Skočit na obsah

Fotka

Úvaha o tom co vidím a slyším

• Please log in to reply
154 odpovědí na toto téma

#1 jachym

jachym

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 106 Příspěvků:

Odesláno 09.11.2007 16:22

Uvaha nad Demonou
Tak jsem se vrátil s Donou a i jinými postavami, no vrátil, já jsem na foru chodil často -celkem.
Nikdy jsem neřekl že končím , ale jen tak jsem pobihal všude jinde, ale první co mne zaujalo
jak je tu na foru čisto a uklizeno, samé inteligentní poznámky a jen samý rozumný topic.
Když čtu témata - Děkuji , nebo Dobří holuby se vracejí , ... kdo by odolal , vždyť nová Démona musí být krásná.
Tak vzhůru tam na Demonu, i když nevím proč mám divný pocit když čtu forum Demony kde se nikdo nehádá
kde to tak nežije jak dříve a chvílemi jako bych četl forum Equilibrie - kde jsou všichni neuvěřitelně rozumní a dokonalí
až mě nedokonalého (normálně serou) příjde líto že nejsem také tak dokonalí.
- - Takže jsem šel do hry , a musím přiznat že Ti jenž se snažili s Demonou něco udělat odvedli skutečně velký kus práce
nemohu jmenovat vše co je zajímavé a líbí se mi - např poklad u krysáků , slzy Lonery , úschovna atd atd.je toho více.

Ale nebudeme si nic nalhávat - poklepávání po ramenou jak je vše Ok je nebližší cesta do pekla.
Potkaval jsem na Demoně staré známé a ptám se co a jak , jak jdou kšefty - no Dona je přece jenom víc známá co by krejčí než-li vášnivá bojovnice. Takže malé citace:
- Tady je craft úplně v ...........
- craftem se ted na Demoně nedá ale vůbec nic vydělat.
- Co blázníš tady nic neprodáš tady se šije za náklady
- Na Demoně je mnoho věcí nových a dost z nich se bohužel nepovedlo
Další už raději ne ono by to mohlo mrzet ty lidi kteří tomu tolik věnovali a nechci být jen za hloupého kritika
Musím to zkrátit je toho ještě hodně.
1. Craft je ponížen a hodně shozen - a to bylo to co bylo na Demoně super, oproti ostatním , např u kašny byli 4 krejčí a jeden zákazník !!! Babča má pořád hodně lektvarů (prosím netvrďte mi že to pred půl rokem bylo také tak.)
2. - Dost hráčů se ve hře absolutně nudí a to i ti s 22 , 25 levlem a staří i novější a pak jdou pryč, ale já vím dědek vždy chtěl aby po Demoně chodili party - ale nikdo Vám nestihl říci že party se skládají z jednotlivců.
3. - Složení hráčů na Demoně napred jsem myslel že tak 50-60 % jsou staří hráči , ale mýlil jsem se je to tak 70-80%
a to přitom většina hráčů má už svou 124 postavu a proč - no jasně žádná historie postavy nic vše plitké , protože Demona se neuvěřitelně ztěžuje a ted jede zase jediný super build tuším mi říkali mnich-klerik-zloděj , tak všichni tito jenž si nechali už 40 postav smazat nahodili tyto postavy a Demona vypadá jak ostrov podivných skřítků
- jeé to byli doby když ještě měli auta křídla a ploutve ted jsou to všechno stejný krabice a to samé je to i s postavami na Demoně povinný build jinak si nezahraješ - WB a DM asi moc nezajímá že ten a ten chce čistýho paladina . at to zkusí a nemá neději, nikam se nedostane.
Např za skoro dvě hodiny zabíjení trpošů ve zlatém dole sebrala Dona asi 224 zlatých, to můj Rumcajs na 4 lvlu má za 2 minuty většinou.
- tady bych se chtěl hluboce poklonit před hráčem který má Pindruši , nepodlehl trendům, svou postavu nezahodil a hraje jí dál , vždyť je to chodící kronika Alicie. Vidívám i Hiosu , ale jen na chvíli , nevím jestli ještě loví?
4. - Je velice pěkné že se předělávají lokace, ale proč se hlavně předělávají ty lokace které jsou hojně navštěvovány
proč se nepředělají ty o kterých hráč na 30 levlu hrající rok ani neví že jsou ??? O zlepšení , upravení vesnice v hlubokém lese jsem psal už 2x, rozhodně to napíšu podrobně a pošlu Dědkovi.
5 - Přesto všechno co tu píšu věřím že se povede tento trend zastavit. Jednou jsem se svou tajnou postavou na nízkém levlu došel do kontaktu s Atreyem , byl jsem velmi mile překvapen jak se snažil menším levlům pomáhat a to asi neměl tušení že mluví se mnou
- doufám že Démona nevkročí do slepé uličky a že zase bude atraktivní pro nové hráče.
No to jsem se zase rozepsal - děkuji za přečtení.
  • 0

#2 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 09.11.2007 17:04

4. - Je velice pěkné že se předělávají lokace, ale proč se hlavně předělávají ty lokace které jsou hojně navštěvovány 
proč se nepředělají ty o kterých hráč na 30 levlu hrající rok ani neví že jsou ??? O zlepšení , upravení vesnice v hlubokém lese jsem psal už 2x, rozhodně to napíšu podrobně a pošlu Dědkovi.

Zobrazit příspěvek

Momentalne sa robim upravy v lokaciach z toho dovodu, ze zavadzam novy system pokladov. Zacinam pekne od lokacii pre najnizsie urovne a postupujem k vyssim. Medzi upravenymi lokaciami su miesta malo navstevovane (kanalizacia pod slatom) i miesta hojne navstevovane (skreti).
Snazim sa dat hracom vacsi vyber miest na expenie a aj na zarabanie.

Dalsi dovod na prerabku starych lokacii je, ze v module je pomerne znacny neporiadok a na mnohych miestach stary HB spawn, ktory ma za nasledok lagy.

Samozrejme nie vsetko co som spravil je idealne a dokonale a dufam ze od hracov ziskam spetnu vazbu, ktora mi pomoze postupne odstranovat chyby, takze ak mi das k mnou upravenym lokaciam nejake pripomienky, tak ja ich iste zvazim. Samozrejmke privitam pripomienky aj k lokaciam na ktorych som este nerobil, len upozornujem ze momentalne sa skoro vyhradne venujem lokaciam navstevovanym za ucelom expenia a ziskavania penazi, takze napr taku vesnicu v hlbokom lese riesit neplanujem.

PS:
S tym ze remeslom sa zarobit neda, nesuhlasim. Platnerine sa venujem viac nez rok a nemam pocit ze by som nejak malo zarabal. Je pravda ze na jednom vyrobku nemam zisk 300% ale len nejakych 60%, ale v tom nijak zasadny problem nevidim. Mne to pride ako dostatocna suma.

Příspěvek upravil Mytko: 09.11.2007 17:15

• 0

#3 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 09.11.2007 17:31

Uvaha nad Demonou

- tady bych se chtěl hluboce poklonit před hráčem který má Pindruši , nepodlehl trendům, svou postavu nezahodil a hraje jí dál , vždyť  je to chodící kronika Alicie. Vidívám i Hiosu , ale jen na chvíli , nevím jestli ještě loví?

Zobrazit příspěvek

Chvála bohužel není na místě, Pindruše prodělala relevel, už to není ta trpasličí obránkyně. Je to ted klasická 20 7 3 se špatnými počátečními staty. (únik je holt únik, a ta nemožnost koupit si něco ve stromořadu pro DD na to také měla vliv, i kdyz zatím si tam stále nic nekoupila)
Jinak zdá se mi, že jistá krize Demony, kterou jsem cítil asi tak před měsícem je možná zažehnána. Vídám spoustu nových postav, plno jich rozjíždí kraft a obchody se začínají trochu oživovat, hlavně zatím u levnějšího méně kvalitního zboží.
Co se týče Duergarů, souhlasím s tím, že poslední dobou opravdu chudnou, v kapsičkách mají sotva tak třetinu, co mívali dříve.
Jinak Pindruše má kliku, že ji sem tam někdo milosrdný veme někam na boss, aby se taky mrkla do nebezpečných lokací, i když se tam o ni musí pak starat jako o kojence aby mu za prvním rohem nepošla. :devil: ( když ji v nějaké takové lokaci DM zmerčí, tak to danné partičce i komplikuje, aby se ta malá sádelnice příště raději nevydala dál jak na hřbitov :wink: )
  • 0

#4 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2007 19:58

no já bych chtěl říct, že velký plus za mě za Slzy, protože člověk bez zloděje v buildu toho dost vypije, stejně tak nemá přístup k truhlám, aby si vydělal na alchymistické výrobky...
no a celkově pořád nikdo neřeší ten problém, že třeba moje postava lvl 24 (13pala/7WM/4war) zabije temného ettina jenom s maximalně nakouzleným útokem, přičemž dostává pěknou čočku (AB 32 od ettina je celkem dost, vzhledem k mým možnostem, mam AC 46, bez amuletu), kdežto mnicho/klerik má obranu v pohodě a navíc se nakouzlí tak, že ho zabije stejně dobře, jako já... nepomýšlim ani nekouzlící postavy, které mají ještě nižší AB...
- takže bych z toho vyvodil, že NPC mají často pro plechvky smrtící AB, ale pro mnichoklerika dostupné AC...
rozhodně jsem pro pohlcování fixní hodnoty dmg a revizi klerika, která měla nastat ještě před zavedením perzistentních světů, už sjem tu i dával link na hak, který řadu věcí vylepšuje...
  • 0

#5 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 17:03

Altharian se mě ptal, tak to hodim i sem, pokud máte někdo zájem o podrobnosti, tak tady je link na ten hak, je tam i texťák s výčtem úprav..
http://nwvault.ign.c....Detail&id=5646

výňatek:
"hide in plain sight requires no worn lightsources and no nearby lightsources unless in darkness magic, rangers can only use it outdoors regardless"
  • 0

#6 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 17:40

...

Zobrazit příspěvek

Musim povedat, ze tie zmeny sa mi velmi pacia a je tam aj zopar mojich srdcoviek, o ktorych zavedenie sa snazim/budem snazit...
  • 0

#7 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 17:44

Altharian se mě ptal, tak to hodim i sem, pokud máte někdo zájem o podrobnosti, tak tady je link na ten hak, je tam i texťák s výčtem úprav..
http://nwvault.ign.c....Detail&id=5646

výňatek:
"hide in plain sight requires no worn lightsources and no nearby lightsources unless in darkness magic, rangers can only use it outdoors regardless"

Zobrazit příspěvek

To je ta edice, kde ma klerik Haste na 3. levelu kouzel a na 7. levelu kouzel ma ethereal visage , zlodej je od 6. levelu nemuze byt flanked a podobne "vyvazeni"

Jojo ta je dobra tu chcem :o)
  • 0

#8 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 18:02

To je ta edice, kde ma klerik Haste na 3. levelu kouzel a na 7. levelu kouzel ma ethereal visage , zlodej je od 6. levelu nemuze byt flanked  a podobne "vyvazeni"

Zobrazit příspěvek

No ja když sem si přečetl, co všechno obsahuje doména Travel a Trickery...tak se mi protočily panenky ;)
  • 0

#9 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 18:44

To je ta edice, kde ma klerik Haste na 3. levelu kouzel a na 7. levelu kouzel ma ethereal visage , zlodej je od 6. levelu nemuze byt flanked  a podobne "vyvazeni"

Zobrazit příspěvek

no jo, zase náš demagog... hele je tam pár věcí, který (jak řikal Mytko) by bylo třeba převzít, pokud se to dá nějak "vykrást", tak s chutí do toho :devil:
  • 0

#10 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 12.11.2007 20:49

Toto je zamyšlení o Demoně, hm sklouzává to , tak to oživým.
Jednoduše řečeno : Demona má bohužel většinu chyb starých původních a k tomu jí přibili teď i ty nové
výčet by byl opět dlouhý a polemický . Takže šedé jsou teorie jen byznys je vždy zelený.
Včera - zakazník by i chtěl rukavice mnicha - říkám nízkou cenu podle mne velmi nízkou cenu 7500 bronzové
tááák moc zní odpověď, ano tak moc ten tam ten mi je ušije (a ušil) za 3000 zl
* Jáchym vstává od PC a je mu zle odchází se napít * Vite někdo kolik jsou náklady na ty rukavice?
podle mého nízkého odhadu jsou náklady okolo 5000 zl a to nepočítám tu šílenou cenu za kůže co tam chtěla jedna
dívčí postava - ta chtěla za malou kůži tuším až 1000 zl. Tak takto ten craft na Demoně dohromady nedáte.

- No ta stará garda učí ty nové, pěkné věci , mimo jiné během dvou dnů se mne zeptali 3 postavy - přímo prosili naléhavě abych je pomohla vyexpit.
- V sobotu jsem stála na trhu u kašny a čekala na paní Sarah (Fidži) jak v 9 (21) hodin si příjde jak slíbila pro boty a opasek
i cena byla domluvená - mezi tím ovšem vypravěč vyprávěl nějaký příběh o hřbitově , začínal qest. No bylo zajímavé sledovat jak se poté - po odvykládání logovali do hry teprve různé postavy a v rámci RP rychle a pružně běželi na qest, zřejmě se spěchali poklonit k hrobu Atreidů - děkuji. Ty boty a opasek jsem stále neprodala a marně vyčkávala i když mi to ten den vůbec nepasovalo.
  • 0

#11 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 20:50

Zobrazit příspěvek

No kdybys četl dál, tak by jsi zjistil, že s hastem už tam nekouzlíš 2x za kolo.
A lepší než systém, který má démona, je už základní nwn bez úprav :wink:
  • 0

#12 Avernon

Avernon

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 20:57

A lepší než systém, který má démona, je už základní nwn bez úprav  :devil:

Zobrazit příspěvek

:wink: (A bez ironie, v tomhle ma recht)
  • 0

#13 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 21:34

Toto je zamyšlení o Demoně, hm sklouzává to , tak to oživým.
Jednoduše řečeno : Demona má bohužel většinu chyb starých původních a k tomu jí přibili teď i ty nové
výčet by byl opět dlouhý a polemický . Takže šedé jsou teorie jen byznys je vždy zelený.
Včera - zakazník by i chtěl rukavice mnicha - říkám nízkou cenu podle mne velmi nízkou cenu 7500 bronzové
            tááák moc zní odpověď, ano tak moc ten tam ten mi je ušije (a ušil) za 3000 zl
* Jáchym vstává od PC a je mu zle odchází se napít * Vite někdo kolik jsou náklady na ty rukavice?
  podle mého nízkého odhadu jsou náklady okolo 5000 zl a to nepočítám tu šílenou cenu za kůže co tam chtěla jedna
dívčí postava - ta chtěla za malou kůži tuším až 1000 zl. Tak takto ten craft na Demoně dohromady nedáte.

- No ta stará garda učí ty nové, pěkné věci , mimo jiné během  dvou  dnů se mne zeptali 3 postavy - přímo prosili naléhavě abych je pomohla vyexpit.
- V sobotu jsem stála na trhu u kašny a čekala na paní Sarah (Fidži) jak v 9 (21) hodin si příjde jak slíbila  pro boty a opasek
i cena byla domluvená - mezi tím ovšem vypravěč vyprávěl nějaký příběh o hřbitově , začínal qest. No bylo zajímavé sledovat jak se poté - po odvykládání logovali do hry teprve různé postavy a v rámci RP rychle a pružně běželi na qest, zřejmě se spěchali poklonit k hrobu Atreidů - děkuji. Ty boty a opasek jsem stále neprodala a marně vyčkávala i když mi to ten den vůbec nepasovalo.

Zobrazit příspěvek

zajimae - bile prodavam za 1k a male kdyz se mi podari prodat za 200 tak je to malej svatek.
  • 0

#14 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 21:56

No kdybys četl dál, tak by jsi zjistil, že s hastem už tam nekouzlíš 2x za kolo.
A lepší než systém, který má démona, je už základní nwn bez úprav  :devil:

Zobrazit příspěvek

Obecne u klerika spis preferuji tu rychlost a o utok navic, nez ze na sebe nahodim kouzla rychleji ... :wink:
  • 0

#15 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 22:36

Obecne u klerika spis preferuji tu rychlost a o utok navic, nez ze na sebe nahodim kouzla rychleji ...  :devil:

Zobrazit příspěvek

Obecně, to jako na demoně?
Evo klerikovi se zas může líbít 2x Blade barrier, nebo 2x imploze za kolo.
A haste itemy se snad dají najít v pokladech ne? :wink:
  • 0

#16 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2007 23:02

Obecně, to jako na demoně?
Evo klerikovi se zas může líbít 2x Blade barrier, nebo 2x imploze za kolo.
A haste itemy se snad dají najít v pokladech ne? :devil:

Zobrazit příspěvek

No spis az tech 10 HA za kolo ...

A kdyz bude na itemu to same haste jako z kouzla, sakra ten Paladin pres ty kamy ... :wink:
  • 0

#17 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 06:49

PS:
S tym ze remeslom sa zarobit neda, nesuhlasim. Platnerine sa venujem viac nez rok a nemam pocit ze by som nejak malo zarabal. Je pravda ze na jednom vyrobku nemam zisk 300% ale len nejakych 60%, ale v tom nijak zasadny problem nevidim. Mne to pride ako dostatocna suma.

Zobrazit příspěvek

skus zacat craftit teraz a hlavne to skus z krajcirkou a zarabaj :wink:
  • 0

#18 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 09:16

skus zacat craftit teraz a hlavne to skus z krajcirkou a zarabaj :wink:

Zobrazit příspěvek

Co si mame predstavit pod pojmem vydelavej ?

Skoro vsechny kytky se daji sehnat prakticky za hubicku. Jedine co potrebujes na vyskilovani je sada krejcovskych nozu. Tu sezenes, kdyz budu hodne prehanet za 10k.

Ja osobne uz veci nesiju a jen tak nahodnym pokecem jsem za posledni dva tydny usil 2 cervene boty, bronzovou robu, bronzove boty, nekolikery rukavice, vcetne pracovnich(ty sem prodal dokonce pres bazar).

Zakazniky nevyhledavam, na trhu sedim, ale vetsinou nemam kuze, takze se ani nenabizim, ze bych neco usil.
A zisk ? Rozhodne jsem na tech vecech vydelal minimalne 3x tolik co byla investice do nozu ...
  • 0

#19 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 12:02

Zobrazit příspěvek

No vida a kde je chyba? Urcite tu mame nekolik studentu nebo vystudovanych z vysoke ekonomicke, tak kde ted jsou, ze?

Jaktoze je prace degradovana? Cim to, ze lidi pracuji za malo a nechteji vydelavat penize? Oni si vubec lidi nevazi casu! Proc kvuli temle lidem nemuzu vydelavat ja? Oh ta Demona je tak hrozna! :devil:

Ja si na to odpovim jednoduse - protoze je to HRA. Protoze ve hre odpocivam a bavim se. Protoze postava bez penez neumre hlady. Protoze hrace bohata postava nenakrmi.
Proc bych mel ve hre pracovat a proc bych mel ve hre zdimat penize za muj vyrobek, kdyz me to bavi? Proc ano a proc ne?

Ve hre, ktera neni navrzena na dlouhodobe materialni vyziti (ziskani levelu/equipu trva mesice, roky), kde hraje malo hracu (cim mene hracu, tim vetsi roli hraje jedinec) a kde se prubezne nezveda strop max. lvl nebo top eqipu (kdyz mam vsechno, tak na co dalsi?), budou ceny, ktere jsou zavisle na hracich v dlouhodbem horizontu vzdy upadat. Dorovnavat se to muze systemy na ztraceni xp (draha smrt) a predmetu (durabilita), ale ja myslel, ze vsichni krici, jak se tu vsechno ztezuje ... :wink:
  • 0

#20 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 12:33

...

Zobrazit příspěvek

to se ti to kecá z hradu co :wink:
  • 0

#21 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 12:49

....

Lee, myslím, že přízpěvek od tebe je přece jen unáhlený v soudu. Ve spoustě věcí si myslím, že má Dona pravdu na druhou stranu při změnách jež na Demoně probíhají se i na craft dostane a dozná změn ... začátkem nebo chcete-li první vlašťovkou je úprava platnéře i když mě třeba nesedí, ale do koncepce úprav nejspíše zapadá. Pravdou rovněž je, že o craftu jsem zatím u nové postavičky moc neuvažoval a to přesně z těch důvodů, které Dona popisuje. Není to ani tři měsíce kdy jsem se pokoušel o kovářskou - zbraňařskou práci a to ještě spíše zaměřenou na obchodnickou zakázku ... prostě netavil jsem a jen koval a výsledek? ... dostal jsem se po sienit a došli mi peníze ... výrobky nikdo nechtěl nebo chtěl lepší a na další materiál už jsem peníze neměl. Ceny jež kopírují licence +- autobus zase nahrávají vyskillovaným řemeslníkům a ne těm jež kazí a kazí a kazí a učí se a učí se. Mě osobně to v tuto chvíli nikterak nevadí, jelikož řemeslo neprovozuji, ale věřím tomu, že lidem jež hrají třeba jen pro to aby žili život postavy a byli řemeslníky, ahoj Doničko *usměje se*, a na běhání po pokladech či po ubíjení příšerek nemají chuť. tento stav nevyhovuje a je pochopitelné proč. Nu ale ve chvíli kdy se v modulu děje tolik změn jsem věčným optimistou a když už někteří psali, že bude provedena revize craf/ST/dáma věcí s návazností na rozšíření sortimentu a změnu craftu (třebas) příjde čas kdy se to zase změní a to nejspíše systémovou úpravou, protože žádná in game varianta na nápravu prostě není.
  • 0

#22 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 13:33

... tento stav nevyhovuje a je pochopitelné proč.

Zobrazit příspěvek

Tak mi prozrad ten zazracny system, ktery vyhovuje => zakaznici budou chodit za tim, co chce zisk a ne za tim, co to udela za cenu nakladu. Za me - nerealne ted a nikdy v budoucnu, dokud budou obchodovat hraci mezi sebou.
Nebavim se o revizi craftu a vyrobnich rad, protoze to je jine tema.
  • 0

#23 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 13:44

Tak mi prozrad ten zazracny system, ktery vyhovuje => zakaznici budou chodit za tim, co chce zisk a ne za tim, co to udela za cenu nakladu. Za me - nerealne ted a nikdy v budoucnu, dokud budou obchodovat hraci mezi sebou.

Zobrazit příspěvek

Poradnej komunismu :o)

Vsichni budou bohaty, vsechno bude hrozne levny, kazdej vsechno sezene, vsichni budou silene vydelavat s nulovou ztratou, vsichni budou vsechno umet a hlavne nikdo nebude nic delat.

Ja myslim, ze idelani :wink:
  • 0

#24 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 13:59

...

Pouze příklad : zřízení zákonné mininální ceny výrobku složené nejen z ceny licence, ale i z ceny materiálu a zaručeného zisku .... porušení této ceny tj. prodej pod cenou je trestán: 1) pokutou ve výši 3-násobku minimální ceny prodejci 2) pokutou ve výči 10-násobku minimální ceny 3 a více) pokutou ve výči 10-násobku minimální ceny + 5 dní vězení in game. Reaguješ jak kdyby jsi se bál že už někteří nebudou mít monopol, trochu si to srovnej ... proč se nemůžu v kraftu prosadit když jsem nový, proč se ostatní chovají jako prasátka boží a kazí ceny. Stačí se podívat do sekce horníci horníkům a sečíst ceny na vyskilování ... sám víš jaké výrobky a kdy jsou v tuto chvíli prodejné a asi si umíš představit kam se může při dnešních cenách řemeslník asi dostat. Jo můj první rubic obouručák jsem měl za 200k to potom se dalo v kraftu postupovat dnes je na jedné straně pouze vstup a příjem z něj je nulový. A na to tu lidi naráží. Jak říkám mě to v tuto chvíli vůbec nebolí neb se řemeslnictvím neživým a to z důvodů výše zmýněných, ale co je nepochopitelného na tom, že na relax servru jsou i lidé jež nemají potřebu expit, lootit , ale mají potřebu se realizovat jinak - craftem. Deekinovi jsem napsal nápad/myšlenku jak zatraktivnit craft a třeba se něco z toho chytne nebo bude k dispozici jiný model jak se s tímto fenomenem vypořádat. Jen taková věc ... já se umoudřil a viděl jak to může fungovat i jinak ve chvíli kdy jsem si dal pauzu a vyzkoušel jiný NWN server. Pokud máš vážně zájem tak si projdi ostatní servry a uvidíš vícero modelů jak to funguje no a pak už jen stačí experimentovat co by v jaké kombinaci bylo pro Demonu nejvhodnější. A nebo ty si vážně myslíš, že nynější nastavení je v pořádku a ideální?
  • 0

#25 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 14:33

...

Zobrazit příspěvek

Takze tvrdis, ze pokud nemam marzi 300 % a vice na jedinem kusu vyrobku tak nejsem schopen postupovat v craftu ???
  • 0

#26 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 14:37

Zajimalo by me kdo stanovi minimalni zakonny zisk a predevsim kdo na nej bude dohlizet. Nechces to doufam po DMs, aby smirovali lidi a overovali si za kolik kdo co prodava?

Pripadne mi to ze tu ve spouste ruznych navrhu a vizi tak trochu hodne pokulhava zakladni aristotelovska logika. Dona tu vychvaluje Slzy Lonery jako skvelou vec a jednim dechem nadava, ze teda jako Babule ma porad plno lektvaru a at mi nikdo nerika ze pred pul rokem to bylo taky tak.
Ne, nebylo. Pred pul rokem zadny slzy nedropovaly a tudiz meli alchaci o neco snadnejsi zivot a nemuseli se snazit prodat vyrobky pres Babuli, kde bylo permanentne velky kulovy. Holt je vzdycky neco za neco.

Ono je pekny ze nekde neco funguje, ale byva dobrym zvykem craft integrovat do modulu kde pak ma spoustu navaznosti. Ono se samozrejme da posbirat neco od tam neco od tamhle a vysledek pak bude vypadat jako kdyz pejsek a kocicka varili dort.
  • 0

#27 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 14:41

... proč se ostatní chovají jako prasátka boží a kazí ceny ...

Zobrazit příspěvek

Rad by som, aby si mi objasnil, co si mam pod tymto predstavit...

Boli casy, ked som predaval verdicitovu helmu za 80k. Velmi som sa rozculoval, ze si niekto moze dovolit ju predavat za 60k. Potom som si sadol a zacal pocitat. Zistil som ze naklady na jej vyrobu mam 20k licencia a 3,6k material (platim 300 za ingot verdu a nemyslim si ze by bol hornik pri tejto cene stratovy). Celkovo ma stoji vyroba 23,6k a predavam za 40k => cisty zisk 16,4k. Som spokojny a predavam. Ked niekto pride a ponukne mi stredne tvrdene koze za 700, tak sa nan milo usmejem a ponuknem mu 400...
Naklady na vyskilovanie som si platil sam (teda okrem asi tak 800 ingotov rubicitu).
------------
Pokial ide o podporu kraftu. Snazim sa, aby hraci vedeli ziskat viac penazi (ktore mozu minut za vyzbroj) a vedeli ich ziskavat na kazdej urovni. Snazim sa aby NPC boli nastavene tak, aby hraci potrebovali neustale kupovat novu vyzbroj (top kraft, alebo skoro top kraft na prislusnej urovni). Dufam, ze tato idea privedie k remeselnikom viac zakaznikov. Chcem aby sa napriklad zbroje nepredavali z 80% zo zlata a verdicitu a ostatne kovy ostali na ocot.
Ci budem uspesny neviem, realizacia mojej predstavy je len v zarodku. Robim prve kroky.
------------
PS: Kraft ako je nepovazujem za idealny a ani zdaleka za dobry. Bohuzial zacinajuci remeselnik sa musi zmierit tym, ze skilovanie bude financovat z ineho zdroja. Remeslo mu na zaciatku moc nepomoze a konkretne v tomto je taky krajcir na tom daleko lepsie ako kovac (platner, zlatnik), ktory za material plati hornikovi. Krajcir si vacsinu kytek natrha sam. (Mozno preto je tam taka velka konkurencia).

Rad by som na nom popracoval, ale je to praca na dlho (a nie pre jedneho cloveka) a ani tak nemusi byt uspesna. Upravy co som zatial v remesle robil boli skor symbolicke a mali za ucel doplnit predemty co v krafte neboli (vrhacie sekery), alebo dat realne vyuzitie predmetom, ktore boli nepouzitelne (chranice bojovnika). Kazdopadne spodna hranica ceny predmetov na demone je urcena, je to cena licencii. Ak niekto predava pod touto cenou, tak vyrobok plati zo svojho => plati "pokutu"...
  • 0

#28 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 14:48

Nebavim se o revizi craftu a vyrobnich rad, protoze to je jine tema.

Zobrazit příspěvek

no k tomuhle jsem se už dřív vyjadřoval- omezený počet licencí :wink:
jakmile přejdete na nový kov, dostatene u prodejce licencí možnost např "chtěl bych požádat o licence pro učně", nasledně si koupíte licenci za určitou cenu, bude stanoven maximalní počet licencí, které můžete takhle koupit. další budou ve vyšší cenové relaci (třeba 2x tolik)
- co to znamená? že začátečník si koupí syen licenci za 10k a rudu (chce tavit) dejme tomu za 5k, tudíž bude mít hrubé náklady 15k
- člověk zkušený, na mithrilu zase bude mít licenci za 20k a syenith už určitě zadarmo, takže má hrubé náklady 20k...
-> podpora nováčků
PS: pokud je situace kritická, může zasáhnout vedení státu.. ano tahle situace není žádoucí, stejně tak jako problém nevyváženosti cen za předměty identické kvality... někdo si může dovolit prodávat pod cenou licence, když má nahrabáno, ale jeho (post-začátečnická) cena licence by měla být vždycky větší, než cena začátečnické + klasické náklady
-tedy v každém výrobku by měla být pevná složka- licence, která stanoví relativní minimální cenu, pokud má člověk suroviny z protekce

...

Zobrazit příspěvek

k Slazám, pro mě jsou ceny za lektvary nehorázný v porovnání se ziskem v jeskyních, bez ohledu na to, jak moc je jejich výroba pro alcháče ne/výhodná...
  • 0

#29 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 14:50

Boli casy, ked som predaval verdicitovu helmu za 80k. Velmi som sa rozculoval, ze si niekto moze dovolit ju predavat za 60k. Potom som si sadol a zacal pocitat. Zistil som ze naklady na jej vyrobu mam 20k licencia a 3,6k material (platim 300 za ingot verdu a nemyslim si ze by bol hornik pri tejto cene stratovy). Celkovo ma stoji vyroba 23,6k a predavam za 40k => cisty zisk 16,4k.

Zobrazit příspěvek

Musim priznat ze i 70 % zisk na kuse mi prijde hnusota :o)

To me asi nemate radi, kdyz sem prodaval tak maximalne do 50% zisk ...
  • 0

#30 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 15:25

Me prijde adekvatni, aby na top materialu byla marze i 500%
U nizkych materialu je to jine. Kdyz jsem delal top material, uz jsem ani neprodaval material o tridu nize (maximalne pokud jsem neco mel nahodou na sklade uz udelane). Takze jiny remeslnik, pro ktereho byl top ten nizsi material mel kseft. Me stacilo obcas prodat neco a zisk byl akorat.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních