Skočit na obsah

Fotka

Obchodnik - zakazky

• Please log in to reply
168 odpovědí na toto téma

#1 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2009 12:53

Mno a co takle ušetřit nervy kovářům a obchodníkům a upravit zakázky v ST tak,aby brali i ex věci popřípadě dát možnost obchodníkovi takovou zbraň či zbroj "znehodnotit" za určitý poplatek,protože v současné době lze skillovat téměř výhradně jen na zakázkách a každý kovář či plátnéř vám nepochybně řekne,že dělat zakázky pro ST to je brnkání na nervy.
  • 0

#2 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2009 13:44

Mno a co takle ušetřit nervy kovářům a obchodníkům a upravit zakázky v ST tak,aby brali i ex věci popřípadě dát možnost obchodníkovi takovou zbraň či zbroj "znehodnotit" za určitý poplatek,protože v současné době lze skillovat téměř výhradně jen na zakázkách a každý kovář či plátnéř vám nepochybně řekne,že dělat zakázky pro ST to je brnkání na nervy.

Zobrazit příspěvek

Případně by mohl třebas Quixote vyměňovat ex výrobky za neex. To by snad ani nebylo tak náročný na implementování. Myslím, že ex/neex výrobky devalvují kraft obchodníka a nikdo ho nechce potom dělat. Zvlášťě teď, když se snížil přísun drahých šutrů do modulu. Nebo mi aspoň řekněte, proč tam ty neex výrobky jsou.
  • 0

#3 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2009 15:00

Případně by mohl třebas Quixote vyměňovat ex výrobky za neex. To by snad ani nebylo tak náročný na implementování. Myslím, že ex/neex výrobky devalvují kraft obchodníka a nikdo ho nechce potom dělat. Zvlášťě teď, když se snížil přísun drahých šutrů do modulu. Nebo mi aspoň řekněte, proč tam ty neex výrobky jsou.

Zobrazit příspěvek

Mno mě je jedno jak by se to udělalo,ale dělat obchodníka za stávající situace je mno řekněme jen pro ty co sou jak buldoci.A navíc hodný kováři jako Bart pak maj nervy páč pro zakázku kovou ex častěji jak pro zákazníky.
  • 0

#4 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2009 15:27

no a lze prodávat i podepsané výrobky? pokud jo tak si na tržišti udělejte sekci kde vyměnujte ex výrobky za neex, myslím že někdo kdo si koupí zbran a chce ji pouzivat a kovar mu udela neex tuhle moznost uvítá
  • 0

#5 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2009 15:55

no a lze prodávat i podepsané výrobky? pokud jo tak si na tržišti udělejte sekci kde vyměnujte ex výrobky za neex, myslím že někdo kdo si koupí zbran a chce ji pouzivat a kovar mu udela neex tuhle moznost uvítá

Zobrazit příspěvek

*zatleská*
  • 0

#6 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.02.2009 16:07

Zobrazit příspěvek

Ne bohužel nelze.
  • 0

#7 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 12.02.2009 12:50

navrh: možnost prodavat ve ST i podepsane predmety
  • 0

#8 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 12.02.2009 13:08

navrh: možnost prodavat ve ST i podepsane predmety

Zobrazit příspěvek

Hehe pisečku ,ale ta možnost tu je recyklace.
  • 0

#9 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 12.02.2009 17:11

Hehe pisečku ,ale ta možnost tu je recyklace.

Zobrazit příspěvek

tak nechápu na co si furt ztezujes
  • 0

#10 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 12.02.2009 19:04

tak nechápu na co si furt ztezujes

Zobrazit příspěvek

Recyklace=cca 1/5 ceny licencí použitých na dotyčnou věc.A vždycky sem se domnívala,že zakázky sou tu taky od toho,aby si crafteři něco vydělali,ale zjevně se holt pletu.
  • 0

#11 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 14:25

Recyklace=cca 1/5 ceny licencí použitých na dotyčnou věc.A vždycky sem se domnívala,že zakázky sou tu taky od toho,aby si crafteři něco vydělali,ale zjevně se holt pletu.

Zobrazit příspěvek

No že zrovna ty si na něco ztěžuješ, to tvoje prodávání stromořadských věcí za statisíce ti pěkně vynáší.
  • 0

#12 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 16:34

No že zrovna ty si na něco ztěžuješ, to tvoje prodávání stromořadských věcí za statisíce ti pěkně vynáší.

Zobrazit příspěvek

No to bude asi tím,že mě nejde jen o moji osobu což ty zjevně dle této poznámky nedokážeš pochopit.A ještě malá poznámka on ten gambling není zadarmo pokud to nevíš....za každý pokus zaplatíš 30k +3 drahý šutry a když si to spočítáš zjistíš,že to není tak výdělečný páč šance na vytáhnutí použitelného itemu je sakra malá.
  • 0

#13 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 16:50

Zobrazit příspěvek

krafteři si vydělávají prodejem lidem kteří ty věci používají, přísun peněz do modulu je stále z pokladů a jen z pokladů, ST je a vždycky byl atrakce ;) i když soketové věci se šiknou no což nic nemění na tom že ST nefunguje jako přísun ale jako odsun peněz, já měl za to že to tak bylo myšleno kdžy vznikal
  • 0

#14 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 17:10

krafteři si vydělávají prodejem lidem kteří ty věci používají, přísun peněz do modulu je stále z pokladů a jen z pokladů, ST je a vždycky byl atrakce ;) i když soketové věci se šiknou no což nic nemění na tom že ST nefunguje jako přísun ale jako odsun peněz, já měl za to že to tak bylo myšleno kdžy vznikal

Zobrazit příspěvek

Aha a kdo se postará o ten odsun peněz,když se na to obchodníci vykašlou co? :wink:
  • 0

#15 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 17:29

Aha a kdo se postará o ten odsun peněz,když se na to obchodníci vykašlou co? :wink:

Zobrazit příspěvek

A on se o ten odsun penez nekdo nekdy staral ?
  • 0

#16 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 18:21

A on se o ten odsun penez nekdo nekdy staral ?

Zobrazit příspěvek

Jistěé obchodníci při nákupu skleněnkových věcí brudro přece. :wink:
  • 0

#17 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 18:50

Zobrazit příspěvek

licence na kraft se starají taky
  • 0

#18 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 13.02.2009 19:45

licence na kraft se starají taky

Zobrazit příspěvek

A víra a pády serveru taky :).
  • 0

#19 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 00:22

No to bude asi tím,že mě nejde jen o moji osobu což ty zjevně dle této poznámky nedokážeš pochopit.A ještě malá poznámka on ten gambling není zadarmo pokud to nevíš....za každý pokus zaplatíš 30k +3 drahý šutry a když si to spočítáš zjistíš,že to není tak výdělečný páč šance na vytáhnutí použitelného itemu je sakra malá.

Zobrazit příspěvek

No jistě, prodeje za statisíce neděláš pro sebe, ale pro ty chudáky boháče, aby měli kde utrácet své těžce nabité zlaťáky.
A když si ten gambling spočítám, tak vím, že to zatraceně dobře vynáší. Bulir by mohl vyprávět. Takže si tu tvé povídačky o tom, jakej je obchodník chudáček a musí se strašně namáhat, aby si vydělal, vyprávěj někomu jinýmu, ale ne mně. Nehraju tu první den.
  • 0

#20 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 15.02.2009 08:31

Bulir by mohl vyprávět.

Zobrazit příspěvek

No Pindruši vždycky na potkání vypravuje......jak je na dně, o žebrácké holi, hladov a žízniv, obchody ho neuživí ........až na něm ten adamantinový kompletek osázený kameny z těch srdceryvných vzlyků chrastí. :wink:
  • 0

#21 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 19:16

No jistě, prodeje za statisíce neděláš pro sebe, ale pro ty chudáky boháče, aby měli kde utrácet své těžce nabité zlaťáky.
A když si ten gambling spočítám, tak vím, že to zatraceně dobře vynáší. Bulir by mohl vyprávět. Takže si tu tvé povídačky o tom, jakej je obchodník chudáček a musí se strašně namáhat, aby si vydělal, vyprávěj někomu jinýmu, ale ne mně. Nehraju tu první den.

Zobrazit příspěvek

Aha takže asi takle zeptej se obchodníků přímo kolik naházely prachů a šutrů do gamblingu a pak tepve něco piš to,že já popřípadě Bulir máme štěstí neznamená,že ho maj ostatní.Já vím minimálně od jednoho hráče,že tam naházel hodně šutrů a měl za to 3 socket halfplate,ale jestli i tohle považuješ za výhru pak máme asi jiný představy.A speciálně pro tebe Gozi...máš obchodníka?Mno pokud vím tak ne ...takže založ postavu udělej z ní obchodníka a pak mi ukaž jak na něm bez lootování a supportu od známých dokážeš vydělat...co se mě týká ..klidně ať to zůstane tak jak to je,ale pak se nedivte,že se na to každej vybodne páč jak sem zjistila na obchodničinu si člověk musí nejdříve něco nahrabat nejlépe na pokladech,aby měl aspoň základní kapitál a ví co už sem s pár lidma mluvila a hlavní důvod proč oni vzdaly obchodničinu je,že ten craft se dá skillovat jen pokud máš za prvý prachy,za druhý mooc dobrý kámoše ve všech craftech a za třetí pevné nervy...musím říct,že já tyhle věci zaplatpanbuh mám a navíc i nevšední štěstí právě v tom gamblingu,ale o to de to není o mě anobrž o těch kamarádech co by to i zkusily,ale neudělaj to páč je obchodník takovej jakej je ...apropo koukám,že rád vytrháváš věty z kontextu....nedal ses náhodou na politiku?
  • 0

#22 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 23:42

...

Zobrazit příspěvek

Mno pokud vím, měl sem obchodníky dva, teď už jen jednoho. A vím co to obnáší. A se současným obchodníkem se dají vydělat na zakázkách dost slušný prachy, když člověk ví jak na to a pravda, pokud má lidi, kteří mu udělají věci za licence. A k tomu ještě gambling a prodej šutrů...
Takže prosímtě, nesnaž se mi tu tvrdit, že obchodník je chudák, který si nic nevydělá, to je prostě nesmysl a namluvit to můžeš jen někomu, kdo obchodníka nikdy neměl, ale ne mně.
  • 0

#23 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 12:29

Mno pokud vím, měl sem obchodníky dva, teď už jen jednoho. A vím co to obnáší. A se současným obchodníkem se dají vydělat na zakázkách dost slušný prachy, když člověk ví jak na to a pravda, pokud má lidi, kteří mu udělají věci za licence. A k tomu ještě gambling a prodej šutrů...
Takže prosímtě, nesnaž se mi tu tvrdit, že obchodník je chudák, který si nic nevydělá, to je prostě nesmysl a namluvit to můžeš jen někomu, kdo obchodníka nikdy neměl, ale ne mně.

Zobrazit příspěvek

Takže znovu na rozdíl od tebe já mluvím o lidech co přijdou a chtějí dělat obchodníka a nemají ani známé ani kapitál.....za těchto okolností je shánění neex věcí pro zakázku prakticky nesplnitelný úkol a ještě jedna věc...kdys naposled za toho obchodníka hrál..to mi řekni...ano vydělat se dá,ale přesně za těchto podmínek....crafteři co ti udělaj vše za náklady,lidi co ti prodaj šutry a to hodně velký okruh lidí a za třetí štěstí při gamblingu.....ano já to mám nicméně je mi celkem blbé,když někdo pro mě dělá zbraň pro zakázku zaplatit jen licence,ale nemám na vybranou protože,když mě nabídne za verd 75k tak je pak těžký zaplatit full cenu,když kovář je takové"nemehlo"a udělá mi 8x za sebou ex.
  • 0

#24 Host_Osliarcha_*

Host_Osliarcha_*
  • Host

Odesláno 16.02.2009 13:09

No konecne .... Zmenit pristup u obchodniku na exc vs neexc veci v objednavkach skvely napad ....Ze to ale trvalo. Tady na demone nei zas tak velka moznost vydelku na pokaldech . Pokud trebas nelootite 4 mesice trebas k3 a nenechavate se zabijet k udrezeni lvl . No demona je podle mne Craft server no a pokud chcete aby i mladi hraci (nizke lvly) mohli obchodovat tak urco mit na deset pokusu na neexc vec + 2x cesta ... nebudou

Supportery nebrat vazne...az k placi
  • 0

#25 Grayson

Grayson

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 375 Příspěvků:
  • Interests:Timir, Padrill, Tulipán, Buppi, Briin, Haribald Velkolepý, Perrudo, Thea..

Odesláno 16.02.2009 15:06

Mno, mam taky začínajícího obchodníka tuším ted se skilem 7. Takže pokud jsem to správně pochopil, podle Althariana musím ukecat kováře aby mi udělal neexc věci jen za licence? A může mi někdo vysvětlit proč by to ten chudák měl dělat? Pokud vím, craft je o tom přinést zisk jak lidem v na démoně v podobě výrobků, tak především sám sobě. Mno možná že se pletu, třeba je to o tom já na bráchu, brácha na mě?? Zkoušel jste se někdy někdo kouknout na ceny požadovaných výrobků na zakázku a na současné ceny crafterů? Víte za kolik se prodávají natěžené materiály jako jsou třeba drahé kameny pro zlatníka? Jednou jsem se ptal Zlatovouse jak je to s gamblingem, odpověděl my že není blázen, že todle nedělá. Divil jsem se, už vím proč... Zkusil jsem to dohromady asi 15x Mluví se tu o štěstí, já ho měl..2x jsem narazil na tzv."díru" po něčem co už se na démoně nepoužívá:( Jo, štěstí hold mám.. K těm exc a neexc výrobkům, ptal jsem se i Bartletta a jakožto v současné době nejproduktivnější kovář na to má stejnej nazor jako většina lidí co znam..Proč to nezměnit? Nejsem sto posoudit obtížnost takové operace jako je změna aby brali jak exc tak neexc výrobky ale asi to takový problém nebude. Slyšel jsem(neověřeno), že koželuha už může dělat každý, né jen hraničář.. Co jít dál a změnit i ty exc a neexc věci? :smile:
Kaveh
  • 0

#26 *lízátko*

*lízátko*

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 145 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 18:23

Althariane je mi až do pláče jak tu publikuješ že ti lidi kraftí jen za licence a uvědom si že hráč co tu bude hrát 3 neděle takovou možnost nemá. Tobě to možná vynáší ale všem určitě né a spousta lidí se na to pak vyprdne.
  • 0

#27 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 18:28

Hehe nic proti, ale já se směju. Jako když někdo povídá jak je vše lehké a jak se na tom vydělává, ale zároveň zapomene říct, že se na to dívá jen tím svým pohledem (asi pohledem té mafie či co) a žádnou jinou pravdu než tu svoji nezná a pořád mele Bulir, Bulir a tak dále, tak ho přeci nelze brát vážně ne?

Nezlobte se na mě, ale zkuste se vžít do role nováčka, co to zde nezná a neví co a jak.
  • 0

#28 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 18:45

Hehe mno tak sem se zase pobavila no....kovářka půl skillu stříbra a ukovala 3 ex a 3 neex zbraně.....tak já nevím,ale v čem je ta ex vlastně vyjímečná a jak má někdo kdo začíná sehnat blbé stříbro pro zakázku,když kovář s půlkou skillu kove ex neex půl napůl.
  • 0

#29 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 18:45

Hehe, nojo ale obecně na kraftu tu asi žádný nováček nezbohatne. Ať už je to kterékoli řemeslo. Možná alchymista, který je zavislý jen na sběru bylin a na tom kde a jak si sežene recepty. Pak ještě krejčí je soběstačný a kůže se daj sehnat snadno, ale proto je taky taková konkurence a ceny jsou dost nízko, když každý ňouma šije za pár stovek zisk. Ale kováři nakope jen kámoš, horník když nemá komu kopat, nic neprodá. Zlatník - ehm.. je jen pár bláznů ochotných kopat kamínky :smile:, koželuh - většina odběratelů má své stále dodavatele. Lukař - prodá pár luků sem tam, šípař - hlavně si dělá pro sebe jinak taky nezbohatne.
Proč teda brečíte zrovna nad obchodníkem? :)
Ale jo souhlasím, obchodníkovi sem nedávno dělal 8x syenit zbraň než se povedl obyč, do zakázky za 50k.. s tím by možná chtělo něco udělat :)
  • 0

#30 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 19:02

Jo, nápad..nemohli by ve Stromořádu chtít nějaký kůže? Ať ti obchodníci choděj taky i za koželuhama. :)
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních