Skočit na obsah

Fotka

Dnes na trhu

• Please log in to reply
121 odpovědí na toto téma

#1 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 18.07.2007 14:41

Zoran si u mne objednával rukavice mnicha bronzové, radil mu Mortus Velký . Nabízím že je ušiji za 9000 zl, Zoran souhlasí a já odcházím koupit licenci. Zpracovávám barvu, přistupuje ke mě Mortos a říká že ano ale za 7000 zl ty rukavice. přestávám pracovat a vysvětluji že já nevím za kolik se dnes kupují kůže ale já je mám ze zásoby. (Myslím si že smlouvá v rámci RP a ustupuji) Do diskuse se krátce zapojila i Pindruše a tak se i jí to snažím vysvětlit. V rámci RP tedy ustupuji a snižuji cenu (ať mají radost) až na 7500 zl. To je podle mne velice solidníí cena. Tuto cenu nabídl při dohadování sám Mortus a já mu na ní hned kývla a šla jsem dál šít ,tedy obarvovat kůže a poté ušít i ony rukavice mnicha.
Otočím se a oni odchází, volám na ně že rukavice jsou hotovy a oni mi jen tak řeknou zdálky že už je nechtějí, no super a toto mne teda vytočilo , nééé že mne stáhli až na 7500, to beru je to hra, ale až mají výrobek hotový tak po takové diskusi řeknou že ne?
A to ani nepomyslet že tito soudruzi trpaslíci jsou asi členy klanu Hromová kovadlina , no ostuda trpaslíků , kde že jsou trpaslíci jako Dvalin , Marstaj nebo Walavin.
Takže pokud si v tom neudělají trpaslíci jasno nebudu jim pro jistotu nic šít, a TĚM OSTATNIM šiju do konce července jen za náklady + DOBROVOLNÁ odměna krejčímu, podmínka ZÁLOHA PŘEDEM
Dále bych tu také chtěla tímto poděkovat mistru koželuhovi panu Hiosovi, za dodání 60 kusů velmi kvalitních velkých kůží, i když za staré ceny(2000 za kus) - protože rozumný krejčí má zásobu kůží a nečeká až nějakého koželuha chytne fantas a začne kůže rozdávat.

- a na závěr není tu nějak přemnichováno když už i trpoši jsou mniši??
  • 0

#2 Horteenzia

Horteenzia

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 14:58

tak pozor!!! neviem o tom ze by ti dvaja boli v klane
  • 0

#3 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 15:01

Sestra sestra, na buduce si ber nielen zalohu ale hned plnu sumu ked su to individua ktore nepoznas, zalohu ber od vsetkych ostatnych okrem mna samozrejme

za dobrotu, na žobrotu
  • 0

#4 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 15:06

Ehm, takze jako hracovi se mi to libi, nebot si poridim nejake veci velice levne, jako postava Skald se taky muze stat ze te propichnu. Jinak taky nechapu jak jsi prisla na to sit za naklady po tehle udalosti, podle me to postrada naprostou logiku:-)
  • 0

#5 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 15:28

Reakce na Skalda : No to máš pravdu také si to tak teď říkám, že je to blbost, ale jsem byla děsně naštvaná za to jednání, protože lidi už tvrdí že jsem děsně drahá a jen porád upravuju svůj ceník dolů a dolů a tak ti povím že kolikrát člověk málem i prodělá. Takže to bude stejně jedno .
Tady se lidi rychle učí a okamžitě pochopí jak Demonu ojebat , ale asi i to je normální. Teď je děsnej bum a všechno se dá sehnat neuveritelně levně , osobně si myslím že to ekonomika už neunese , co dím už to neunesla a proto se dějí takovéto věci.
Pokud jsem Skalda naštvala tak mne to moc mrzíí.

PS: kdyby se to stalo Soně Furst byl by tu jiný Topic na foru a vykřiky něco o ovoci
  • 0

#6 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 15:32

jak ti k tomu rekne dedek - vsechno bylo moc drahy a je jen dobre ze jdou ceny dolu

Ekonomika demony jde do haje uz peknou dobu, jen lidi si to uvedomujou az kdyz se to dotkne primo jich
  • 0

#7 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 15:39

Ono se tomu ještě říká ekonomika?
  • 0

#8 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 15:57

Ještěže máme bazar...já tam plácnu předražený zboží a ono se to časem nějak prodá :)
  • 0

#9 Atert

Atert

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 577 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2007 16:44

Ještěže máme bazar...já tam plácnu předražený zboží a ono se to časem nějak prodá :)

Zobrazit příspěvek

hehe, to je řešení

*neveřícně kroutí hlavou a odchází*
  • 0

#10 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 07:37

Zoran si u mne  objednával rukavice mnicha bronzové, radil mu Mortus Velký . Nabízím že je ušiji za 9000 zl, Zoran souhlasí a já odcházím koupit licenci. Zpracovávám barvu, přistupuje ke mě Mortos a říká že ano ale za 7000 zl ty rukavice. přestávám pracovat a vysvětluji že já nevím za kolik se dnes kupují kůže  ale já je mám ze zásoby. (Myslím si že smlouvá v rámci RP a ustupuji) Do diskuse se krátce zapojila i Pindruše a tak se i jí to snažím vysvětlit. V rámci RP tedy ustupuji a snižuji cenu (ať mají radost) až na 7500 zl. To je podle mne velice solidníí cena. Tuto cenu nabídl při dohadování sám Mortus a já mu na ní hned kývla a šla jsem dál šít ,tedy obarvovat kůže a poté ušít i ony rukavice mnicha. 
            Otočím se a oni odchází, volám na ně že rukavice jsou hotovy a oni mi jen tak řeknou zdálky že už je nechtějí, no super a toto mne teda vytočilo , nééé že mne stáhli až na 7500, to beru je to hra, ale až mají výrobek hotový tak po takové diskusi řeknou že ne?   
A to ani nepomyslet že tito soudruzi trpaslíci jsou asi členy klanu Hromová kovadlina , no ostuda trpaslíků , kde že jsou trpaslíci jako Dvalin  , Marstaj nebo Walavin.
                                    Takže pokud si v tom neudělají trpaslíci jasno nebudu jim pro jistotu nic šít, a  TĚM OSTATNIM šiju do konce července jen za náklady + DOBROVOLNÁ odměna krejčímu, podmínka ZÁLOHA PŘEDEM     
        Dále bych tu také chtěla tímto poděkovat  mistru koželuhovi panu Hiosovi, za dodání 60 kusů velmi kvalitních velkých kůží, i když za staré ceny(2000 za kus) - protože rozumný krejčí má zásobu kůží a nečeká až nějakého koželuha chytne fantas a začne kůže rozdávat.

- a na závěr není tu nějak přemnichováno když už i trpoši jsou mniši??

Zobrazit příspěvek

Zoran a Mortus povidáš má švadlenko..si je podám a ještě tě za tu drzost odprosí..smradoši jedni*Nana se zašklebí a jde shánět informace kde se ty dva nacházejí*
  • 0

#11 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 19.07.2007 13:01

Takže tihle dva NEJSOU členy klanu hromová kovadlina! Do klanu zase není tak snadný se dostat a nepamatuju se, že by v posledním roce byl přijat nekdo kdo má mín jak 20 zářezů a neumí aspoň železo či jeho ekvivalent. Trpaslíci žádající o vstup do klanu jsou členy klanu dlouhodobě sledováni a plní i mnohé zkoušky. Dokonce platí, že člen klanu nesmí např nosit shadow (nesmí mít zlé přesvědčení). Pokud jsi si všiml/a, tak Pindruše s nimi měla určítý spor (Zoranovi pak říkala, že trpaslík se má ohánět sekerou či kladivem a ne jednat s nepřítelem v rukavičkách) a to Tě mohlo varovat. Možná by Tvoje švadlenka měla zajít za Orfem, zeptat se ho na ty dva a on by jí řekl, že s klanem nemají nic společnýho. Mohl by si z toho i na ty dva udělat názor, pokud by třeba někdy měli o členství v klanu zájem.
Jo a co se týče mnichů trpasliků, je fakt, že jeden v klanu nejspíš je, ale dejme tomu, že to je takovej hospodskej rváč, kterej je tak hrrr, že ani sekeru nestačí tasit a hned ji někomu vypálí pěstí přímo do rypáku. :clover:
  • 0

#12 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 13:07

Jo a co se týče mnichů trpasliků, je fakt, že jeden v klanu nejspíš je, ale dejme tomu, že to je takovej hospodskej rváč, kterej je tak hrrr, že ani sekeru nestačí tasit a hned ji někomu vypálí pěstí přímo do rypáku.  :clover:

Zobrazit příspěvek

Myslíš Pindruši? Někdy si říkám že tím maskuje svou neschopnost boje s čímkoliv co nepřipomíná vařečku.
  • 0

#13 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 13:17

*čte si topic, mlčí aby se zase někoho nedotkl a myslí si o "ekonomice" svoje*
  • 0

#14 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 13:51

Omlouvám se klanu Hromová kovadlina, za mé neuvážené nařčení a přeji mu mnoho úspěchů v boji se zlořádem a bestiemi ohrožující Alícii.
A že to myslím upřímně kdykoli jim budu moci, tak jim pomůžu .
  • 0

#15 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 14:00

*čte si topic, mlčí aby se zase někoho nedotkl a myslí si o "ekonomice" svoje*

Zobrazit příspěvek

Víš s tou ekonomikou je to už tak zoufalé že jsem zkusila uplně jinou taktiku. Zákazníkovi napíšu přesně kolik stojí náklady a pak mu řeknu že ještě by měl asi něco dát i té krejčí jako odměnu za shánění kytek a šití atd. No a jsem překvapena většina to chápe ,a nejen to, hodně postav mi ve hře říká že si myslí že je to s tou ekonomikou Alicie mooc špatné,, že to takové ještě asi nebylo, ale nechci to tu prezentovat protože se neozvou a já vypadám jak osel kterej sýčkuje a vymýšlí si.
  • 0

#16 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 14:23

a ja zas nechapu proc by meli kurna remeslnici nahracich rejzovat
nechapu proc se takovahle taktika nepouzivala od zacatku a misto toho tu vznikaly hamty-hamty-at-mam-vic-jak-tamty kovarske dohody a podobne
nechapu proc jediny prisun penez do modulu jsou poklady
nechapu mnoho jinych veci, vcetne vsech taju vesmiru

ale je mi to jedno, hraju uz jinde a cim vic si tady ctu tim vic pochybuju ze se sem vratim a to i presto ze jsem smazal svoji zadost o smazani postav
  • 0

#17 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 17:54

Zobrazit příspěvek

asi preto ze sa nadru z craftom , je tak tazsie zarobit zlataky ako si za mesto zbehnut k pokladu
  • 0

#18 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 18:18

asi preto ze sa nadru z craftom , je tak tazsie zarobit zlataky ako si za mesto zbehnut k pokladu

Zobrazit příspěvek

blbost (s vyjimkou looteru ale ty uz se odtud mely vypraskat davno)
  • 0

#19 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 19:30

Ja si naopak ekonomiku moc pochvaluju, sme v prijemnym stavu kdy zalezi na schopnostech kazdyho, jestli nejak penize zarobi ci nikoliv.

Jeste se zbavit solo looteru a jsem spokojen.
;)

Jinak celkem nechapu, proc kdyz nekdo vydrbe s krafterem a objednany a vyrobeny zbozi si nakonec nekoupi, proc je to chyba systemu? To ma bejt v modulu tolik penez, aby takovahle situace dotycnyho nerozhodila nebo co?
  • 0

#20 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 19:43

;)

Myslíš harvestery, ne solo lootery doufám :clover:
  • 0

#21 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 19:52

Ja si naopak ekonomiku moc pochvaluju, sme v prijemnym stavu kdy zalezi na schopnostech kazdyho, jestli nejak penize zarobi ci nikoliv.

;)

Jinak celkem nechapu, proc kdyz nekdo vydrbe s krafterem a objednany a vyrobeny zbozi si nakonec nekoupi, proc je to chyba systemu? To ma bejt v modulu tolik penez, aby takovahle situace dotycnyho nerozhodila nebo co?

Zobrazit příspěvek

ten system by byl dobrej po wipu a ne behem hry kdy cast ma nahrabano a cast dre kvuli systemu bidu
  • 0

#22 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 20:08

No tak bud se srovnate se svoji vlastni zavisti, nebo s wipem?
  • 0

#23 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 20:16

No tak bud se srovnate se svoji vlastni zavisti, nebo s wipem?

Zobrazit příspěvek

Závist!! Wipe neee.
  • 0

#24 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 19.07.2007 20:57

Takze kdyz tu shrnu ekonomicke nazory odborniku, tak v zasade se shodnou na:
vyrobek aspon 5x drazsi nez vyrobni naklady = ekonomika v poradku
cena vyrobku nepresahne 2x cenu nakladu = zhroucena ekonomika.

Uff. doufam, ze se takovyhle lidi nikdy nedostanou na nejakou dulezitou pozici v rizeni statu ....
  • 0

#25 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 21:22

[quote name='Shahdee&Farroth' date='19.07.2007, 15:23 ']
nechapu proc se takovahle taktika nepouzivala od zacatku a misto toho tu vznikaly hamty-hamty-at-mam-vic-jak-tamty kovarske dohody a podobne
nechapu proc jediny prisun penez do modulu jsou poklady
nechapu mnoho jinych veci, vcetne vsech taju vesmiru

Tak venku je horko tak alespon bude sranda. Děkuji Ti za tento směr, ano cena by mohla být průhledně tvořena naklady a to pohyblivými i nepohyblivými + odměmnou za práci, ale i v realu nebere uklizečka tolik co jadernej inženýr nebo popularní zpěvák.
takže by to bylo velmi snadné a nikdo by prostě nebohatl na hráčích jak si myslíš, a třeba krejčí na žluté by si za práci vzal 300 zl na jednoduchém opasku a a krejčí na nebeské třeba 6000 zl a na černé třeba 18 000 zl . to už by bylo fér?

To že by poklady nemusely být jediným přísunem peněz je také zajimavá myšlenka , ale bohužel jen myšlenka, co tak páteř konceptu, sem nahodit?
  • 0

#26 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 21:34

Lidi klid je to jen HRA
  • 0

#27 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 22:03

Tak venku je horko tak alespon bude sranda. Děkuji Ti za tento směr, ano cena by mohla být průhledně tvořena naklady a to pohyblivými i nepohyblivými + odměmnou za práci, ale i v realu nebere uklizečka tolik co jadernej inženýr nebo popularní zpěvák.
takže by to bylo velmi snadné a nikdo by prostě nebohatl na hráčích jak si myslíš, a třeba krejčí na žluté by si za práci vzal 300 zl  na jednoduchém opasku a a krejčí na nebeské třeba 6000 zl a na černé třeba 18 000 zl . to už by bylo fér?

To že by poklady nemusely být jediným přísunem peněz je také zajimavá myšlenka , ale bohužel jen myšlenka, co tak páteř konceptu, sem nahodit?

Zobrazit příspěvek

nu já si předně myslím že to že si tady mužou syslove nahamtit na tak ohromnejch cenach (jak psala ariadna -cena nakladu krat 4) je hloupostí tech co to kupuji

a ono jedna vec je craftem bohatnout a druha vec je bejt nenazranej :clover:
  • 0

#28 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 22:09

nu já si předně myslím že to že si tady mužou syslove nahamtit na tak ohromnejch cenach (jak psala ariadna -cena nakladu krat 4) je hloupostí tech co to kupuji

a ono jedna vec je craftem bohatnout a druha vec je bejt nenazranej  :clover:

Zobrazit příspěvek

V tomto mozem len suhlasit. Predavam zhruba za dvojnasobok ceny licencii a nemam pocit ze by som smeroval k zahube. Da sa tak celkom slusne zarobit a aj zakaznici su az na vynimky spokojni.
  • 0

#29 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 22:40

hmm skus krajcira a predavat za dvojnasobok licenciii tak cca Aqua batoh bude stat 20zl

doplnim ze čierna roba asi 300000 zl

Příspěvek upravil Liung: 19.07.2007 22:49

• 0

#30 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 19.07.2007 22:51

hmm  skus krajcira a predavat za dvojnasobok licenciii  tak cca Aqua batoh bude stat 20zl ak nie 10 zl

Zobrazit příspěvek

zelezny fullplate by stal tiez 1000 zlatych... je jasne ze sa musi cena materialu prejavit na cene vyrobku, ale je blaznovstvo hovorit ze ekonomika sa rozpada koli tomu, ze sa verd zbroj nepredava za 300k ked naklady na vyrobu su podla Tanurovho cennika 70k (ja osobe davam prednost lacnejsim zdrojom).

Ja osobne si myslim ze cena licencii potrebnych na vyrobu predmety by mala byt porovnatelna s cenou materialu. Bohuzial to nieje pri terajsom stave kraftu realizovatelne. (to je moja osobna domnienka) Ale pri vyrobkoch, kde je ta cena porovnatelna cene materialu, sa snazim aby moj zisk na jednom vyrobku bol niekde medzi jednou polovicou ceny licencii a plnou cenou licencii potrebnych k vyrobe. Nevidim na tom nic, co by indikovalo rutenie sa systemu.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních