Skočit na obsah

Fotka

časový expy

• Please log in to reply
108 odpovědí na toto téma

#1 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 14:42

Znovu otevírám debatu pro zavedení časových expů.
Vím že je to tu na foru skoro pořád a ještě nikdy to neprošlo, protože je za dungy expů dost.
Ted co začínám trochu více ERpit, tak se cítím skoro ošizenej. Dva dni sem se nedostal do dungu a tím padem mi nepřibil ani jeden bodik do expů.
Mylím že těch 5 expů za minutu kdy postava není v bojovým módu zas nění tak obrovskej přísun expů.

Menší statistika
1minuta....... 5xp
1hodina....... 300 xp
5hodin....... 1500 xp

Za 5 hodin to dělá 1 500 xp to je jedno herní odpoledne. Ve srovnání s expama v dungu je to téměř nic.
Přesto bych byl za ně rád, lepší než nic :D Pokud by byl systém takto nastaven, za ty dva dny bych získal cca 4000 xp a to už je hezká odměna.

Nevyhodu vidím jedinou, za nejakej čas budou lidi řvát, že je to málo a že chtějí aspon 10xp za minutu. :devil:
  • 0

#2 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 15:01

Mně se myšlenka časových expů zamlouvá, rozhodně by to (jak zmiňuje Miking) podpořilo hráče, kteří nechťejí furt jenom kolečkovat Morlag nebo DZtko. Vidím v tom jen dva neduhy:

1) Zneužívání dlouhodobými afkery
2) Scriptovací proveditelnost

Co ty na to, Darku a jiní vyjádření způsobilí?

Edit: Atys e ktomu draxy ardši anin evijadřuj :devil:
  • 0

#3 -preclik-

-preclik-

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 235 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 15:09

Taky se mi to zamlouvá, otázka je jak vyřešit ty afkery třeba přes noc že..
  • 0

#4 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 07.08.2010 15:30

Reseni Afkaru je proste a vsude na servrech s casovym expenim ohlidane pomerne dobre.
Muj nazor je ten, ze casove xp nepovazuji za spatne, ale sam o ne nijak nestojim.
Kde bych naopak xp videl rad, je pri vykonu remesel.
  • 0

#5 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 15:43

A to nejde jen stahnout někde kod a nebo vyptat zdrojak třeba od thalianů. Na tom nwn valutu určitě neco bude.
Stahnu nahraju nekam do složky na servru a je to hotovka. :devil:

afkaře bych fakt neřešil, protože to je tak malo expů, že se snad nikomu nevyplatí mít kvuli tomu zaplej kompl.
Za deset hodin 3k expů, to mam v jednom dungu za 1 kolečko.
  • 0

#6 Ca5per

Ca5per

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 853 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 17:15

Já se pokoušel o RP hru celou dobu co jsem tady hrál a nikdy jsem se ošizený necítil, spíše naopak. To ať se DM/WB raděj věnujou questům, novým jeskyním, CEPu (:-P) apod. než takovým prkotinám.
  • 0

#7 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 18:47

Mno tohle si necham projit hlavou nez podam nejake vyjadreni stylu Ano/Ne.

Shini -> Jo to me by se libilo nejen to, ale i XP za pouziti skillu, kouzel atp. Ale to uz by slo tezko s pomery, na ktere je Demona nastavena.
  • 0

#8 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 20:09

Já osobně jsem teda proti. Nechápu, jak by se někdo mohl stávat zkušenějším (hlavně v boji, o tom současné xp jsou) nějakým bohapustým tlacháním na trhu.
  • 0

#9 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 20:17

Já osobně jsem teda proti. Nechápu, jak by se někdo mohl stávat zkušenějším (hlavně v boji, o tom současné xp jsou) nějakým bohapustým tlacháním na trhu.

Zobrazit příspěvek

Z RP hlediska?
Treba tak, ze mu nekdo rekne, ze hadovi je nejlepsi useknout hlavu a beholderovi vypichnout oko jedovatym sipem... ;))
Dokonce na tom clovek, co ma zkusenosti od zkusenych predane ustne muze byt lepe nez noob, ktery takove veci bude delat metodou pokus/omyl ;)
  • 0

#10 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2010 20:20

Jinak mne se ten napad taky docela libi
Osetrene AFK sice na serverech byva, ale vetsinou zustava problem, ze za afk povazuje i postavu, ktera delsi dobu stoji na miste a jen mluvi ...

Driv bych to povazovala za zbytecne, driv jsem nemela problem dostat postavu na 12 lvl bez toho, aby jedinkrat sla nekam expit... ale to taky byvalo vic aktivnich DMs :))
  • 0

#11 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 07.08.2010 22:57

když se podívám do hry vidím ty hory čistě RPících hráčů...

...no nedělejte si ze mě srandu. Až se změní poměry na démoně budu ochoten o tom přemýšlet, ale s takovou jakou je ot teď, návrh nepodpořím.
Sou prostě věci, které si musí hráči samotní zasloužit.
  • 0

#12 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 08:16

mne osobne to je fuk, ale ak by som hral tak by ma casove potesili, ak keby to ma byt 1exp za 5 min

// jo pauliku, toto je relax, nie rp server :devil:
  • 0

#13 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 08.08.2010 08:24

To máš pravdu

Ale dokaď nebude 60% hráčů ochotno normálně hrát (neříkám rpit jak oživot) ale prostě být ochotno hrát, tak budu za bručouna a budu proti.

..původně sem ale chtěl aspoň 90%
  • 0

#14 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 08:56

To máš pravdu

Ale dokaď nebude 60% hráčů ochotno normálně hrát (neříkám rpit jak oživot) ale prostě být ochotno hrát, tak budu za bručouna a budu proti.

..původně sem ale chtěl aspoň 90%

Zobrazit příspěvek

pekne si polavil, no myslim ze kym to je relax nemozes nikomu nutit svoj styl hrania, ci presnejsie styl vecsiny, proste kym je relax tak sa chce kazdy bavit po svojom, to uz potom je lepsie preklasifikovat server na RP , tod moj nazor
  • 0

#15 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 09:46

Paule tobě se to nejak liská ne?
Ti co "nehrají" jak ty říkáš, tak ti naky časovky neřeší. Protože pravě pro ty, je 3k za 10hodin směšný.
Ale když se podíváš jen na ty co "hrají" tak mězi něma určitě svejch 90% přiznivců najdeš.

A tohle by bylo pro tu skupinu těch co "hrají", protože těch druhých se to vubec nedotkne, ti sou furt v bojovím modu nebo off. A když naopak "hrat" začnout, tak se jich to automaticky začne týkat.

Snad se to tvoje slovo "hrají" pochopil správně :devil:

ps. hlasoval sem pro ano.
  • 0

#16 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 09:46

Musím uznat, že má Paul pravdu, hodně (netvrdil bych, že většina, ale furt je jich dost) hráčů si to nezaslouží. Za posledních pár týdnů, kdy jsem tady hrál, jsem narazil na hráče, kteří se neobtěžovali ani předstírat, že roleplay hrají. Prostě ke mně přišli a do talku bez lomítek se mě zeptali, jestli s nimi nepůjdu expit do morlagu, že potřebujou klerika na loot krypty :devil:

Edit pro Mikinga: Týká se to všech, protože ani expeři nejsou v bojovém módu permanentně, a tedy i výše zmínění hráči by ve chvílích své nečinnosti dostávali expy jako odměnu za jejich "RP".
  • 0

#17 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 10:25

Připadlo by na ně 100xp za real den, to je opravdu nepřípustné číslo.
Radši at erpeři nemaj nic, než tahle nesprvadlnost.

Ono když se to sečte tak ani ti erpeři by na tom nevidělali a zas by museli chodti do dungu.
Ale když ti tam poskakují expy a najdenou se zastaví tak to nenechá nikoho chladným to ti říkám. A to ani ty expaře ne. A naštěstí se tu daří udržet to že ooc se píše v lomitkach, takže se s tím da pracovat ve skriptu a i oocečkaře vynechat. Takže by se tím erpení podpořilo i v těch dungách, sice nucené ale aspon něco ne :devil:

edit: nevíš proč se tě ptá ooc. Se mnou se třeba taky hrač na trhu bavil ooc. T tak sem mu ooc odpověděl. Nemusím to hrotit ne? Ptal se na ruzny věci a pak sem zjistil že ani neví, že se da v chramu léčit zadarmo. Od tebe by se to nedověděl, ty bys ho hned po první větě poslal někam. Prostě začínající hráč. Jasny morlag asi začínající hráč není, ale proč to hned tak hrotit.
edit2: už vím ta hudba je pěkná :devil:
  • 0

#18 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 14:35

Ty seš fakt trdlo, Mikine :devil: Já nikoho nikdy nikam neposílal. Tedy rozhodně ne proto, že by nehrál podle mého gusta. S těmi týpky jsem do toho Morlagu šel, akorát mi to kolečkování nebylo tak příjemné, jako s lidmi, kteří se alespoň relaxačně pokouší do role postavy vcítit. Expení a lootění mě vždycky bavilo nejvíc s takovým Oslíkem, Marskou, Timirkem, Silvošem a jim podobným, kteří RP nehrotí, ale zároveň se mu nebrání, berou to všechno hezky s nadhledem a občas i vyplodí nějakou tu vtipnou hlášku, která, ač někdy s odřenýma ušima, do toho fantasy světa prostě zapadá. Každý ať ale hraje dle svého gusta, mně jen přijde uhozený odměňovat někoho za něco, co nedělá.

Zavést skript, který dává expy jen hráčům, kteří nepoužívají lomítka, je nápad postavený na hlavu. Nenapadlo tě, že by onen zdvořilý zvyk používat lomítka pro oddělení řeči postavy od řeči hráče, po zavedení takového skriptu brzo vymizel? :)

Vlastně ani nevím, proč to tak hrotíš, koneckonců s čísly, která jsi zde uvedl, by se to na tvé postavě ani moc neprojevilo. 1500 za 5 hodin ve hře, to už je snad lepší 4,5 hodiny eRPit na tržišti a tu poslední půlhodinku si skoknout do zlaťáku. Jediný nápad, který mi přišel na mysl, je, aby množství obdržených expů závisel na levlu. A ještě bych do hry zatáhl DMko, které by to časové XP spouštělo hráčům, kteří se aspoň trochu snaží.
  • 0

#19 Pustovník

Pustovník

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 16:11

A ještě bych do hry zatáhl DMko, které by to časové XP spouštělo hráčům, kteří se aspoň trochu snaží.

Zobrazit příspěvek

:wink:
  • 0

#20 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 16:41

a co takhle zavést nějaký systém....například minutu hraju bez lomítek tak dostanu těch 5expu =)...a když už hraju třeba 50sekund bez lomítek a pak ho použiju tak se systém vynuluje a minuta se začne počítat znova....každý kdo vleze do dungu tak by se mu odpočítávání zastavilo a dostal by expy pouze za zabití npc...a pak až vyleze tak třeba za půl hodiny by se mu to odpočítávání spustilo znova....
ale má to jeden háček =P kdo ten systém vytvoří ??=P
  • 0

#21 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 16:59

Zobrazit příspěvek

Netvrdím, že je ta myšlenka nějak geniální, ale když už máš něco proti, rád bych slyšel konkrétní výtky. Vyjadřování výhradně pomocí smajlíků moc konstruktivní není, to jistě uznáš sám ;)

a co takhle zavést nějaký systém....například minutu hraju bez lomítek tak dostanu těch 5expu =)...a když už hraju třeba 50sekund bez lomítek a pak ho použiju tak se systém vynuluje a minuta se začne počítat znova....každý kdo vleze do dungu tak by se mu odpočítávání zastavilo a dostal by expy pouze za zabití npc...a pak až vyleze tak třeba za půl hodiny by se mu to odpočítávání spustilo znova....
ale má to jeden háček =P kdo ten systém vytvoří ??=P

Zobrazit příspěvek

Tak znova: Používání lomítek je jen na dobré vůli hráče, kolik takových lidí by lomítka asi používalo i nadále, kdyby kvůli toho přicházeli o expy?

Tak sleduju, že diskuse zase spěje do kytek.
  • 0

#22 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 17:23

no taky do kytek patří, koukni na forum na thali jakej maj problém s časovkama a zase někteří volají po zrušení...

proč dělat něco s čím budou starosti, když XP za RP dávají DM a ne malý co vim já...

TO miking... kdybys radši vymyslel něco ze svý hlavy, a neloboval za něco co jinde funguje blbě jak sám víš...
  • 0

#23 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 18:28

A ja je prostě chci.
  • 0

#24 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 18:35

A ja je prostě chci.

Zobrazit příspěvek

• 0

#25 Inulthor

Inulthor

Starší tovaryš

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPipPipPip
  • 976 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 21:29

Já bych to viděl, že časovky ne-e, ale častější reakci DM na RP hru, at už odměnou v expech nebo třeba jen nějakou vtipnou reflexí světa na jednání postav nebo něco podobného. Prostě tím chci říct, at jsou DMka ve hře vidět, ne jen červený čtevrečky na klientu nebo epické mega questy, ale i třeba nějaký dialog mezi pepinou a ukecem (Paulikovo specialita, rozhovory sám se sebou) nebo prostě, že se projde nějaké npc po trhu, nakoupí jídlo od pepiny, řekne že je hnusný a jde dál. Že si gardista postěžuje že ho loupe v kolenou nebo tak něco. Prostě, že město žije a ne že je jen plné tupých npc.
  • 0

#26 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 22:07

Ono se vám tu expí hrozně pomalu co, že chcete ještě časovky :D :D
  • 0

#27 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 08.08.2010 22:12

Ono se vám tu expí hrozně pomalu co, že chcete ještě časovky :D :D

Zobrazit příspěvek

přesně :wink: ty co chcou časovky bych poslal za trest na Thalii aby tam vyexpili 30 lvl , pak by se mohli vrátit :devil:
  • 0

#28 Gomez

Gomez

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 164 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 06:51

Časovky jsou zbytečný.
  • 0

#29 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 08:22

Pro ty co chodí dungy, samozřejmě zbytečný sou, to je napsaný hned v prvním příspěvku.
Ale co ti ostatní? A z psichog hlediska zbytečný nejsou.
  • 0

#30 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 10:40

Pouzivani lomitek a nebo spousteni casovani od DMs je naprd. Lomitka z proste logiky veci a spousteni casovani - to uz rovnou muze DM pridelit expy za RP a je po ptakach.

Co jsem vyrozumel, prinos by to melo pro minimum hracu, nicmene pokud tohle minimum dela to, ze zkousi ozivit hru i ostatnim, nebylo by od veci to pro ne udelat.

Ale cekat az takhle zacne hrat x% hracu, je nerealne zamenovani priciny za dusledek. Lidi nedelaji neco nejak proto, aby si neco zaslouzili. Rovnez ohanet se RP duvody je vec kterou bych od WB spis necekal. Hratelnost je to na cem se ma pracovat, ne nejake kraviny typu "jak by to bylo mozne".
Lidi hrajou tak, jak je to bavi a pokud nejaky herni styl vyhovuje, je pro modul prinosny, zaslouzi si podporit.

Otazka je technicke provedeni. Kdyz uz teda ne plosne vsem, co nejakej skript, kterej checkne jednou za 15 minut nebo pul hodiny, zda postava v posledni 60-ti (30-ti) minutach (napriklad) killnula nejakyho moba a v pripade ze ne, soupne ji urcity obnos XP na konto? Osetrily by se tak do jiste miry i XP za craft.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních