Skočit na obsah

Fotka

Národní tragédie

• Please log in to reply
118 odpovědí na toto téma

#1 Atert

Atert

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 577 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 00:43

http://www.novinky.c...7880_lgl6e.html

vážení, tak tohle mne dostalo, myslim si, že to hodně lidí nerozchodí

chudák Vendulka, ta si toho už prožila, ztráta dítěte a teď manžel

:wow: :grin: :grin:
  • 0

#2 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 10:56

Pro mě se ten chlap v tuto chvíli nerovná ani rozšláplému švábovi nebo výkalu na podrážce boty.....protože spáchal sebevraždu, pffff...a půjde proto :wow:
  • 0

#3 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 11:01

Národní tragédie :wow:
  • 0

#4 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 11:09

Pro mě se ten chlap v tuto chvíli nerovná ani rozšláplému švábovi nebo výkalu na podrážce boty.....protože spáchal sebevraždu, pffff...a půjde proto  :wow:

Zobrazit příspěvek

Mohl bys nas prestat obstastnovat svymi [kvitek medový]nimi prispevky? Tohle opet ukazuje na tvoji inteligenci :grin:
  • 0

#5 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 11:20

Ny me doopravdy zajimalo,co ho k te sebevrazde vedlo,takoveho cloveka je doopravdy skoda.
  • 0

#6 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 11:24

Pro mě se ten chlap v tuto chvíli nerovná ani rozšláplému švábovi nebo výkalu na podrážce boty.....protože spáchal sebevraždu, pffff...a půjde proto  :wow:

Zobrazit příspěvek

ehm...tomi? zkus priste pouzit tu houbu co mas v hlave nez sem neco zase vyblinkas...trosku odhad na to, kdy se co hodi, hochu
  • 0

#7 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 11:39

I kdyby sebevraždu spáchal Mistr Karel Gott, kterého si dost vážím a cením ho dost a dost, řekl bych poté o něm to samé...je to jen můj názor...jinak národní tragédie to je, v tom s vámi souhlasím
  • 0

#8 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 29.01.2007 12:33

Zobrazit příspěvek

Zavři na chvilku oči a zkus si představit, že z nějakého důvodu tohle udělá někdo tobě blízký, třeba někdo z Tvých rodičů či sourozenec.. Bude mít k tomu z jeho pohledu pádný důvod, ať se Tobě či jiným bude zdát malicherný. No pak se o něm dočteš něco o švábovi a výkalu.... Trochu taktu hochu by neuškodilo. Zkus si každý tvůj příspěvek 10x přečíst, než ho odklikneš a promysli, jestli je až tak přínosný, aby ses o něj s každým podělil.
  • 0

#9 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 12:35

Tak promiňte,ale prostě na sebevraždu mám až moc extrémní názor a takové lidi hodně odsuzuju a pohrdám jimi. Ale pšššt....řešme národní tragédii :wow:

Doma by to bylo podobné.
  • 0

#10 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 29.01.2007 12:40

Tak promiňte,ale prostě na sebevraždu mám až moc extrémní názor a takové lidi hodně odsuzuju a pohrdám jimi. Ale pšššt....řešme národní tragédii :wow:

Doma by to bylo podobné.

Zobrazit příspěvek

Chceš říci, že kdyby si z nějakého důvodu tvoje máma vzala život, tak je pro tebe šváb? Měls kliku, že tě osud nepostavil zatím před nějakou opravdovou ránu. Možná bys pak viděl, že někdy člověk může opravdu váhat, jestli má cenu pokračovat v žití.
  • 0

#11 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 12:54

Jak velka a kriticka musi byt ta rana osudu aby sme meli "pravo" si vzit zivot? muj nazor na sebevrazdu neni tak radikalni jako tomiho ale taky myslim ze zivot by sme meli zit a ne ho zahazovat i kdyz se vsechno nepovede. Na druhou stranu mam rodice, brachu a domov kde dostanu teple jidlo a nemuzu soudit kohokoliv kdo tohle stesti nema. Sam sem o sebevrazde premyslel a urcite to neni reseni kterym by se neco vyresilo
  • 0

#12 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 29.01.2007 13:27

Jak velka a kriticka musi byt ta rana osudu aby sme meli "pravo" si vzit zivot? muj nazor na sebevrazdu neni tak radikalni jako tomiho ale taky myslim ze zivot by sme meli zit a ne ho zahazovat i kdyz se vsechno nepovede. Na druhou stranu mam rodice, brachu a domov kde dostanu teple jidlo a nemuzu soudit kohokoliv kdo tohle stesti nema. Sam sem o sebevrazde premyslel a urcite to neni reseni kterym by se neco vyresilo

Zobrazit příspěvek

Kdyz pred tebou je uz jen bolest kterou nic neztlumi a ty koukas na cloveka kterymu nemuzes jakkoliv pomoct tak ver ze smrt je vysvobozeni jak pro nej tak pro tebe

nicmene skoda ho je pisnicky mel vubec dobry a snad ten duvod kvuli kteremu to udelal nebyla nejaka hloupost
  • 0

#13 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 13:35

má vzpomínka na Karla

http://www.sparta.cz...spartanem.shtml
  • 0

#14 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 13:40

Kdyz pred tebou je uz jen bolest kterou nic neztlumi a ty koukas na cloveka kterymu nemuzes jakkoliv pomoct tak ver ze smrt je vysvobozeni jak pro nej tak pro tebe

Zobrazit příspěvek

například?
  • 0

#15 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 13:48

nicmene skoda ho je pisnicky mel vubec dobry a snad ten duvod kvuli kteremu to udelal nebyla nejaka hloupost

Zobrazit příspěvek

pises jako bys s tim mel naky zkusenosti :wow: bolest je mozna velka ja vim ale muj dobrej kamarad rekl: "Život je boj a ty chtěj ho žít" a je to myslim spravny, vzdy je moznost volby a napravy a v karlove pripade tuplent kdyz to byla takova velka osobnost
  • 0

#16 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:00

pises jako bys s tim mel naky zkusenosti  :wow: bolest je mozna velka ja vim ale muj dobrej kamarad rekl: "Život je boj a ty chtěj ho žít" a je to myslim spravny, vzdy je moznost volby a napravy a v karlove pripade tuplent kdyz to byla takova velka osobnost

Zobrazit příspěvek

Az ti nekdo blizkej bude umirat na rakovinu (nebo ty sam), tak budu ten tvuj "Zivot je boj" chtit videt. Mozna pak zmenis nazor. (to plati i pro Tomiho)
  • 0

#17 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 29.01.2007 14:01

Nie vzdy je moznost napravy, predstav si situaciu , ze si povedzme parkinsonik, mas neliecitelnu chorobu , ktora sa v poslednom stadiu uz nijako nema sancu zlepsit. Nevies sam rozpraravat, uz nikdy nic nenapises, mas problemy vobec trochu hybat koncatinami. A niekto , vacsinou tvoj pribuzni sa o tu tvoju "existenciu" musi starat , napchavat ta kilami liekov mesacne, krmit a vsetko ostatne ako male decko. Myslite, ze sebevrazda je v tomto pripade nejako vynimocne neprijatelna myslienka, ktora ta napadne?
  • 0

#18 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:04

Smrt je konec, možná začátek...... v každém případě je to tragédie, jež postihla jak jeho nejbližší tak asi většinu jež znali jeho super muziku...

Život je boj, a ne každý boj se musí vyhrát.

Nikdy bych si nedovolil hodnotit člověka, který se rozhodl boj ukončit. Tomi tvou první větu může napsat, resp. vypustit jen chudák, který o životě neví vůbec nic!
  • 0

#19 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:14

Tomi: No tak to sis snad mohl odpustit ne? :wow:

Bedra: A jak víme že smrt je vysvobození?

No a můj názor? Lituju jeho rodiny, protože ta s tím teď bude muset žít. On ne. Co se názoru na sebevraždu týče, troufám si tipnout, že na to jednou musel s vážným úmyslem myslet každej. Mě osobně se tedy příčí představa jak by si o mě lidi mluvili, nebo jak by na mě vzpomínali s tím, že jsem jím během jejich období štěstí vlepil takovou facku jako to že sem si vzal život, možná je právě tohle důvod proč se lidi k tomuto kroku ne vždy rozhodnou, ale zase asi zde platí nejvíce "Po nás potopa". Pro pana Svobodu nějak zvlášť netruchlim, neznal jsem ho a je jen málo lidí, který ač jsem je nepoznal, mi zde chyběj.
Jak jsem řekl, lituju hlavně jeho rodiny,
  • 0

#20 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:17

Smrt je konec, možná začátek...... v každém případě je to tragédie, jež postihla jak jeho nejbližší tak asi většinu jež znali jeho super muziku...

Život je boj, a ne každý boj se musí vyhrát.

Nikdy bych si nedovolil hodnotit člověka, který se rozhodl boj ukončit. Tomi tvou první větu může napsat, resp. vypustit jen chudák, který o životě neví vůbec nic!

Zobrazit příspěvek

Pokud vím, tak on neumíral na žádného parkinsona nebo tak něco...dokonce měl sílu se zastřelit, v tom případě to udělal s vědomím, že umře, pokud mu fungoval mozek tak dobře, že byl schopen to udělat, tak svou první větu neměním.

U nemocí, kdy člověk leží na lůžku a jen trpí, jsem samo sebou pro eutanázii.
  • 0

#21 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:18

Souhlasim s Tomim, ale jen castecne. Jsou duvody u kterych jsem ochoten uznat ze to bylo reseni, ale je taky spousta ktere ne.

Edit: Kazdopadne je to sobecky vuci pozustalym
  • 0

#22 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:21

No ale možná jsem to napsal tak nějak zrychla a moc extrémně...neznám tak dokonale jeho život ani důvody toho, proč to udělal, ale jinak sebevraždu beru jako útěk, a to dalá hodně lidí....útěk přes zodpovědností, před konfrontací s něčím/někým...sobecky odejít pryč a nechat vše na jiných a starejte se...no je toho dost a dost....ale prostě člověk, co tohle udělá, je pro mě méně než...atd.
  • 0

#23 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:22

sepha, mantor: jo mate pravdu ale ten o kom se tu bavime zadnou podobnou nemoci netrpel a s takovyma nemocema bychom resili spis problem eutanazie pac v nekterych pripadech by si nemohli vzit zivot ani sami, mluvim o lidech kteri maji pravo volby a kdyby chteli, meli by sanci nebo moznost to nejak napravit a ikdyby ne, mohli by se s tim naucit zit

gobbo: to byla otazka na nekoho jineho ze? :wow: pac o posmrtnem zivote toho moc nevim a neverim v nej, ale jak psal sepha s mantorem vyse tak v tech pripadech by to vysvobozeni myslim bylo ikdyby zesnuleho cekala po smrti jen tma
  • 0

#24 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:26

sepha, mantor: jo mate pravdu ale ten o kom se tu bavime zadnou podobnou nemoci netrpel a s takovyma nemocema bychom resili spis problem eutanazie pac v nekterych pripadech by si nemohli vzit zivot ani sami, mluvim o lidech kteri maji pravo volby a kdyby chteli, meli by sanci nebo moznost to nejak napravit a ikdyby ne, mohli by se s tim naucit zit

gobbo: to byla otazka na nekoho jineho ze? :wow: pac o posmrtnem zivote toho moc nevim a neverim v nej, ale jak psal sepha s mantorem vyse tak v tech pripadech by to vysvobozeni myslim bylo ikdyby zesnuleho cekala po smrti jen tma

Zobrazit příspěvek

Tys ho znal, ze vis, jestli mu neco bylo nebo nebylo? Vsichni tu o nem vime velky kulovy, tak jak si nekdo muze dovolit ho soudit?!
  • 0

#25 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:28

Tys ho znal, ze vis, jestli mu neco bylo nebo nebylo? Vsichni tu o nem vime velky kulovy, tak jak si nekdo muze dovolit ho soudit?!

Zobrazit příspěvek

No, tak myslim ze Sepha to vystihl nejlepe.
  • 0

#26 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:30

Spousta depresivnich stavu ma svuj puvod ve "spatne chemii" mozku. Z nejakeho duvodu se v organismu prestanou tvorit prislusne latky a clovek muze propadnout hluboke depresi. Tahle fyziologicka porucha muze nastat bez zjevnych pricin a muze vest v ramci depresi i k sebevrazde.
Pohrdat takovym clovekem je priblizne stejne pitome, jako pohrdat nekym protoze dostal chripku.
  • 0

#27 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:31

Lidi soudí lidi dnes a denně, jen když je to extrémní a někomu se to nelíbí, začne se hooodně moralizovat:)
  • 0

#28 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:32

samo ze sem ho neznal a nesoudim ho, jen mi neni jasny proc ho ted branis? Psal sem jen ze nemel zadnou z tech nemoci co ste nadhodili...myslim ze rakovina nebo parkinson by uz duvod k sebevrazde byl ale takhle mam pocit ze se zabil jen kvuli dluhum
  • 0

#29 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:32

Spousta depresivnich stavu ma svuj puvod ve "spatne chemii" mozku. Z nejakeho duvodu se v organismu prestanou tvorit prislusne latky a clovek muze propadnout hluboke depresi. Tahle fyziologicka porucha muze nastat bez zjevnych pricin a muze vest v ramci depresi i k sebevrazde.
Pohrdat takovym clovekem je priblizne stejne pitome, jako pohrdat nekym protoze dostal chripku.

Zobrazit příspěvek

až mi tohle řeknou s jistotou, nebudu oním člověkem pohrdat, že jo...do té doby se nic nemění
  • 0

#30 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 14:34

až mi tohle řeknou s jistotou, nebudu oním člověkem pohrdat, že jo...do té doby se nic nemění

Zobrazit příspěvek

Na tvem nazoru nastesti celkem nikomu nezalezi.
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních