Skočit na obsah

Fotka

Preco NWN?

• Please log in to reply
30 odpovědí na toto téma

#1 draciaa

draciaa

Neznalý

• Hráč
  • 2 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2008 21:56

Ked niekomu poviem, ze hram NWN, taku peknu fantasy hru, vyvali na mna oci a povie, ze nie som normalna.
Ked poviem, ze to hram online, pokladaju ma za zavislu, pritom ani nevedia, co je to NWN a ako casto to hram...
pri slove RP mi prejde mraz po chrbte od ich hlupych otazok...

tak...preco hrame NWN? co na nom vidime vy a preco by sme ho ukazali priatelom? co nas na nom ohurilo a ohuruje?
poradte mi, lebo mne, uz fantazia v tomto dochadza :)
  • 0

#2 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2008 22:12

solidní mechanika, možnost buildování postav a světů, hráčská komunita, podpora výrobce, z klasického prostředí Faerunu, ale nejen z něj..
Třeba teď potkávám dost lidí, co si radši zahrají BG2, protože jim vyhovuje single... mě zas BG2 tolik nezaujala, je to sice zajímavý, postavy skvělý (konečně chytám Garretův podpis :yes: ), ale vadí mi ne PG tabulky a tak, kolikrát zákusy a několikanásobný loady...
single neni špatnej, ale když chci super singla, tak si dám spíš Zaklínače, Fable, Might and Magic 7, případně 8...
prostě na tohle člověk musí mít přece RPG základy, jinak ho těžko uvrtáš, nebo u toho tolik nevydrží (třeba jako kamarád Ertaie, kterej tu hrál Brogha... ikdyž s nim už jsme dřívě hráli dračák, ale moc ne no)
EDIT:pardon za ty rychloodpovědi dneska,výhýbam se práci :grin:
  • 0

#3 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 08:36

to si musis odpovedět sám proč hraješ nwn je to starší hra rozhodne nema takovou přizen hracu jako treba wowko ale ma sve kouzlo a netktere lidi zrovna osloví apresto že je starši ej pekně graficky dělana a v toolu taky neni malo možností když to umíš a ano nwn je sice velmis ložite ale z hlediska builderu ma prakticky giganticke možnosti pokažde mužeš být unikát mužeš kombinovat povolani ne jak treba ve wowku že mas par povolani a koncis
a taky je to hodne o rp malokde jinde s ehraje
  • 0

#4 slenncak

slenncak

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 303 Příspěvků:
  • Interests:šlencák

Odesláno 13.11.2008 08:45

Hraju to kvuli lidem a "kamosum" ktery tady jsou.....moznosti vyblbnout se pri RPhrani ,ktery bych tezko aplikoval nekde na hristi s micem :yes: (ne ze bych nesportoval,ale..) Libi se mi zlepsovat svoji postavicku, to ze je do jiste miry original a to jak je temer vsechno svazany dohromady- nejdes seseka NPCcko a necekas , ze ti znej vypadne nejakej item , ale proste se seberes sezenes si zbrojire .Tu hru mam proste rad :grin: .................. S tim vysvetlovanim RP je to pekne neprijemny. Zminim se az kdyz vidim , ze ma opravdu zajem nebo se mu lbi fantsy. Pak uz to neni tak tezky.
  • 0

#5 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 08:50

mě zas BG2 tolik nezaujala, je to sice zajímavý, postavy skvělý (konečně chytám Garretův podpis  :yes: )

Zobrazit příspěvek

já myslel že je to notoricky známé... no je na čase si ho zase trochu připomenout :-)
  • 0

#6 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 09:57

No tak co Ti k tomu říci, začal bych asi tak, že pokad to vysvětlujes lidem, kteří na počítači nehraji, nehraji ani singl hry ani po netu, tak je z vetsi pravdepodobnosti ze to nepochopi (viz rodiče). Co se tyce ostatnich kamaradů, kamaradek atd, tak pokad hraji něco po netu, nebo preci jen hrají alespon singl, tak to pochopí, zaujme je to třeba a pak si to jdou vyzkoušet..
Jinak proč to asi tak hraji já? Uvrtal mne do toho kamarád, po měsící a půl jsem říkal jaká to je blbost, že mne nebaví jen tak klikat a zabíjet NPC, no, zůstal jsem tu dnes, už je to lehce přes rok. Hra se mi líbí, celkově mám rád fantasy, takže se asi u tohodle nemusím více rozepisovat. :yes:
  • 0

#7 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 10:38

Určitě je NWN v dnešní době poměrně zajímavý "fenomén", neboť si přes své stáří nejen udržuje ale především dokáže získat nové hráče. Pokud bych měl shrnout do pár bodů, co se mi na NWN líbí, tak jsou to následující věci.

Unikátní a hlavně velmi variabilní systém buildování.

Grafika nenadchne a neurazí. Já jsem vyrůstal na hrách typu Dungeon Master, Ultima Underworld, BG, Fallout, Diablo. Co se grafiky týče spojuje tyhle hry izometrickej pohled, což mně naprosto vyhovuje. Hra by měla zůstat hrou, nemám rád když se grafické zpracování blíží realitě.

Možnost hraní "RP". Spolu se systémem buildování prakticky neomezená škála charakterů, za který je možné hrát.

Poměrně uzavřená, početně menší herní komunita, která dává větší možnost pro vznik sociálních vazeb mezi hráči. Mnozí pokračují v hraní NWN, i přes to, že už je to tak nebaví, protože vědí, že se vrací mezi své známé, potažmo kamarády.

Určitě sem ještě na hodně věcí zapomněl, ale píšu to v rychlosti tak mě mnozí jistě doplní. :yes:
  • 0

#8 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 10:50

hry jsou jako holky

povrchní hry typu wow, need for speed, CoD a podobné jsou jako blondate vypatlane modleky, ano dá se s nimi dobre užít

nwn je jako lesní elfka opředená tajemstvím, nikdy neodhalíme všechny a to nás k ní táhne, vždy nás znovu a znovu přitáhne její už tolikrát okoukaná krása, vždy na ní bude něco tajemného, cosi v ní co nás nutí se s ní stýkat dál a dál a objevovat nová a nová tajemství a tajemstvími opředené příběhy jen aby z nich vzešly další otázky a my opět lačnili po jejich rozkrytí
  • 0

#9 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 11:25

hry jsou jako holky

nwn je jako lesní elfka

Zobrazit příspěvek

*čeká co na to hromová kovadlina* :yes:
  • 0

#10 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 14:07

*čeká co na to hromová kovadlina*  :yes:

Zobrazit příspěvek

*grgne si*
  • 0

#11 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 15:24

Ked niekomu poviem, ze hram NWN, taku peknu fantasy hru, vyvali na mna oci a povie, ze nie som normalna.
Ked poviem, ze to hram online, pokladaju ma za zavislu, pritom ani nevedia, co je to NWN a ako casto to hram...
pri slove RP mi prejde mraz po chrbte od ich hlupych otazok...

tak...preco hrame NWN? co na nom vidime vy a preco by sme ho ukazali priatelom? co nas na nom ohurilo a ohuruje?
poradte mi, lebo mne, uz fantazia v tomto dochadza :)

Zobrazit příspěvek

Jo to mi připomíná, jak sem nedávno v prácí v angličtině vysvětloval, co že to to hraju a cože je to RPG.....učitelka hleděla a nechápala, možná za to mohla i moje slabá anglina :yes:

Jinak proč NWN? Já ani nevím, dřív sem hrával jen akce a nebo strategie.....nějaké to RPG sem hrál málo. Jen jednou sem si sehnal NWN, dohrál první singl do konce a pak na něj na 2 roky zapoměl, než mě kámoš dotáhl na démonu a tím to začlo :grin:.....zbytek je to co už tu psalo plno lidí přede mnou, velké možnosti stavění postav, RP a hlavně a to především kamarádky a kamarádi :grin:
  • 0

#12 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2008 17:38

Jinak vždycky se musim pochlubit, že jsem v podstatě založil děčínskou komunitu NWN, přičemž Ertai mě pak zpětně dotáhl k online hraní, když jsem se dostal k stabilnímu netu :yes:
  • 0

#13 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 13.11.2008 22:19

Neni to tak dlouho kdy muj zivot byl prakticky NWN. Ted muzu rict ze sem prakticky byl na tom do urcite miry zavislej, cehoz sem se zatim vyhrabal. Vdecim tomu par lidem, kteri mne vazne vytahli. Takze asi na tuhle otazku muzu celkem dobre odpovedet proc zrovna NWN. Jelikoz zrovinka tahle hra je hodne rozmanita a slozita. Kazdej se tam muze udelat prakticky cokoliv az je to zlodej, kterej ma za paskem svitky s kouzli nebo bojovnika, kterej na dve rany rozkroji takrka cokoliv. Jeden hrac tady rekl: V NWN jde vsechno. Ano je to do urcite hranice pravda a je tomu tak i dobre. Ja sem nikdy nehodnotil hru podle grafiky, je to blbost podle meho prece jen grafika vam rekne jestli to na PC rozbehate.

Jako NWN hrat ANO ale rozhodne to neprehanet. Jak sem rekl kamaradovi za oknama je zivot ne u PCcka..
  • 0

#14 Kerolus

Kerolus

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 160 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2008 07:30

Proč zrovna NWN?
Třeba proto, že to je jidiná RPG přeložená do češtiny, která se dá hrát zdarma na čistě Českých a Slovenských servrech. Protože je silně návyková a neztrácí náboj. Spousta různých typů lidí si v ní najde to své (CvC, craft .... atd.) a vše je to úledně zabaleno do RP prakticky bez hranic.
  • 0

#15 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2008 07:43

Proč zrovna NWN?
Třeba proto, že to je jidiná RPG přeložená do češtiny, která se dá hrát zdarma na čistě Českých a Slovenských servrech. Protože je silně návyková a neztrácí náboj. Spousta různých typů lidí si v ní najde to své (CvC, craft .... atd.) a vše je to úledně zabaleno do RP prakticky bez hranic.

Zobrazit příspěvek

přesně neni to jen bezmyšlenkovite mlaceni npc jak wowko:)
  • 0

#16 Kerolus

Kerolus

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 160 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2008 09:15

O WoW toho moc nevím, nikdy jsem ho nehrál díky pro mě nepřekonatelné jazykové bariéře (jazyky jsou moje smrt a bolestně si to uvědomuji), ale pokud to je tak jak popisuješ (ale myslím si že v tom musí být i něco víc, jinak by to nechytlo takovou spoustu lidí) pak totéž dokážeš najít i NWN světech ... pravda v menší rozloze, což si myslím že je u WOW to hlavní. Takové choutky většinou končím s Richardem v K3 v ruce stříbrného vymítače a co se pohne to skončí v tratolišti ... obvazů a fáčů. Celkem by mě zajímalo co lidi k WoW táhne, jak by ho prezentovali člověku, který o něm ví jen z fór a časopisů, na co by ho nalákali, co je drží a nepustí? :yes:
  • 0

#17 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2008 09:18

O WoW toho moc nevím, nikdy jsem ho nehrál díky pro mě nepřekonatelné jazykové bariéře (jazyky jsou moje smrt a bolestně si to uvědomuji), ale pokud to je tak jak popisuješ (ale myslím si že v tom musí být i něco víc, jinak by to nechytlo takovou spoustu lidí) pak totéž dokážeš najít i NWN světech ... pravda v menší rozloze, což si myslím že je u WOW to hlavní. Takové choutky většinou končím s Richardem v K3 v ruce stříbrného vymítače a co se pohne to skončí v tratolišti ... obvazů a fáčů. Celkem by mě zajímalo co lidi k WoW táhne, jak by ho prezentovali člověku, který o něm ví jen z fór a časopisů, na co by ho nalákali, co je drží a nepustí?  :yes:

Zobrazit příspěvek

To bude asi desetileti tradicni kvality od blizzardu :)
NWN ... to je jedna z klasik ktera jen tak neomrzi co vic na to rict
  • 0

#18 Ertai

Ertai

Mistr

• Vedoucí CS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1393 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2008 09:18

Jinak vždycky se musim pochlubit, že jsem v podstatě založil děčínskou komunitu NWN, přičemž Ertai mě pak zpětně dotáhl k online hraní, když jsem se dostal k stabilnímu netu  :grin:

Zobrazit příspěvek

O tomhle by se dalo polemizovat...
Ano, ty jis ten kdo mi půjčil NWN a řekl mi co to je, ale já jsem ten kdo nabral na Online hraní tebe, Marstaje, Stajnera, Brogha... a další (možná) :yes:

Jinak NWN? Jak už bylo řečeno je to variabilní hra neomezených možností. Určitě faktor proč jsem tak dlouho hrál na Démoně byli lidé a RP. Grafika neurazí a souboje vypadají poměrně dobře (vždyt kde jinde postavy uhýbají ranám a kryjí údery? Diablo? WoW? haha)
  • 0

#19 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2008 15:56

no řekněme, že jsem slepice, ty vejce, a Marstaj, Brogh, Tucz a další jsou kuřátka :yes:
a NWN je kohout, tak
:grin:
  • 0

#20 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 19.11.2008 20:39

Zajimave ze wowko nejvice negativne hodnoti prave ti, co ho nikdy nehrali nebo pouze na neofiku :grin:

Obe hry jsem hral resp. hraji par let a velky rozdil nevidim. Wow je akorat o par let dal jak hratelnosti tak ovladanim. RP muzes na wow klidne hrat, nikdo ti branit nebude, pozadi a historie sveta a vztahy mezi narody nejsou male rekl bych naopak ze je to svet velmi bohaty a obrovsky rozlohou. I ted po dvou letech koukam na nektere lokace jak jsou uchvatne ackoliv grafika wow je skoro az komixova. Povolani sice po zvoleni nijak prolinat nelze ale ty 3 stromy talentu dokazi zmenit styl hrani mozna razantneji nez sebevicmixlej build v NWN. A variabiliita postav je pritom obrovska, nektera povolani jsou po urcitych updatech trsoku silnejsi ale zadne propastne rozdily a houpacka ci bych to nazval modni vlivy co jsem obcas zazil na demone :yes:

Co me nejvice na NWN zaujalo a bavilo byla variabilita svetu, na Demone pak zivot nejen herni ale i na foru a v klientu a hlavne ti lide okolo jak kamaradi tak tvurci modulu kterym dekuju za vsechno to usili ve volnem case ktere nam venovali - kdyby se myslim secetl cas, kteri vsichni od Jindry az po ty soucasne DM, WB atd., ktere uz ani neznam stravili jen nad demonou nemuselo by se za ty hodiny stydet ani stredne velka vyvojova herni firmicka :)

Chtel bych timto podekovat lidem jako Soan, Beebow, Maslo a dalsi od kterych jsem vyzebral nejakou tu zlatku ci prstynek a se kteryma jsem prozil na demone nekolik mesicu s nekterymi i let hehe.

Je zapomel jsem na Glorfindela ktereho jsem potkal ve hre asi jako vubec prvniho a ktery mi pak po 4 letech vykoval ten nejlepsi mecik co jsem kdy mel :)
  • 0

#21 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 20.11.2008 14:07

otazečka z čeho soudiš že ti co nemaj radi wowko ho nehrali
  • 0

#22 atilla

atilla

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 20.11.2008 14:22

takze nwn ako nocna elfka ? :grin:

checheche

nabuduce ked s nejakou nocnou elfkou budem. poviem jej ty si ako nwn :yes:

ale divim sa sam sebe ze to hram tak dlho
  • 0

#23 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 10:33

otazečka z čeho soudiš že ti co nemaj radi wowko ho nehrali

Zobrazit příspěvek

Treba z jejich hodnoceni te hry, ze kteryho je to celkem zjevne? Napriklad, v pomeru k velikosti svetu, je bezmyslenkoviteho mlaceni NPC v NWN modulech o neco vic nez na WoW. Srovnavani mechaniky leveleni tu silne kulha, u WoW neexistuje neco jako "kolecka v DO", od prvniho po posledni level samozrejme zabijis moby, ale v ramci ruznorodych questu.

V cem NWN moduly jasne vedou je variabilita prostredi, moznost individualniho pristupu k hracum, DM questy a hlavne volnost DMs jak pri vytvareni questu, tak pri pri jejich odmenovani. Ale to tu nikdo z tech kritiku pokud sem dobre cet, nezminil :)
  • 0

#24 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 18.12.2009 15:39

Proc to hraju? Protoze mi to bavi:).
  • 0

#25 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 20:07

Jedina hra, kde si zahraju poradny RP, zkousel sem vsudemozne ale nikde to nemelo takovy kouzlo at uz to bylo hracema, interfacem nebo prostredim a vubec vsim :) skoda jenom ze zkonili tu dvojku :(
  • 0

#26 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2009 23:23

Aaale kaslete na to, je to rok starej topic, ja byl jen natesenej na flame .)
  • 0

#27 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 15:02

Ja jenom dodal svuj nazor, ostatne jak jsem chtel pred rokem, ale jaksi jsem zapomnel. :wink:
  • 0

#28 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 17:26

vzdy ked v CSS nazbieram tolko HS (do mojej hlavy) ze uz toho mam dost. tak pridem sem a vybyjem si zlost na nevynnych NPC, okradnem ich o poklady a takto ukludneny mozem pokracovat v hrani CSS, TF2, DoDS a inych.
  • 0

#29 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2009 21:05

Aaale kaslete na to, je to rok starej topic, ja byl jen natesenej na flame .)

Zobrazit příspěvek

*bere mu sirky*
  • 0

#30 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 20.12.2009 16:12

Okradli starenku!
  • 0