte, co zas s nou budu doma delat, kdyz bude zas nekolik mesicu jen zahrabana v papirech. Si pak zas budu muset z nouze neco pujcit :innocent2:

:smile: :tongue: :smile:
  • 0

#15 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 23.10.2005 17:39

Tak taky sem neco hodim, ac nemuzu cist to od ostatnich bo me to nejak blbne :(
Toto sem napsal pred rokem a neco kdyz sem byl zazranej do Mage Knightu :)))

BTW: Bylo to moje prvni povedena povidka dle meho :))

Zobrazit příspěvek

Konecne jsem se dostal k tomu si povidku precist a mam jednu pripominku. Extremne dlouha souveti (klidne i pet, sest radku) tomu textu dost skodi. Obvzlast kdyz k tem akcnim atmosferickym castem se mnohem vic hodi kratke, nerozvite vety. Priklad:

(toto neni zacatek souveti, cituji od prostredka ke konci vety) ...a najednou ho uviděl, tam v dálce se mezi keři a stromy proháněla vysoká postava, ruce a pas byly spojeny silnou ale tenkou blánou která nahrazovala křídla, hlava vypadala jako obří chlupatá koule v níž rudě zářili jen dvě malé oči, Gromfron namířil mušketu a čekal, když se vampír prodral mezi zástupem svých přívrženců a byl jen pár metrů od něho Gromfron střelil, kulka provrtala zrůdě hruď a ta padla na zem se silným, tupým nárazem.

Najednou ho uviděl. Tam v dálce se mezi keři a stromy proháněla vysoká postava. Ruce a pas byly spojeny silnou, ale tenkou blanou, která nahrazovala křídla. Hlava vypadala jako obří chlupatá koule. Jen úzké škvíry očí v ní zářily jako řeřavějící uhlíky. Gromfron namířil mušketu a čekal. Když se vampír prodral zástupem svých přívrženců, vystřelil. Kulka provrtala zrůdě hruď. Pár potácivých kroků. Padla na zem se silným, tupým nárazem.

Posuď sám co se lépe čte.

Jinak se mi povidka libila. S teckami na spravnych mistech bude vzbuzovat tu spravnou atmosferu ala Zabijec (dosad si sveho oblibeneho netvora) :)
  • 0

#16 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2006 13:37

Tak jsem u sebe na počítači objevil dva, možná tři roky starou povídku, která celou tu dobu odpočívala ve složce "K opravení". Přečetl jsem si ji, opravil hrubky nejhrubšího zrna a teď ji dávám v plen. Něco se mi na ní líbilo, něco méně, ale suďte sami.

Takže pokud máte náladu - čtěte, pokud máte nálady ještě víc - konstruktivně kritizujte. Budete přivítáni s otevřenou náručí :)

Za čest a přízeň krásných panen

Za případné chyby, které unikly mé pozornosti, se omlouvám.
  • 0

#17 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 05.02.2006 16:02

Takže jsem objevil dva až tři roky starou povídku, respektive objevená byla dlouho, ale nechtělo se mi ji přepisovat do elektronické podoby, nakonec jsem se překonal.

Je to z doby, kdy jsem byl ovlivněn knížkama S. Kinga a byl to můj denní chléb, třeba někdo pozná spojitost, krom některých názvů i styl, neříkám kvalita.

Přiložený soubor  TUNEL.doc   33.5K   46 Počet stažení

Co se týče ostatních děl, tak na konstruktivní kritiku si netroufám.
Snad jen, že Staré časy jsem téměř nebo spíše vůbec, nepochopil. Takzvaně: Co tím chtěl básník říct :-)
Nebo spíše chápu, ale je to prostě roztahané jak nějaký epos :) Na druhou stranu ta povídka přesně odráži styl života toho klubu
Ale na tohle jsem byl vždycky levý, takže to vůbec nemusíš brát jako urážku.

Za čest a přízeň krásných panen

Myšlenku taky nezhodnotím, ale líbila se mi slovní zásoba a celkově styl. Přišlo mi to jako výňatek z kroniky té vesnice hihi.

Ostatní jsem nečetl, přiznám se, že fantasy literatuře moc neholduju.

edit: červeně
  • 0

#18 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2006 16:06

Nevim co rikat, nejsem kritik a rikat furt dokola "pekny moc se me to libi" taky neni koser :)), takze jak na to?

Na povidce se me libi ze nenabyla konce biblickych rozmeru ale ze ma krasny lehky dej, takovy dezer, ci predkrm bych to nazval. Zatimco plno pribehu se odehrava v duchu velkych cest a drobrodruzstvi toto ma svou drobnost. Esli me chapete ;))

Inac, se me dalej libi jak se dokazala navodit predstava evropy z nejakyho patnactyho stoleti, teda co me vykynulo na mysli :)).
  • 0

#19 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2006 16:26

Maslostroj:

A jak je to dal? :clover: To se nedela tohleto... mas zbytek? Nebo pises pokracovani?

Jinak sakra narez... uplne me to chytlo.
  • 0

#20 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2006 16:57

Na povidce se me libi ze nenabyla konce biblickych rozmeru ale ze ma krasny lehky dej, takovy dezer, ci predkrm bych to nazval. Zatimco plno pribehu se odehrava v duchu velkych cest a drobrodruzstvi toto ma svou drobnost. Esli me chapete ;))

Inac, se me dalej libi jak se dokazala navodit predstava evropy z nejakyho patnactyho stoleti, teda co me vykynulo na mysli :)).

Zobrazit příspěvek

Ufff... a ke kterepak povidce to je? :)

Ale na tohle jsem byl vždycky levý, takže to vůbec nemusíš brát jako urážku.

Jako urazku to rozhodne neberu, pravda je, ze ta povidka neni nejkratsi :)
  • 0

#21 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2006 17:20

Maslostroj:

A jak je to dal?  :clover: To se nedela tohleto... mas zbytek? Nebo pises pokracovani?

Jinak sakra narez... uplne me to chytlo.

Zobrazit příspěvek

Přestože mě to velice potěšilo, tak pokračování za to nedostaneš ;-)
Zatím nemám, ani nepíšu. Snad někdy *zasní se* kéžby
  • 0

#22 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2006 18:22

Ufff... a ke kterepak povidce to je? :)
Jako urazku to rozhodne neberu, pravda je, ze ta povidka neni nejkratsi :)

Zobrazit příspěvek

Jaj, no to sem zapomnel k tem dedkum v klubu se vyjadrit frasa, mam to nekde ulozeny, moje poznamky. Ono je to vlastne jedno, byly to jen stylizacni vytky typu "vystouravam co muzu abych jenom trapne nechvalil" - jak ostatne naznacil Gobbo. :)
  • 0

#23 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2006 19:00

V jeden z ne zrovna radostných dnů vzniklo tohle:

Přiložený soubor  barikada.doc   26K   40 Počet stažení
  • 0

#24 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 20.09.2006 20:59

takze taky sem neco soupnu, knedliky jsou ode me, hrnky od spoluzaka, byla to nejaka skolni prace..uz nevim presne na jake tema

Přiložené soubory

• 0

#25 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 20.11.2006 22:04

Tak nějak to začlo a někam to dospělo.

Přiložený soubor  Půlnoční_Slunce.doc   25K   43 Počet stažení
  • 0

#26 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2007 10:41

Dopsal jsem další povídku. Předem se omlouvám, za jistě větší množství chyb, neb kamarádčina korektura ještě nedorazila. Až dorazí, samozřejmě ji sem dám. Enjoy :)

http://sweb.cz/Slaan...kv...tinách.doc

= Dámy v květinách (To odkazovátko mi nějak blbne.)
  • 0

#27 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2007 12:56

tak aby se nereklo taky sem neco hodim, ale neni to jeste takove jake bych si pral. Posílal jsem to do jedne souteze kde sem nic nevyhral :p (aby to tu konecne nekdo rekl naplno a ne jen prihrivat si polivcicku ;) )

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  Osud.rtf   71.53K   32 Počet stažení

• 0

#28 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 20.04.2007 21:41

Je tomu už dobrých, kolik? Sakra dlouho let, co jsem se stal kapitánem lodi, která by mi přirostla k srdci, vlastně, co bych povídal. Žádná mi k němu nepřirostla tak, abych jí nemohl opustit či prodat.
Od té doby se potácím po přístavech všech koutů světa, od jedné námořnické krčmy k druhé a hledal jsem někoho, kdo by mi dal tu možnost, kdo by mi dal novou loď a já znovu pocítil ten pocit, který zažívá jen námořník.
Snad osud tomu chtěl a příležitost se mi naskytla a ne jen tak nějaká. Ach, to nebyla loď, byla to bohyně mezi dřevenými dámami. Když mě člun vezl k té krasavici, skoro mi slza ukápla. Dlouhý trup, na první pohled hbitý a pevný, krásný! A já věděl že tahle loď mi vrátí pocit, který jsem ztratil už dávno, po kterém zůstaly jen vzpomínky.
Snad jakoby i loď samotná toužila po kapitánu, po někom kdo by jí dal smysl, aby zúročil ty hodiny v přístavních staveništích.
Ach, zase cítím dřevo určené pro moře pod svými nohami, neodolám a pohladím zábradlí i palubu, kormidlo jako by zpívalo pod mým dotekem. Něco, co se nedá koupit, jsem znovu získal.
První den plavby jsem tu dlouhou krásku poznal blíže a zamiloval jsem si ji, ach ano, jak já sem si ji zamiloval. Hnala se po hladině jak divoký kůň po stráních a rozrážela slanou stěnu vody, která se ji stavěla do cesty. Houpala mne na vlnách, kolébala jak matka dítě a já chtěl, aby mě nesla! Aby mě nesla skrze divoké bouře i klidné dny a já jí to vracel. Jeden pro druhého, ona pro mne a já pro ni. Tak sem to chtěl, tak by to měl cítit každý kapitán. Poznával jsem ji každou vteřinou, věděl jsem že dokud se plaví, dokud je nad modrou hladinou, popluje, neexistuje a nebude existovat chvíle, kdy by zakolísala. Ale pokud by měla jít ke dnu, půjde rychle, nedá sobě ani mě čas uvažovat, vše co jsem získal buď zmizí v nenávratnu během okamžiku a nebo získám víc. Ach, jak byla ta kráska úžasná. Já v té chvíli nebyl pánem sedmi moří, já vládnul celému mořskému světu! Já obchodoval ve všech přístavech, plnili jsme břicho dřevěné lady tím nejvybranějším a já byl pyšný že to můžu být já, kdo jí hýčká, kdo se o ni stará. Možná to že nemám děti, možná proto sem se k ní tak upnul. Možná proto mě tak bolely skaliska, která rozrazila její trup, možná proto mě tak bolelo že šla ke dnu, ale jak jsem řekl. Šla rychle, žádné váhání, nemohl jsem nad tím moc přemýšlet, nestihl jsem ani pohladit naposledy palubu, přičichnout ke kormidlu, které jsem nechal přetřít tou nejlepší barvou, kterou jsem sehnal. Nic, záchranný člun se kolébal se mnou sám na moři a já pozoroval jak mizí pod hladinou jediné, co jsem si tak zamiloval. Jediné, co dokázalo dát mořeplavci smysl, jediné… čert aby to spral.
  • 0

#29 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 22.04.2007 18:29

Tak a tady mám další nějaký výtvor, předem říkám že už byl dříve někde publikován tuším že to bylo na Andoru, tak abyste se nedivili ;)

Přiložené soubory

• 0

#30 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 16.08.2007 13:10

Nejspíš další padlá iluze. Vítám tě do skutečného světa.

Přiložený soubor  Prej_láska.doc   29K   41 Počet stažení
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních