Skočit na obsah

Fotka

vypsání obsahu pokladu

• Please log in to reply
132 odpovědí na toto téma

Anketa: chtěli byste v družině vidět co ste našli? (83 členů volilo)

chtěli byste v družině vidět co ste našli?

1. ANO (54 hlasů [65.06%])

Procento volících: 65.06%

2. NE (23 hlasů [27.71%])

Procento volících: 27.71%

3. mám nalootíno je mi to jedno (6 hlasů [7.23%])

Procento volících: 7.23%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#1 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 16:14

DEDEK

Ad diskuze k hlaseni bedny, co se v ni urodilo:

1] budu rad, kdyz to prodiskutujete v jinem topicu, tutaj to bohuzel prekazi v jeho ucelu
2] cela parta ma moznost kliknout na truhlu soucasne a videt co se v ni vygenerovalo (samozrejme kdo ma rychly prsty, ma vyhodu) - stejne tak to delaj aj DMka, pokud chtej videt, co hrac nasel
3] jediny o cem sem ochotnej bavit se je nejaka ic informace ze tam neco bylo nebo ne, rozhodne ne presny obsah
4] nechapu, k cemu by byla realizace tretiho bodu dobra, najdu velkej cernej a parte odevzdam malej cervenej
5] v podstate vubec nechapu v cem mate problem

Sparta:
za mě Ano...
-pokud někdo okrádá postavy ..okrádá je hráč a ne postava kterou hraje
-přineslo by to oživení,pokud opravdu někdo něco ukrad postavy to ví,můžou reagovat,ve stávajícím modelu není žádná reakce možná,okradení družiny není ničím doloženo,podloženo a je to čistě jednání hráče
-k bodu 5) já zase nechápu co vám vadí na tom že by všichni poklad viděli..pokud někdo chce neco ukrást tak by dle hjustna měl minimálně napsat *strká si potajnu něco do kapes* :) nebo ne?
-když najdu něco ceného a bez mrknutí oka to vyměnim za prsten na znalosti je to v pořádku??

nicméně me jen zajímá jak to vidí hráči
  • 0

#2 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 16:29

Možnost 3 :wink:

Já jsem pro vypisování obsahu, pokud je to technicky možné. Sparta má dobré argumenty; pokud někdo něco šlohne, málokdy je to z důvodu role postavy, většinou je to samotný hráč, který takto jedná nečestně.

Zavedly se barvičky při hodu kostkou, aby se nedalo ošulit losování o kořist, tak nevím, proč by se nemohlo zavést tohle, když se jedná v podstatě o tentýž problém zneužívaný týmiž hráči za týmž účelem.
Over.
  • 0

#3 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 16:42

Dal jsem Ano. Protoze byste to radi.
Me osobne to je jaksi sumak.
Kdyz loot tak s lidma kere znam osobne a tem verim. Asi tak.
  • 0

#4 Haldeth

Haldeth

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 469 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 16:56

Možnost 3  :wink: 

Já jsem pro vypisování obsahu, pokud je to technicky možné. Sparta má dobré argumenty; pokud někdo něco šlohne, málokdy je to z důvodu role postavy, většinou je to samotný hráč, který takto jedná nečestně.

Zavedly se barvičky při hodu kostkou, aby se nedalo ošulit losování o kořist, tak nevím, proč by se nemohlo zavést tohle, když se jedná v podstatě o tentýž problém zneužívaný týmiž hráči za týmž účelem.
Over.

Zobrazit příspěvek

Technicky možné to je, už sem hrál na pár nwn serverech kde to měli ( tedy i s tím automatickým rozdělováním financí )

Co se týče kostek, to bylo obcházení systému narozdíl od tohoto.

A teď k věci. Tuto změnu nepotřebuji, na boss chodím s Altharianem, kterýmu nevadí, že si beru jeho podíl :o) Teď vážně :o) Na boss chodím jen s lidma se kterýma hraju už pár let, znám jejich přístup ke hře a vím, že by se nechtěli obohatit na můj úkor. Nebo představa, že já bych zatáhl Morině, která mi dala k vánocům plášt ze ST v době kdy jsem měl jednu postavu a syneitovej meč, to by mě snad ze mě samotnýmu bylo na blití a takový nastavení mám rozhodně ke všem mafiánům. A když sebou bereme někoho do počtu tak ho k truhle klidně pustíme a když je to nedůveryhodnej typ tak hold jdes k truhle s nim.

A jestli to má být kontrola jen pro ty co se lognou do hry napisou cizimu hraci s lvl 30 jestli jde na boss a vůbec ho neznají tak to je holt riziko spolupráce s cizákem...

Ve výsledku mi to je jedno, ale dávám Ne, protože z mého pohledu je to nepotřebné a je spousta jiné práce s větší prioritou
  • 0

#5 Xerxes

Xerxes

Tovaryš

• DM
  • PipPipPipPip
  • 651 Příspěvků:
  • Interests:Role-playing

Odesláno 10.02.2010 17:02

NE
  • 0

#6 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 17:15

Z pohledu hrace davam ne. (tzn. neodmitam to jako WB)

Narovinu mel jsem par situaci kdy jsem mel pocit ze me nekdo okradl, dokonce jednou se me stalo i to ze jsem sel s nekym ke skretum, ten nekdo vybral poklad a v ten moment pres pero odlogl. A chapu argumenty proc to chcete zavest.

Ale. Prvne chci rict ze systemove reseni na tom je. Je jim to ze inventar truhly vidi vsichni kdo se do nej podivaji. Kdyz nekomu natolik neverim, tak prisupajdim k truhle. A za druhe jak Dedek rikal, pripustne reseni je rict obsah pokladu tam je/neni, ale stale to neznamena ze okradeni neni mozne.
  • 0

#7 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 17:32

Za mě ano. Líbí se mi možnost, aby hráči věděli, co v truhle je. Jak už jsem psal v návrzích, nevidím to jako nějaké ulehčení námahy, ale podpora ingame záležitostí systémem. Hlášení vypsané šeptem se mi zdá i dostatečně "RP", tedy jsem blízko truhly, když ji zloděj otevře, vidím do ní (=vidím výpis).
Řešení, že se do ní po otevření kouknu spolu se zlodějem je, přiznejme si, občas trošku ošemetné, zvláště pokud obratný chmaták dokáže truhlu vybrat bez námahy během půl sekundy. Argument "nejsi dost rychlý, máš smůlu" je dle mého názoru trošku alibismus.
Haldethův scénář je hezký (osobně to tak taky mám), ale takto trochu pomíjíme hráče, kteří stálou partu nemají (z jakýchkoliv důvodů).
Netvrdil jsem, že systém zabrání nějaké loupeži, to snad ani nikdo nechtěl a není to prakticky proveditelné, jen mně přitahuje myšlenka, že hráči mají možnost vědět, jestli se to tak opravdu stalo/mohlo stát, tzn. mohlo by to omezit OOC čachry. Nevidím to jako restrikci, ale podporu.
  • 0

#8 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 17:45

Zobrazit příspěvek

Vzhledem k tomu, že systém neumožňuje prošacovat inventář postavě, která vybírala, a celá parta se těžko bude cpát k truhle právě v okamžiku, kdy ji klíčník otevírá, zvlášť, když má dotyčný Dědkem zmíněné rychlé prstíky, klidně bych tohle považoval za obcházení systému ;)

Já osobně svým parťákům důvěřuju a je mi celkem jedno, jestli si nějaký ten rubín ulejou do své kapsy, každopádně nechci, aby byli podporováni hráči, kteří jednají nečestně (hráči, nikoliv postavy) a okrádají tak ostatní hráče ve svůj vlastní prospěch ;)
Over.
  • 0

#9 petrikus

petrikus

Mladší učeň

• WB
  • PipPip
  • 104 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 17:55

Vzhledem k tomu jak se někteří hráči chovají ke druhým dávám ANO...

Pokud postavička stojí blízko truhly mohla by se jí telnout zpráva typu "V truhličce vidíš 3měšce zlaťáků a jeden malý červený krystal" případně "V truhličce je jen pár myších bobků a plno pavučin"

......
  • 0

#10 _Edik

_Edik

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 30 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 18:01

Technicky možné to je, už sem hrál na pár nwn serverech kde to měli ( tedy i s tím automatickým rozdělováním financí )

A teď k věci. Tuto změnu nepotřebuji, na boss chodím s Altharianem, kterýmu nevadí, že si beru jeho podíl :o) Teď vážně :o) Na boss chodím jen s lidma se kterýma hraju už pár let, znám jejich přístup ke hře a vím, že by se nechtěli obohatit na můj úkor. Nebo představa, že já bych zatáhl Morině, která mi dala k vánocům plášt ze ST v době kdy jsem měl jednu postavu a syneitovej meč, to by mě snad ze mě samotnýmu bylo na blití a takový nastavení mám rozhodně ke všem mafiánům. A když sebou bereme někoho do počtu tak ho k truhle klidně pustíme a když je to nedůveryhodnej typ tak hold jdes k truhle s nim.

A jestli to má být kontrola jen pro ty co se lognou do hry napisou cizimu hraci s lvl 30 jestli jde na boss a vůbec ho neznají tak to je holt riziko spolupráce s cizákem...

Ve výsledku mi to je jedno, ale dávám Ne, protože z mého pohledu je to nepotřebné a je spousta jiné práce s větší prioritou

Zobrazit příspěvek

Tak s tímhle souhlasím na 100%. A teda snad doufám, že by to žádný hráč neundělal, nebo se mýlím? :wink:
  • 0

#11 -preclik-

-preclik-

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 235 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 18:33

Dal jsem ano
  • 0

#12 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 10.02.2010 18:59

Dal jsem ano, nechapu nechut k tomu-cteme pri hre tolik nehernich informaci nevim co by jedna dalsi a jen u pokladu komplikovala.
Je tu i mozna ochrana proti pusobeni smuly, pujdu dvakrat se zlodejem v parte a pokazde loot minimalni nebo nula. To muze vest k situaci ze priste s tou partou jit nemuzu, nekdo nadhodi ze vykradam poklad a pritom to nemuzu vyvratit. Muze byt ze nekteri s neznamym zlodejem nepujdou jen proto ze nevedi zda nevezme vse pro sebe.
  • 0

#13 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 19:22

Ne, Dědek má pádné argumenty.
  • 0

#14 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 19:58

Mě se líbí jak všichni co dávaj ne zastávaj argumentu, že s nikým koho neznaje by nešli takže se jim to nemůže stát, ale to že může přijít někdo novej na to se asi nebere ohled ?

Jsem proto, aby to házelo hlášku šeptem ( blízko u truhly ) jestli to jde.
  • 0

#15 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 10.02.2010 20:00

ANO
  • 0

#16 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 20:53

rozhodne NIE, pokial tam postava sama nenakukne nema pravo vediet co tam je.

EDIT: po precitani prispevkov som ochotny akceptovat aby truhlica SEPKOM povedala ze vnej nieco bolo, ale rozhodne nie aby sa to vypisovalo kazdemu v parte aj ked bude o desat lokacii dalej.
  • 0

#17 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 21:09

rozhodne NIE, pokial tam postava sama nenakukne nema pravo vediet co tam je.

EDIT: po precitani prispevkov som ochotny akceptovat aby truhlica SEPKOM povedala ze vnej nieco bolo, ale rozhodne nie aby sa to vypisovalo kazdemu v parte aj ked bude o desat lokacii dalej.

Zobrazit příspěvek

už je to že tenhleten argumentuje (nesmyslně ) proti je zárukou toho že ten návrh je dobrej :D
  • 0

#18 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 22:23

Za mě ano, ne že bych nevěřil partě, ale kvuli pocitu, že když vybírám já, vidí všichni že je to košer, není to příjemnej pocit, když
se potom rozvádí, proč nebylo, když mělo být a podobně.

Však se to nemusí dávat na každou bednu, ale aspoň bossovky by do toho spadnout mohly.

Vždyť nápis nad bednou, při jejím otevření v podobě mluveného slova by nemusel být takový problém. :wink:
  • 0

#19 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 22:30

Me to prijde jako dobrej napad a ac prekvapene, souhlasim se Shinim :)
  • 0

#20 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2010 23:46

Zobrazit příspěvek

Uz asi fakt starnes :grin:
Ale me se to taky libi :wink:
  • 0

#21 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 06:31

1a3 takže radsi 1 aspon nějací ooc zloději co vesele ojeb.vají partu přijdou o přiležitosti
  • 0

#22 Delta

Delta

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 128 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 06:48

ANO
  • 0

#23 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 07:43

už je to že tenhleten argumentuje (nesmyslně ) proti je zárukou toho že ten návrh je dobrej :D

Zobrazit příspěvek

tak bacha, ja hrajem podla presvedcenia postavy, takze neverit mozes len Evil postavam, ale tie mam len dve. zvysne maju dobre presvedcenie. Ale To by sme najprv maly urobit anketu 'hrate este vobece RP?'
  • 0

#24 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 11:44

tak bacha, ja hrajem podla presvedcenia postavy, takze neverit mozes len Evil postavam, ale tie mam len dve. zvysne maju dobre presvedcenie. Ale To by sme najprv maly urobit anketu 'hrate este vobece RP?'

Zobrazit příspěvek

No jeslti by v takovy ankete melo bejt ve vysledku jen jedno jedinny "ANO", tak by nemohlo bejt od nikoho jinyho, nez od tebe...
:wink:
  • 0

#25 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 13:20

lidi já s tím souhlasím....ale radši bych byl kdyby co se najde okamžitě rozdělilo mezi partu....bylo by to lepší...ale zase takové kamínky to už by byl problém....např 2 topazy mezi 5 lidí už problém je ....ale prachy ty bych rozděloval....co se najde z pokladů a pozůstatků....
  • 0

#26 Host_Playname_*

Host_Playname_*
  • Host

Odesláno 11.02.2010 13:22

tak to okamžitě rozděl nikdo ti v tom nebrání :wink:
  • 0

#27 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 13:40

No jeslti by v takovy ankete melo bejt ve vysledku jen jedno jedinny "ANO", tak by nemohlo bejt od nikoho jinyho, nez od tebe...
:wink:

Zobrazit příspěvek

Pokud by samozrejme nebyl "evil" jeho avatar na foru :) To by tam pak moh napsat cokoliv :)
  • 0

#28 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 11.02.2010 14:06

Zobrazit příspěvek

Tak a ted mam jistotu ze jsi slitej jako kara, nebo zhulenej, ne, oboje a nadoraz.

Jo, je videt ze Demona uz neni co bejvala.
  • 0

#29 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2010 15:27

Jo, je videt ze Demona uz neni co bejvala.

Zobrazit příspěvek

TO je bohužel vidět už hodně dlouho :wink:
  • 0

#30 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 11.02.2010 16:10

TO je bohužel vidět už hodně dlouho  :wink:

Zobrazit příspěvek

Tjn...
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních