Skočit na obsah

Fotka

Totální zásek PC při spuštění NWN

• Please log in to reply
34 odpovědí na toto téma

#1 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 11:33

Ahoj lidičky, nejsem PC guru, tak se ptám všech, co o tom něco vědí. Dnes z ničeho nic, když spustím Demonu a chvíli pařím, zasekne se hra, přestane reagovat PC, klávesnice, myš a jediné, co to rozmrazí je tvrdej reset. Momentálně testuju PC na viry, nic jinýho mě jako první nenapadlo.. Díky moc, kniže Igor.
  • 0

#2 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 12:49

Léto - přehřívání? Zkus sledovat teploty, třeba HWMonitor ti zaznamená maxima, měl by tam asi jít nastavit nějaký log....
  • 0

#3 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 13:41

Nezdá se, respektive log to umí uložit, ale nějak jsem to nestihnul při spuštění hry. Zdálo se vše v normálu a bum. Zkusím reinstal hry.
  • 0

#4 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 14:58

Tak zatim to musim zaklepat, ale po reinstalu to drží...
  • 0

#5 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 21:08

Tak jsem to zakřiknul :)
  • 0

#6 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 21:09

Ahoj lidičky, nejsem PC guru, tak se ptám všech, co o tom něco vědí. Dnes z ničeho nic, když spustím Demonu a chvíli pařím, zasekne se hra, přestane reagovat PC, klávesnice, myš a jediné, co to rozmrazí je tvrdej reset. Momentálně testuju PC na viry, nic jinýho mě jako první nenapadlo.. Díky moc, kniže Igor.

Zobrazit příspěvek

hehe tohle mám 3x týdně, ale na to abych to spravoval jsem moc línej, prostě resetnu a jedu dál :devil:
  • 0

#7 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 21:33

hehe tohle mám 3x týdně, ale na to abych to spravoval jsem moc línej, prostě resetnu a jedu dál  :devil:

Zobrazit příspěvek

No ale já to mám při každym spuštění hry :o)
  • 0

#8 Inulthor

Inulthor

Starší tovaryš

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPipPipPip
  • 976 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 22:47

Já mám občas obdobný problém. Zapnu hru, jenže ta se mi nehorázně seká, restartuju pc a je všechno v pořádku.
  • 0

#9 Hollmanek

Hollmanek

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 186 Příspěvků:

Odesláno 01.08.2010 23:25

Co jsem pozoroval tak nwn má nějaký problémy s bs playerem, u mě semtam spadne jeden nebo druhej program když náhodou běžej najednou. Kamarádovi to dokonce udělalo takovej zásek jak popisuješ. Jestli nepoužíváš bs player tak mě můžeš ignorovat :)
  • 0

#10 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 02.08.2010 00:04

já zažíval problém s přehříváním procesoru u nwn když sem měl Intel Pentium 4, ta mrcha topila jak dnešní AMDčka.

Vsadím boty že to je přehřátím procesoru, protože v momentě kdy sem já zapínal nwn tak mě taky se pořádně rozhučel větrák a na notesu tomu tam je furt (tam to AMD je :-D ).

Další možnost je, která mě napadá že se v sound aktivoval nějakej eax prostorové zpracování zvuku (taky se mě stalo) a hra mě zamrzávala stejně, vždycky to bylo zvukem v momentě když pc zatrhnul a přehrával 1 sec ten samej poslední zvukovej efekt.
  • 0

#11 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 02.08.2010 14:42

Nevim, kolik je smrtící teplota pro dědečka AMD Athlon 64 2800+, ale přes 45°C to leze jen výjmečně...

Tak fakt nevím... :devil:
  • 0

#12 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 02.08.2010 14:57

Ja bych zkusil jeste jine verze ovladacu graficke karty.
  • 0

#13 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:
  • Interests:Glorius Pivkus, Manfréd Timonen, Timo Timonen, Pepan z Josefova, Kara Steel, John Mešuge, Marcus, Samuel, Erik

Odesláno 02.08.2010 16:24

Nevim, kolik je smrtící teplota pro dědečka AMD Athlon 64 2800+, ale přes 45°C to leze jen výjmečně...

Tak fakt nevím...  :devil:

Zobrazit příspěvek

Ja mel s teplotou taky problem - merice ukazovali normalni teplotu, ale porad to padalo, po nake dobe sem prisel na to ze pasta mezi procesorem a chladicem je kaput - znovu jsem namazal a staricke PC maka dal.
PS: udajne ma pasta zivotnost par let .......
  • 0

#14 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 10:58

Právě no, na stolňáku mi P4 Celeron ukazuje taky tak 35-45°, jenže pokud chci něco na youtube pustit v 480p tak se to totálně seká, CPU na 100% a podobně, videa počítač zamrazí... zkoušel jsem řešit grafiku, ovladače, ale asi by to spíš chtělo vyměnit pastu na procesoru...

Zkusil bych se podívat jak náročná je demontáž větráku, no pokud to máš víc než 3 roky, tak je víc než pravděpodobné, že je potřeba ji vyměnit (pokud chceš počítač trochu víc používat, a to ty chceš x) ).
  • 0

#15 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 14:37

není to nějakej blud? Ja mam kompl aspon 10 let a jediny co pro ten počitač dělám je,že tam rvu větší a větší ramku. Pastu vubec nereším, ani nevím kde bych ji vzal.
  • 0

#16 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 14:41

není to nějakej blud? Ja mam kompl aspon 10 let a jediny co pro ten počitač dělám je,že tam rvu větší a větší ramku. Pastu vubec nereším, ani nevím kde bych ji vzal.

Zobrazit příspěvek

jj vůbec jim nevěř *pohladí svou 486ku s černobílým monitorem*..a ted si zajedu do ST obarvit výbavu :)
  • 0

#17 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 03.08.2010 17:34

Snad zelenočernym monitorem, nebo jsi zastance jen a jen hi-tech?
  • 0

#18 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 18:41

Tak přátelé, NWN za nic nemůže, už to začalo i těsně po restartu :)
  • 0

#19 Host_Osliarcha_*

Host_Osliarcha_*
  • Host

Odesláno 03.08.2010 18:44

zdroj?
  • 0

#20 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 19:13

Točí se, dává, co dávat má, nejnovější součástka... Spíš grafika nebo procesor, tipuju...

Ale teplotama to nebude, nebo to je tak, jak psal Palko
  • 0

#21 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 19:29

ja typuju ramky. jetli maš vic modulů skusil bych jeden vyhazovat a zkoušet. jesli to děla už po restartu tak ramkam davam 90 procent.
  • 0

#22 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 03.08.2010 21:50

ptal jsem se na to a prej grafárna nestíhá tak se to sekne....
  • 0

#23 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:
  • Interests:Glorius Pivkus, Manfréd Timonen, Timo Timonen, Pepan z Josefova, Kara Steel, John Mešuge, Marcus, Samuel, Erik

Odesláno 04.08.2010 07:15

Problem muze byt v lescem ramky, disk, grafika, zdroj .......
Me to padalo nepravidelne tudiz, kdyz jsem testoval programky na ramku bo disk, nikdy mi to neukazalo vysledek pac to haplo (resp. zaseklo).
S tou pastou zalezi jaky typ chladice mas, jak prileha zelezo chladice k procesoru. Mrkni jestli trebas pri manipulaci v bedne se nejak chladic nepohnul.
A pokud doma nemas nahradni hardware, kterej by jsi mohl menit a testovat kde je zakopanej pes radim zajdi do servisu tam toho srotu maji dost . :devil:
  • 0

#24 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 04.08.2010 09:51

Tak stává se to většinou při testech zátěže u nějaký hry, ale jak jsem psal, stává se to už i ve voknech.

RAMky to nejsou, testoval jsem je už tím způsobem, jak tady posléze psal Miking. Díky za rady, nějak to dopadne :)

Zkusim tu grafárnu...
  • 0

#25 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 05.08.2010 19:45

Tak sem se dosmal. Mam stejnej problem. při prohliženi seznamu mi najednou přestala jit myš i klavesnice. Restart pomohl tak na minutu. trapil sem se s tim pul dne.
Dělá to fakt grafika. Když vyhodil sem ji a jedu na integrované a šlape jak hodiny.

Grafika je skoro nová ještě v záruce. Nvidia 9500 GT/PCI-E 2.0 1GB
nevím jestli se tahli do kompu nejaky aktualizace nebo odešla. ale delá mi to to samí co kolegovi nahoře.

Dokonce mam taky Atlona 64bit 3 500+.

To sand někdo hackl.
  • 0

#26 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 05.08.2010 22:25

Prover te si vykon zdroju a cistotu PC, v lete se to prohevuje celkem dost
  • 0

#27 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 17:32

osobní typ - grafická karta a to bud problém v chalzení a nebo nedostatečný výkon zdroje pro danou kartu
  • 0

#28 -mula-

-mula-

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 22:19

Díky za informace, opravdu to byla grafika, ale ještě nebyl čas zjišťovat, co konkrétně to dělalo. Tipuju chlazení, páč to za pomoci velkého větráku směrem do bedny fungovalo, ale vyloučit další faktor si netroufám. Jedu zatím na starší grafice.
  • 0

#29 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 14:50

No ja mužu vyločit teploptu. Grafika tyden na skříni, říkám si vyzkouším a ani nestihl naděhnout windows, skončili sme u vítejte.

No koukal sem do manuálu a ta mrcha by rada zdroj 400W a více. To jako mam mít zdroj 400W+ něco na procák a ostatní tak abych se díval po nějaký 700W nebo 400W stačí pro všechny komponenty dohromady.

Divný je že to začalo dělat tak najednou. Prostě se to jednou seklo a od ty doby ani ň.
Zdroj určitě 400W nemá ale předtím to utáhl.
  • 0

#30 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 15:24

Tyhle požadavky na zdroj jsou pro laiky, takový široký odhad optimálního zdroje pro celou sestavu.
Tady máš PSU calculator:
http://extreme.outer...culatorlite.jsp
Nastav si tam svůj HW a uvidíš, kolik ti vyleze. Nvidia 9500 GT by měla brát okolo 50 W, což je celkem málo, a nepotřebuje extra 12V kabel, ale je možné, že zdroj je sešlý a celkově má sestava víc, uvidíš...
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních