Skočit na obsah

Fotka

S čim na vysokou? :)

• Please log in to reply
82 odpovědí na toto téma

#1 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:07

jak už říká název, vždycky sem si říkal, že noťas si sice můžu brát s sebou, ale kdo by se s tím chtěl tahat? :shout:
Jakou máte prosím zkušenost z intra a tak co se týče počítačů (jak stolních,tak notebooků)?
díky..
já bych ten NB i přežil, když koukam, že na 20k-+ se dá pořídit s 8600GS.. ale o výkonu mobilních grafik moc nevim..
za 20K postavim stolní s procákem taktovatelnym na 4GHz, s 8800GT a podobně..
  • 0

#2 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:14

Oni ti to tu rozeberou do krve, takze ja si muzu dovolit jeden rychlej post. Jednou Notes a na desktop uz se nikdy nevratis, takze si to dobre moc dobre rozmysli.
  • 0

#3 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:15

Do istej miery zalezi na type skoly, ale ak sa musis rozhodovat medzi dvoma, tak notebook.
  • 0

#4 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:16

Záleží na tom jestli tam budeš bydlet nebo dojíždět nebo jak si to zařídíš;) pak si buď přemístíš počítač na jiné působiště nebo koupíš booka no;)
  • 0

#5 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:22

Asci nějak nerozumim tomu "rozhodovat mezi dvoma" :shout:
jinak dojíždět na vysokou (konkrétně rád bych Pardubice, pokud nevyjdou, tak Praha a tam z Děčína bude těžko dostat intro) mi přijde šílený...
myslim to tak.. NB se dá odnést, ale ven s nim chodit nebudu a o tu mobilnost se NB líp krade..
pevnej beru v potaz, pokud budu mít kde bydlet (intro..), hůř se krade, ale stejně se ukrást dá, nebo ze škodolibosti otevřít..
já neznam reali.. šlaka proč se nezeptam ségry :smile:
tak mě napadá, že zrovna nedávno jim rozbili okno na podnájmu a odnesli pracovní noťas, na kterym sem se prděl s rozběhánim Oblivionu pomocí OldOblivonu :grin:
http://www.oldblivio...age=screenshots
  • 0

#6 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:24

jak už říká název, vždycky sem si říkal, že noťas si sice můžu brát s sebou, ale kdo by se s tím chtěl tahat? :shout:
Jakou máte prosím zkušenost z intra a tak co se týče počítačů (jak stolních,tak notebooků)?
díky..
já bych ten NB i přežil, když koukam, že na 20k-+ se dá pořídit s 8600GS.. ale o výkonu mobilních grafik moc nevim..
za 20K postavim stolní s procákem taktovatelnym na 4GHz, s 8800GT a podobně..

Zobrazit příspěvek

Kdesi cosi sem cetl ze "herni" notas zacina nekde na 60K a vyse. To za 30K je opravdu jen """"herni"""", ty grafiky proste ten vykon nemaj. A rozumem vzato, laptop neni delan na hry.
Z vlastni zkusenosti ti doporucim (pokud neminis hrat nevim co), koupit neco s rozumnou grafikou (tzn zadnej herni extrem ale zas ne neco co nema vykon)
CPU z mobilnich serii (idealne splnujici CENTRINO) .
Disk, 120G je rozumne, externi 2,5' disky maj slusny ceny pokud budes potrebovat.
RAM 1G minimalne :). (pokud Vistu, ackoli ja vistu ee tak aspon 2G, pameti neni nikdy dost).

A za sebe... Mam notase, pracuju na nem. Je to nic moc. Sempron3300+,80G disk(4200 tusim), ram 1,5G (puvodne jen 512M puvodni majitel prikoupil), grafika je tam nejaka mizerna sis M661.
A osobni dojem? Jsem rad ze jsem ziskal levne to co ted mam. Dalo mi to zkusenost k nezaplaceni.(taky sem premejslel ze zrusim stolni a bude jen notas, i na hry) Herni nikdy kupovat nebudu => nema to smysl. Baterka je tam jen pro paradu, vykon stejne neoslni, cely to pripomina topinkovac (teplem) vetracky rvou jak pominuty.
Jedinne co me na tom co mam mrzi je grafika, je opravdu mizerna. Dale vim ze az si koupim pristem tak chci hlavne mobilni CPU. plne mobile. At to na akku chvili vydrzi. A grafiku, nejakou rozumnou.At to ma nejakou akceleraci 3D ale neni to nejaka radoby "herni".
  • 0

#7 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 19:42

no našel sem tyhle dva stručný "články"..
http://clanky.katalo...e-karty-nvidia/
http://clanky.katalo...icke-karty-ati/
edit:
tohle vypadá komplexněji :)
http://www.notebookc...=&sort=3dmark06
  • 0

#8 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:02

Asci nějak nerozumim tomu "rozhodovat mezi dvoma"  :shout:

Vsak sa chces rozhodovat medzi stolnym a notebookom.

V prvom rade by si si mal uvedomit, ze hrajkanie sa za pocitacom uz nebude tvoja hlavna (a jedina) cinnost na pocitaci. Takze uvahy o tom, ake "herne delo" by si za tie peniaze mohol mat su zcestne. Teraz rozhoduje to, co s tym potrebujes robit. Ak dochadzas, planujes cestovat, nemas nad cim rozmyslat. Hry su uz len podruzna zalezitost.
  • 0

#9 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:10

no já doufam, že nebudu msuet dojížeť, tosi peněžně a časově nedokážu představit..
jen že bych radši za stejný peníze perspektivní stolní komp no.. a když už NB, tak vybrat s dobrym poměrem cena/výkon u grafiky :shout:
na Oblivion si prostě potrpim no.. a už mi chybí, celel půrok sem ho nehrál..
  • 0

#10 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:23

no já doufam, že nebudu msuet dojížeť, tosi peněžně a časově nedokážu představit..
jen že bych radši za stejný peníze perspektivní stolní komp no.. a když už NB, tak vybrat s dobrym poměrem cena/výkon u grafiky  :shout:
na Oblivion si prostě potrpim no.. a už mi chybí, celel půrok sem ho nehrál..

Zobrazit příspěvek

No notebook na hry ta bude stat strasne prachy, a este stale to nebude ono (klavesnica, displej). Ako vravel Asc, chce to zvazit, ci ides studovat, alebo hrat sa .. lebo na hranie bude ovela lepsi desktop, len aby si nezacal potom lutovat, ked budes potrebovat na prednasky/cvicenia/labaky notebook, pripadne ked budes potrebovat opustit izbu na dlhsie.
  • 0

#11 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:28

Hele před časem jsem pro bratra mé přítelkyně kupoval tohle (za cenu o 6 tacu vyšší, před cca 4 měsíci... prostě do počítače nemá cenu investovat)
MSI
a fakt jsem čučel jak super comp to byl. Zaklínače jsem n a tom rozjel téměř v plných detailech, displey naprosto bozsky jemnej, zvuk to melo uplne paradni na to ze to byl notebook. Pokud bych nechtel vylozene usetrit a koupit komp kolem 10k, tak bych sel do noťásku. Fakt super kousek to byl, ani jsem se ho nechtěl vzdát:-)
  • 0

#12 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:30

no já bych řekl, že do 25 tisíc to i na hry celkem bude, nemysil extremy, ale Oblivion sem hrál na Gf6600 celkem dobře, tak 8600 a jsou tam i lepší za obdobnou cenu to dá snadno ...
druhá věc, co mě právě nenapadla, je nošení do hodin a vyloženě to brát jako "zápisník"..holt sem předpokládal klasiku-papír a propisky.. ale tohle je zajímavý, problém stejně 2-3 hoďky výdrž, no nevim...
  • 0

#13 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:33

druhá věc, co mě právě nenapadla, je nošení do hodin a vyloženě to brát jako "zápisník"..holt sem předpokládal klasiku-papír a propisky.. ale tohle je zajímavý, problém stejně 2-3 hoďky výdrž, no nevim...

Zobrazit příspěvek

blbost! nic se nevyrovná psaným zápiskům! jestli někdo nosí na přednášky notebook, pokud vyloženě nepotřebuje ten vomp k tomu aby si něco prakticky zkoušel na přednášce, tak je to pozér. Navíc, já osobně nesnáším čtení z kompu, proč do toho čučet když nemusím? A učit se z kompu?! Už vůbec ne.
Ale pravda, možná se najdou lidé kterým to nevadí.. kdo ví, možná jsem zastaralej.
  • 0

#14 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:45

Zobrazit příspěvek

Nemyslim, cestovat kazdy den domov. To budes mozno tak raz za mesiac, ale aj na to sa oplati, ked mas na notebooku celu svoju pracu. Ale zobrat notebook na labaky do skoly (ide o to co ides studovat), zobrat ho von a trochu sa pri praci zrelaxovat v parku, odniest kamaratovi nejake data, zobrat comp na chatu a pustit si tam film. Na vyske budes potrebovat skor taketo vymozenosti ako vyborny vykon v najnovsich hrach.

Garret> Vacsinu materialov mam v elektronickej podobe. Keby som si to musel vsetko tlacit, tak vam musia vyrubat polku sumavy :). A mimochodom, prave teraz sa ucim v pozicii lezmo v posteli s notebookom na kolenach. Lepsie ako sediet a dreveniet na prdeli za stolom :shout:
  • 0

#15 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 20:51

Garret> Vacsinu materialov mam v elektronickej podobe. Keby som si to musel vsetko tlacit, tak vam musia vyrubat polku sumavy :). A mimochodom, prave teraz sa ucim v pozicii lezmo v posteli s notebookom na kolenach. Lepsie ako sediet a dreveniet na prdeli za stolom  :smile:

Zobrazit příspěvek

Hele, pokud vím tak po tom orkánu nemáte na slovensku nedostatek dřeva, a jestli studuješ u nás tak i u nás teď klesá cena dřeva takže hybaj pro papí, jestli cheš ty státnice udělat!

Teda ne, vážně, jako beru že někdy máš ten matroš v digitální podobě a vytisknout to by stálo fůru peněz. Ale proč si sám ještě psát poznámky z přednášek, když ručně je to mnohem pohodlnější. Já si teda nedokážu představit psát zápisky na komp, leda byhc si předtím udělal kurz psaní deseti. Kolikrát taky je potřeba udělat nějaké schéma, nákres atd. a to na kompu rychle prostě nedáš.

edit: a navíc... pořád všechno dělat s kompem taky není dobrý, jednou se to týhle civilizaci vymstí, to mi věřte! :shout:
  • 0

#16 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:02

Hele, pokud vím tak po tom orkánu nemáte na slovensku nedostatek dřeva, a jestli studuješ u nás tak i u nás teď klesá cena dřeva takže hybaj pro papí, jestli cheš ty státnice udělat!

Teda ne, vážně, jako beru že někdy máš ten matroš v digitální podobě a vytisknout to by stálo fůru peněz. Ale proč si sám ještě psát poznámky z přednášek, když ručně je to mnohem pohodlnější. Já si teda nedokážu představit psát zápisky na komp, leda byhc si předtím udělal kurz psaní deseti. Kolikrát taky je potřeba udělat nějaké schéma, nákres atd. a to na kompu rychle prostě nedáš.

edit: a navíc... pořád všechno dělat s kompem taky není dobrý, jednou se to týhle civilizaci vymstí, to mi věřte!  :umnik:

Zobrazit příspěvek

Já envím jak to je na jiných školách ted jo? Ale na hotelovkách a na Obchodkách se učí psát jeden celej rok všemi deseti - takže ono to pak je rychlejší psát na klávesnici, než v ruce - pro mne tedy určitě je a znám dost lidí, co také raději píší do kompu než na papír, protože to mají rychle a stihnou tak toho více napsat třeba při hodině atd :peace:
Ale to je jen pro informovanost :innocent2:
  • 0

#17 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:05

Nemyslim, cestovat kazdy den domov. To budes mozno tak raz za mesiac, ale aj na to sa oplati, ked mas na notebooku celu svoju pracu. Ale zobrat notebook na labaky do skoly (ide o to co ides studovat), zobrat ho von a trochu sa pri praci zrelaxovat v parku, odniest kamaratovi nejake data, zobrat comp na chatu a pustit si tam film. Na vyske budes potrebovat skor taketo vymozenosti ako vyborny vykon v najnovsich hrach.

Garret> Vacsinu materialov mam v elektronickej podobe. Keby som si to musel vsetko tlacit, tak vam musia vyrubat polku sumavy :). A mimochodom, prave teraz sa ucim v pozicii lezmo v posteli s notebookom na kolenach. Lepsie ako sediet a dreveniet na prdeli za stolom  :umnik:

Zobrazit příspěvek

jo jo, ale baterky vydří stejně málo ne?
PS pro dnešek:
mě se třeba líbí tenhle
http://www.czechcomp...jsp?artno=54337
:peace:
  • 0

#18 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:07

Zobrazit příspěvek

Ved na prednasky to bude nosit aby tam neskapal od nudy a nie na pisanie :D
  • 0

#19 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:16

jo jo, ale baterky vydří stejně málo ne?

Zobrazit příspěvek

Zalezi od toho co si kupis. Moj vydrzi 4+ hodiny, napriek tomu, ze ma plnohodnotnu GeForceku.
  • 0

#20 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:17

Já envím jak to je na jiných školách ted jo? Ale na hotelovkách a na Obchodkách se učí psát jeden celej rok všemi deseti - takže ono to pak je rychlejší psát na klávesnici, než v ruce - pro mne tedy určitě je a znám dost lidí, co také raději píší do kompu než na papír, protože to mají rychle a stihnou tak toho více napsat třeba při hodině atd  :peace:
Ale to je jen pro informovanost  :umnik:

Zobrazit příspěvek

Však já taky nepsal že rukou je to rychlejší než na počítači. Po té co jsem viděl jednou v TV tu babu co dá dvanáct úderů za sec. (nebo kolik) se o tom nemusím ani hádat. Ale prostě podle mě na přednášku patří blok a tužka, ne notebook, a proč, to jsem uvedl na příkladu různých nákresů, schémat atd. Navíc notebook svádí k prohlížení fotek, hraní a podobných blbinek, a přece ten kdo chodí na vejšku se chce něco naučit ne? (ano, vím jsem v tomhle směru naivní :smile: )
A jinak pro informovat: Ne, podle mě se psaní deseti neučí na každé škole. :innocent2:
  • 0

#21 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:26

ME se za ty prachy libi tenhle

http://www.alza.cz/a...p-pr-d88882.htm
  • 0

#22 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 21:36

jasně, jde o to, jestli chceš mít ve F.E.A.R. 7 fps 1024*768 nebo 56 fps při vyšším rozlišení no (jenom příklad) :peace:
dobrou, dořešíme to později :umnik:
  • 0

#23 krieg

krieg

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 108 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 22:09

No neni nad desktop, jestli chces prolezt vejskou tak notbook nepotrebujes, akorat by si paril Obliviona o prednaskach a to by ti moc nepomohlo, za levnejsi peniz postavis mnohem lepsi desktop na hry.

No a jestli mermomoci trvas na notebooku tak proc ne, je to pekna vec kdyz mas ve skole pristup na net, a muzes mit notase, ja jsem na nem ale nikdy nic nenapsal radsi pouzivam osvedcenou tuzku a papir(obrazky se blbe kresli).

a pokud se jedna o parametry NB tak aspon 2GB RAM, hlavne ne integrovanou grafiku se sdilenou pameti pokud si chces neco zahrat, a nejde tak o velikost disku ale spis o jeho rychlost 5,4k otacek je jenom lina ves.
  • 0

#24 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 22:14

No neni nad desktop, jestli chces prolezt vejskou tak notbook nepotrebujes, akorat by si paril Obliviona o prednaskach a to by ti moc nepomohlo, za levnejsi peniz postavis mnohem lepsi desktop na hry.

No a jestli mermomoci trvas na notebooku tak proc ne, je to pekna vec kdyz mas ve skole pristup na net, a muzes mit notase, ja jsem na nem ale nikdy nic nenapsal radsi pouzivam osvedcenou tuzku a papir(obrazky se blbe kresli).

a pokud se jedna o parametry NB tak aspon 2GB RAM, hlavne ne integrovanou grafiku se sdilenou pameti pokud si chces neco zahrat, a nejde tak o velikost disku ale spis o jeho rychlost 5,4k otacek je jenom lina ves.

Zobrazit příspěvek

co treba http://www.alza.cz/n...-12r-d84603.htm :)
  • 0

#25 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 22:24

No napriklad mne se lepe uci z textu napsanyho v pocitaci, ale musi to byt vytlaceny na papire. Protoze ucit se z toho miho skrabopisu se neda.

A k tomu nbuku... taky pomalu pokukuju po nejakym nbuku kterej by mi vynahradil stolni PC a zahral bych si tma treba i ten oblivion. Zaujal mne tenhle:
http://www.alza.cz/n...-1s9-d83039.htm
hlavne cenou a grafikou. Ma sice starsi procesor a vydrzi pry jen kolem 2 hodin, takze to na psani poznamek na prednasce moc nebude, ale v komentarech k tomuto nbuku nekdo psal, ze na nem bezi zaklinac v plnejch detailech (nevim ci se tomu da verit).
Rozhodne bych nekupoval acer hlavne kvuli zpracovani. Dost lidi nanej nadava.
  • 0

#26 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 21.05.2008 22:31

Ludia, vy ste blázni!

Já si tady hezky vyberu nějakého Pavillionka do 10k a budu šťastný jak blecha.

Myslet při notebooku na hry je silně neekonomické.
  • 0

#27 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 22:39

Keby sa ma niekto pytal, tak tiez poviem: nekupovat Acer kvoli vypracovaniu a poruchovosti, ak nechcete Vistu, tak nekupovat ani Toshibu. Zohnat na ten hardware XP drivre je nadludsky vykon.

Ludia, vy ste blázni!

Já si tady hezky vyberu nějakého Pavillionka do 10k a budu šťastný jak blecha.

Myslet při notebooku na hry je silně neekonomické.

Zobrazit příspěvek

Toto je znacka :peace:
  • 0

#28 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 22:51

Jo a jeste bych dodal... ano takove HP a IBM delaji dobry kvalitne zpracovany nbuky s dobrym servisem, jenomze za kvalitu se plati a vetsinou (az na radu pavilion) se tam nedavaji herni grafiky ale jenom integrovany (povetsinou X3100), takze na hry to moc nebude, na druhou stranu by mel mit vetsi vydrz a mene se zahrivat. A k HP rady pavilion sem cetl par stiznosti na poruchovost, a to zpracovani vypada byt taky horsi nez u rady Compaq.
  • 0

#29 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 21.05.2008 23:17

A k HP rady pavilion sem cetl par stiznosti na poruchovost, a to zpracovani vypada byt taky horsi nez u rady Compaq.

Zobrazit příspěvek

Co sa tyka spracovania, keby si ho videl zblizka, tak by si hovoril inac. Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze velka vacsina inych notebookov pri nom vypada ako decko zo Somalska.
  • 0

#30 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 22.05.2008 01:15

Damy a panove slovo notebook zacina od 40k vys.
To o cem tady mluvite a pisete ma k notebookum hodne daleko.

Myslim, ze vetsina z vas nemela poradny notebook vubec v ruce.
Ano na solidnim notebooku se daji hrat posledni hitove hry naprosto bezne.

Doporucji rady XPS od firmy Dell ci X6+ rady od firmy IBM.
To jsou masinky o kterych se da rikat ze to jsou notebooky ...
Male lehke prensosne dlouho vydrzi vykon lepsi nez kde ktery desktop. Ano cena je vyssi, ale tam uz vazne zalezi co od toho pocitace ocekavate ...
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních