Skočit na obsah

Fotka

Sekce "papírové dnd" na foru

• Please log in to reply
55 odpovědí na toto téma

#1 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 31.10.2008 13:44

no já bych řekl že hrdinové po roce a půl v temnotě už pomřeli hladem takže co to smazat a vypsat konkurz na nového pána jeskyně a nové reky kteří by vlítli na nový příběh?
  • 0

#2 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 31.10.2008 13:46

Dobrej napad .)
  • 0

#3 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 31.10.2008 20:42

Já chtěl furt pokračovat, ale sám bych si připadal blbě:)
  • 0

#4 Ca5per

Ca5per

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 853 Příspěvků:

Odesláno 31.10.2008 21:08

Jelikož jsem to nikdy nehrál, tak bych si to taky zkusil.
  • 0

#5 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 00:20

Jelikož jsem to nikdy nehrál, tak bych si to taky zkusil.

Zobrazit příspěvek

Já bych si to taky zkusiiiil posím posím :rolleyes:
  • 0

#6 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 10:02

Já bych do toho taky šel, občas nejsem doma na kompu, tak bych si aspon krátil chvíle ve školních učebnách (pokud se tam donutim vubec jít :rolleyes: )
  • 0

#7 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 10:17

no já bych řekl že hrdinové po roce a půl v temnotě už pomřeli hladem takže co to smazat a vypsat konkurz na nového pána jeskyně a nové reky kteří by vlítli na nový příběh?

Zobrazit příspěvek

Neni problem. Staci kdyz se tu domluvite na seznamu clenu a pak se muze zacit nanovo.
  • 0

#8 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 10:27

No já teda bych šel do toho určo, jen poznámka. Doma dračáka nemam, tak kde že mužu najít nějaký info ohledně ras povolání apod...?
Já vim na netu toho je dost, ale tak muže se to trochu lišit, tak abych to bral ze stejných zdrojl jak vy....
  • 0

#9 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 13:39

No já teda bych šel do toho určo, jen poznámka. Doma dračáka nemam, tak kde že mužu najít nějaký info ohledně ras povolání apod...?
Já vim na netu toho je dost, ale tak muže se to trochu lišit, tak abych to bral ze stejných zdrojl jak vy....

Zobrazit příspěvek

Dokonce i na wikipedii to je .-)

víc sem toho narychlo nenašel, škoda, že nejsi pražák, bych ti pučil pravidla no..Dyžtak normalka vygoogli něco

Ju a eště tadyto je dobrá stránka.
  • 0

#10 Hastrman

Hastrman

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 282 Příspěvků:
  • Interests:Necromancy and death magic

Odesláno 01.11.2008 21:31

No tak dračák sem fakt dlouho nehrál, no ale třeba bych si na něco i vzpoměl :)
Sem rozhodně pro.
  • 0

#11 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 22:24

tak snad nebudeme zaměnovat dnd za nějaký podřadný český dračák ne?
  • 0

#12 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 01.11.2008 23:23

tak snad nebudeme zaměnovat dnd za nějaký podřadný český dračák ne?

Zobrazit příspěvek

A co ze tedy presne znamena ta zkratka "dnd" kdyz to nemame zamenovat s Dracim doupetem? :laugh:
Ja to fakt nevim, takze totalne netusim o co tu bezi, ale je mi jasne ze to bude neco dost pribuzne DrD :rolleyes:
  • 0

#13 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 03:43

dungeons and dragons, mimojiné hra která se stala inspirací právě pro hru kterou tady hrajeme všichni, nwn

dračí doupě je hra původem česká, funguje na stejném principu ale nejlépe bych ji charakterizoval asi takto - snaží se dnd napodobit a daří se mu to asi natolik, jako se podařilo českému seriálu detektiv martin tomsa napodobit staré dobré the proffesionals (CI:5)
  • 0

#14 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 09:00

Nato muzu rict jen to primitivni - LOL

Mimo jine je rozdil v tom ze na DnD jsou miliony tabulek a "booku" coz na Dracaku neni protoze z velke casti funguje na principu DODO (dodelej doma) coz mi prijde jako hlavni vyhoda dracaku. Mechanicke postupovani podle pravidel ala DnD muze nekomu vyhovovat, ale to spis nahrava tem co chtej hru vyhrat. Dracak musi mit o to vic schopnejsiho PJ aby ta hra byla dobra, ale kdyz je schopnej PJ tak je to krasa. Predstavivost a kreativitu tabulkama nenahradis.
  • 0

#15 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 11:25

Dobře tedy, už chápeme rozdíly mezi DnD a českým DrD, Tak prosím je tedy tu někdo schopnej sem upnout nějaký ty pravidla (tabulky jak říkáte) apod aby si to všichni co by chtěli hrát mohli pročíst apod? Já třeba bych rád hrál, ale znam spíš trošku dračáka, ty vaše DnD sem v životě neviděl....

EDIT: Prosim urychleme to at už mužem hrát, takže se omezme jen na duležité posty a vynechme zbytečné komentáře...
  • 0

#16 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 11:43

Dobře tedy, už chápeme rozdíly mezi DnD a českým DrD, Tak prosím je tedy tu někdo schopnej sem upnout nějaký ty pravidla (tabulky jak říkáte) apod aby si to všichni co by chtěli hrát mohli pročíst apod? Já třeba bych rád hrál, ale znam spíš trošku dračáka, ty vaše DnD sem v životě neviděl....

EDIT: Prosim urychleme to at už mužem hrát, takže se omezme jen na duležité posty a vynechme zbytečné komentáře...

Zobrazit příspěvek

Anoo uz i ja to chápu. No ale bulirku jak chces zvladat cteni DnD tabulek (a tech veci) kdyz ani nezvladas skolu ted :grin: Myslim ze jsme na tom stejne, nic si z toho nedelej :laugh:
Jinak i ja se tu rad priucim DnD a pak az to vsechno proctu ty pravidla a tabulky a nevim co jeste (razove par let) tak bych se k vám pridal :rolleyes:
  • 0

#17 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 12:00

Anoo uz i ja to chápu. No ale bulirku jak chces zvladat cteni DnD tabulek (a tech veci) kdyz ani nezvladas skolu ted  :grin:  Myslim ze jsme na tom stejne, nic si z toho nedelej  :laugh:
Jinak i ja se tu rad priucim DnD a pak az to vsechno proctu ty pravidla a tabulky a nevim co jeste (razove par let) tak bych se k vám pridal :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

Jo ja posílal DrD špatně sem si to přečet a ke zmínce zaměňování -> je to náš pravý český dračák, je to jako buchtičky od babičky. Podle mě je to lepší, rozšířenější v čechách. DnD si můžeš zahrát na kompu -.-

edit: a jak psal dalamar, to co počítač zatebe v sekundě nahází ty budeš házet jak pako x času... neřikám že v DrD se taky nehází, ale je to asi víc o fantasii a myslim že takle "papírově" to bude hlavně otom.
  • 0

#18 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 12:15

Nejdulezitejsi bude vybrat pana jeskyne :) Pokud by se nikdo vylozene nehlasil tak bych se toho ujal ale radsi bych hral za postavu :rolleyes:
  • 0

#19 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 12:17

A taky sem pro normalni dracak dnd je na takovy hrani na foru moc slozity
  • 0

#20 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 12:22

No já si hlavně myslim že bude na PJ co budeme hrát, protože on by v případě vybrání DnD se musel neustále "otravovat" se stovkami hodů jak zde již bylo řečeno.
  • 0

#21 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 14:05

Nato muzu rict jen to primitivni - LOL

Mimo jine je rozdil v tom ze na DnD jsou miliony tabulek a "booku" coz na Dracaku neni protoze z velke casti funguje na principu DODO (dodelej doma) coz mi prijde jako hlavni vyhoda dracaku. Mechanicke postupovani podle pravidel ala DnD muze nekomu vyhovovat, ale to spis nahrava tem co chtej hru vyhrat. Dracak musi mit o to vic schopnejsiho PJ aby ta hra byla dobra, ale kdyz je schopnej PJ tak je to krasa. Predstavivost a kreativitu tabulkama nenahradis.

Zobrazit příspěvek

mno když chceš svobodny svět založeny hlavně na fantasii game mastera, zahraj si svet temnoty, to je mnohem lepsi, nez mr detektiv

konec koncu nikdo nikomu striktne nenarizuje ze musi dnd pravidla dodrzovat do puntiku, za me, radeji si upravim original k obrazu svemu, nez kvuli nejakemu takovemuhle argumentu hrat lacinou kopii
  • 0

#22 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 14:08

no nevím, máte tady krásný svět forgoten realms se všemi sférami, devítipeklím, abyssem, celestií, sigilem, baldurovou branou atd. a místo aby jste toho využili, tak se vymluvíte na tabulky (které ani používat nemusíte), že si radši dáte buchtičky od babičky...

to chcete hrát příběh bruncvíka nebo husitské války?
  • 0

#23 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 14:47

to chcete hrát příběh bruncvíka nebo husitské války?

Zobrazit příspěvek

Tak to si snad ani nezasluhuje odpověď...

Jinak, jsem pro dračák, je to nostalgie a jak říkají ti předtím, není tak škatulkovaný do nějakejch mezí a neřídí se striktníma tabulkama. Sice jeto levná kopie DnD po revoluci, na které se chtělo rejžovat, ale hraje se stejně dobře, navíc, mnoho nových povolání se dá najít na netu.

www.dracidoupe.cz , známej tam dělá i admina článků.

Ale zdá se mi že se hlásí přehršel lidí, což je teda pěkně na prd pak s domlouváním. Nejideálnější udělat nějaký irc kanál, na kterém by se v nějaký časy lidi sešli a hráli by s tím, že na foru by se sepisoval příběh, všeobecné informace a doplňovaly mapy dungu atd.

Pokud bych se měl postavit do role toho, komu dát hlas, dávám tedy DrD, rád bych si taky zahrál, upředňostňujíc PJ.
  • 0

#24 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 14:54

ok a já jsem pro dva tábory, těch lidí není tak moc, takže na levo ať si stoupnou ti co chtějí buchtičky od babičky a na pravo ti co jsou pro dnd

a zas ze by ty dnd tabulky byly tak hrozne komplikovane, kdyby to tak bylo, nehrajete nwn tak se na to uz prestante vymlouvat

ale tu nostalgii chapu, ja se dracaku vyhnul, za sveho mladi/detstvi jsem se venoval podobne blbine zvane stin mece, taky to nese zvpominky
  • 0

#25 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 15:14

nehrajete nwn tak se na to uz prestante vymlouvat

Zobrazit příspěvek

Musím teď použít myšlenku, kteoru zde často používá Černý vlk, ale nwn není pravé RP :D. Jde o to, že v Dnd na papíře, se uházíš a budeš zdržovat kvůli každé cipovině. Ale já si tedy stoupám k buchtičkám od babičky.
  • 0

#26 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 15:20

Jen pořád nechápu ten tvuj absolutně negativní pohled na DrD. Zatim co sem tady se dočetl tak DnD je uplně to samý jako DrD akorát že v DnD se musí víc házet, nebo teda já nevim.
Furt tu píšeš něco u buchtách od babičky, což mi příde absolutně zcestný. Podlož ty svý argumenty důkazama, nahod linky a přesvěč nás že DnD je pro nás tady lepší volbou a že si líp zahrajem.....

Stejně asi jediný co potřebujem vědět je jaký povolání a rasy budeme mít na výběr (Nevim jestli se ty DnD a DrD v tomhle nějk liší)

Na druhou stranu...,
dit je to snad asi jedno co tady budem hrát ne? Bude jen na PJovi do jaký prostředí nás zanese, co se tam bude dít apod.... A bude je na hráčském jednání jak se to vyvrbí....
  • 0

#27 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 15:30

V Dnd máš, stejně jako v DrD možnost kombinovat povolání. Čili můžeš si udělat prostě postavu, kterou nic nezastaví v podstatě, pokud nevstoupí do hry deus ex machina v podobě uber obludy dle vlastní fantazie Pj :). U Drd je to tak, že si vybereš jedno povolání (ano je jich v základní verrzi míň jak v Dnd) a na 6. lvl můžeš vybrat podpovolání, které má dané povolání na výběr. Příklad si hraničář a dosáhneš 6. lvl a můžeš si vybrat být chodec, nebo druid. Druid má plno vlastností pakliže se sžívá s lesem, ale mimo něj není nějak extra, chodec je vlastně Aragorn. Vyzná se v léčení, používá nějakou magii a má podporu pro boj.
Další věc je ta, že v Dnd se dá mrtvý char oživit. V Drd, pakliže Pj neurčí nějakou možnost, je postava po zabití (0 Hp) mrtvá a děláš si novou.

dodatek..

Povolání a podpovolání u základních DrD knih.

Válečník- šermíř, bojovník.
Hraničář- chodec, druid.
Kouzelník- Mág, Čaroděj.
Alchymista- Theurg, Pyrofor.
Zloděj- Vrah, Sicco.

Rasy u Drd jsou-
Kroll (něco jako půlork)
Barbar
Hobit
Člověk
Elf
Trpaslík
Kudůk (něco jako gnom)
  • 0

#28 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:13

termin buchticky od babicky jsem tady nezavedl ja, proto se s nim ohanim

a k tomu co tady sepsal gobbo, pokud se tak ohanite fantazii, neni tech ras a povolani trosku malo?

v dnd jsou

clovek
tiefling
aasimar
elf lesni
elf slunecni
elf janevimjakej (jsou tma mrte druhu nevyjimaje drows)
pulork
nekolik druhu halflingu
nekolik druhu trpasliku
drak(ano v pokrocilych edicich jsou hrtelne i rasy tohoto typu, sice na lvl 2 potrebuje stejne jako clovek na lvl 10 ale zase...)

ale halvne, forgotten realms
astralni sfera, evitipeklí, abyss, sigil, bezzimí(neverwinter nebo letohrad) a dalsi znama mesta jako baldurova brana, sigil

a kolik povolani je k dispozici to ani vypisovat nebudu, jen dodam ze vsechna(vcetne prestiznich) z nwn2 jsou jen taková demoverze

jo a jeste mi to neda, proc k rasam z drd pripisujes"(neco jako ... z dnd)" kdyz je dacak tak uzasny, tak prece nemusi byt "neco jako" ne?
odpovim si sam, NE, protoze cele drd je "neco jako" jen mnohem chudci a blbejsi a stupidnejsi atd :P
  • 0

#29 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:14

"nevi na jakou stranu si stoupnout, je z tech buchet po obete nejak zmaten" No ja jsem pro DrD tedy, hezky cesky, ze jo.
A dekuji Daintymu ze tu upozornil na to, nebo spise rekl, ze se to bude hrat na foru, to jsem tu nikde nevidel napsano a tak jsem furt uvazoval nad tim zda to chcete hrat pres forum nebo se stykat. Takze forum forever.
Jo a mne si tam kdyztak taky nekam zaskrnete, bych to rad zkusil. "nasadi si helmu proti kameni"
  • 0

#30 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:17

ach jo to jsem teda dopad, clovek neco navrhne, oni mu to seberou a znechutej, si hrajte na dnd misto abyste si hrali dnd, ja v tom teda nejedu, dokud tam nebudou tieflingové, a to si jeste moc rozmyslim

pche *podiva se slechtickym pohledem plnym opovrzeni na ceske rizky cpouci se buchtama*
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních