- Zapomente na quest, zapomente ze existuji DM. Cestou domu ze skoly se zamyslete nad tim, jestli by bylo mozne abyste VY a vase postavicka pro sve okoli, pro sve pratele, pripravili nejakou formu questu. Vymyslete si nejakou treba i jednoduchou zapletku, dejte si práci a schovejte treba na nejake odlehle misto nejaky predmet a pak kolem toho rozvinte pro sve pratele pribeh. Jestlize pak DMs v party kanalu uvidi ze neco RP sahodlouze resite, je skoro jistota ze sam propadne zvedavosti a vezme si vas pod drobnohled. Cely tenhle pristup ma obrovskou vyhodu - budete se bavit i kdyz ve hre nakonec zadny DM nebude a na konci najdete treba "jen" ten predmet co tam nejaky vas kamarad predtim schoval. Z osobni zkusenosti z dob hrace, muzu potvrdit, ze takovejhle pristup ma nejvetsi sanci DM prilakat.
- Mluvte do Party kanalu. Mozna nekomu prijde uchylny si pri "XPeni" povidat timhle zpusobem s NPC, zvlast kdy je treba uplne sam a nikdo to tak teda neslysi, ale kdyz ja jako DMko uvidim v party kanalu ze tam imrvere nekdo hulaka na orky a proklina "ty prerostly zeleny bubaky" do tretiho kolene, tak me to urcite zaujme a pujdu se podivat co se to tam vlastne deje. Kdyz nic jinyho a na quest nebudu mit naladu/cas, tak si treba do nakyho orka vlezu a trochu vas poskadlim (upozorneni! nekteri hraci tohle primo nesnasej, muze je trefit slak kdyz se NPC nechovaji presne podle sablony, neslapou po presne stejnych waypointech jako milionkrat pred tim a zpusobuje jim to psychickou ujmu! V pripade, ze tedy nemate radi takovehle vyzvy (a nasledny odmeny), tak tenhle bod preskocte)
;)
- Pouzivejte v party kanalu take hojne vyjadrovani nonverbalni komunikace pomoci "*". Ujistuju vas, ze videt neco *mezi hvezdickama* v party kanalu plnym "lolků" "zas*atejch lagů" a "3k do levelu" je kolikrat spasa v posledni chvili.
Mno, tak zatim asi vse, prubezne tu budu dopisovat, co jsou jeste dobry napady "vedouci" ke questu. :)
Diskuze volná.