Zdar. Co takhle pouvazovat na pridani itemu na perma haste ? Treba u damy za xx esenci? Dik za reakce .

Odesláno 14.06.2016 21:52
Odesláno 14.06.2016 23:31
perma ne, ale haste item jo... dokonce az na uroven iounsky kamen rychlosti...postava ziska rychlost jako monk na 30(pohyb) plus haste na kola utoky ect. a trvalo by to nejaky ca za kery by to kvadraticky klesalo na uroven puvodne postavou majici. 80esenci navrhuju
Odesláno 14.06.2016 23:59
(nechci spoilerovat, takze kdo nechce cist o Kekropech tak necist)
Navrhoval jsem pridat haste ke Kekropum (ne jako trvaly, ale jako svitek), ale pry by to bylo moc silny, mit haste na delsi dobu, nez jsou ted kouzla. Na Kekropa jsem to navrhoval proto, ze si myslim, ze by pak mel smysl i pro castery, jako jsou wizny treba. Pro ty nema momentalne Kekrop zadny vyznam a tohle si myslim, ze by mohlo zaujmout hlavne castery.
Odesláno 15.06.2016 00:49
Odesláno 15.06.2016 00:50
Kekrop ma vyznam jen to musí byt kosa... A musí byt moje
Ted vážne, jak pro castery?
Odesláno 15.06.2016 18:26
perma ne, ale haste item jo... dokonce az na uroven iounsky kamen rychlosti...postava ziska rychlost jako monk na 30(pohyb) plus haste na kola utoky ect. a trvalo by to nejaky ca za kery by to kvadraticky klesalo na uroven puvodne postavou majici. 80esenci navrhuju
A proč ne?
Za mých časů bejvávalo. Pravda, to jsme ještě pořádně nevěděli jak se to hraje . Pak se zrušilo.
Ví někdo proč? Jako vždycky někdo řekne "perma haste je blbost", ale proč vlastně? Můžete to tvrzení podložit argumenty? Stejně vám to v dungu bufuje prskavka nebo klerik nebo sami hrajete prskavku/klerika aby jste furt nemuseli chodit jako slimáci.
Jako mám nějakou představu o tom co by se stalo s perma hastem. Monk rychlost je s haste poměrně dobře zabugovaná a obecně tu mlátiči dávají drsný DPS díky dost přesíleným zbraním z craftu. Ale nadruhou stranu stejně všichni chlastají haste flašky nebo mají za prdelí sočku bo klerika.
Fakt by to bylo tak moc imba?
O tomhle je třeba se pobavit protože pokud tu perma haste není z nějakého konkrétního důvodu (který tuším) napadá mě spousta věcí co s tím udělat.
Odesláno 15.06.2016 18:39
Bejvaly běžně dostupné botky z palety. Zrušilo se to nejspíš proto, že haste je jako perma stat opravdu silná záležitost. Rychlost pohybu,větší AC, více utoků za kolo a hlavně dvojnásobný počet seslání kouzel v jednom balení. To je hodně.
Odesláno 15.06.2016 18:53
a u casteru wizz/cler/sorc usetrena kouzla...
Odesláno 15.06.2016 19:10
Klerik by si mohl vzit i jinou domenu nez putovani.
Odesláno 15.06.2016 19:15
konec nudnym a pomalym presunum
Odesláno 15.06.2016 20:11
pořád to ale vychází na přesílené Pc postavy proti neposíleným NPC ....
přesně to popsal písek kousek výš
Odesláno 15.06.2016 20:30
hlavně dvojnásobný počet seslání kouzel v jednom balení
Ano ale stejně si ho furt cástíš a monstra jsou vyvážené na to že cástíš 2 kouzla za kolo. Asi není jediný dung kde bys to dal bez 2 kouzel za kolo, teda až na to že právě kvůli chybějícímu perma haste spousta mágů jede spellbow/spellsword žejo, ale pokud se bavíme o situaci kdy máš do něčeho smažit kouzla bez haste to nedáš.
a u casteru wizz/cler/sorc usetrena kouzla...
Pokud seš 100% sólista tak jo, jinak ne. Každý mít perma haste nebude.
Odesláno 15.06.2016 21:04
s tim ac to nebude tak zhave, ne?
nejlepsi craft botky = 6 ac
nejlepsi craft botky + haste = 10 ac
haste botky = 4 ac
a stackovat mage armor uz nejde
Odesláno 15.06.2016 21:32
Pár postřehů od starýho elipsáka:
1) Mág na útačná kouzla se tady prakticky nedá hrát. Všechno tady má tak vysoké záchranné hody, že se vám většina NPC vysměje do očí. A to za předpokladu, že nejsou rovnou imunní. Zůstanou vám tak maximálně igms, vadnutí a oči pro pláč. A o mázích přes vyvolávání ani nemluvím. Co tedy zůstává silnou stránkou mága? PvP a boostění party. Pojďme ho okleštit a tu druhou výhodu mu taky vzít.
2) Pobavil mě shadowův argument "stejně tu každý chodí s mágem nebo klerikem, tak proč si to rovnou nedat perma z itemu". No jo no. Když někdo umře, stejně nejde očistcem, ale zavolá si kamaráda klerika. Proč tedy nezrušit očistec a nedat všem postavám nesmrtelnost? Stejně je to nepohodlné, ležet někde a čekat na res, podobně jako chůze bez haste.
3) Má někdo ze současně aktivních hráčů pocit, že je to moc těžký a bylo by potřeba přidat do hry další hráče zvýhodňující item?
Odesláno 16.06.2016 06:16
Příspěvek upravil Drtik: 16.06.2016 06:17
Odesláno 16.06.2016 12:38
2) Pobavil mě shadowův argument "stejně tu každý chodí s mágem nebo klerikem, tak proč si to rovnou nedat perma z itemu". No jo no. Když někdo umře, stejně nejde očistcem, ale zavolá si kamaráda klerika. Proč tedy nezrušit očistec a nedat všem postavám nesmrtelnost? Stejně je to nepohodlné, ležet někde a čekat na res, podobně jako chůze bez haste.
Vytrháváš to z kontextu, to co jsem napsal je protiargument k tomu že haste dává takovou a takovou výhodu tomu a tomu. Ano to skutečně dává, ale haste se dá z různých zdrojů získat dočasně a NPC/dungeony jsou vesměs nastaveny na to že haste máš. Jistě mít ho permanentně dává o něco větší výhodu než ho mít jen 8x denně na 5minut nebo ve flašce prakticky jen na těžší spawny pokud seš mlátička.
Ale vesmeš máš pravdu je to stejný argument. Já jsem totiž hráč kterého baví akce a ne roleplay. A proto nepovažuju různá omezení a limity jako nástroje které zvyšují obtížnost. Na tom plazit se po celé mapě jako šnek není obtížného naprosto nic je to jen opruz. Na tom ležet nazemi 2hodiny a čekat na klerika taktéž není nic obtížného je to jen opruz. A jít přes očistec a ztratit postup za 4hodiny už vůbec nijak nenavyšuje obtížnost, je jen ještě větší opruz a proto v 99% si hezky počkáš na klerika žejo. Hlavně když mezitím můžeš lognout jinou postavičku a hrát za ni a až klerik prijde na místo tak si hezky prelogneš. No jsou různé způsoby jak se opruzu vyhnout ale není lepší ho eliminovat?
Na moji otázku zatím nikdo neodpověděl, ale to se dalo čekat když se vyjadřují pouze oběti systému a ne tvůrci/udržovatelé.
Já si teda fakt nemyslím že je perma haste zrušené z důvodů vyvážení, podle mě to bude něco jiného. Ono, každý kdo tu tvrdí že perma haste je imba zřejmě zapomíná na to že je mnoho způsobů jak by takový perma haste item mohl vypadat a jak by se získával/kolik by stál.
Může to být kuše. To pak prskavkám zabrání nosit craft hůl a socket meč (což je teda slabší varianta) nebo 2 socket mečíky. Jakožto kuše s ní neuděláte žádný solidní build který by to s tou kuší mohl mlátit, takže žádný spellbow/spellsword ani hranda na kuši by nebyl hratelný protože taková kuše by měla ubohý bonus k útoku a žádný dmg navíc. Být to na kuši pomůže to prskavkám přes kouzla, což je sorta postav které se prakticky hrát nedají a slouží jen jako buffeři do party. A jinak by to každý využíval pouze na rychlou chůzi po mapě. Co se proměn týče, mágovy proměny to nepřebíraj takže každý mág který používá tensera/dračího rytíře stejně musí mít normální haste a cástit si to před proměnou jak se to dělá nyní. Drak to taky nepočítá, zůstává jen risen (což je mimochodem build který haste nepotřebuje vůbec) kterému to ale nic nedá protože ten chce mít dmg, a rakshasa - tam by to přineslo docela velký buff protože teď se u rakshasy bere zrychlené kouzlo žejo.
Když to budou boty, jak už tu někdo spočítal, tak ano dostaneš perma haste, ale přijdeš o hoodně bonusů od ST botek. A to ještě nepočítáme to že když nosíš ST boty a haste si/ti někdo buffne, dostaneš obě výhody žejo což dělá haste boty ještě slabší. Co se proměn týče, mág nic, drak nic, element nic, risen/raksha poměrně slušný buff.
Když to bude zbroj, nepůjde to jen tak přehodit v boji, a opět s tím dostaneš nižší hodnoty než s craft zbrojí. Nebude to pak moct použít mnich, který je už tak rychlej a který má už tak dost útoků. Co se proměn týče, zbroj by posílila draka. Nadruhou stranu, drak se tu moc nepoužívá z různých důvodů. Ale dost by to posílilo proměny elementálů kteří teď musí mít zrychlené kouzlo.
Když to bude opasek, nebudeš pak moc mít opasek s imkou (ikdyž je pravda že není moc problém přehazovat to, to je fakt, přehazování je zlo a už teď se přehazují různé pásky na imku dle potřeby). Co se proměn týče, mág nic, drak nic, element nic, raksha nic moc protože s tou potřebuješ opasek na imku. U risena menší buff - ale jak bylo řečeno risen haste nepotřebuje vůbec, imka na implozku asi lepší.
U jiných itemů by to asi bylo dost výhodné, každopádně je třeba si uvědomit, že případný haste item může mít:
- postih k AC
- postih k vlastnostem
- postih k savům
- postih ke skillům
- postih k dmg
- zranitelnost dmg
- zraňování (antiregen)
Taky by takový item asi nebyl pro každého a nebyl by dostupný pro nižší lvly. Tedy, stále bys musel překonat 1-30 bez perma haste a k takovému itemu by ses dostal až po dlooouhé době, pokud vůbec (nic pro causual hráče).
Než přidávat itemy, by bylo lepší něco provést s x povoláním momentálně nepoužitelným na Démoně. Přeměny ani nemluva. Co by jste víc chtěli vymyslet když se jede 10 stejných buildu dokola(berte s rezervou). Co kdyby byla nějaká přeměna nebo povolání čistě booster? (Haste by mohl nakouzlit na pořad než by se šel vyspat pak by spadlo to samé x dalších kouzel co by mohl mít, haste jsem napsal jen že se tu o něm jede. Pak by se, ale museli upravit útočná kouzla mágů a sorcek když by byl i jiný booster a oni nemuseli tahat 20x haste. Nač přidávat další odstín černé, když lze přidat zelenou?
Já si myslím že možnost získat perma haste by toto ovlivnila. Ten počet self-haste casterů by se výrazně zredukoval. Za sebe můžu říct že když jsem přemýšlel co si na demoně zahraju tak jsem měl jen tři možnosti. Mága (bo sočku), klerika s putováním nebo barda. Nadruhou stranu, co se mě týče, připadný perma haste item za 100 esencí s ILR 30 by mě stejně asi nenavnadil na to hrát něco bez haste .
Odesláno 16.06.2016 13:21
Odesláno 16.06.2016 14:41
Uz jsem si zvykl, ze tu hraci neguji navrhy a vlastne ani poradne nevi proc !
Odesláno 16.06.2016 19:04
je to kvůli konovi pac ten ma velkou hlavu...
haste item = kun na nic(tedy RP zalezitost), k tomu jen dodam ze je to nejaka doba z5 co se zavedl zakaz koniku v dungu dost lidi tu ještě porad pamatuje probihani DZ na koni a nebo jezdeni na ressy
ja bych klidne haste item pridal s omezenima co tu shad vypsal (rozumnyma) a kone bych predelal na vyvolat - pokecat - vybrat cilovou lokaci - port na zvolene misto
Odesláno 16.06.2016 19:50
Tak porty bych určitě nezaváděl. Nicméně je fakt, že by pak byl kůň v té verzi v které je teď, na nic.
Odesláno 16.06.2016 20:27
Tak porty bych určitě nezaváděl. Nicméně je fakt, že by pak byl kůň v té verzi v které je teď, na nic.
A z Elfiho ostrova ti nevadi ? Ja osobne ho pouzivam dost casto a nejak me to moc nepohorsuje teda. Jinak napis duvod proc ses tak striktne proti .)
Příspěvek upravil Aved: 16.06.2016 20:28
Odesláno 16.06.2016 20:35
Jsem proti portům. Boty si vyhlasujte jak chcete.
Příjde mi, že portovat se pomocí koně (jasně, záleží kam), je prostě špatnej move. Ale dělejte si co chcete :D Podřídím se jako vždy.
Odesláno 16.06.2016 20:52
kůň by o funkci nepřišel , děláš jakoby si ty haste botky pořídilo hned 50lidí najednou.
Ty porty koněm jen do Alicie do budoucích stájí jinak normálně nechat na ježdění
Odesláno 16.06.2016 21:06
Za předpokladu že by se perma haste v nějaké formě vrátilo na demonu (což si nemyslím že se stane ale diskutovat o tom můžem), by asi nebylo moc důvodů si koně pořizovat to je pravda.
Nadruhou stranu je fakt že koně dělají lagy (těm kteří je nemaj a jsou ve stené lokaci) což je důvod proč koně upřímně nenávidím . Pryč s nima fůůůůj .
Odesláno 17.06.2016 00:51
Mě se líbí to portování, Alicie - vesnice v morlagu - elfí ostrov - opuštěná vesnice, apod. Nesníží to obtížnost, ale nebude už opruz běhat z jedné strany serveru na druhou. Dal bych 5 esenci jednu hůlku (tam a zpět) + 5k za port.
Odesláno 17.06.2016 02:07
Bejvaly běžně dostupné botky z palety. Zrušilo se to nejspíš proto, že haste je jako perma stat opravdu silná záležitost. Rychlost pohybu,větší AC, více utoků za kolo a hlavně dvojnásobný počet seslání kouzel v jednom balení. To je hodně.
Zas tak bezny nebyli, ja je koupil u DMka za 250k v questu ktery nebyl moc casto. Zobak orla byl u damy a kuse s haste, brneni v pokladech. pak tu byla jeste cerna roba s haste v craftu. Zrusilo se to protoze lidi v klidu solovali doupe obru, zlatak, K4 atd. Maximalni level v te dobe byl 22 a kdyz jsi treba udelal F/RDD s devastem a mel perma haste, vybouchal jsi skoro vsechno.
Odesláno 17.06.2016 10:26
Zas tak bezny nebyli, ja je koupil u DMka za 250k v questu ktery nebyl moc casto. Zobak orla byl u damy a kuse s haste, brneni v pokladech. pak tu byla jeste cerna roba s haste v craftu. Zrusilo se to protoze lidi v klidu solovali doupe obru, zlatak, K4 atd. Maximalni level v te dobe byl 22 a kdyz jsi treba udelal F/RDD s devastem a mel perma haste, vybouchal jsi skoro vsechno.
docela by mě zajímalo jestli bys vysóloval aktuální top dungy s róbou haste z palety (jen haste a omezení na monka). Test server je a lidi na to taky sou tak že by se to skusilo?
Odesláno 17.06.2016 11:14
Příspěvek upravil gravianus: 17.06.2016 11:15
Odesláno 17.06.2016 13:35
de facto to, co jde dnes solnout, by šlo solnout rychleji
ale nápad na spěšný ustup, třebas velká flaška na 3-5 tahu, by zas nebyl tak uplně od věci
a nebylo by asi moc složitý to implementovat ....
Odesláno 17.06.2016 16:50
Ono mit potencialne stale +1 utok dela hodne i pro buildery.
Jako jo to je pravda. Mlátiči jsou dost silný už teď a kdyby měli perma haste byly by ještě silnější. Voni to haste v dungu dostávaj, ale narozdíl od prskavek na něm nejsou závislí a můžou si jít expit do DO2 bez něj, haste lektvar se pak používá jen na těžké encountery a v krajních případech.
U prskavek to podlě mě žádný hukot neudělá. U prskavky si to haste furt cástíš a bez haste tak max sbírat bylinky v lese. A když už zrovna nechceš kouzlit ale jen se přesouvat cástíš si expeditious retreat. A monstra jsou vyvážené na to že kouzlíš 2x za kolo. Pokud by to měla být haste kuše tak jak jsem říkal - haste furt musíš mít pro ostatní nebo do proměny kam se i kuše nezapočte, žádný build s tím neuděláš nemá to dmg, možnáááá tak zenko klerik ale to jen tak do lvl 20. Bylo by to prostě pohodlnější hrát prskavku. Co se druida týče, tam to taky nebude tak žhavý, jako jo druid je imba už teď ale to kvůli proměnám hlavně. No a do proměny se to nezapočítá takže kdo bude chtít kouzlit 2x fireball v proměně stejně musí mít autoquick. Posílilo by to ale raskhasu a to docela slušně protože teď u ní musíš mít autoquick, nebo normální quick a sesílat quick+max. S haste kuší by pak šlo sesílat max/max což uděláš slušný rozdíl - no a nebo bys ušetřil 2 nebo 3epické featy pokud máš rakshasu s autoquick. Myslím si že by ale hráči co hrajou raskhu rádi vyměnili haste kuš za nějaký nerf (třeba zrušení toho buffu co se rakshe přidal).
Příspěvek upravil shadooow: 17.06.2016 23:24
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních