Alchymisti Alchyimistům
Odesláno 13.03.2011 16:12
Výhodou před začínajícíma alchymistama, by stávajícím alchymistům zůstala jejich, úroveň a nakřečkovaná zásoba bylinek a lektvarů.
ps.: I když nemůžu nic ovlivnit, uvažujte při hlasovaní, že by to bylo takhle nastavený.
Hlasování je povinný, kdo se nezúčastní nedostane zápočet.
Odesláno 13.03.2011 16:19
Odesláno 13.03.2011 16:20
Odesláno 13.03.2011 16:23
Dík za vyjádření a hlas. Beru to tak, že ty patříš do kategorie poslední.
Odesláno 13.03.2011 18:22
Odesláno 13.03.2011 19:34

Odesláno 14.03.2011 13:26
Jenze kdo by se s tim delal? : )
Odesláno 14.03.2011 13:50
Jsem pro......mozna by to uvital celkove kraft, kdyby se kazde postave dle pokusu generoval jiny recept na vyrobu kokretniho predmetu, lektvaru. Myslim, ze takovy system maji na Kandelabrii a funguje to, je to zajimave, nikdo nemuze kupovat recepty ani zebrat OOC. Musela by se asi do vyroby zakomponovat dalsi slozka, ktera by prave slouzila jako nahodny generator receptu.
nějaký škodolibý Wbéčko který by nám chtělo zpříjemnit hru

*kouká na šéfa WB*

Odesláno 14.03.2011 14:19
Odesláno 14.03.2011 14:27

Odesláno 14.03.2011 21:35
Jsem pro......mozna by to uvital celkove kraft, kdyby se kazde postave dle pokusu generoval jiny recept na vyrobu kokretniho predmetu, lektvaru. Myslim, ze takovy system maji na Kandelabrii a funguje to, je to zajimave, nikdo nemuze kupovat recepty ani zebrat OOC. Musela by se asi do vyroby zakomponovat dalsi slozka, ktera by prave slouzila jako nahodny generator receptu.
A je je crafteři z K2 se hlásí jo?:-D.
Nevím jako alcháče jsem nikdy nedělal. A asi tich kombinací na láhvičky a podobný věci jsou stovky:). Ale přece jen zjisťovat všechny recepty úplně od znova by se mi fakt nechtělo. Na to tady prostě není nikdo zvyklej:).
Odesláno 14.03.2011 21:42
dělat recepty pro každýho alcha zvlášt. i když stoly pto alchy by asi nikomu nevadily...
Odesláno 14.03.2011 21:54
Odesláno 14.03.2011 23:37
Urcite to nechci nikomu vnucovat, jen si myslim ze by to mohlo hru trochu ozivit, ale na druhou stranu si priznejme ze i pekne otravit. Je to jen navrh, pokud by pro nej byla vetsina lidi, tak proc to poradne nezvazit? : )A je je crafteři z K2 se hlásí jo?:-D.
Nevím jako alcháče jsem nikdy nedělal. A asi tich kombinací na láhvičky a podobný věci jsou stovky:). Ale přece jen zjisťovat všechny recepty úplně od znova by se mi fakt nechtělo. Na to tady prostě není nikdo zvyklej:).
A sam muzes potvrdit, ze kraft na K2 je podstatne zajimavejsi nez na Demone: ).
Odesláno 15.03.2011 07:29
Já bych to vyřešil nějak takto.
Stanoveni pořadí: (pro všechny stejný, pravděpodobně to tam už je)
ID1 = mamivec
ID2 = ..
ID3 = ..
ID4 = babí kořen
ID20=..
zakódování:
1) Každá bylina dostane náhodný číslo.
2) Vzorce, pro jednotlivý skupiny lektvaru zůstanou zachovány.
3) Program ohlídá aby se nic neopakovalo (nejtěžší část).
4) Uloží se těch 20 čísel do truhličky.
prakticky:
1) mámivec
2) náhodně mu přiřadím čtverku, to je babí kořen
3) uložím do truhly ID1=4
Dekódování:
1) vložím do truhly mamivec
2) program se koukne a vidí, že je to babí kořen
3) najede stávající script pro alchymii s tím, že si myslí, že v truhle má babí kořen.
4) Hráč otevře truhlu a vyndá mámivce co nespotřeboval.
Nemusí nic měnit, a nijak zasahovat do stávajícího kraftu. jen se přidělá kódovací nástavba.
Největší problém vidím v herbářích v knihovně. Ty by se museli psát na míru každýmu alchymistovy. Což znamená že by se musela změnit jejich dostupnost. Například by je prodával učitel a ještě by museli dostat příznak neodložitelné. A nebo by prostě nebyli uplně úplně přesné, protože jsou z pochybných zdrojů.

Ale výsledky ankety, nějak drtivou převahu nemají, takže bych na nějaký předělávání byl opatrnej. Navíc si myslím, že ti co si to poctivě vykoumali samy, budou mít po pár pokusech všecky recepty zpátky. Protože znají ty principy. Nakupovačům receptů to asi bude trvat déle.
V současné době máme:
27 hlasů z toho 63% je pro změnu, ale 37% je proti změně.
Odesláno 15.03.2011 09:48

A hlavne, dulezite uvaha, kterou jsi tam vynechal, je, ze pokud by byly recepty bylinkove nahodne, pak je potreba, aby vsechny bylynky mely stejnou pravdepodobnost vyskytu. Z toho potom vyplyva, ze dnesni recepty, castecne postavene na tom, ze drazsi lektvary jsou z mene obvyklych bylinek, selhavaji. Musely by se proto recepty upravit jinak, aby stale mely stupnujici se narocnost/naklady a bez vzacnosti bylinek uz zbyva jen pocet a externi ingredience. Takze mistrovske/velmistrovske recepty by se treba mohly delat z 10, 15 bylinek a podobne.
Odesláno 15.03.2011 10:17

Odesláno 15.03.2011 11:48

Odesláno 15.03.2011 11:54
Vzácnost bylinek by bylo možno zachovat, pokud by se náhoda omezila jen v rámci jednotlivých kategorií vzácnosti. Na konkrétní lektvar by tedy byla potřeba například 1 vzácná a 3 obyčejné bylinky, přičemž vzácná by byla určená náhodně a ty obyčejné také. Sice by se náhoda omezila, protože by recepty do určité míry byly přenositelné mezi postavami (nikoliv v konkrétní podobě jako 1x babí kořen, 3x mámivec, ale jako schéma v podobě 1x vzácná bylinka, 3x běžná bylinka), ale zase by to umožnilo systémově omezit silné lektvary četností výskytu vzácných bylinek, jak je tomu teď.
Nevymyslejte zpusob, jak to napsat, ale jak to ma fungovat. Zrovna ten system nahore mozna na prvni pohled muze vypadat jako nahodny, ale zadna slava. Pokud znas/zjistis stare recepty, tak pak uz si jen udelas vlastni mapovaci tabulku a mas hotovo. Takze prodavani receptu lze i dale.
A hlavne, dulezite uvaha, kterou jsi tam vynechal, je, ze pokud by byly recepty bylinkove nahodne, pak je potreba, aby vsechny bylynky mely stejnou pravdepodobnost vyskytu. Z toho potom vyplyva, ze dnesni recepty, castecne postavene na tom, ze drazsi lektvary jsou z mene obvyklych bylinek, selhavaji. Musely by se proto recepty upravit jinak, aby stale mely stupnujici se narocnost/naklady a bez vzacnosti bylinek uz zbyva jen pocet a externi ingredience. Takze mistrovske/velmistrovske recepty by se treba mohly delat z 10, 15 bylinek a podobne.
Pokud by všechny bylinky měly stejnou pravděpodobnost výskytu, potom by to znamenalo výrazný zásah do hodnoty lektvarů. I kdyby se nastavily nejjednodušší lektvary za 2 bylinky a nejdražší řekněmě za 14, pořád je to jen sedminásobný rozdíl v hodnotě vstupu. Je to už nějaký ten pátek, co jsem naposled prodával lektvary, ale tehdy byly rozdíly v hodnotách vstupů (i ceny lektvarů) mnohem vyšší, což by asi mělo zůsta zachováno.
Odesláno 15.03.2011 12:04
Pravda na tohle sem uplně zapoměl, tim se to stava celé nepoužitelné

Odesláno 15.03.2011 12:42
P.S. když sem na demonu přišel tak sem si puvodně myslel že každej alch má generovanej svuj vlastní recept list..pak sme byl vyveden z omylu a recepty přišly sami
Odesláno 15.03.2011 12:48
Napr.
Pokus cislo jedna: 2xbylina+1xbylina+1xesence medi - hod 1d6 kdy hody 1, 2, 3, 4 znamenaji neuspech....hody 5, 6 nalezeni receptu. Posledni mozny pokus, pokud by byly predchozi neuspesne, by byl automaticky uspech.
???
Ovsem zas ta zasadni zmena by to nebyla a puvodni recepty by stejne alchymistum porad ulehcovaly praci. Asi by stoupla cena lektvaru, protoze by alchymiste museli kupovat ingoty ze kterych by prislusne esence ziskavali.
Odesláno 15.03.2011 13:16
A hledat recepty s jednou a predat je druhe, pripadne hledat s obema a sdilet je, ti zrejme nevadi, co?
Mno teda já mám dva alchy .. že by se mi tohle chtělo s každým zvlášt znova hledat novy recepty ....

Souhlasim, lze i tak. Omezi nahodnost a snizi narocnost hledani receptu, coz muze byt i vyhoda. Totiz ikdyz je alchymie zalozena prave na hledani receptu, tak mi pocty bylinek pro vsechny kombinace prijdou pomerne vysoke. A predevsim tehdy, kdyz se do jiz zavedeneho seznamu produktu prida novy. To totiz teoreticky vyzaduje projit znova vsechny kombinace mimo ty uz zname, k objeveni noveho produktu....
Co se tyce ceny vstupu, tak to je diskutabilni. Pred mnoha lety tomu tak bylo, protoze ruzne skupinky dobrodruhu vykupovaly jiste bylinky za obrovske ceny. Ale myslim, ze toto odpadlo zavedenim neznamych bylinek. Dnes alchymista kupuje nezname bylinky a sam si je identifikuje. Tedy cena je konstantni a vzacnost bylinky je urcena jen jejim vyskytem. A ten nebude moc odlisny od uvedeneho prikladu 2 a 14 bylinek jako vstup.
Odesláno 15.03.2011 17:44

Osobně bych se změně nebránil, ale dokud se nevezme v úvahu využizelnost alchymie jako takové tak vytvářet systém receptů pro každého alchymistu dynamicky je podle mě bezpředmětné.
Odesláno 15.03.2011 19:07
Osobně bych se změně nebránil, ale dokud se nevezme v úvahu využizelnost alchymie jako takové tak vytvářet systém receptů pro každého alchymistu dynamicky je podle mě bezpředmětné.
Stačí do receptu přidat nějaký pití proti smrti a negativce, popřípadě spelmatl, nebo pravdivý vidění
a máš alchymii využitelnou až až... už ten lekvar na mysl byl dobrá věc...
Odesláno 15.03.2011 19:42
Odesláno 15.03.2011 23:16
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních