Odesláno 13.04.2009 15:11
,,Znáš mou matku, Tanyu?" zaleskly se Lucii oči, když otevírala dveře do Domu bardů.
,,Slyšela jsem o ní, ale ještě jsem neměla tu čest," zakroutila hlavou Alneira a vstoupila dovnitř následujíc ji. K jejímu nemalému překvapení před ní v místnosti stála žena ve středních letech, oděna v plnoplátové zbroji a výraz v její tváři jí nápadně připomínal Lucii. Pozdravily se a podaly si ruce.
,,Zaslechla jsem, že se chcete připojit k řádu...," navázala Alneira. Tanya se však jen podivila.
,,K řádu? Snad nejste členkami nějaké sekty!" Až teď Alneira pochopila, že ač Lucie navrhovala její členství, jí samotné ještě nic neřekla.
,,Žádná sekta, jsme řád Templářů a naším úkolem je ochraňovat lid, hájit pravdu a bojovat se zlými silami," bránila se pohotově mladá De Kordanová. Její matka ji však jen přísně sjela pohledem.
,,Je třeba bránit lid, zvláště pak v těchto zlých časech...," přidala se Al.
,,V jakých zlých časech? Dlouho jsem byla mimo ostrov, co se zde dělo?"
,,Neslyšela jste o ničem? O démonech? O Arenovi?"
,,Ano, Aren úplně ovládl město a manipuluje s lidmi jako s loutkami, nepohodlných osob se zbavuje a ti jeho poskoci pořád slídí po městě," doplnila Lucie.
,,To Tery proti němu nezasáhne?"
,,Vy to nevíte? Tery je...," zarazila se Alneira, jako by hledala správné slovo, ale Lucka za ni větu pohotově doplnila.
,,Nezvěstná! Aren ji unesl a někde ji skryl." To nebylo to, co chtěla Al říct, ale ta myšlenka se jí zamlouvala čím dál víc. Byla to alespoň naděje. Lehce přikývla.
,,To snad ne!" otočila se Tanya.
,,Kdyby tak existoval způsob, jak ji najít..."
,,Existuje," potvrdila Lucka, "Hiosu a jeho spojenci už na tom pracují."
,,Opravdu?" podivila se Alneira. "Jak ji chtějí najít? Vždyť jediný, kdo ví kde je, je náš lord - Aren."
,,Prý jim pomáhá Drakeen - drak a starý Teryin přítel." Mezitím se Tanya otočila zpět k nim.
,,Jaký máte tedy plán?" Al jí pohlédla do tváře.
,,Potřebuji vypátrat jednu čarodějku. Ale má to háček - je to ďáblice."
,,Ďáblům se nedá věřit!"
,,Tahle je zdá se... jiná. Už jednou mi pomohla. Isbelah se jmenuje."
,,Isbelah!" vyprskla Luciina matka a sevřela dlaně v pěst. Nebylo pochyb, že se znají. ,,Ta vám nepomůže. Leda do hrobu."
,,Potřebujeme ji, podle všeho toho hodně ví. A navíc má prý kopie jistých Zorathusových spisů, do kterých bych ráda nahlédla." Tanya se zamračila.