Démona - jak dál
Odesláno 29.04.2008 15:36
Nechci tady rozdmýchávat nějakej flame, jen jsem se za poslední dva, tři měsíce pohyboval ve hře poměrně často a tak mám přehled o tom, jak jsou aktivní DMs, kolik hraje hráčů apod.
Kdybych to měl shrnout. Z DM je ve hře vidět akorát Glorfindel, což je žalostně málo. Nevím jestli noví DMs nemaj ještě tolik sebedůvěry ale z jejich strany nevidím nějakou větší aktivitu, což mě poměrně překvapuje, protože novej DM vždy vnesl do hry určitý oživení alespoň na pár týdnů.
Změny v modulu. Vývoj modulu se prakticky zastavil. Poslední verze je ze 14.ledna tohoto roku, to je všeříkající. Jak dlouho už se slibuje nějakej novej dungeon? To není možný dodržet termín v řádově měsících? Teď už skoro rokách.
Odliv hráčů je naprosto zřetelnej. Chápu, že konkurence Démoně vzrůstá ať už v měnících se prioritách hráčů, nedostatku času ale stejně tak i široké nabídce jiných her ale přece jen je vidět, že na Démonu se nezapomíná. Čas od času se ukáže starší hráč ve hře, vracej se lidi po roce, po dvou a zase na Démoně hrajou. Často je vidět, že jen čekaj až se na Démoně začne zase něco dít aby si zahráli. Hrát na mrtvým modulu za nějakej čas omrzí.
Stejně tak je patrný, že IC sekce upadá. Dříve chlouba tohoto fóra dnes zapadá do šedi a novejch příběhů je opravdu poskrovnu.
Na druhou stranu na Démoně pořád hraje docela slušná řádka dobrej hráčů, se kterejma je radost hrát, ale ubylo jich.
Myslím, že většina z těchto negativních věcí je způsobena tím, že vedení rezignovalo na svou odpovědnost za tenhle modul. Ale zajímá mě zda je to dočasně nebo trvale. Pokud již nemáte chuť nebo čas pro Démonu něco dělat, je čas jít. Takový vedení je zbytečný, to musíte vidět i vy.
Nechci, aby si to vzal někdo osobně. Je to jen konstatování, jak to vidí jeden z hráčů.
Odesláno 29.04.2008 16:12
ad 1. DM - to že aktivita DM klesá je znatelné už delší čas než 2 - 3 měsíce. Ačkoliv delsi dobu nejsem ve hře, v době kdy jse byl, byla aktivita DM v mych ocich temer nulova. Nevim jak ted, ale podle toho co pises to bude jeste horsi. Bohuzel bych rekl ze dosla zasoba dobrych DM kteri maji na hru cas, DM kteri dokazi zivot na Demone rozhybat.
O IC ani nemluve, posledni pul rok ho uz vubec nectu.
ad 2. WB cinnost - to se me tyka primo. Na rovinu, nemel jsem cas, nemel jsem chut. Doufam ze se to brzo zvrati, nic neslibuju, ale rad bych dodelal to co jsem nacnul. Ostatni WB jsou na tom, bych rekl, podobne.
Je mi dost lito ze to ted dost stagnuje, nevim co k tomu dal rict.
Příspěvek upravil Garret: 29.04.2008 16:12
Odesláno 29.04.2008 16:13
nesouhlasim s tim ze by to bylo neaktivitou dms, nebo kdyz uz, tak pouze tímto ale je to tak
na otazku proc ubylo hracu za cca 3/4 o polovinu, kdyz tu predtim 3 roky bylo stabilne 40-60 lidi mi bylo vysvetleno, ze je to prirozeny vyvoj a ze nwn jako hra starne a uz ji nikdo nechce hrat (coz je jiste ten spravny duvod pomazanych hlav a take to vysvetluje vzestup napr. dragonhammeru)
ic sekce no comment, musel bych opakovat to co jsi napsal
Odesláno 29.04.2008 16:28

Odesláno 29.04.2008 16:45
nemyslim si ze je to jen sefem modulu. Lopyk i kdyz byl sefem, tak byl hlavne WB.Nenastalo to od tý doby co je šéf modulu Gerald ?
![]()
![]()
Sef modulu by mela byt manazerska pozice, ale to jeste musi bejt nejakej tym kolem nej. Je pravda ze sef modulu by mel ten tym sestavit/udrzovat/rozvijet no proste nejak udrzovat a smerovat k vytcenemu cili.
WB tym neexistuje a cil taky ne.
Cilem demony se staly boss poklady a obihani morlagu do zblbnuti nebo zhrouceni za kompem.
Co se dm tyce, tak jsem si na jejich /ne/aktivitu tak nejak zvykl a pokud uz to ty dotycni delat nechceji bylo dobrym zvykem dat to nejak vedet a uvolnit misto jinym.
Odesláno 29.04.2008 17:35
Možná by to chtělo nějakou revoluci...změnu, i nějakou drobnou. Sám nebudu hodnotit práci DM, protože vím jak jsem na tom s časem já. Nezávidím tu zodpovědnost, ale přeci jen, pokud máte lidičkové u sebe značku DM, tak to přece mucí něco znamenat ;)
EDIT: paradoxem je, že když jsem sem předevčírem přišel, tak se "něco semlelo" a zábava byla, alepoň já se bavil (děkuju pane DM a cons. Hejkale ;) )
Odesláno 29.04.2008 18:01
moc se mi líbí to, co napsal Vlčák, dost se s tím ztotožňuji.
Musím se ohradit proti všem, kdo tvrdí, že DM ve hře nejsou, na vlastní kůži jsem několikrát zažil, jak se začínající DM - Ayko - snaží co nejsvědomitěji používat svoji funkci. Už jako CS byl velice aktivní zvláště k malým lvl a myslim si, že až se zabydlí na postu DM, bude velice užitečný. Dejte miu čas.
Jinak je pravda, že se nic pořádně nového na Demoně nestalo už hodně dlouho, snad mají pro to ti, kterých se to týká, pořádné vysvětlení a ukážou se s nějakou bombou. Jinak by bylo asi lepší položit hlavu na špalek. JÁ CHCI TU STAROU WB + DM PARTU, Lopyk byl mnohem lepší jak Gerald.
Demona je taková, jaká je a nevim jak vy ostatní, ale já si tam chodim zahrát a jsem taky jen člověk, který má své denní povinnosti, takže neřešim ostatní.
Toť vše
Odesláno 29.04.2008 18:16
pokud chcete na někoho svalit vinu, první na koho vám ukážu prstem já je mr. gGeorg ale nechci pomlouvat, protože jeho pusobeni tu jsem se vyhl, celou dobu kdy on tu radil, ja si v poklidu zil na DH, proto je to jen muj tip ale pridavat se k nemu nebudu
co se tyce onech pokriku "chci zpatky lopyka" atd.
podotykam ze lopyk odtud odesel z vlastni vule a to, vicemene ze dvou duvodu (alespon jsem to tak pochopil kdyz jsme spolu o tom mluvili)
ten prvni a hlavni byl ze se nepohodl a to dlouhodobe s mnoha lidmi tu
ten druhy byl ten ze prace na nwn ho uz proste nebavila tak jako kdysi
uvedomte si to nez priste budete hlasat "chci zpatky lopyka", on neni archandel ale jen clovek, fakt to by to nespasil, fakt ne, kor kdyz uz nema chut neco pro demonu tvorit ;)
a v tom to je, nikdo ze stare sorty uz nema chut a mnohdy ani cas neco delat, bohuzel zpozoroval jsem to na sobe take, uz proste nejsem ten stary vok ktereho bavilo tvorit vsechny ty pribehy a zapletky a bedovat nad zlym osudem...nebere me to, neni s kym moc hrat a tak nejak podobne jsou na tom vsichni a to nemluvim jen o dms, ono svete div se, i bez nich se da hrat, ani o wb, protoze na demone je udelano tolik prace, ze muze fungovat jako samostatne hriste bez jejich zasahu, ale hlavne o hracich
hraje tu ted jina sestava lidi, z poloviny zcela nova nez v onech "zlatych casech" a ti maji jine zajmy, jine postavicky, jine pribehy, bohuzel, nejvetsi vada teto "nove" party jhe v tom ze
za a) jich je málo
za b) podpora ic zalezitosti je diky nedostatku dm(ale i hracu typu alwin-za sveho hracskeho nikoliv dm pusobeni) kteri motivovali ostatni k hrani postav namisto expu a equipu) mensi a proto dle toho take ic vypada a prevlada ooc expeni a looteni, i kdyz v "ic" kabate, coz povazuji za klad (jednooky mezi slepymi kralem)
chcete zpet starou demonu? staci vam jedine, musite se vratit, ale domluvit se a vratit se v houfu, protoze to je jediny zpusob jak toho dosahnout, jde to i bez dm, jen to chce hodne lidi a nespolehat se jen na to ze zabavu vam nekdo pripravi, ale pripravit si ji sami - ono takhle to tu bylo vzdycky, jen jste to nejspis zapomneli
kazdopadne, beze me, demona jako svet me uz nijak nelaka, jsem na demone pouze "forumova" forma zivota :)
howg
Odesláno 29.04.2008 18:25
Nejak mi unika proc tady vsechny ty DM potom mame.jde to i bez dm, jen to chce hodne lidi a nespolehat se jen na to ze zabavu vam nekdo pripravi, ale pripravit si ji sami - ono takhle to tu bylo vzdycky, jen jste to nejspis zapomneli
A pokud se maji lidi bavit sami, tak to nebudou delat ve svete, ktery na to vubec neni pripraveny.
Kdyz se podivam na to skromne cislo NPC kvestu, ktere tu jsou hracum k dispozici ...
Co tady maj ty chudery hraci delat nez mlatit bezhlave priserky ? Povidat si mezi sebou bez zadneho feedbacku muzou i na icq :o)
Odesláno 29.04.2008 18:28
Na druhou stranu jsme tu nebyl skoro rok a musim pochvali novy "priseraky" misto defaultnich jsou custom zlodeji a dalsi potvory
Odesláno 29.04.2008 18:30
ty máš asi od přirození nějaké nutkání rýpnout si za každou cenu, ačkoliv tvá replika má váhu kravského lejnaNejak mi unika proc tady vsechny ty DM potom mame.
A pokud se maji lidi bavit sami, tak to nebudou delat ve svete, ktery na to vubec neni pripraveny.
Kdyz se podivam na to skromne cislo NPC kvestu, ktere tu jsou hracum k dispozici ...
Co tady maj ty chudery hraci delat nez mlatit bezhlave priserky ? Povidat si mezi sebou bez zadneho feedbacku muzou i na icq :o)
pokud se umíš bavit jen pokud ti k tomu někdo připraví scénář je to k politování a ukazuje to na tvůj nedostatek fantazie a schopnosti improvizace, což ale není věc za kterou by ses musel stydět nebo za kterou by tě někdo měl odsuzovat
zcela jiná věc je demence která z kane z tvých příspěvků tady
Odesláno 29.04.2008 18:36
Odesláno 29.04.2008 19:18

Odesláno 29.04.2008 19:18
každý hledá cíle ve hře, kterou hraje....systém odměn je v mužské (hlavně) mysli celkem hodně vysoko...chceme být skvělí (různými způsoby) a za tu skvělost chceme i odměny (taky různé)...jakmile ale člověk dosáhne na všechny odměny (po kterých touží) hra ho "přestává bavit" to je základní dogma veškerých her...MMORPG třeba..pořád podsouvají (pak už uměle) další "odměny" (lvlcup, lepší a lepší equip, tituly apod.)...ale náplň odměn z role play + jedinečnost postavy (ne buildu ale postavy) + dosáhnutí určitého "postavení"...to umí "jen" Demona :) (teda uměla)...co s tím? :)Já si s tímto problémem také lámal hlavu, přemýšlel jsem jestli je chyba ve mě, že mě už omrzela moje postava tak jsem zkoušel zakládat novou, ale nepomohl tak jsem dospěl k závěru, že mě omrzel celý server. Někteří hráči tu jsou pořád svělý s kterýma si rád zahraju (př Beeboow), ale je to pořád to samé jdeme vybrat Dz pak jdeme někam a tak se to opakuje. Ještě mám nějaké cíle, které bych si na Démoně rád splnil, ale už jich není příliš. Ted jsem zkoušel jiný server a tam mě to chytlo, protože neznám okolí a je tam spoustu jiných Npceček, ale Démonu mám pořád rád.
Odesláno 29.04.2008 19:29
Zkoušel jsem vetšinu novejších Rpg trochu sem propadl WoW ale nic mně nikdy nebavilo svýma možnostma víc než Nwn.
I přes svojí grafiku v demoně stále vidím budoucnost ale asi by to chtělo doopravdy přidat něco nového nejaký dung nebo další lokace.
Samozřejmně chápu že Wb asi nemají čas nebo chut jen tvořit ale i kdyby by to bylo za par měsíců myslím že by se nekteří hráči vrátili.
ëdit: Podle mě je wipe špatné řešení protože by demona přišla zbytečně o další hráče kteří sem občas zaskočí omrknout hru a zahrat si se svoji oblíbenou postavou.
-----------------------
Richard- Dobrosdrečný paladin
Quint - Tajemný zaklínač
a mnoho dalších ...
Odesláno 29.04.2008 19:40
Musím souhlasit s vlkem že mně to sem čas od času táhne a byl jsem taky poslední dobou zklamanej jak tu ubývá lidí.
Zkoušel jsem vetšinu novejších Rpg trochu sem propadl WoW ale nic mně nikdy nebavilo svýma možnostma víc než Nwn.
I přes svojí grafiku v demoně stále vidím budoucnost ale asi by to chtělo doopravdy přidat něco nového nejaký dung nebo další lokace.
Samozřejmně chápu že Wb asi nemají čas nebo chut jen tvořit ale i kdyby by to bylo za par měsíců myslím že by se nekteří hráči vrátili.
ëdit: Podle mě je wipe špatné řešení protože by demona přišla zbytečně o další hráče kteří sem občas zaskočí omrknout hru a zahrat si se svoji oblíbenou postavou.
-----------------------
Richard- Dobrosdrečný paladin
Quint - Tajemný zaklínač
a mnoho dalších ...
Kvůli pár lokacím nebo dungu se nevrátí.
Odesláno 29.04.2008 19:42
ty máš asi od přirození nějaké nutkání rýpnout si za každou cenu, ačkoliv tvá replika má váhu kravského lejna
pokud se umíš bavit jen pokud ti k tomu někdo připraví scénář je to k politování a ukazuje to na tvůj nedostatek fantazie a schopnosti improvizace, což ale není věc za kterou by ses musel stydět nebo za kterou by tě někdo měl odsuzovat
zcela jiná věc je demence která z kane z tvých příspěvků tady
Otazka je, proc nehrat jinde, kde k vlastni kreativite dostane bonus ve forme novych nebo zajimavych lokaci, NPC apod.
Brudra je sice prudic, ale v tomto ma pravdu. Vlastne napsal to same jako beebe,jen svym zpusobem.
Odesláno 29.04.2008 21:06
Odesláno 29.04.2008 21:16
Odesláno 29.04.2008 21:34
ak tu niesom sedem dni v tyzdni tak sest dni za tyzden som v hre urcite
priznavam ze na vecsi Q si netrufam, preto skor nieco mensie, na malu zmenu rutiny , jasne ze nie vzdy mi to ide , a obcas mi nekto lahne

p.s. ja DMs vidim v hre viac ako vy

Odesláno 29.04.2008 21:56
Ooooo diky, velka elfka mne chvali. I kdyz z me strany to byla kruta improvizace.EDIT: paradoxem je, že když jsem sem předevčírem přišel, tak se "něco semlelo" a zábava byla, alepoň já se bavil (děkuju pane DM a cons. Hejkale ;) )
.....................
Jinak vemte si realny svet(vim ze ral svet a fantazi nejdou moc dohromady). V realnym svete taky zijete, zda se vam zivot nejak vsedni nezda, připravuje vám nikdo nějakej scanář nepřipravuje. A stejný to máte i ve hře. Hra neni o Dm ale o hráčích. Taky věta(kterou na DH nemužou pochopit) DM tu je pro hráče, ne hráč pro DM. Tahle věta snad vypravi o vsem ne? Vy hraci musite hrat poradny RP, rozvijet postavy, pak to bude mnohem lepsi a zivejsi. Nestujte na trhu jak trupky, krycte na sebe, hadejte se, povidete si, kdyz nikdo prasti meho krejciho pres zada(coz se stava dost casto) tak hraju urazenyho, nadavam, skacu a podobne veci. Proc protoze mi to bavi. Nesmite se stydet psat par vet, jak rika nas ucitel na AJ jazyk si naucite jen kdyz budete mluvit, v tutom ohledu psat. Nikdo vas nezabije kdyz napise te blbe i/y. Kdyz nebudete psat pretane vas bavit jedna postava, pak druha postava pak ta treti pak cela hra. A to ze vas prestane bavit hra neni vina DM ale jen vase.
Odesláno 29.04.2008 22:03
A co lidicky co takhle naky novy ochrance nebo i Lord nebo treba Kral

Nikdo nema takove cile?
Odesláno 29.04.2008 22:49
DM: Na jednu strana je pravdaže DM nejsou moc "aktivní ve hře" ale to neznamená že zrovna nevymejšlí nějaký příběh nebo nepřemejšlí nadněčím kolem hry.
Podle mě je funkce DM velice zodpovědnou prací, jež nutí dotyčného k maximální koncentraci, připravenosti a schopnosti improvizovat. Tzn ten dotyční se
na to musí velice dobře připravit a to stojí čas. Času máme všichni málo. (o času viz níže).
Dobře je pravda že i přes to všeechno na to kolik je na demoně DM jich do hry zabloudí jen pár. Spíš tento problém by se měl řešit. Neaktivní DM by dle mého názoru
měl zhodnotit na kolik se své "práci" může věnovat a rozhodnout zda pokračovat ve funkci, nebo jí uvolnit ostatním zájemcům jež by (snad) vyvíjeli snahu obohatit/oživit
hru nám všem.
Úpadek herní populace: Podle mě neni hlavní důvod odlivu "starších" hráčů neaktivita DM, ale čas (a sme u času). Protože tikteří před 2roky hráli aktivně a tvořili jádro celé demony.Ti mohli třeba mohli jeste studovat na střední/vysoké škole. Nyní třeba dostudovali nebo postoupili výš a již nemají čas na to hrát. Nebo třeba z rodinejch duvodu a tak podobně. Je toho moc.
Ale stejně si myslim že když ten člověk tu jednou hraje a něco si tu prožije, že se sem rád vrátí. Protože rád potká zas staré známé. a rád se vrátí na ty lokace kde dřív expil svuj první 15lvl.

WIP:Nevim nejsem si jistej jestli by to něco vyřešilo. Bohatí budou za chvíli zase bohatí. ty cíle co sikaždý vytyčí budou po chvíli naplněné.
Čert vem prachy, čert vem krystaly (že to teda řikam zrovna já hehe).Asi největší klad wipu je to, že wip je neskutečně obrovský zdroj pro nové příběhy.
Ze starých postav se stávají legendy, mučedníci. Nová posvátná místa. Šibenice, hroby atd.......zakládají se nové frakce, klany guildy.....o tom je NWN.
O spolupráci kolektivu. Kdy parta 5lvl jde na poklad ke skretvedum. a každej se musí spolehnout jeden na druheho protože samy nestojej za nic.
Navíc si užijete daleko více zábavy protože DM má víc možností na tvorbu pribehu diky lokacím. Oni se totiž těžko dělají questy pro 30lvl v jeskyni pro skrety že ano.
Prostě ten wip má své výhody no.
Jen si každý sáhněte do duše když ste začínali. Ten strach, ta nejistota.....to je ono, to je to co nás baví:)
No tak snad sem na nic nezapomněl.No....
off topic: omluvte mojí gramotnost a koprnělost psaní, psal sem to bez tak nějakýho rozmejšlení jak mě to zrovna napadlo..:)
Odesláno 30.04.2008 06:27

Odesláno 30.04.2008 06:57
WIP:Nevim nejsem si jistej jestli by to něco vyřešilo. Bohatí budou za chvíli zase bohatí. ty cíle co sikaždý vytyčí budou po chvíli naplněné.
Čert vem prachy, čert vem krystaly (že to teda řikam zrovna já hehe).Asi největší klad wipu je to, že wip je neskutečně obrovský zdroj pro nové příběhy.
Ze starých postav se stávají legendy, mučedníci. Nová posvátná místa. Šibenice, hroby atd.......zakládají se nové frakce, klany guildy.....o tom je NWN.
O spolupráci kolektivu. Kdy parta 5lvl jde na poklad ke skretvedum. a každej se musí spolehnout jeden na druheho protože samy nestojej za nic.
Navíc si užijete daleko více zábavy protože DM má víc možností na tvorbu pribehu diky lokacím. Oni se totiž těžko dělají questy pro 30lvl v jeskyni pro skrety že ano.
Prostě ten wip má své výhody no.
Jen si každý sáhněte do duše když ste začínali. Ten strach, ta nejistota.....to je ono, to je to co nás baví:)
No tak snad sem na nic nezapomněl.No....
off topic: omluvte mojí gramotnost a koprnělost psaní, psal sem to bez tak nějakýho rozmejšlení jak mě to zrovna napadlo..:)
Treba se me myslenky ubiraji spatnou cestou, ale z textem od SHH se až na drobnosti ztotožnuji. Za sebe mi nynejší stav spíše vyhovuje, bo mám prd čas hrát. Powajpove honby bych se asi neucastnil.. a vratil se az se veci uklidní :-) Je tu dost (většina?) hracu, wipe ani nezna. Co tak jim dat šanci si ho vychutnat? V těžkých powipových dobách by dostali příležitost ze semknout v honbe za vším, poznát se navzájem atd.. asi tak jak píše SHH, že se staří hráči se sem vracejí, protože tu něco prožili, něco tvořili, ať už příběhy nebo craft a něco znamenají. Pro nováčky, aj co tu hrajou rok se hure naskakuje do rozjeteho vlaku.Každý se šťourá v nose mitrilem nebo čím :D. chtel bych je videt kutat zlato. Nebezpeci je, ze se toho chyti stari mazaci, a vsechno se brzo vrati do starých kolejí.
bye
Kontrolní otázka: "za jak dlouho si myslíte, že se od wipe dostane demona zpátky kde je?", Tipujem minimalne rok a čtvrt.
Odesláno 30.04.2008 07:12
Ze jsou DM a WB neaktivni, to je jina (jiste politovanihodna) vec¨. Ale s tim, ze tu hraje min lidi to podle me nema az tak moc spolecneho.
Odesláno 30.04.2008 07:51

hrál jsem tak týden týden a půl, přesně nevím, s tím časovým omezením jsem jeden den přišel a šel se projít s bandou, když už nic nebylo, sem tam nějaké to rp (bylo-li to v dané partě možné:), jenže přijdu druhej den a oni mají o pět levelů víc než včera a další "dobrou" partu aby člověk hledal věčnost:)
jo hlasy o stagnaci už jsem slyšel se ozývat nějaký ten týden nazpět, a jak vidím, asi to nebylo jen tak, snad se to zlepší:)
//nicméně někteří starší hráči jsou tu stále a nechybí jim elán, nadšení a energie do hry po celou tu dobu, to cenim:)
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních