Exp zbroje od krejciho
Odesláno 09.11.2011 17:47
hlavne aby do nich sli vlozit stredne sutriky
Odesláno 09.11.2011 18:12
Odesláno 09.11.2011 21:14
Ne, jestli neco, tak se zrusej exc veci u kovare.
tak diki, ted mne vsetci zlincujou

Odesláno 09.11.2011 22:14
Odesláno 09.11.2011 22:39

Odesláno 09.11.2011 23:32
Odesláno 09.11.2011 23:49

Odesláno 09.11.2011 23:49
a co takhle aby šli střední kameny vkládat do rób a tvrzených zbrojí ? kdyyb se zrušili exc věci,padnou tím střední krystaly...a malé by málo kdo vykupoval,a už vidím jak každý svůj osoketovaný adam se střední oranžádou ochotně mění za neex bez kamenu =-D
A co takhle, kdyby Tonda Ukec prodával haste boty za 20 zlatek? Je to sice hodně extrémní příklad, ale je to příklad, který se ubírá stejným směrem, jako tvůj návrh :)
Odesláno 10.11.2011 05:43
btw rukavky sou už tak " slabe" oproti ada zbranim tak zbranim sebrat jeste zpomaleni ?
co přinese zrušeni ex kromě poklesu motivace craftit - menši zisky a menšího odvodu gp z modulu ?
mno povidej dědulo jaký je vlastně duvod to měnit ? jake sou ty extremni výhody ? roky to tak funguje lidii sou zvyklí .... spokojení
Příspěvek upravil Drax: 10.11.2011 05:45
Odesláno 10.11.2011 08:16
Odesláno 10.11.2011 08:51
Odesláno 10.11.2011 10:17
(nemusí to být jen adam ale třeba shadow/mitril/verd/rub atd...)
proč krejčí nemůže dosazovat krystaly střední velikosti do svých výrobků a kovář ano ?
Odesláno 10.11.2011 11:06
Protoze stredni jdou vkladat jen do exc. a krejci exc. vyrobky nevyrabi. To je jednoducha logicka souvislost :)proč krejčí nemůže dosazovat krystaly střední velikosti do svých výrobků a kovář ano ?
Co se tyce moji averze vuci exc. vyrobkum, je to jednoduche. Nelibi se mi, ze existuje vyrobek, pri jehoz pokusu o vyrobeni vzknikne neurceny mnozstvi 'odpadnich' vyrobku. Castecne toto muze resit obchodnik se svejma zakazkama, ale samozrejme previs 'odpadnich' vyrobku je vyrazne vyssi nez eventualita, ze takovy vyrobek bude pozadovan v zakazce. Teda mi existence exc. vychazi jako pekna chujovina.
Odesláno 10.11.2011 11:21
Protoze stredni jdou vkladat jen do exc. a krejci exc. vyrobky nevyrabi. To je jednoducha logicka souvislost :)
Co se tyce moji averze vuci exc. vyrobkum, je to jednoduche. Nelibi se mi, ze existuje vyrobek, pri jehoz pokusu o vyrobeni vzknikne neurceny mnozstvi 'odpadnich' vyrobku. Castecne toto muze resit obchodnik se svejma zakazkama, ale samozrejme previs 'odpadnich' vyrobku je vyrazne vyssi nez eventualita, ze takovy vyrobek bude pozadovan v zakazce. Teda mi existence exc. vychazi jako pekna chujovina.
Mno a tak dát na výber při výrobě co chceš udělat - občejný klacek, nebo vylepšený klacek(jako exc, menší šance na uspěch)
Když neuspěješ při výrobe lepšího prostě přijdeš o material, ale ne o licku a žádné zbytky nebudou.
Ale už vidím ten dialog s kovadlinou při craftu :-)
Odesláno 10.11.2011 12:23
Odesláno 10.11.2011 12:36
Ano, toto by slo. Pak se ale dostaneme k tomu, ze tu horsi verzi by logicky nikdo nekupoval a proto se dostavame do posledniho kroku - nema smysl mit dve kvalitativni varianty.
tu by som mohol nadviazat na jeden moj stary napad (cca 2-3 roky) kde sa vyrabali len normalne veci a vylepsenia sa pridavali magicky za poplatok.
Odesláno 10.11.2011 12:56
Protoze stredni jdou vkladat jen do exc. a krejci exc. vyrobky nevyrabi. To je jednoducha logicka souvislost :)
Podle mě se na to díváš jenom z jednoho úhlu. Uvědom si, že zařazení neexc výrobků do kategorie "odpad" není chyba systému, ale hráčů, kteří jsou příliš rozmlsaní, než aby chodili v neexc výbavě. Já už nějaký pátek po hře běhám s neexc mečem a nemám s tím problém. A co víc, mně přijde správné, že pokud chce mít hráč o chloupek lepší zbraň, pak musí mít buď štěstí a nebo si hodně připlatit.
Odesláno 10.11.2011 13:06
1) odvadí to peníze z modulu ( za licence )
2 ) odvádí to materiál z modulu a tudíž to dává práci a zábavu horníkům kteří musí jezdit kopat
3) pokud se to nevyhodí do koše ale recykluje tak to dává práci a zábavu obchodníkům.
..takže podle mě exc/neexc varianta věcí má minimálně 3 přínosy pro modul.
edit : jak píše elipsák...ba naopak aby se více podpořila ekonomika (odliv peněz z modulu ) a hráči nebyli tak zmlsaní a každej si nepřiplatil těch pár směšnejch gp za exc, tak bych zhoršil pravdepodobnost ze se povede exc, a zvysil cenu licenci.
a dále bych se přikláněl za možnost soketovat brnění (obyč neexc ) i rob ( obyč neexc ) od malych až po velké kameny - tím by se vyvážilo neexc s kamenem vs exc, dalo by to více možností hráčům... , ale rozhodně za několikanásobně dražší peníz než doteď.
Příspěvek upravil Lord Mate: 10.11.2011 13:14
Odesláno 10.11.2011 13:12
Odesláno 10.11.2011 13:12
Sorry, ale to ze ty behas s neexc mi muze bejt maximalne tak sympaticky, ale tot vse. Nemam nic proti priplaceni za extra neco lepciho, ale je nesmysl, aby pri tom vzniknul vyrobek, kterej kupujici nechce. Jakou pak ma takovej vyrobek cenu? Podle me nula. A to je presne to, co nechceme - nechci aby si nakej zbohatlik prisel pro exc savlicku a pri tom mu vzniklo pet neexc, ktery v lepsim pripade hodi do kose, v horsim rozda.Podle mě se na to díváš jenom z jednoho úhlu. Uvědom si, že zařazení neexc výrobků do kategorie "odpad" není chyba systému, ale hráčů, kteří jsou příliš rozmlsaní, než aby chodili v neexc výbavě. Já už nějaký pátek po hře běhám s neexc mečem a nemám s tím problém. A co víc, mně přijde správné, že pokud chce mít hráč o chloupek lepší zbraň, pak musí mít buď štěstí a nebo si hodně připlatit.
Odesláno 10.11.2011 13:19
já osobně si myslím, že to že existuje varianta že exc se podaří až na nějaký Xtý pokus a mezitím se vyrobí několik neexc, které se bud vyhodí, nebo zrecyklují je naopak dobrou věcí. protože
1) odvadí to peníze z modulu ( za licence )
2 ) odvádí to materiál z modulu a tudíž to dává práci a zábavu horníkům kteří musí jezdit kopat
3) pokud se to nevyhodí do koše ale recykluje tak to dává práci a zábavu obchodníkům.
..takže podle mě exc/neexc varianta věcí má minimálně 3 přínosy pro modul.
Jak pise Tery - toto se da dosahnout stejne tak dobre s jednou variantou vyrobku
1) licence je konstanta, muzeme s ni manipulovat jak se nam zlibi, pokud by se nam zdalo, ze po zruseni jedne z variant je druha prilis levna a malo se odlevaji penize - tak se proste cena za licenci zvysi. Jakej je rozdil mezi tim vyrobit tri vyrobky s licenci 1000 anebo jeden s cenou 3000?
2) mnozstvi potrebneho materialu je konstanta, muzeme s ni manipulovat jak se nam zlibi a plati tedy vse z predchoziho bodu
3) uplatneni nechtic vyrobeneho neexc vyrobku na stromoradskem trhu je velmi velmi diskutabilni. Vyrobim tri neexc. shadow savle. Jaka je sance, ze to ode mne nejakej obchodnik koupi, protoze to potrebuje do zakazky? Jak casto kovu savle a jak casto se oproti tomu savle vyskytuje ve stromoradskych zakazkach? Generuje se vubec do zakazek shadow material?? (odpoved: ne, a tedy shadow savli od tebe zadnej obchodnik nekoupi)
Teda ja porad nevidim ani jeden prinos pro modul. Oproti tomu negativ je cela rada.
Odesláno 10.11.2011 13:22
Takze poprosim o klid. :)
Odesláno 10.11.2011 13:33
Jinak nekteri se mi zda, ze se tu zatnuli a jsou nafouknuty, ze jim chceme zrusit exc. vyrobky. Ano, chceme mit jen jednu kvalitu, to ovsem neznamena, ze se existujici exc. zrusej, budou odebirat nebo tak neco. Dokonce to ani neznamena, ze kazdej, kdo nema ted jeste koupenej exc., tak by tak mel honem rychle ucinit, pac pak se k tak dobrymu itemu uz nedostane. Ne, zruseni dvou variant proste muze znamenat jen to, ze se zrusi ta horsi (neexc.).
Takze poprosim o klid. :)
Sorry, ale tohle se ti opravdu jenom zdá. Nikdo se tu nenafukuje a pochybuju, že by měl někdo strach o odebrání svých věcí. Já navíc stále nevidím ta negativa. Jestliže uděláš to, co jsi tak hezky popsal v těch 3 bodech, tak to bude úplně tuplem stejný jako dosud, akorát přitom nebudou vznikat výrobky, o který je menší zájem. A to je ono? To je ten velký přínos?
PS: Jak vysvětlíš zbrojířům a platnéřům, kteří si dali tu práci se skillováním tavení pro zvýšení šance na exc, že tato jejich námaha byla zbytečná?

Příspěvek upravil Aelipse: 10.11.2011 13:34
Odesláno 10.11.2011 14:17
Tak tobe se to mozna zda jako nepodstatna vec, ale pro me je to celkem zasadni, ze se mi takovy vyrobky podkopavaj ekonomiku. Navic mi ani jako hraci neprijde nejak extra zabavny prijit za kovarem s tim ze chci exc zbran a on mi neni schopnej rict, kolik mu mam zaplatit (pac sam nevi, na kolik pokusu to da). Me pak nezbejva nez si s nim vyhandlovat nejakou cenu do ktery si bude muset zohlednit riziko, ze se mu to povede az na x.tej pokus (a teda bud obere sebe anebo me) anebo mu platit extra kazdej pokus zvlast. To mi proste prijde ujety. To je jako bych prisel do reznictvi a chtel veprovy rizky a voni mi rekli ze 'no, neco sme objednali, ale nevime co dojde, mozna to budou kureci. Bud jak bud nam tu namahu s kurecima rizkama stejne zapltatte a pak si je treba hodte do kose".(...) tak to bude úplně tuplem stejný jako dosud, akorát přitom nebudou vznikat výrobky, o který je menší zájem. A to je ono? To je ten velký přínos?
Tak kdo me zna, tak vi, ze uz nekolik let vykrikuju, ze taveni je pro kovare nesmysl. :) Ale vazne, toto nikomu vysvetlovat nemusim, to ze nekdo delal neco zbytecne je sice smutny, ale zadna skoda nikomu nevznikne (aj nadale bude moct preci vyrabet cely spektrum svejch vyrobku). To, ze mame ted pokrivenej stav, kdy kovar musi aj tavit, aby byl schopnej vykovat uplne vsechno preci neznamena, ze jakmile to napravime, tak budeme nekoho odskodnovat?PS: Jak vysvětlíš zbrojířům a platnéřům, kteří si dali tu práci se skillováním tavení pro zvýšení šance na exc, že tato jejich námaha byla zbytečná?
Odesláno 10.11.2011 15:12
Máš taky pravdu v tom, že nemusíš nikoho odškodňovat za zbytečnou práci, kterou udělal. Stejně tak bys ale mohl říct, že vůbec nemusíš o zavedení novinek s nikým diskutovat a nebo (nejnázonější je extrém) náhodně vybranejm lidem promazat účty a říct, že nemáš povinnost jim ty postavy vracet :)
Nicméně tvoje stanovisko chápu a pokud se ti podaří zařídit, aby takovou změnou nepřišli k újmě majitelé neexc ani exc věcí, pak s tím budu i souhlasit.
Odesláno 10.11.2011 15:42

Odesláno 10.11.2011 15:42
nepovede se ex pak ji zrecykluje nebo prodá za nižší cenu zájem je a dava to lidem možnost setrit na top nebo se spokojit s prozatimním slabsim
prostě ex žadne negatvum nenabizí pozitiv několik
a sry dědo ale to že se máš problem dohodnout s kovařem neni duvod k rušeni ex / neex vetšina lidí problem s domluvou nemá tak čím to ?
btw když chceš tak srovnavat s realitou
při vyrobě taky vznikají dokonalé a nepovedene kusy
pricemz nedokonale se prodavaji se slevou ( přelisky, nepřesnosti,chyby....)
edit : last prispevek
urpavou sance dosahnes jako ceho ?
- mene recyklace pro obchodniky
- ada jen pro lootery nebo boháče aktualně si chudší / rpčkař muže sehnat neex za nesrovnatelnou cenu s ex a behat s nim
+ ?????? nic jen nesmysl o řeznictví :D
možná když obcas lognes dm zjistis že s neex zbrani běhají lidi naprosto bežně a že řeči o bezcenosti neex zbrani sou kraviny
to už vic narušuje ekonomiku fakt že je pro spoustu postav shadoow lepsi než ada
nemluve o tom že budto male nebo středni ( podle toho ktere by do finalni jedine zbraně šli) by absolutně ztratily význam
Příspěvek upravil Drax: 10.11.2011 16:09
Odesláno 10.11.2011 16:24
Pokud tu neexc zrecykluje, tak v tom problem nevidim. Jen mi pak prijde ZBYTECNY neco takovyho v modulu mit, kdyz se to zahazuje? Jakoze to co je za zabavu vyrabet neco, co pak hodim do kose?spousa kovaru ma pevne ceny dejme tomu bez garance 400k s garanci mega ( adam) kdepak dedoušku v takoéto nabidce vidíš problem ??? co je na ni tak strašneho ?
nepovede se ex pak ji zrecykluje nebo prodá za nižší cenu zájem je a dava to lidem možnost setrit na top nebo se spokojit s prozatimním slabsim
To ze nekdo nema na lepsi zbran je samozrejme uplne legitimni a v poradku, proc ale kvuli tomu musi bejt v modulu takova ptakovina jako exc/neexc.? Na odliseni kvality/ceny tu prece mame jednotlivy rady, kdyz teda nemam na adamantin, tak si na nej bud budu setrit a nebo si koupim horsi, teda mithril, ne? Tenhle princip furt zustane i po zruseni dvou variant a porad se to tak bude delat. Ted, kdyz ses socka kupujes neexc., po novu, kdyz budes socka, koupis o jeden material horsi.
Jesisi ja nemam problem se dohodnout s nikym. To ze pisu v prvni osobe "kdyz prijdu na trh, tak to a to" neznamena, ze preci chodim na trh se svym hernim pandulakem a delam to a to! Ja si to tady nezvelebuju pro to, aby mi se hralo lip me, ale vam. Kdyz bych cthel benefity pro sebe, tak si to klidne hodim do inventare a nikdo nemuze rict ani popel. Takze prosimtebe se odprosti od toho ze "deda neco neumi", "dedovi neco nejde" atd. Toto me totiz skutecne netrapi.a sry dědo ale to že se máš problem dohodnout s kovařem neni duvod k rušeni ex / neex vetšina lidí problem s domluvou nemá tak čím to ?
Ano, ale zaroven sem si nevsimnul, ze bych prisel do obchodu, chtel si koupit televizi a oni me rekli, "tak podivejte se, pane Dedo, bud vam vyrobime a dodame funkcni televizi za padesat tisic anebo nam dejte tisic dvacet a uvidime, co z toho vyleze. Pravdepodobne se nam to nepovede, ale aj tak vam to dame, sice budete mit cernobilej vobraz, ale tak co uz, zejo. A navic, jestli ste drsnej, tak ji muzete zahodit a dat nam dalsich dvacet tisic - a treba se nam na podruhy uz konecne povede televize barevna!"btw když chceš tak srovnavat s realitou
při vyrobě taky vznikají dokonalé a nepovedene kusy
pricemz nedokonale se prodavaji se slevou ( přelisky, nepřesnosti,chyby....)
Mel by si cist aj prispevek, na kterej sem reagoval - Aelipsak si pochvaloval, ze ted muze zohlednovat v cene riziko, ze se mu pozadovanej vyrobek (exc. zbran) nepovede a ze ho to tak bavi - proto sem mu navhrnul, ze toto muzeme klidne zachovat prostym snizenim sance na uspech.edit : last prispevek
urpavou sance dosahnes jako ceho ?
- mene recyklace pro obchodniky
- ada jen pro lootery nebo boháče aktualně si chudší / rpčkař muže sehnat neex za nesrovnatelnou cenu s ex a behat s nim
Dekuju za radu, sam se divim, ze me to jeste nenapadlo! Mimochodem, kolikrat ses za to DMko v posledni dobe lognul ty, ze tak fundovane hovoris, co vsechno uvidim?možná když obcas lognes dm zjistis že s neex zbrani běhají lidi naprosto bežně a že řeči o bezcenosti neex zbrani sou kraviny
Odesláno 10.11.2011 18:30
klidne muzeme zrusit dva druhy a zavyst, ze prumerna sance na vykovani bude 20% - bud se povede a budes mit zbran na prvni pokus, anebo se A NEVYROBI SE NIC.
doufam ze to je vtip, tohle by se me hrube nelibilo .....brrr
Odesláno 10.11.2011 19:51

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních