Skočit na obsah

Fotka

Smrt

• Please log in to reply
42 odpovědí na toto téma

#1 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 04.03.2007 22:31

Nikdy jsem nevěděl, jak RP řešit smrt.

Ono podle mě asi ani žádný ideální řešení neexistuje, jediná dobře zahraná smrt je permka (a třeba následná reinkarnace do jiný postavy )

Ovšem na druhou stranu je Demona svět kde jsou obyvatelé dnes a denně konfrontováni s boží mocí, se zázraky, s magií... tudíž ani smrt a zmrtvýchvstání by nemělo být zas takové tabu, žejo. Prostě se to děje.

Si pamatuju, že jsem jednou stál nad mrtvolou (mimochodem... Dumgara :cool:) a řikám, že by se mělo poslat pro kněze, aby ho oživil. Dostal jsem tell od postavy, která stála poblíž, že to neni RP, že postavy nemůžou věřit v ress.

Tak se ptám... vědí naše postavy, že po smrti můžou být oživeny? Je normální o tom mluvit.
Bojim se ale extrému ... jako třeba "masový vrah jedné oběti", který při zabíjení řiká něco jako "až zase ožiješ, najdu si tě"
  • 0

#2 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 08:21

Podle meho nazoru zde na Demone, kde mame neuveritelne silnou komunitu kleriku, a kde ma alicijska cirkev silne postaveni, je vseobecne zname, ze klerik muze navratit zivot zemrelemu, a ze jiz duse opusti telo (rozumej ocistec) je mozne, ze u posledniho soudu dostane jeste sanci na navrat.

To bych rek, ze se jako vi. Pochopitelne si asi o tom bezny lidi myslej svoje. Je, obycejny remeslniky, by v ocistci asi nikdo nesoudil, ale sup s nima rovnou pod drn.

Jak z hlediska RP zahrat natáhnutí papučí?

Podme se dohodnout, ze kdyz nas zvedne klerik, pamatujeme si vse az tesne do okamziku smrti, tzn. vime ze sme bojovali s tim obrem, ale pak sme se najednou probrali a nad nama se krcil klerda.

Pokavad skoncime v ocistci, bral bych to preci jen jako velkej zasah a spojime-li to aj se ztratou XP, mela by bejt ztrata pameti vetsiho rozsahu, pripadne by se mohla projevit nejaka drobna charakterova zmena.

Pro poradek jen jeste uvedu ze pamatovat ci jakkoliv zneuzivat veci ktere jste videli/slyseli PO smrti je skutecne hruba chyba. Osobne doporucuju po smrti si minimalizovat okno a venovat se nejakemu peknemu ICku na foru - aspon vas to nebude ve hre lakat k jakykoliv forme ooc, kdyz uz jste jednou v pánu. ;)
  • 0

#3 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 09:06

Jaký je rozdíl mezi smrtí v boji, při kvestu atd. a smrtí popravou?;) Já si jen vzpomínám, jak mě popravili za vraždu žalářníka (A TO VÁM NEZAPOMENU, PROTOŽE JSEM BYL FAKT NEVINNNÝ, taky jsem zjistil, že justiční omyl a trest smrti je fakt hodně blbá kombinace :happy: ) Ale prostě postava dál žila, že jo, ať už očistec nebo klerda, opět jsem běhal po světě a co pak?! Lidé mě předtím všichni brali jako vraha a pak jako co když jsem zase naživu?pořád jsem vrah?nebo ne?najednou jsou všichni v pohodě a na popravu se zapomnělo:) Pak si vzpomínám na další hráče a postavy, měli popravu, pak přejmenování, tak nevím, jak je to u popravy, jestli je brána jen jako obyč smrt, ke které dochází dennodenně nebo jako permka, nebo dle toho, jakou kdo má náladu + chování ostatních hráčů pak, kteří hlásili "popravit,zabít,oběsit" a druhý den ve hře "vítám tě příteli" :cool:
  • 0

#4 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 09:27

Jojo, přesně to jsem měl na mysli. Prostě někdy je smrt součástí příběhu postavy. V tu chvíli to ale většina lidí hraje tak, jako by se jednalo o smrt "opravdovou" (viz. ta poprava, ale i jiný případy, třeba truchlení nad ztrátou milované osoby, úkladná vražda nepohodlného konkurenta v podnikání apod.)
Těžko by ale postavy inklinovaly k takovýmu chování, kdyby věděli, že mrtvej bude zase zítra mezi námi...

Těžko ale říct, co s tim. :cool:
  • 0

#5 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 09:37

No v takovymhle pripade, kdy je postava verejne popravena v ramci questu je podle me jediny mozny reseni pernamenti smrt one postavy - aby nedochazelo k naslednym trapnostem jak popisuje Tomi.

Prejmenovani beru jako ulet a ustupek hraci, dost mi to tehda bylo proti srsti.
  • 0

#6 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 05.03.2007 09:42

No v takovymhle pripade, kdy je postava verejne popravena v ramci questu je podle me jediny mozny reseni pernamenti smrt one postavy - aby nedochazelo k naslednym trapnostem jak popisuje Tomi.

Prejmenovani beru jako ulet a ustupek hraci, dost mi to tehda bylo proti srsti.

Zobrazit příspěvek

a co kdyz je takova smrt,nasledna pauza a oziveni ve forme questu a pribehu?¨
Napr.Tanur zemrel pri zachrane trpasliciho boha moradina,nekolik mesicu pote byl demony oziven,plnil jejich rozkazy do te doby nez jeho klan nasel prostredek jak mu vratit jeho dusi...?

Nekomu to mozna pripada divny,ale pribeh se nakonec pekne rozrostl a dost hracu si pri tom pekne zahralo...
(*nedokaze zkousnout narazku na 20/7/3*)
  • 0

#7 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:03

Nooo, sak v pohode, naslednej dalsej pribeh "ze zahrobi" neni myslim problem. Teda tak jednou za zivot, zejo :)
  • 0

#8 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:04

No kdyz sme u te smrti, jak treba reagovat na to kdyz v boji padne jedna postava, jde do ocistce a ta moje stoji nad jeji mrtvolou....no a pak ta co sla ocistcem prijde.

Tohle se mi uz parkrat stalo, moje postama treba oplakava mrtvou kamaradku a naraz ona prijde ziva a zdrava. To mi prijde takove zvlastni.

Jak zareagovat?
  • 0

#9 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 05.03.2007 10:16

No kdyz sme u te smrti, jak treba reagovat na to kdyz v boji padne jedna postava, jde do ocistce a ta moje stoji nad jeji mrtvolou....no a pak ta co sla ocistcem prijde.

Tohle se mi uz parkrat stalo, moje postama treba oplakava mrtvou kamaradku a naraz ona prijde ziva a zdrava. To mi prijde takove zvlastni.

Jak zareagovat?

Zobrazit příspěvek

Jo tohle je casta situace,bohuzel i nekteryma zneuzivana v PvP vyrizovani uctu.Navrhoval bych,ze postava ktera se dostane do ocistce,bude ho moct opustit az po restartu nebo nejakem casovem intervalu.

edi:
Z hlediska Rp muzes zahrat udiv nad tim jak nad danou postavou drzi jeho buh ochranou ruku.
  • 0

#10 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:17

Navrhoval bych,ze postava ktera se dostane do ocistce,bude ho moct opustit az po restartu nebo nejakem casovem intervalu.

Zobrazit příspěvek

s tím souhlasim aspon budu mít společnost :)
  • 0

#11 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:23

Souhlasím s Dědkem. Pokud postava zemře ztrácí jistou část paměti, ztráta se liší jen tím, zda musela jít přes Očistec nebo ji pomohl klerda, či jiné božské stvoření.

V případě permanentní smrti si nemyslím, že je ideální přejmenovávání postavy a podobné věci. Pokud se postava rozhodne pro konec příběhu a nechá svou postavou zemřít, pak ji jistě patří post v dějinách...... ale je divné, když se vyloupne s jiným jménem o kus dál....

Tanur zemřel, byl oživen Démony a posléze notně se lopotícími trpaslíky očištěn.... velmi pěkná hra Orfova trpasličího klanu!!! no a Tanur pomalu napravujíc škody svého působení.... moc pěkné jen tak dál...
  • 0

#12 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:29

Jak zareagovat?

Zobrazit příspěvek

pokud Hrajete pak ty jsi jistě udiven překvapen a ona postava ztratila svou část paměti... záleží jak velkou, zda jste se znali předtím..... určitě to skýtá jisté možnosti pro hru....

...pokud jste byli ve vztahu nepřátelském, určitě by se neměla běžet mstít (nic si nepamatuje - natož kdo a proč ji kuchnul - nejsem příznivcem řezání hlav - pro pořádek) a aby se o své smrti "jako" dozvěděla od nějaké jiné postavy mi přijde také velmik přitažené za vlasy....

..no a jelikož jsme Relax RP servr a vy expíte a často umíráte a běháte přes Očistec... asi se tomu zas tak moc vyhnout nejde....
  • 0

#13 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:44

Kdyz bych oplakaval mrtvolu a najednou ke me z druhy strany pribehla z ocistce, tak se to da pomerne jednoduse vyresit. Kliknu na tu mrtvolku a ona zmizi. Ejhle, bohove se slitovali nad mym uprimnym placem.

A nebo by se to mohlo vzit do extremu a obe zivi postavicky by sedeli nad mrtvolkou a lamali si hlavu jak je tohle mozny - dokazu si predstavit, ze by to byla celkem sranda.

Nejsme tu (bohuzel?) na HCRP serveru kde by z tyhle situace byl nejspis konec sveta :)
  • 0

#14 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:50

Kdyz bych oplakaval mrtvolu a najednou ke me z druhy strany pribehla z ocistce, tak se to da pomerne jednoduse vyresit. Kliknu na tu mrtvolku a ona zmizi. Ejhle, bohove se slitovali nad mym uprimnym placem.

Zobrazit příspěvek

Nejlépe když u sebe pak něco bude mít + postavička na zemi se hne a bude rázem svlečená:) to bude vypadat hodně....*****filně:)
  • 0

#15 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 05.03.2007 10:53

treba pekne vyresena smrt je na Equlibrii,tam musis kliknout na mrtvolku,to posle hrace do ocistce a mrtvolka se zmeni na item.Po tom co se mrtvolka donese do chramu,tak item mrtvolky zmizne a hrac se dostava z ocitce do chramu.Moc pekny :).
  • 0

#16 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 10:57

treba pekne vyresena smrt je na Equlibrii,tam musis kliknout na mrtvolku,to posle hrace do ocistce a mrtvolka se zmeni na item.Po tom co se mrtvolka donese do chramu,tak item mrtvolky zmizne a hrac se dostava z ocitce do chramu.Moc pekny :).

Zobrazit příspěvek

A ztrati zaroven nejake zkusenosti.
  • 0

#17 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 11:14

No nejake... Hafo!
:cool:
  • 0

#18 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 11:31

...Osobne doporucuju po smrti si minimalizovat okno....

Zobrazit příspěvek

A muzes mi prozradit ten figl? Ja sem jaksi neprisel jak na to...
  • 0

#19 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 11:33

Zobrazit příspěvek

Mno ty co hraji v okne, tak maji v OS windows v pravo nahore takova 3 tlacitka, doporucuji to leve. :cool:

Ty co hraji na celou obrazovku, doporucuji ALT + TAB, opet v systemu windows. :happy:
  • 0

#20 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 11:35

Zobrazit příspěvek

Jinak jeste v oknech kdyz hrajes prez celou obrazovku tak ALT + TAB nebo klavesnice windows
  • 0

#21 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 11:37

Jinak jeste v oknech kdyz hrajes prez celou obrazovku tak ALT + TAB nebo klavesnice windows

Zobrazit příspěvek

Pokud Dedek myslel minimalizovat okno NWn, tak to je jasny, ja myslel minimalizovat okno, kde se zobrazuji zpravy..ty ingame okynka s textama...
  • 0

#22 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 11:43

Pokud Dedek myslel minimalizovat okno NWn, tak to je jasny, ja myslel minimalizovat okno, kde se zobrazuji zpravy..ty ingame okynka s textama...

Zobrazit příspěvek

stejně bys četl to,co se objevuje postavičkám nad hlavou;)
  • 0

#23 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 13:48

Dobre zeptam se na svou postavu.
Valentyna. Jak to dopadlo se vi.
Pak prisla Erzika.
Ale porad kutime oziveni Val. Bude to akceptovatelne. Za Erzu jsem skoro vubec nehral, takze vlastne nijak nemohla ovlivnit nejaky dej na demone. (za posledniho pul roku jsem s ni nehral vubec).
Je mozne dojit k oziveni?
  • 0

#24 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 14:03

Zobrazit příspěvek

zkus soubor nwn.ini :cool: (snad se jmenuje jen takhle) a tam si nastav hru v okně
  • 0

#25 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 14:52

a co kdyz je takova smrt,nasledna pauza a oziveni ve forme questu a pribehu?¨
Napr.Tanur zemrel pri zachrane trpasliciho boha moradina,nekolik mesicu pote byl demony oziven,plnil jejich rozkazy do te doby nez jeho klan nasel prostredek jak mu vratit jeho dusi...?

Nekomu to mozna pripada divny,ale pribeh se nakonec pekne rozrostl a dost hracu si pri tom pekne zahralo...
(*nedokaze zkousnout narazku na 20/7/3*)

Zobrazit příspěvek

Ja osobne postavu Tanura vobec nechapem. Uz len cakam kedy ho vezmu do radu Oliosaku, potom uz prejdes naozaj vsetkym. Teda pokial sa nechystas stat sa dalsim lordom. ( Vsemocny nas ochranuj )
  • 0

#26 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 05.03.2007 14:56

Ja osobne postavu Tanura vobec nechapem. Uz len cakam kedy ho vezmu do radu Oliosaku, potom uz prejdes naozaj vsetkym. Teda pokial sa nechystas stat sa dalsim lordom. ( Vsemocny nas ochranuj )

Zobrazit příspěvek

pockej,to si asi pletes.Tanur byl jen a jen trpaslici hornik z hromove kovadliny...Jestli mas na mysli ochrance,tak to byl kratce Glarik :).
  • 0

#27 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 15:05

pockej,to si asi pletes.Tanur byl jen a jen trpaslici hornik z hromove kovadliny...Jestli mas na mysli ochrance,tak to byl kratce Glarik :).

Zobrazit příspěvek

Priznavam, ze som sa v tom proste stratil.

Pamatam sa nejakeho Tanura, mocneho trpazlika to bolo ok. Viem, ze hrdinne padol. Zrazu sa tu objavil nejaky Glarik. To ani neviem kto bol.

Potom sa zrazu objavil znova Tanur, avsak uz to bol rebel. A potom znova Tanur, ale ten uz sa pokojne prechadzal po meste.

Na margo takychto sarad bol Dedek pomerne mierny

Ja by som sa k tomu vyjadril strucne :happy:

EDIT : Ale bavime sa tu o smrti, tvoja postava je zda sa nesmrtelna takze to by asi chcelo novy topic :cool:
  • 0

#28 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 05.03.2007 15:13

nejni nesmrtelna,jen probehl nejakej pribeh a ten kdo necte IC a nepta se ve hre,tak se proste ztrati at dela co dela.
  • 0

#29 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 05.03.2007 15:24

nejni nesmrtelna,jen probehl nejakej pribeh a ten kdo necte IC a nepta se ve hre,tak se proste ztrati at dela co dela.

Zobrazit příspěvek

Hehe, dobre nechajme to.

Ale ked tvrdis, ze IC necitam tak to strielas naozaj velmi naslepo.
  • 0

#30 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 05.03.2007 15:25

Hehe, dobre nechajme to.

Ale ked tvrdis, ze IC necitam tak to strielas naozaj velmi naslepo.

Zobrazit příspěvek

jo nechme toho,no jestli ctes tak musis bejt teda v obraze :).
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních