Ban na IP 85.132.158.238?
Odesláno 01.05.2007 19:08
jde myslim o účty:
Marwin
Ineluki
tomeposer
#2 Host_Ariadna_*
Odesláno 01.05.2007 19:19

Odesláno 01.05.2007 19:54
Odesláno 02.05.2007 09:52
Jelikož toto není jen technicky na nás, tak si chvilku počkáte!
Odesláno 02.05.2007 12:42
...teda ještě že budu mít novej net tak se už snad neprovinim tim, že budu mit stejnou IP s tim, kdo neco provede.
EDIT: teda to se bude kamaradum na Demone pekne hrat kdyz nad nima bude viset hrozba permanentniho banu kuli nekomu jinýmu. to vážně neni lepší způsob jak zjistit viníka?
Odesláno 02.05.2007 19:12
Odesláno 02.05.2007 19:16
Tohle se neresi nikde na svete, zvlast pokud se jedna o system co bezi na Woknech.Todle by mě taky zajímalo. Poukazovala už na to Anna. Pokud polovina vesnice je napojena přes wifi a má jednu bránu, jak bude řešen ban jednoho účtu? za branou?
Banuje se posledni verejna adresa, ze je za ni vic lidi, to je uz jejich problem.
Odesláno 02.05.2007 19:30
Tohle se neresi nikde na svete, zvlast pokud se jedna o system co bezi na Woknech.
Banuje se posledni verejna adresa, ze je za ni vic lidi, to je uz jejich problem.
Brudro, mám tě rád, ale ta otázka nebyla na tebe, ale na Geralda. Jedna věc je hra, druhá sociální a sousedské vztahy.
Docela by mě zajímal oficiální názor. Ne Brudry.
Odesláno 02.05.2007 19:46
"tvuj problem. di si hrat jinam." :D
ale určitě by měl moje sympatie ten, kdo by si řek:
"vždyt je to nespravedlivý. vykoumam jak to vyresit....aaa mam to" :))
Odesláno 02.05.2007 20:04
je zde ale třeba rozlišit BAN na GP - o který v počátku tohoto topicu šlo / jde a BAN za prohřešek hráče vůči Démoně, který jsme udělili my.
a řešení - budu se sanžit o co nejcitlivější a nejvhodnější k ostatní hráčské komunitě. Ale co námitka typu - toho neznáme a co když má víc accountu, pod jednou IP adresou a maskuje to za WiFi síť, kde pomáhá ze sociálních a sousedských vztahů kamarádům - proto BAN na IP adresu.
Sousedi budou muset zvážit své vztahy. Pokud umožní hrát někomu, kdo porušuje pravidla, nemůžou se divit, že s ním náseldně budou pykat i oni. Hráči od jednoho malého WiFi providera, bohužel pykají za jednoho hlupáka. S tím se nedá nic moc dělat.
Odesláno 02.05.2007 20:22
#12 Host_Lopyk_*
Odesláno 02.05.2007 21:15
GP byl pozadan o to aby tu IP z ini souboru vyhodili. Ale nepredpokladam, ze prvni vec kterou kdyz rano vstanou pujdou udelat je to, ze budou resit nekoho kdo se snazi kamsi nabourat a umoznit mu to znova. Kor v pripade, kdy je kvuli tomu nutno shodit hru, tzn. nacasovat danou akci.
Takze z toho plyne, ze dana IP bude ze seznamu odstranena ve chvili, kdy to okolnosti umozni.
Odesláno 03.05.2007 09:29
Sousedi budou muset zvážit své vztahy. Pokud umožní hrát někomu, kdo porušuje pravidla, nemůžou se divit, že s ním náseldně budou pykat i oni. Hráči od jednoho malého WiFi providera, bohužel pykají za jednoho hlupáka. S tím se nedá nic moc dělat.
No jasně, já půjdu za jeho fotrem a budu mu říkaž, že jeho mladej se chová nepatřičně na Démoně a že tím mu ruším přístup do internetu. vybavení si může strčit do zadku a místo internetu se může koukat z okna. Takovej názor může mít jen pražák, který ani neví koho má za souseda.
Nezlobte se na mě, ale kolektivní vina byla jaksi už dávno prohlášena za společensky nevhodnou. I těm Němcům jsme se omluvili.
Odesláno 03.05.2007 09:34
Odesláno 03.05.2007 09:41

Odesláno 03.05.2007 09:55
tak - chápu, že se vztekáš, ale....No jasně, já půjdu za jeho fotrem a budu mu říkaž, že jeho mladej se chová nepatřičně na Démoně a že tím mu ruším přístup do internetu. vybavení si může strčit do zadku a místo internetu se může koukat z okna. Takovej názor může mít jen pražák, který ani neví koho má za souseda.
Nezlobte se na mě, ale kolektivní vina byla jaksi už dávno prohlášena za společensky nevhodnou. I těm Němcům jsme se omluvili.
primárně o co tu tedy jde v tomto konkrétním případě, aby se i ostatní dostali do děje:
hráč s acc Klerik nehraje podle pravidel, resp. hraje a chová se jak prase a toto není jediný ani první incident, kdy reloguje silnější postavu a mstí se. Bohužel ty v rámci dobrých sousedských vztahů poskytuješ jejich rodině a další polovině vesnice připojení k netu s bohužel jen jednou veřejnou IP adresou.
A za prvé nejsem pražák, tudíž takovej názor asi může mít člověk i ze středně velkého městě, kterej zná svý sousedy se kterými si také normálně pomáhá.
Kdokoli si tu může založit xxx postav na různých accountech a s různými klíčy, snadno na netu stažitelnými, proto nemá cenu banovat CD key - ano sice by si s těmi postavami nezahrál, ale v pohodě může hrát s jinými, tudíž to není žádný trest! Rovněž odebrání panáčků, je ze stejného důvodu nic neřešící. Proto se dává BAN na IP adresu, i když v dnešní době ani toto již není tak velký problém.
Nejde o kolektivní vinu. Když někdo udělá jakoukoli prasárnu, spamuje atd... kdekoli na netu a jeho IP adresa, případně rozsah se dostane na black list jakéhokoli providera, bez milosti a řečí jej zabanuje. Pokud někdo jakkoli poruší pravidla herního servru je potrestán. Nikdo nebude řešit, že se bohužel s tím a tím dotyčným se svezlo několik nevinných.
Na jedné straně Vás znám a vím jaká je situace, že opravdu klerik je jen soused a nemá s váma moc co do činění. Na druhé ale existuje spravedlnost, a ta je stejně spravedlivá pro všechny.
I mě je líto, že se s jedním ...... sveze i pár nevinných, ale v tomto není jiná cesta. Pokud nějakou vidíš rád si poslechnu konstruktivní názor, ne však v tonu uvedeném výše.
Odesláno 03.05.2007 10:06
No tak ted to mate. :oP
#18 Host_Ariadna_*
Odesláno 03.05.2007 10:19
Odesláno 03.05.2007 10:24
Zalozi jinaj ACC a ma vystarano, jak pak poznas ze je to on a ne jeho soused. Na to by tu musel bejt ISA system nebo nejak tak to je jako je na EQ tak to maj moooc pekne poresenyono by stacilo smazat mu kazdy tyden z accountu vsechny postavy. Odhaduji ze tak do mesice, nejdele do dvou by se na to sam vykaslal.

Odesláno 03.05.2007 10:24
Udělení banu na naší ip adresu by bylo jen tvé rozhodnutí a ne NWN nebo jiného subjektu. Jestli si si všiml, tak nepolemizuju s prasáckým hraním, ale tím, že nejsi schopen a to nevím proč, vymyslet jiné řešení sankce. Přestože si o pár topiků víše uváděl, že se budeš chovat s citem. Takže toto chování se mě osobně silně dotýká, protože si obeznámen osobně se situací. A my se cítíme tímto krokem uraženi. A to mluvím za sebe i svou ženu.
Návrhu řešení je vícero:
za prvé smazání inventářů všech postav, smazání postavy, smazání všech postav. Pokud bude založena na daném klíči nová postava, její sledování a opět mazání, nebo rovnou mazání.
Pokud si koupí za tři tisíce nový klíče (což těžko se dá přepokládat, že 15letý kluk bude tyto peníze mít) tak čas na zakoupení je pomalu ten celý týden. To znamená, že byl naplněn trest za jeho chování. Pokud se jeho postavy začnou chovat prasácky i na novém účtu, opakuje se výše uvedené.
Odesláno 03.05.2007 10:25
1) může být xx accountu - nelze je rozpoznat, krom jakýstakýs identifikátor IP adresaono by stacilo smazat mu kazdy tyden z accountu vsechny postavy. Odhaduji ze tak do mesice, nejdele do dvou by se na to sam vykaslal.
2) proč někomu za prohřešek hned furt mazat postavy? - třeba se napraví, uvědomí si o čem ta hraje je a začne hrát normálně
Odesláno 03.05.2007 10:29
1) může být xx accountu - nelze je rozpoznat, krom jakýstakýs identifikátor IP adresa
2) proč někomu za prohřešek hned furt mazat postavy? - třeba se napraví, uvědomí si o čem ta hraje je a začne hrát normálně
a jaký je rozdíl tedy mezi banem a týdením vymazáním postav a opětným nahráním?
#24 Host_Ariadna_*
Odesláno 03.05.2007 10:33
obavam se, ze nove klice jde sehnat trosku levneji. ( bez zapleho overovani )Pokud si koupí za tři tisíce nový klíče (což těžko se dá přepokládat, že 15letý kluk bude tyto peníze mít) tak čas na zakoupení je pomalu ten celý týden. To znamená, že byl naplněn trest za jeho chování. Pokud se jeho postavy začnou chovat prasácky i na novém účtu, opakuje se výše uvedené.
Neni mozne nastavit zablokovani IP adresy a povoleni konkretnich cd-keyu z dane IP onech hracu, kteri s nim sdileji IP a nic neudelali ?
edited : Jinak dekuji acc Klerik za snizeni konkurence v oboru zlatnictvi.

#25 Host_Galain_*
Odesláno 03.05.2007 10:35
tak - chápu, že se vztekáš, ale....
primárně o co tu tedy jde v tomto konkrétním případě, aby se i ostatní dostali do děje:
hráč s acc Klerik nehraje podle pravidel, resp. hraje a chová se jak prase a toto není jediný ani první incident, kdy reloguje silnější postavu a mstí se. Bohužel ty v rámci dobrých sousedských vztahů poskytuješ jejich rodině a další polovině vesnice připojení k netu s bohužel jen jednou veřejnou IP adresou.
A za prvé nejsem pražák, tudíž takovej názor asi může mít člověk i ze středně velkého městě, kterej zná svý sousedy se kterými si také normálně pomáhá.
Kdokoli si tu může založit xxx postav na různých accountech a s různými klíčy, snadno na netu stažitelnými, proto nemá cenu banovat CD key - ano sice by si s těmi postavami nezahrál, ale v pohodě může hrát s jinými, tudíž to není žádný trest! Rovněž odebrání panáčků, je ze stejného důvodu nic neřešící. Proto se dává BAN na IP adresu, i když v dnešní době ani toto již není tak velký problém.
Nejde o kolektivní vinu. Když někdo udělá jakoukoli prasárnu, spamuje atd... kdekoli na netu a jeho IP adresa, případně rozsah se dostane na black list jakéhokoli providera, bez milosti a řečí jej zabanuje. Pokud někdo jakkoli poruší pravidla herního servru je potrestán. Nikdo nebude řešit, že se bohužel s tím a tím dotyčným se svezlo několik nevinných.
Na jedné straně Vás znám a vím jaká je situace, že opravdu klerik je jen soused a nemá s váma moc co do činění. Na druhé ale existuje spravedlnost, a ta je stejně spravedlivá pro všechny.
I mě je líto, že se s jedním ...... sveze i pár nevinných, ale v tomto není jiná cesta. Pokud nějakou vidíš rád si poslechnu konstruktivní názor, ne však v tonu uvedeném výše.
Aniž bych do toho chtěl zasahovat a cokoli ovlivňovat tak mě napadlo trochu jiné řešení, Elli má pravdu v tom že kolektivní vina je jaksi z jiné doby, pokud tedy Geralt ví v jaké jsou situaci nebyl by lepší trest v podobě ztráty exp. u obou postav jmenovaného + finanční pokuta, popřípadě osobní wipe na jeho účtu pokud to došlo až takhle daleko. Opravdu s nelibostí sleduji, že i tady platí za dobrotu na žebrotu aneb kdo nemá vlastní IP adresu je v podstatě out , krom toho pokud chcete aby tu Elli už nehrála vůbec je tohle myslím ta správná cesta. Práci zdar.
Odesláno 03.05.2007 12:40
Kril Pavel
Zatecka 9
Louny
440 01 The Czech Republic
+420 777 723 308
kril@ln.cz
preji hodne stesti

ps:budro ja vim ze tam neco neni presne tak me nemusis opravovat

Odesláno 03.05.2007 12:42
A nešlo by to udělat tak, že by se zabanovala IP a k teto IP by se udělili výjimky? Např. ban na IP 1.2.3.4, výjimku tvoří Acc: abraka. Hráč z tohoto učtu by si zahrát mohl, ostatní by měli smůlu......
Ale asi by se to muselo řešit až na úrovni Démony, nevím jestli je tohle v nastavení NWN možné.
Odesláno 03.05.2007 12:44
... já nejsem ten, kterej ho vychovává a nese za něj odpovědnost. A nevidím jediný důvod, proč by se mě měly dotýkat jeho problémy.
ano, ano, ale.... není to tak úplně pravda, jelikož důvod jsi poskytl svou dobroudušností a poskytnutím přístupem k netu, nepolemizuju, s tím jestli jeho rodičům nebo jemu....
Udělení banu na naší ip adresu by bylo jen tvé rozhodnutí a ne NWN nebo jiného subjektu. Jestli si si všiml, tak nepolemizuju s prasáckým hraním, ale tím, že nejsi schopen a to nevím proč, vymyslet jiné řešení sankce. Přestože si o pár topiků víše uváděl, že se budeš chovat s citem. Takže toto chování se mě osobně silně dotýká, protože si obeznámen osobně se situací. A my se cítíme tímto krokem uraženi. A to mluvím za sebe i svou ženu.
ano bylo a je to jen mé rozhodnutí, nikde jsem nenapsal nic jiného! No jiné řešení - tak si je schrňme:
- odstranění postav - dočasné - ano toto lze, ale má to jedno podstatné úskalí - nebudu tu vytvářet žádné precedensy na základě kterých by se mělo jednat i v budoucnosti, pak by mohl kdokoli jiný kdykoli tvrdit, že ten a ten account nemá s tímhle prasáckým co dělat, a je prostě jen problém ve stejné IP adrese.... a co já vím, zda má Klerik někde další account....
- smazání postav - super to je trest, ale opravdu ani zde nebudem vytvářet precedens pro to, že za prohřešek se automaticky smázne postava, protože na konkrétní IP adrese hraje víc lidí
- BAN na CD key - krom toho že omezíme nehratelnost postav na daném CD klíči neodstraníme nic předešlého - jiný acount, jiný klíč - vše na netu za pár minut, bez investování jakékoli částky, či většího množství času
- jiné řešení mě nenapadá
Ano jsem osobně obeznámen se situací, ale proč bych tím měl znevýhodnit ty, které osobně neznám což je 90 % zbývajících hráčů. Takto nejednám a jednat nebudu! Je to má osobní zodpovědnost, kterou na sebe v tomto beru.
Pokud je uražena i Světluška je mě to velmi líto, ale při střízlivém pohledu na situaci nevidím jiné řešení, a nikdo tu jiné rozumné nenavrhl.
Návrhu řešení je vícero:
za prvé smazání inventářů všech postav, smazání postavy, smazání všech postav. Pokud bude založena na daném klíči nová postava, její sledování a opět mazání, nebo rovnou mazání.
Pokud si koupí za tři tisíce nový klíče (což těžko se dá přepokládat, že 15letý kluk bude tyto peníze mít) tak čas na zakoupení je pomalu ten celý týden. To znamená, že byl naplněn trest za jeho chování. Pokud se jeho postavy začnou chovat prasácky i na novém účtu, opakuje se výše uvedené.
k těmto možnostem jsem se vyjádřil výše:
smazání postav, jedné či vícero - moc velký trest, ke kterému není nyní důvod, který tobě nic neudělá, ale v mých očích má onen 15ti letý stále jakousi možnost nápravy, a proč jej naplnit hořkostí, že za přestupek je jeden nevratný krok a tím jej hodit do propasti? Musím být spravedlivý ke všem.
Nový Cd key - otázka netu a chvilky surfování, a ano opět vím, že ty používáš jen originální klíče, ale opět ne všichni co tu hrají mají originálně zakoupené hry a CD klíče
Pokud se jeho postavy i nadále budou chovat prasácky, vyřešíme problém smazáním nebo dlouhodobým Banem.
opomíjíš tu jiné řešení - je to tvůj soused, kterému ty poskytuješ v rámci dobrých vztahů připojení a on ti za to oplácí takovými to problémy. Dnes hraje prasácky na Demoně, za pár dní, týdnů, let se může prasácky chovat na netu a pak nebude žádné forum na to, abys mohl říkat já to nebyl já to neposílal to sousedovic syn - následky poneseš ty. On internet může zdánlivě vypadat anonymně, ale opravdu to tak není. Možná by šlo řešit to i domluvou přes plot.
a kolektivní vina - krásně zpopularizovaný termín
odhlednu od toho, že znám Elli a zeptám se
Proč mám někomu věřit, že na jedné IP adrese jsou uvedeny dva accounty a že jeden hraje prasácky, a ten druhej za to nemůže a nejedná se o jednoho hráče? A následně - proč má být někdo zvýhodněn, jen kvůli tomu že ho znám? a závěrem, opravdu netuším kolik accountu má Klerik!
Odesláno 03.05.2007 12:52
jen malá poznámka, máš pravdu, shrnul si to pěkně, jen pokud ti provider přidělí blok 4 IP adres - fyzicky pro užívání z toho máš jen jednu - ostatní tři jsou - port, linka, broadcast
ale samozřejmě lze přidělit i jinou další pevnou IP adresu, většina provideru za to ani nic nechce
#30 Host_Ariadna_*
Odesláno 03.05.2007 12:59
smazání postav, jedné či vícero - moc velký trest, ke kterému není nyní důvod, který tobě nic neudělá, ale v mých očích má onen 15ti letý stále jakousi možnost nápravy, a proč jej naplnit hořkostí, že za přestupek je jeden nevratný krok a tím jej hodit do propasti? Musím být spravedlivý ke všem.
Takze smazani postav provinivsiho se jedince je moc velky trest. Na tyden zabanovat spolu s nim uplne nevinne lidi je asi o mnoho lepsi. No budiz.
Presto bych radeji volila ono smazani (docasny preun jinam a nasledna zratat xp/gp ) postav, nez potrestani nevinneho. A co se tyce precedensu, dalo by se najevo, ze ten, kdo hraje s vice lidmi ze stejne IP adresy, musi se chovat ukazneneji a zodpovedneji, nebot mu nebude moci byt udelen kratkodoby ban, ale dojde rovnou k vymazu....
takze z fazi domluva- >xp ci penezni trest-> kratkodoby ban-> trvaly ban se jen vypusti jedna faze. stale si myslim, ze prostoru pro napravu bude zbyvat dost.
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních