Preco NWN?
Odesláno 12.11.2008 21:56
Ked poviem, ze to hram online, pokladaju ma za zavislu, pritom ani nevedia, co je to NWN a ako casto to hram...
pri slove RP mi prejde mraz po chrbte od ich hlupych otazok...
tak...preco hrame NWN? co na nom vidime vy a preco by sme ho ukazali priatelom? co nas na nom ohurilo a ohuruje?
poradte mi, lebo mne, uz fantazia v tomto dochadza :)
Odesláno 12.11.2008 22:12
Třeba teď potkávám dost lidí, co si radši zahrají BG2, protože jim vyhovuje single... mě zas BG2 tolik nezaujala, je to sice zajímavý, postavy skvělý (konečně chytám Garretův podpis

single neni špatnej, ale když chci super singla, tak si dám spíš Zaklínače, Fable, Might and Magic 7, případně 8...
prostě na tohle člověk musí mít přece RPG základy, jinak ho těžko uvrtáš, nebo u toho tolik nevydrží (třeba jako kamarád Ertaie, kterej tu hrál Brogha... ikdyž s nim už jsme dřívě hráli dračák, ale moc ne no)
EDIT:pardon za ty rychloodpovědi dneska,výhýbam se práci

Odesláno 13.11.2008 08:36
a taky je to hodne o rp malokde jinde s ehraje
Odesláno 13.11.2008 08:45

Odesláno 13.11.2008 09:57
Jinak proč to asi tak hraji já? Uvrtal mne do toho kamarád, po měsící a půl jsem říkal jaká to je blbost, že mne nebaví jen tak klikat a zabíjet NPC, no, zůstal jsem tu dnes, už je to lehce přes rok. Hra se mi líbí, celkově mám rád fantasy, takže se asi u tohodle nemusím více rozepisovat.

Odesláno 13.11.2008 10:38
Unikátní a hlavně velmi variabilní systém buildování.
Grafika nenadchne a neurazí. Já jsem vyrůstal na hrách typu Dungeon Master, Ultima Underworld, BG, Fallout, Diablo. Co se grafiky týče spojuje tyhle hry izometrickej pohled, což mně naprosto vyhovuje. Hra by měla zůstat hrou, nemám rád když se grafické zpracování blíží realitě.
Možnost hraní "RP". Spolu se systémem buildování prakticky neomezená škála charakterů, za který je možné hrát.
Poměrně uzavřená, početně menší herní komunita, která dává větší možnost pro vznik sociálních vazeb mezi hráči. Mnozí pokračují v hraní NWN, i přes to, že už je to tak nebaví, protože vědí, že se vrací mezi své známé, potažmo kamarády.
Určitě sem ještě na hodně věcí zapomněl, ale píšu to v rychlosti tak mě mnozí jistě doplní.

Odesláno 13.11.2008 10:50
povrchní hry typu wow, need for speed, CoD a podobné jsou jako blondate vypatlane modleky, ano dá se s nimi dobre užít
nwn je jako lesní elfka opředená tajemstvím, nikdy neodhalíme všechny a to nás k ní táhne, vždy nás znovu a znovu přitáhne její už tolikrát okoukaná krása, vždy na ní bude něco tajemného, cosi v ní co nás nutí se s ní stýkat dál a dál a objevovat nová a nová tajemství a tajemstvími opředené příběhy jen aby z nich vzešly další otázky a my opět lačnili po jejich rozkrytí
Odesláno 13.11.2008 15:24
Ked niekomu poviem, ze hram NWN, taku peknu fantasy hru, vyvali na mna oci a povie, ze nie som normalna.
Ked poviem, ze to hram online, pokladaju ma za zavislu, pritom ani nevedia, co je to NWN a ako casto to hram...
pri slove RP mi prejde mraz po chrbte od ich hlupych otazok...
tak...preco hrame NWN? co na nom vidime vy a preco by sme ho ukazali priatelom? co nas na nom ohurilo a ohuruje?
poradte mi, lebo mne, uz fantazia v tomto dochadza :)
Jo to mi připomíná, jak sem nedávno v prácí v angličtině vysvětloval, co že to to hraju a cože je to RPG.....učitelka hleděla a nechápala, možná za to mohla i moje slabá anglina

Jinak proč NWN? Já ani nevím, dřív sem hrával jen akce a nebo strategie.....nějaké to RPG sem hrál málo. Jen jednou sem si sehnal NWN, dohrál první singl do konce a pak na něj na 2 roky zapoměl, než mě kámoš dotáhl na démonu a tím to začlo

Odesláno 13.11.2008 17:38

Odesláno 13.11.2008 22:19
Jako NWN hrat ANO ale rozhodne to neprehanet. Jak sem rekl kamaradovi za oknama je zivot ne u PCcka..
Odesláno 14.11.2008 07:30
Třeba proto, že to je jidiná RPG přeložená do češtiny, která se dá hrát zdarma na čistě Českých a Slovenských servrech. Protože je silně návyková a neztrácí náboj. Spousta různých typů lidí si v ní najde to své (CvC, craft .... atd.) a vše je to úledně zabaleno do RP prakticky bez hranic.
Odesláno 14.11.2008 07:43
přesně neni to jen bezmyšlenkovite mlaceni npc jak wowko:)Proč zrovna NWN?
Třeba proto, že to je jidiná RPG přeložená do češtiny, která se dá hrát zdarma na čistě Českých a Slovenských servrech. Protože je silně návyková a neztrácí náboj. Spousta různých typů lidí si v ní najde to své (CvC, craft .... atd.) a vše je to úledně zabaleno do RP prakticky bez hranic.
Odesláno 14.11.2008 09:15

Odesláno 14.11.2008 09:18
O WoW toho moc nevím, nikdy jsem ho nehrál díky pro mě nepřekonatelné jazykové bariéře (jazyky jsou moje smrt a bolestně si to uvědomuji), ale pokud to je tak jak popisuješ (ale myslím si že v tom musí být i něco víc, jinak by to nechytlo takovou spoustu lidí) pak totéž dokážeš najít i NWN světech ... pravda v menší rozloze, což si myslím že je u WOW to hlavní. Takové choutky většinou končím s Richardem v K3 v ruce stříbrného vymítače a co se pohne to skončí v tratolišti ... obvazů a fáčů. Celkem by mě zajímalo co lidi k WoW táhne, jak by ho prezentovali člověku, který o něm ví jen z fór a časopisů, na co by ho nalákali, co je drží a nepustí?
To bude asi desetileti tradicni kvality od blizzardu :)
NWN ... to je jedna z klasik ktera jen tak neomrzi co vic na to rict
Odesláno 14.11.2008 09:18
Jinak vždycky se musim pochlubit, že jsem v podstatě založil děčínskou komunitu NWN, přičemž Ertai mě pak zpětně dotáhl k online hraní, když jsem se dostal k stabilnímu netu
O tomhle by se dalo polemizovat...
Ano, ty jis ten kdo mi půjčil NWN a řekl mi co to je, ale já jsem ten kdo nabral na Online hraní tebe, Marstaje, Stajnera, Brogha... a další (možná)

Jinak NWN? Jak už bylo řečeno je to variabilní hra neomezených možností. Určitě faktor proč jsem tak dlouho hrál na Démoně byli lidé a RP. Grafika neurazí a souboje vypadají poměrně dobře (vždyt kde jinde postavy uhýbají ranám a kryjí údery? Diablo? WoW? haha)
Odesláno 14.11.2008 15:56

a NWN je kohout, tak

Odesláno 19.11.2008 20:39

Obe hry jsem hral resp. hraji par let a velky rozdil nevidim. Wow je akorat o par let dal jak hratelnosti tak ovladanim. RP muzes na wow klidne hrat, nikdo ti branit nebude, pozadi a historie sveta a vztahy mezi narody nejsou male rekl bych naopak ze je to svet velmi bohaty a obrovsky rozlohou. I ted po dvou letech koukam na nektere lokace jak jsou uchvatne ackoliv grafika wow je skoro az komixova. Povolani sice po zvoleni nijak prolinat nelze ale ty 3 stromy talentu dokazi zmenit styl hrani mozna razantneji nez sebevicmixlej build v NWN. A variabiliita postav je pritom obrovska, nektera povolani jsou po urcitych updatech trsoku silnejsi ale zadne propastne rozdily a houpacka ci bych to nazval modni vlivy co jsem obcas zazil na demone

Co me nejvice na NWN zaujalo a bavilo byla variabilita svetu, na Demone pak zivot nejen herni ale i na foru a v klientu a hlavne ti lide okolo jak kamaradi tak tvurci modulu kterym dekuju za vsechno to usili ve volnem case ktere nam venovali - kdyby se myslim secetl cas, kteri vsichni od Jindry az po ty soucasne DM, WB atd., ktere uz ani neznam stravili jen nad demonou nemuselo by se za ty hodiny stydet ani stredne velka vyvojova herni firmicka :)
Chtel bych timto podekovat lidem jako Soan, Beebow, Maslo a dalsi od kterych jsem vyzebral nejakou tu zlatku ci prstynek a se kteryma jsem prozil na demone nekolik mesicu s nekterymi i let hehe.
Je zapomel jsem na Glorfindela ktereho jsem potkal ve hre asi jako vubec prvniho a ktery mi pak po 4 letech vykoval ten nejlepsi mecik co jsem kdy mel :)
Odesláno 20.11.2008 14:07
Odesláno 20.11.2008 14:22

checheche
nabuduce ked s nejakou nocnou elfkou budem. poviem jej ty si ako nwn

ale divim sa sam sebe ze to hram tak dlho
Odesláno 18.12.2009 10:33
Treba z jejich hodnoceni te hry, ze kteryho je to celkem zjevne? Napriklad, v pomeru k velikosti svetu, je bezmyslenkoviteho mlaceni NPC v NWN modulech o neco vic nez na WoW. Srovnavani mechaniky leveleni tu silne kulha, u WoW neexistuje neco jako "kolecka v DO", od prvniho po posledni level samozrejme zabijis moby, ale v ramci ruznorodych questu.otazečka z čeho soudiš že ti co nemaj radi wowko ho nehrali
V cem NWN moduly jasne vedou je variabilita prostredi, moznost individualniho pristupu k hracum, DM questy a hlavne volnost DMs jak pri vytvareni questu, tak pri pri jejich odmenovani. Ale to tu nikdo z tech kritiku pokud sem dobre cet, nezminil :)
Odesláno 18.12.2009 15:39
Odesláno 18.12.2009 20:07
Odesláno 18.12.2009 23:23
Odesláno 19.12.2009 15:02

Odesláno 19.12.2009 17:26
Odesláno 20.12.2009 16:12
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních