Odposloucháno na tržišti
Odesláno 12.12.2007 12:26
Hned jsem si to myslela, že to nemůže bejt samo sebou. Taková vetchá postava nemohla nic vyhrát. To je jasný, jako že to slunce svítí.
Normálně si prej celej ten turnaj podplatil, aby vyhrál. Vostuda je to. Hanba je to pro všechny poctivý vobčany Alicijský.
Mluvíte mi z duše. Hned jsem si to myslela. Slyšela jste to paní?
otočí se na hokyni s košíkem vajec...
Odesláno 12.12.2007 12:48
Nooo a jeslivá sem neřikala, že sou tam samý lumpove ... no ... a zas na moje slova došlo. Dyť von je to lakota lakomej a navíc je to sedmilhář ... prej, že mi už platil! ... houbelec! ... nesu mu tam takový pěkný peří, vopatrně sedraný, lehounký, z husiček a že mi zaplatí ěště za vejce za minulej tejden, dyť jich taky byly tři kopy *vystřelí ukazovákem k obloze* .. a co von? no prej už platil! cha ... vam povídam ... poctivýho čověka by slíkli z kůže, taková je to sebranka ... má hrad a hned je z něj velkej pán ... a sem přišel s holym zadkem ... jojo ... takle svět voplácí ...
Odesláno 12.12.2007 13:00
Odesláno 12.12.2007 13:28
Odesláno 12.12.2007 13:29
Odesláno 12.12.2007 13:30
Odesláno 12.12.2007 14:00
Odesláno 12.12.2007 15:04
Odesláno 12.12.2007 15:21
Odesláno 12.12.2007 15:31
Odesláno 12.12.2007 16:35
Par okamžiků pozoruje překvapené ženské obličeje a potom se pomalým a kupodivu klidným hlasem optá...*
"Chcete mi snad něco říct?" *promne špičatá ušiska a koukne na drbny, kterým čelisti spadly skoro až na zem...*
Odesláno 12.12.2007 17:10
"Pojdte, vypadá nebezpečně.Dejte na mě s lháři nejní radno diskutovati"
Odesláno 12.12.2007 18:58
Odesláno 12.12.2007 19:47
Odesláno 13.12.2007 09:10
„...do tejto polievky ešte štipku soli a na špic noža drveného korenia ... a ty, dievka moja, načisti cesnak, čo si doniesla, nech je ho riadna kopa, jahňacie musí byť celé prešpikované! Čožeto?! Pozri na mňa! Ty si nekúpila cesnak? ...Cibuľu? Kto ti kázal kupovať cibuľu? Tej máme toľko, že by sme sa mohli v cibuľačke celý rok máčať! Cesnak, moja milá, cesnak sa nám minul. Mám to ja za pomocníkov! Olios na nebi, odpusť im, ak to vidíš! Takéto sú tie dnešné dievčence, táraniu trhovníkov načúvať budú, klábosiť len tak s kdekým, junákom vnady otŕčať, ale na povinnosti zabúdajú. Šikovno stúpaj zase na trh, dievča, a dones aspoň tri veľké vrkoče. A nieže ti zase pomútia rozum bláznivé povedačky o našom statočnom rytierovi...“
Odesláno 13.12.2007 09:30
A copak je novýho na hradě? A tak, no jo, to je ta služba u vrchnosti ... honí jednoho jak nadmutou kozu oužlabinou, no jo. Ale zas takový pěkný děvče! To tam dlouho nebude. Beztak máte nápadníků na každym prstě deset. A jesli maminka přidá ňákou tu peřinu, tak muže strojit veselku, ne? Aaale, se nemusíte červenat. Já to tak nemyslel.
A copak se to chystá neska na hradě, že je takovej frmol na trhu, nevíte? No jo, budu se muset voptat eště někoho. Já vam pak řeknu, až přídete zas pro pažitku. *zachechtá se* a hokyně má neska ňáký cukrlata, ať vám dá jedno na mě! Já to platim, pani *houkne na bábu*
Odesláno 13.12.2007 09:58
sebou trhne.
„Neboj",přátelsky se usměje a vyvede tak dívku z rozpaků
„Vyřid majordomu, jestliže shání umělce pro nastávající slavnost...bard
Cornelius Maximilián nabízí své umění.Umění, které pobaví a vnese tak
smích do pustých zdí nejednoho hradu"
#18 Host_toník_*
Odesláno 13.12.2007 10:57
SMRT PODVODNÝKU GOZEROVY !!!
#19 Host_Sabriel_Rra_*
Odesláno 13.12.2007 11:30
"Ach, s vámi jsem ještě nehovořila." Zastavila procházející cizí ženu a dala si pozor, aby byla v doslechu klevetných Brambůrků a Hokyní.
"Už jste slyšela o tom násilníkovi, co přepadává ženy a osamělé poutníky na cestách v okolí města? Tuhle jsem šla zažehnout svíci na hřbitov, když se na mne vrhnul. Ale naštěstí byl poblíž ctihodný rytíř Gozer a násilníka hnal. Ten vám utíkal jako by mu u zadnice hořela zapálená koudel. Nevím, co by jsme si počali, nemít tady tak šlechetného a udatného rytíře."
Odesláno 13.12.2007 11:48
A podívejte! Támdle za váma ... no do to tam moh napsat? *luští velký nápis* ... ale to sou věci, co? ... no a lord povídal, hrdina prej! ... vochránce žen nebo co to povídal ... a najednou todle ... vám povídam, to neni samo sebou *civí na písmena* ... lidi nejsou hloupý, no jo .... do ví, co se tam děje!
... a neviděli ste, do to tam načáral? To by mě taky zajímalo teda ...
Aaa, teta, tak kolik jich máte v košíku. Jo to budou dva zlatý. Ale depak kšefty teď nejdou, příště vam přidam, to víte, já na vás držim ... no jo, pozdravujte doma starýho, tu nůši mu upletu, už sem byla na proutí ...
#21 Host_toník_*
Odesláno 13.12.2007 11:58
"Jo a pak už Gozer mohl s klidem použít své... no, ty kosy na rejži... A prý mel výraz pomatence, když s nima sekal muže do zad. Jo, do zad!"
"Slyšeli jste už nekdy neco tak podlého? Útočit zezadu!"
Odesláno 13.12.2007 12:08
"Každý, kdo bude přistižen při ničení městského majeteku *přitom ukáže na nápis* tak poputuje rovnou do šatlavy. Nenecháme si ničit naše město!"
*Chvíli počkal a potom zastavil kolemjdoucího chlapce.* "Chlapče, tady máš 10 zlatek a ať je ten nápis do večera pryč, jasný?!"
*Opět chvíli vyčkával a potom zamířil zpět k hradu Vulkán aby dopil svůj čaj.*
#23 Host_Sabriel_Rra_*
Odesláno 13.12.2007 12:09
"Ano, také jsem zaslechla. Onen násilník, když prchal, křičel, že rytíře zničí, že se postará, ať je navždy proklet. Jsem si jistá, že jed mezi nás, chudý lid šíří právě onen zloduch, aby mohl beztrestně napadat slabé." Na chvilku sklopila pohled a když se na něj znovu podívala, viditelná část její tváře prozrazovala strach. Její hlas byl najednou tišší a velmi smutný, když pronášela: "Máte ženu a děti? Co vaše milující matička..." chvilku se odmlčela, aby zvýšila napětí "co když příště napadne je a nebude nikoho, kdo by je ochránil?"
Sklonila hlavu a pomalým krokem opustila trh. Zbývalo jen pevně věřit v účinnost svých slov.
#24 Host_toník_*
Odesláno 13.12.2007 12:23
"Proč břečíš?"
Chlapec mu ukáže otevřenou dlaň, kde není témeř vidět par mincí a pak se slzama ukáže na velikej nápis. Toník naštvaně začne křičet na lidi:
"Viděli jste to?!!! Dal chlapci mizernejch deset mincí za práci na celej den... Nutí težce pracovat už i deti a za tech pár drobných chlapec nekoupí u naši báby ani smaženou dýni! A prý rytíř!!! Srblík to je!!!", odplivne si prede všemi.
"Jo, kde je ta slečinka?!!! Ta, co ji prý RYTÍŘ zachránil... Ted mohla vidět jaký je to pomatenec a kolik zloby má v očích!"
"Říkam vám, ješte začnou miznout nevinní lidi!!!"
Odesláno 13.12.2007 13:42
"Ano, pane."
Tak vidíš, jen chce mít jistotu, že to zmizí. Kolik ti slíbi zaplatit?
"Dvakráte sto zlatek, pane."
A to se ti zdá málo?
*klučina se začíná řehnit* "No mohlo by to být víc, ne?"
No to víš, že by mohlo tak to udělej pořádně a rychle a uvidíš, že ti pan Gozer dá pár zlatek navíc. Tak šup, šup pusť se do toho.
#26 Host_Toníkuv švagr_*
Odesláno 13.12.2007 13:57
Otočí se ke chlapci: "A ty kluku, mazej domu, až přijdu, tak ti narežu na zadek, že si týden nesedneš! Nebudeš tady vydírat cizince o 200 zlatek, tomu jsem tě neučil!"
Chlapec přikývne tátovi a se slzama na krajíčku a soplem za krajíčkem se rozbehne domu.
#27 Host_toník_*
Odesláno 13.12.2007 14:09
"Co bude následovat teď?! Umlčí nás násilím? Začnou miznout lidi?"
"Já to tak nenechám. Jdu pro vidle!", rozbehne se Toník smerem k domu v přístavu.
Odesláno 13.12.2007 14:18
Odesláno 13.12.2007 14:20
Odesláno 13.12.2007 14:25
Jo a to jste slyšeli? On možná až tak s holým zadkem nepřišel. Povídá se, že přišel z pevnosti dole na jihu. No fakt z tý, co tam vždycky sídlili ty lumpy, co se spolčovali a loupili a přepadali poctivý vobčany, co tam zabloudili nebo sbírali bylinky. Však si ještě pamatujete, ne? Pak není divu, že měl tolik zlatek na podplacení toho turnaje a kdo ví, koho všeho podmáznul.
Kdysi je vyhnali z Alicie, protože tu dělali lumpárny no a ted je tu chtějí dělat zase. To je přece jasný.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních