Zen Archer dopodrobna
Odesláno 29.10.2007 15:55
Odesláno 30.10.2007 11:59

http://www.nwn.cz/fo...showtopic=14928
Tady něco málo najdeš...
PS: až přijdu domů můžu sem šoupnout víc...čísla, to je to jediný co si nepamatuju

Odesláno 30.10.2007 12:28
19 Cleric / 10 Monk / 1 SD
23 Cleric / 6 Fighter / 1 Monk
21 Cleric / 6 Fighter / 3 Monk
21 Cleric / 6 Monk / 3 Rogue
29 Cleric / 1 Monk
19 Cleric / 2 Bard / 9 AA
atd.
Odesláno 30.10.2007 12:49

Odesláno 30.10.2007 12:53
a jako sekundární a terciální zbraň pužívat dva bastrady
A máš mě za příšeru

No ... Zen Archer ... ale jaky?
19 Cleric / 10 Monk / 1 SD
23 Cleric / 6 Fighter / 1 Monk
21 Cleric / 6 Fighter / 3 Monk
21 Cleric / 6 Monk / 3 Rogue
29 Cleric / 1 Monk
19 Cleric / 2 Bard / 9 AA
atd.
To červený bych řekl že má asi výhodu=> víc kouzel (možná o jedno, dvě??)
to žlutý mam já a řekl bych že an demonu uplně super.Má to i sekáček navíc -> hodí se u boje pěstma, kterej chtě, nechtě musíš použít pokud chceš třeba do DZ...Lukem si tam dáš maximálně oko a sukuby, zbytek je plýtvání šípů.
to zelený by mohlo mít aj ED ne? :P, ale na ukor AB, AC a kouzel mno.
Tohle!! bych uplně vypustil...Malý AC,malý všecko.....je to kouzlící klerik nic víc..a ten už je lepší s SDčkem podle mě....
hh sem z toho udělal trochu omalovánky koukam

Odesláno 30.10.2007 13:03
Pan je odbornik koukam.
Docela by me zajimala ta zmena od tech dvou bastardu. :o)
Věz že byla hodně dlouhá a strnitá

...Ale ted vážně...Toho zena jedu a je to zatím moje nejlepší postava.V zhedem na moje požadavky mi hodně vyhovuje...Má to spoustu prodlouhžených kouzel co vydrží dost dlouho.Imploze master a ještě to umí kvalitně střílet.

Odesláno 30.10.2007 13:19

Imploze master? Master proč? Jaký má TO imploze? Nebo je každej klerik, co má devátej kruh master?

Zen 29/1 patří k nejsilnějším mimochodem. AC i AB naprosto dostačující, jeho přednost je někde jinde.
A jinak tady je dost témat, zabývajících se klerik/AA takže doporučuju prošmejdit fórum. Nikoho nebaví odpovídat dokola na stejný otázky.

Odesláno 30.10.2007 13:25
Ta cesta bude ještě dlouhá.
Imploze master? Master proč? Jaký má TO imploze?
Mno ale už jsem postoupil alespon na nějakou ouroveň

Implozemaster???...mno tak ten můj má TO42...Málo to není, ale není to ani nejvíc to bych zase netvrdil.Pokud chceš implozi jako hlavní věc na zabíjení tak ybch tam nacpal ještě featy na průraznost.Nemam to odzkoušené (jen z doslechu).Mělo by ti to přidat bodíky (ty co se neházej vizuelně ale v pozadí) proti magický odolnosti -> viz proti monkům a lidem co maxujou čarozpyt. (taky dobrá věc)...já ale používam implozi jenom na houfy a na PvP bud jako záchranu nebo první utok.
Odesláno 30.10.2007 13:33

Spell Resistance
Spellcraft
Odesláno 30.10.2007 13:36

Počky počky..chceš mi vyvrátit to, že za každých 5 bodů do spellcraft (čarozpytu) dostaneš +1 k záchranýmu hodu proti kouzlu?To mám odzkoušený...Dáš si 30 čarozpyt, hodíš si implozi pod nohy a hned vidíš, že máš o 6 vyšší záchranej hod

If the roll is less than the the creature's spell resistance, then the spell does not affect that creature.
Jak hovoří NWNwiki...Jestli je hod (útočníka) nižší než magická odolnost postavy na kterou je kouzlo uplatnováno, pak nemá žádný efekt...Snad to překládam dobře

Odesláno 30.10.2007 14:50

Odesláno 30.10.2007 17:27
Tak, aby som si hodil aj ja... To zelene epic dodge stopercentne mat nebude.
Ty si nepocul o novom predmete u damy ?

Ale aby som sa drzal temy, co skusit ( 26 druid / 3monk / 1 SD viac caster )? ( 20 druid / 9 monk / 1 SD - lepsi hit & run )
so zameranim na Conjuration ?
AB nebude ziadna vyhra, ale DC niektorych kuziel sa da dostat na zaujimave hodnoty a v PvP by to mohlo prekvapit :)
Odesláno 30.10.2007 17:34
Ty si nepocul o novom predmete u damy ?
![]()
Ale aby som sa drzal temy, co skusit ( 26 druid / 3monk / 1 SD viac caster )? ( 20 druid / 9 monk / 1 SD - lepsi hit & run )
so zameranim na Conjuration ?
AB nebude ziadna vyhra, ale DC niektorych kuziel sa da dostat na zaujimave hodnoty a v PvP by to mohlo prekvapit :)
stonehold a bourka forever ;)
Odesláno 31.10.2007 12:03
Hmm a oproti 23 / 6 / 1 teda vymenis "+15%" trvani kouzel a caster level za Deflect Arrow, ktery nemuzes pouzivat s lukem a 4 zivoty navic?
pfff...teda, ty máš ale přesnou kalkulačku....Zajímalo by mě jestli proháníš trpaslíky před každym příspěvkem do týhle sekce

Ale nezbývá než souhlasit.Už fakt, cpát tam 6 wara je na ukor kouzel.Jenomže potřebuješ epickou specializaci na zbran a tím pádem je to jeidná možnost jak ji získat..Podle mě spíš ušetři na monkovi, kterýho bych dal klidně 1 lvl, a to konkrétně až na 27.lvlu.Jinak ja už jsem podotkl, podle mě nejuniverzálnější z toho je variace 21/6/3 ->

PS: autor by asi více ocenil další popis než ten, u kterýho sme se zasekli

já bych dal: str:9 (8)
obr:14
odo:10 (12)
moudr:18
int:13 (12)
char:8
Udaje bez závorky jsou (pokud si to dobře pamatuju) tak nějak jak jsem to dělal já, ty v závorce "(,)" jsou alternativa, při který získáš 30HP navíc, mno nevim nevim, ale kdybysis dal ještě houževnatost, tak to vyženeš už o 60HP navíc, a to si myslim že už je znát.
Odesláno 31.10.2007 12:36
Koukam ze pan je skutecny odbornik ...
Uz jenom ty staty, jake svet nevidel :o)
A kdyz uz se v tom tak hrabem:
V cem je variace 21/6/3 lepsi nez 23/6/1 ???
Tak promin, že to nepočítam, jedu podle toho co si pamatuju, nic víc nic mín...náhodou to takhle nějak bylo a není to špatný.Udělám screen z postavy a šoupnu to sema t senehádáme ju?

No má to navíc monkovu rychlost (tušim že 10% navíc - s haste to je trochu znát oproti normálu), a jelikož nemužu najít Tichondriovy stránky,a jsem an praxi a nemám svuj chytrej sešítek "pamatováček" tak by měl dostat monk ještě odchýlení šípů na 2.lvlu a (ted už nevim kdy) ale dostane ještě sekáček.
Naopak za dva lvly klerika dostaneš tak maximálně asi dvě,tři kouzla a trochu se ti zlepší spell duration, pokud to je sudej poček klerika..
*obrní se proti další spršce kamenů*

Odesláno 31.10.2007 12:40
Odesláno 31.10.2007 13:40
No, musim te zklamat ...Tak promin, že to nepočítam, jedu podle toho co si pamatuju, nic víc nic mín...náhodou to takhle nějak bylo a není to špatný.Udělám screen z postavy a šoupnu to sema t senehádáme ju?
![]()
No má to navíc monkovu rychlost (tušim že 10% navíc - s haste to je trochu znát oproti normálu), a jelikož nemužu najít Tichondriovy stránky,a jsem an praxi a nemám svuj chytrej sešítek "pamatováček" tak by měl dostat monk ještě odchýlení šípů na 2.lvlu a (ted už nevim kdy) ale dostane ještě sekáček.
Naopak za dva lvly klerika dostaneš tak maximálně asi dvě,tři kouzla a trochu se ti zlepší spell duration, pokud to je sudej poček klerika..
*obrní se proti další spršce kamenů*
Ano, Monk dostane na 3lvl +10% rychlost a na 2lvl Deflect Arrow. Ba dokonce dostane na 3lvl jeste +2 bonus proti mind-effect kouzlum, ale to nam teda u Zen Archera muze byt celkem jedno.
Ale Cleave dostane na 1lvl a Deflect Arrow nefunguje s lukem (stejne tak Cleave). Vzhledem k tomu, ze snad mluvime o Zen Archerovi, tak tyto featy, ktere vyuzije pouze pri pripadnem alternativnim boji rukavicema, nejsou moc dulezite.
Pocet kouzel se meni sice s levelem castera, nikoliv vsak pri levelu 20+, takze kouzla za caster lvl nedostane zadna.
Delka trvani kouzel je sice ruzna dle danneho kouzla, ale rozhodne tam hraje roli kazdy caster level, nikoliv nejake sude nasobky.
Takze na miskach vah lezi pro 23 / 6 / 1 feat navic a asi o 10% delsi trvani kouzel, na druhe misce 21 / 6 / 1 mozna tak ta monk speed +10%. Otazka osobnich preferenci.
Odesláno 31.10.2007 13:53
No, musim te zklamat ...
Ano, Monk dostane na 3lvl +10% rychlost a na 2lvl Deflect Arrow. Ba dokonce dostane na 3lvl jeste +2 bonus proti mind-effect kouzlum, ale to nam teda u Zen Archera muze byt celkem jedno.
Ale Cleave dostane na 1lvl a Deflect Arrow nefunguje s lukem (stejne tak Cleave), vzhledem k tomu, ze snad mluvime o Zen Archerovi, tak tyto featy, ktere vyuzije pouze pri pripadnem alternativnim boji rukavicema, nejsou moc dulezite.
Pocet kouzel se meni sice s levelem castera, nikoliv vsak pri levelu 20+, takze kouzla za caster lvl nedostane zadna.
Delka trvani kouzel je sice ruzna dle danneho kouzla, ale rozhodne tam hraje roli kazdy caster level,nikoliv nejake sude nasobky.
Nezklamals, spíš potěšil

Které bude, pokud bude singlovat, nutně potřebovat
Tak sem si to spletl s TO mnooo

Pokračujme featy, určitě míření, zen střelba, pokud chceš implozi tak rozhodně zaměření na kouzla - Vzývání (poslední dobou se začínam sám divit, co všechno do vzývání zapadá, je to mazec), každopádně zaměření na (dlouhej) luk,specializaci na luk,vylepšený kritik, (já dával boj poslepu....podle mě se opakování neuspěšného hodu na skrytou osobu vyplatí při takovym AB se prostě do dvou hodů trefit musí X "měl by"), prodoužená kouzla, tot asi vše naco sem si vzpoměl preepic.
po epiku jsem dával Pancéřovou kůži,vylepšené zaměření na zbran (dlouhý luk),epické zaměření na kouzla - Vzývání,epickou specializaci na zbran,odhromná moudrost (aby byla sudá-mě to tak vycházelo)
Ps: kdybys ušetřil ten boj poslepu a dal místo něho Houževnatost, a nastavil staty na tědch 12 odolnosti, tak ti to vyjde o těch 60HP navíc...Tušim že bys měl něco kolem 330+- drobný
Odesláno 31.10.2007 14:02
(hody na reflexy jsou akorat problemem, hlavne pri setkani s mistry lichy v K4, obcas Wizardi v temnem zatopi pod kotlem). Featy stejne jako Oneillek, akorat + jeste maximalizace kouzel. (a bez pancerove kuze).
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních