Skočit na obsah

Fotka

Proč?

• Please log in to reply
269 odpovědí na toto téma

#1 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 23.08.2007 09:41

Tak jsem se byl proběhnout včera ve zlatým dole a vomrknout nový pěkný duergary a jak se tak s nima mydlim, musel jsem si položit otázku. Proč je většina úprav na Demoně směrem k větší obtížnosti?
Vemu to trošku z historie. Kdysi bývali v zlatém dole rezavci, tato chamraď byla nahrazena katapulty. Pro někoho, komu rezavec někdy něco zchroustal (mě se to nikdy nestalo) to byla jistě změna vítaná. Postava bez úniku sice dostává od ohnivých katapultů pěknou čočku ale budiž. Katapult šel srazit a prstem smrti si lehnul raz dva. Po pár týdnech se jim však zvedl výcvik tak, že srazit nejdou a pokud někdo neháže prst smrti TO přes 70 (nevím, jestli tu takovej šikula vůbec je), tak si ho může vrazit akorát tak do……rypáku.
No a ted k novým duergarům. Museli prodělat asi slušnej výcvik, protože teď už srazit v podstatě nejdou. To nemluvim o žoldácích ve 2.patře, kteří většinu z toho jak je bacíte nějak pohltěj a nová záložnice by svýmu starýmu kolegovi taky natrhla řiť. Ale dejme tomu, je to přeci jen druhý patro…
A teď si shrňme pár posledních změn. Zlatý důl, katapulty, duergaři, žoldáci, záložníci, již starší úprava bossu – větší obtížnost. Hřbitov, odstranění plotu – větší obtížnost. DO nerozbitné dveře, pro někoho příčina občasných úmrtí – větší obtížnost. Krysodlaci, nahrazení mříže vrátky – větší obtížnost. Svatyně, přidání dvou spawnů mágů u daga – větší obtížnost.
No a teď se doopravdy ptám proč? Proč jsou všechny úpravy víceméně ztížením hry. Spousty let má hřbitov plot a najednou se někdo odněkud vrátí (vynoří) a prohlásí to za nepřípustné a přesto, že většina hráčů na foru to označí za naprosto logické tak je toto během pár dní řešeno odstraněním plotu. Proč někomu vadí, že si někdo celkem s přijatelným rizikem někde sbírá zkušenosti, takže mu to riziko je nutno za každou cenu zvětšit? Když někdo s přijatelným rizikem jde na boss (vždycky bude nějaký boss nejlehčí) tak ten bos omezíte levelem? Co bude na řadě příště? K4 nebo DZ? Vytvoříte pro lvl 30 nějaký nový boss? Takový kde lehnou hned u vchodu aby to bylo dostatečně obtížné?
Je cílem, aby se po Demoně pohybovali jen samé hyperklerikomnichozlodějské buildy?
Prosím o seriozní odpověď. I když odpověď typu když se Ti tu nelíbí, jdi si hrát jinam asi taky budu muset vzít v potaz.
  • 0

#2 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 09:50

Nemuzu si pomoct ale soucasny zlaty dul je hodne slaby a budu hodne bojovat za jeho posileni.

Moje slaba postavicka tam srazi naprosto cokoliv.
Ze ma kazde npc tam nejake pohlceni je velmi prijemna vec, aspon to neni takova nuda.
Katapulty jsou vtipnejsi nez rezavci.

Bohuzel ja jsem tady jen vochmelka co blbe keca a jeho nazory jako letiteho hrace nejsou brany v potaz, protoze tomu nerozumim.
  • 0

#3 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 09:56

Pee ja bych rekl ze se obtiznost zveda protoze se stavi cim dal tim silnejsi buildy a ty se pak stavaji standartem
  • 0

#4 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 09:58

S posilovanim souhlasim, prestoze jsem zmeny primo nevidela - verim, ze je delane s rozumem a vyvazovane tak, at hraci musi delat ruznorode party.
S cim ale souhlasim s Pee, a co se mne osobne hodne nelibi, je skutecnost, ze ti, co rikaji "postavu bez evasion ani nezkousej hrat" maji bohuzel pravdu.
  • 0

#5 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 23.08.2007 10:02

stim take souhlasim... a dal nesouhlasim s tema nesmyslnejma pohlcenima na NPC...kdyz by alespon pohlcovali stejnou merou elementarni dmg, jenze tim co maj ted akorat berou jedinou vyhodu silovejch buildu a to o par cisilek vetsi dmg...pohltej jim veskerej dmg na fyzicke tak,ze maj totoznej dmg s dexarema....
Proc nedat misto pohlceni radeji tem NPC vice zivotu?
  • 0

#6 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:03

S cim ale souhlasim s Pee, a co se mne osobne hodne nelibi, je skutecnost, ze ti, co rikaji "postavu bez evasion ani nezkousej hrat" maji bohuzel pravdu.

Zobrazit příspěvek

Joo tohle je kruta pravda. Bohuzel holt nektere buildy budou mit dycky urcite vyhody diky mechanice.

Ale nerad bych se dostal do stavu, ze vsechno, krom klasickych kouzel, nebude mit na demone overovani vuci evasion. :rolleyes:
  • 0

#7 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:05

No a co když nechci standart, co když se mi líbí DD, Ranger, Barbar - to nám asi udělají rezervaci pro exoty a ostatní se na nás budou chodit koukat jak se na 30 lvl na krev řežeme s 1 duergařím žoldákem a budou u toho praskat smíchy.
  • 0

#8 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:05

Pee ja bych rekl ze se obtiznost zveda protoze se stavi cim dal tim silnejsi buildy a ty se pak stavaji standartem

Zobrazit příspěvek

Takže všichni klerikomnichozloděje nebo něco podobně namakanýho? A všichni musí top výbavu? Aspoň Geralt se zmínil v tom duchu, že boss bude stavěn na top výbavu. To znamená že běžný patlal buildů se nikam nepodívá a chuďas taky ne?
Jo jinak teď mi došlo - Doupě zla - drainer - zvýšení obtížnosti.
Tak ať se pro tyhle maséry s hyper buildy udělá nějaká lokace, kde se budou moci nechat masírovat zástupy Dagů, Tagů, Alomárů či jiné žoužele a ostatním smrtelníkům nechají ty lokace na které jakž takž stačí.
(Co je to ten Brudrafon, co všechno sráží ve zlatým nevíš?)
  • 0

#9 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:10

(Co je to ten Brudrafon, co všechno sráží ve zlatým nevíš?)

Zobrazit příspěvek

Je to bezny fighter rouge SD. Predstav si ze to neni ani mnich ani klerik. Build ktery je slaby nahlavu a na jine magicke vymozenosti.

A ver tomu, ze jsem driv taky brecel, ze nemam silny build. :rolleyes:
  • 0

#10 shade

shade

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 325 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:12

Já jsem na ty neustálesezlepšjícíastandardemsestávající buildy hodně zvědavý...takže hráč, který nechce dělat PG build, bude vlastně rád, když bude dokolečka obíhat aspoň těch pár lokací, protože na boss se už ani nedostane, tudíž se RP postavička stane nežádoucí pro hráče, protože s jeho RP postavičkou se prostě na dobrá místa (kam chodí většina hráčů s neustálesezlepšujícíastandardemsestávajícími buildy) nikdy nedostane, a když jo, tak v doprovodu výše zmíněných (za předpokladu, že ho tam budou chtít trpět, protože stejně nic nezabije, a je tudíž jen přítěží)...a bude rád, když vydrží pět minut, takže tam ani nemusí chodit a může pořád dál obíhat tamty skvělé lokace.
  • 0

#11 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:13

Je to bezny fighter rouge SD. Predstav si ze to neni ani mnich ani klerik. Build ktery je slaby nahlavu a na jine magicke vymozenosti.

A ver tomu, ze jsem driv taky brecel, ze nemam silny build.  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

No asi zas tak slabý build to nebude, když Atog s touto kombinací sóluje K4. :flowers1:
  • 0

#12 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:15

No asi zas tak slabý build to nebude, když Atog s touto kombinací sóluje K4. :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

Tak ten byl. :flowers1:
  • 0

#13 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:17

A ver tomu, ze jsem driv taky brecel, ze nemam silny build.  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

Jak se ten fešák jmenuje, logni ho do hry, pojd do zlatýho a ukaž, jak je srážíš, budu v 11:20 ve hře tak mi tellni.
  • 0

#14 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:19

Ano, ja smyslim stejne, jak to napsal Dalamar. Lidi premysleji a uci se (ikdyz je to treba 100x kopirovani) a co si budeme nalhavat, mnoho z nas touzi byt aspon nejak silna proti tem NPCckum. Mam za to, ze se skutecne zveda prumerna "sila" postav. Zveda se tak prumer a tedy standard. Ruku v ruce by s tim mely jit patricne upravy.

Byl jsem se v tom novem Zlataku podivat se dvema 30tkama (vzhledem k tomu, ze ty, Peewite, jsi take) a se srazenim jsem problem nemel (tedy ne vetsi nez pred upravou).

Jinak me samozrejme take postihly upravy, ze jsem prohnal Tery drastickym vysatim + relevelem. Prave katapulty ve zlataku a TS samanu v DO me donutilo si Evasion proste vzit.
  • 0

#15 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:19

Tak ten byl.  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

No když ti přijde vtipné dám ti dava tipy .... mrkni se na Lan a Atoga ve hře, zkus se jich zeptat a asi budeš koukat .... myslím to smrtelně vážně Atog opravdu dokáže K4 sólo (ověřeno) Lan zase dráždí DZ sama (ověřeno). Pokud tomu nevěříš tvůj problém.
  • 0

#16 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:24

No, ted me vlastne napada ... pokud vim, dostali vcerejsim nocnim rychlorestartem duergari jeste nejakeho posileni (rikal Mytko). Takze ono to s tim srazenim precejen nemusi byt jen tak. Podivame se dnes ... :rolleyes:
  • 0

#17 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:35

No asi zas tak slabý build to nebude, když Atog s touto kombinací sóluje K4. :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

eh přímo solovat fakt ne vždycky tam se mnou byl nákej clerik , nebo ještě někdo , ale vždycky aspon clerik na imku na mysl to bych musel mít vážně hodně svitků s imkou na mysl dát , ale jelikož jde koupit jen 1 / restart tak by to trvalo dost dlouho , to spíš to DZ , ale jak tam včera pošlo to železo skrz 2 zamčený dveře ta už tam vážně nejdu

edit : solovat to může clerik / zloděj /war třeba stejně tak i DZ , ale pro ty se stejně démona upravuje , aby i oni měly trochu problémy..
  • 0

#18 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:38

Někdo postavám bez evasion zakazuje vzít si EER-Fire, nebo jakoukoli věc co pohlcuje fire? :rolleyes:
  • 0

#19 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:42

Někdo postavám bez evasion zakazuje vzít si EER-Fire, nebo  jakoukoli věc co pohlcuje fire? :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

a blesky?
  • 0

#20 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:47

a blesky?

Zobrazit příspěvek

Či jiné humusy v pastech a kouzlech NPC?
  • 0

#21 shugo

shugo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 280 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:49

a blesky?

Zobrazit příspěvek

RDD + pohlceni elektriny :rolleyes:
  • 0

#22 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:49

a blesky?

Zobrazit příspěvek

EER-electricity, +věci co pohlcují electricity :rolleyes:
  • 0

#23 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:51

No, ted me vlastne napada ... pokud vim, dostali vcerejsim nocnim rychlorestartem duergari jeste nejakeho posileni (rikal Mytko). Takze ono to s tim srazenim precejen nemusi byt jen tak. Podivame se dnes ...  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

Pokud upravili zoldaky, tak zacinam vazne pochybovat o inteliganci WB ...
  • 0

#24 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 10:51

Tak ten byl.  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

Tak má nejupřímější omluva K4 ani s bubínkem a svitkem nejde zasólovat je k tomu potřeba jeden klerik s imkou na mysl.
  • 0

#25 shugo

shugo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 280 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 11:03

Spis by me zajimalo, kolikrat se bude muset jeste zvednout ta obtiznost nez nekteri pochopi, ze to takhle nejde do nekonecna. Zvyseni obtiznosti vzdycky vyvolalo zvyseni standardu a to zase zvyseni obtiznosti a to zase... Cim vetsi standard tim ale mensi moznosti buildovani takze cilem je dostat se casem az na jeden unikatni build lisici se pouze vybavou nebo co? Proc misto neustalyho zvysovani obtiznosti nezkusit primet hrace nedelat ten nejsilnejsi build? Uznavam ze to neni zrovna nejlehci, ale myslite ze by ty nabouchance dlouho bavilo, ze to vsude davaji levou zadni a jeste s prstem v nose? Ja myslim, ze by se zacli urcite nudit a misto vysliseni jejich proseb o silnejsi dung se tu naskyta moznost poradit jim slabsi build at maji zase to vzruso. Uznavam, ze tenhle zpusob ma achylovku v kraftu (vybave vseobecne), ale zase na druhou stranu by tu mohlo behat vic ruznorodejch postav a tomu RP by to taky zrovna neuskodilo. :rolleyes:
  • 0

#26 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 11:13

Moje slaba postavicka tam srazi naprosto cokoliv.

Zobrazit příspěvek

chtěl bych vidět jak srazíš katapult a obránce ,.. jinak záložník má 30% ukrytí takže taky nejde nejlíp srazit
  • 0

#27 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 11:17

kdysi jsem se svym war/bard/rdd dával v pohodě první patro zlatýho dolu, měl jsem AC tak 34 a přišlo mi to tam docela lehký, když sem udělal 10k xp za dvě hodiny
teď tan ani nemůžu s paladinem/war/wm strčit nost, protože katapulty mě rozcupujou... to únikování a pohlcení je pěkná kravina a vůbec se mi nelíbí, že ještě zhoršujete aktuální situaci na poli buildů a protěžování.. hole pro mágy? to už těch kouzel a míst na spaní nemají dost?!
:rolleyes:
  • 0

#28 shade

shade

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 325 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 11:21

Koukám, že tyhle změny přímo podporují PG....pokud chceš někam jít, musíš si udělat relevel a vzít si ten a ten feat.....když to neuděláš, nikam nepůjdeš...to máš prostě blbý postavičko!
  • 0

#29 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 11:22

Tak jak to tak čtu, tak přemýšlím jestli vážně nebyl lepší stav zakonzervované Demony. Všichni byly zvyklý na to jak to tu chodí, každý věděl co může očekávat, každý se tak trochu nudil a bezcílně bloumal po dungeonech které už několik let pořád vypadají stejně a NPCčka co tam jsou, zažily Rana který s dudlíkem v puse objevoval tajemství Demony.

Asi je třeba se smířit s tím že každá změna bude sáhodlouze komentována, jak je to teď těžký atd. To že veškeré změny se dají zase změnit a vyladit tak aby to vyhovovalo požadavkům všech, to asi moc lidí neakceptuje.

Takže prosím vas, nepropadejte hned panice, vše má svůj řád a průběh. :rolleyes:
  • 0

#30 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2007 11:24

No, ted me vlastne napada ... pokud vim, dostali vcerejsim nocnim rychlorestartem duergari jeste nejakeho posileni (rikal Mytko). Takze ono to s tim srazenim precejen nemusi byt jen tak. Podivame se dnes ...  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

Elitu a žoldáky (ty dole) nesrazím. Ted sem tam byl s Nanou, co jim dřív schazovala sekyry jako na běžícím pásu a taky si neprdla.
Jinak včerejší noční nová verze - zvýšení obtížnosti, jak jinak.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních