Skočit na obsah

Fotka

Sbírání Bylinek

• Please log in to reply
294 odpovědí na toto téma

#1 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:08

Tak mě napadlo, bavili jsme se aji trochu s Dědulou, že by mohlo jít upravit trochu sbírání bylinek, takhle si je bere kdo chce. Tákže, chtělo by to udělat košíček (promiň Dědulo, jestli Tě tim naštvu, ale měls pravdu, tak bych to rád řešil)
Tedy, chtělo by to víc košíčků, první by byl za pakatel, a umožňoval by 50% najití byliny, pak by mohl být druhý košíček třebas ze syenitu který by dával 75% šanci na najití byliny, a poté třebas rubicitovej košíček samozřejmě 100% šance. (košícký by byli vyztužený těma kovama, kdyby náhodou měl někdo připomínky).
To je jedna možnost.

Nebo pak mě napadlo, zda by nešlo udělat, že byliny by nacházeli jen alchymisti, a nejlépe všichni (to je trochu extrém, ale což :wink: )
Prostě, že by alchymista vždy našel v keříčku bylinku, samozřejmě po určitém intervalu, né že by stál u jednoho keříčku a bral z něj furt bylinky, ale že pro každýho alchymistu by byl respawn bylin (nevím jakej teď je, ale třebas, že by v každym keříčku, kterej vybral našel po hodině další bylinky)
To je druhá možnost

Vím, že odebrat možnost všem lidem kteří nedělaj alchymii by bylo celkem brutální, ale zdůvodnění se dá říct, že neumím natrhat bylinky, respektive, každá bylinky se musí speciálně dostat ze země, z keře, a ne každý to umí :happy: :laugh:

Co vy na to, pařmeni??? :banned: :grin:
  • 0

#2 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 30.12.2006 23:11

Tak mě napadlo, bavili jsme se aji trochu s Dědulou, že by mohlo jít upravit trochu sbírání bylinek, takhle si je bere kdo chce. Tákže, chtělo by to udělat košíček (promiň Dědulo, jestli Tě tim naštvu, ale měls pravdu, tak bych to rád řešil)
Tedy, chtělo by to víc košíčků, první by byl za pakatel, a umožňoval by 50% najití byliny, pak by mohl být druhý košíček třebas ze syenitu který by dával 75% šanci na najití byliny, a poté třebas rubicitovej košíček samozřejmě 100% šance. (košícký by byli vyztužený těma kovama, kdyby náhodou měl někdo připomínky).
To je jedna možnost.

Nebo pak mě napadlo, zda by nešlo udělat, že byliny by nacházeli jen alchymisti, a nejlépe všichni (to je trochu extrém, ale což :wink: )
Prostě, že by alchymista vždy našel v keříčku bylinku, samozřejmě po určitém intervalu, né že by stál u jednoho keříčku a bral z něj furt bylinky, ale že pro každýho alchymistu by byl respawn bylin (nevím jakej teď je, ale třebas, že by v každym keříčku, kterej vybral našel po hodině další bylinky)
To je druhá možnost

Vím, že odebrat možnost všem lidem kteří nedělaj alchymii by bylo celkem brutální, ale zdůvodnění se dá říct, že neumím natrhat bylinky, respektive, každá bylinky se musí speciálně dostat ze země, z keře, a ne každý to umí  :happy:  :laugh:

Co vy na to, pařmeni???

ze to neni kosicek ale kontajner... :banned:
  • 0

#3 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:14

ze to neni kosicek ale kontajner... :laugh:

Zobrazit příspěvek

:wink: :banned: :happy:
  • 0

#4 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:19

Já sem proti, utrhnout kytku umí i cvičenej čokl. Proč ti vadí, že to uměj trhat i nealchymistycký postavy? A jak si psal ten interval třeba hodinu, tak si myslel v realu, nebo ve hře, jestli si myslel ve hře, tak si s parddonem "natluč", že by si tam stál někde kde je hafo bylin, a každou hodinu by sis to vobral ne? Když už by se to za tu hodinu schválilo, tak to udělejte aby mohli i krejčí škubat kytky každou hodinu, :happy: jinak je to na prd, já bych dal interval alespon 4-5 hodin (herních), hodina je moc málo ! :wink:
  • 0

#5 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:23

Ježiš, samozřejmě, že v reálu (nebo dobu respawnu jakou maj teď) No, já můžu reagovat tak, že Ti řeknu, že tohle jsou byliny, a z nich vzejdou lektvary který používá skoro každej, takže by to mělo bejt jen pro alchymisty, moula tu tvojí kytičku utrhne kdoví jak :laugh:

Já právě proto navrhl dvě možná řešení, i když se pravděpodobně neaplikuje ani jedno, tak jsem navrhl dvě, protože dvě víc než jedna, a je tudíž větší pravděpodobnost, že aspoň jedno uspěje, nedej bože, jestli se to spojí a aplikuje se obojí dohromady :wink: :happy:

Vaření lektvarů je velice složitá věc, která potřebuje bylinky v pořádku, jakákoliv špatně utrhlá bylinky by mohla mít nedozírné následky.
  • 0

#6 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 30.12.2006 23:31

Nuz druhe neuspeje urcite...
a to kvuli argumentu "byliny jsou nedilnou soucasti ekonomiky, zejmena pro low lvly kteri si tim privydelavaji na zacatku"...s cimz se da souhlasit ale jeste bych dodal ze i high lvly pokud si daji tu praci s celodennim pobihanim tak si muzou prijit na pekny peniz.
  • 0

#7 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:33

Nuz druhe neuspeje urcite...
a to kvuli argumentu "byliny jsou nedilnou soucasti ekonomiky, zejmena pro low lvly kteri si tim privydelavaji na zacatku"...jeste bych dodal ze i high lvly pokud si daji tu praci s celodennim pobihanim tak si muzou prijit na pekny peniz.

Zobrazit příspěvek

Tak to je argument na kterej nemám protiútok, no jdu spat, takže už nebudu reagovat, tak zejtra, ale až ráno ne za pár minut :wink: :happy:
  • 0

#8 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:37

..ale u podmineni sberu nejakym predmetem
U toho je posledni dobou patrny narust priznivcu..(coz je dobre :happy: )...takze... :wink:
  • 0

#9 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books &amp; Pubs

Odesláno 30.12.2006 23:48

Já se připojuju k Paldymu. Navrhuju udělat sběr bylin jenom pro ženské, jako to dělaly čarodějky. Každá bylinka bude závislá na nějaké externí podmínce (úplněk, první květnové úterý), budou muset mít posvěcený srp a bosé nohy.

Jo a zmínil jsem, že musí chodit nahé?
  • 0

#10 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:52

Já se připojuju k Paldymu. Navrhuju udělat sběr bylin jenom pro ženské, jako to dělaly čarodějky. Každá bylinka bude závislá na nějaké externí podmínce (úplněk, první květnové úterý), budou muset mít posvěcený srp a bosé nohy.

Zobrazit příspěvek

Tak v tom pripade u mandragory musi byt naleziste jen u mist kde zabijely lidi (sibenice)a pro nalezeni je krom uplnku dulezite i psisko ktery se pak podrizne a to ve smrtelne kreci vyhrabe kyzenou bylinu
  • 0

#11 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 30.12.2006 23:57

..ale  u podmineni sberu nejakym predmetem
U toho je posledni dobou patrny narust priznivcu..(coz je dobre)...takze... :happy:

to je jako dobry k cemu? tak se jen prida do sveta dalsi predmet, ktery budou postavy nosit automaticky v inventari. Lagy budou krapet vetsi, prace na vyvoji sveta se na chvili zameri na vytvoreni teto ptakoviny ....
jinak se tim nezmeni nic.

Vaření lektvarů je velice složitá věc, která potřebuje bylinky v pořádku, jakákoliv špatně utrhlá bylinky by mohla mít nedozírné následky.

mohl by jsi mi vysvetlit postup, jak natrhat hermanek, aby se z nej stal po uvareni caje prudky jed ? :banned:

Vím, že odebrat možnost všem lidem kteří nedělaj alchymii by bylo celkem brutální, ale zdůvodnění se dá říct, že neumím natrhat bylinky, respektive, každá bylinky se musí speciálně dostat ze země, z keře, a ne každý to umí

no tak tu bylinku lopatickou ze zeme vyndam komplet. Stejne to pak prodam alchymistovi a ten z toho hermanku otrha co potrebuje, aby tim nikoho neotravil. :grin:
Mnohem slozitejsi mi teda prijde stahnout spravne kuzi treba z medveda ( coz taky umi kazdy ) , nez urvat nejaky plevel....

Nebo pak mě napadlo, zda by nešlo udělat, že byliny by nacházeli jen alchymisti,
a nejlépe všichni (to je trochu extrém, ale což  )

az se na tento sytem predelaji kompletne poklady ( kazdy si najde svuj poklad ), nemam nic proti. Ale jinak nevim, proc by prave alchymisti meli mit neomezeny a jisty zdroj prijmu pri otevreni kazde bylinky ....

Celkove mi to pripada, ze nekomu se nechce behat po bylinkach, nechce se mu je kupovat a kdyz uz konecne dobehne treba k jezeru, zjisti ze je to tam obrane a jde psat na foru proc mu to jako nekdo otrhal .... :laugh: :wink:

Tak v tom pripade u mandragory musi byt naleziste jen u mist kde zabijely lidi (sibenice)a pro nalezeni je krom uplnku dulezite i psisko ktery se pak podrizne a to ve smrtelne kreci vyhrabe kyzenou bylinu

a pokud ji uthnes v nespravny cas, bude to pro tebe mit nedozirne nasledky. dostanes 1000 divine damage od boha, zes spatne utrh bylinku. .-)
  • 0

#12 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:59

no tak tu bylinku lopatickou ze zeme vyndam komplet.

Opatrně, nebo za chvíli budeš kupovat lopatičku od kováře : ))
  • 0

#13 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 30.12.2006 23:59

Tak tak spis na bylinkach se da opravdu dobre vydelat..
hlavne na low lvl natrham bagl bylin a koupim si zlatej komplet
  • 0

#14 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 00:01

Zobrazit příspěvek

Přesně tak, ale to psisko bude muset být podepsané, aby se nerozjel černý trh se psy. Jo a ty psy budou vozit obchodníci ze Stromořadu a kováři jim budou dělat náhubky a krejčí vodítka.
  • 0

#15 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 00:02

..
Mnohem slozitejsi mi teda prijde stahnout spravne kuzi treba z medveda ( coz taky umi kazdy ) , nez urvat nejaky plevel....
...

Zobrazit příspěvek

Tak tak...spravne stahnout kuzi aby se neprorizla tam kde nema da praci...a z medveda obzvlast...jezevec dejme tomu...ale i tak je to prace,proriznes ji a kuze je leda na zazaplatovani
  • 0

#16 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 31.12.2006 00:02

Přesně tak, ale to psisko bude muset být podepsané, aby se nerozjel černý trh se psy. Jo a ty psy budou vozit obchodníci ze Stromořadu a kováři jim budou dělat náhubky a krejčí vodítka.

Zobrazit příspěvek

a zlatnici obojky. :wink:
  • 0

#17 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 00:04

Takze sbirani bylinek bude vysada nechutne bohatych hrdinu co nevedi co s penezma.Takze takovej lektvar leceni kritickych zraneni bude tak za 500k lahev?

EDIT: A o toho psa se bude muset majitel starat aby mu nechcipnul a byl dobre ziven.A kovar bude delat specialni obradni nuz..
  • 0

#18 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 31.12.2006 00:08

EDIT: A o toho psa se bude muset majitel starat aby mu nechcipnul a byl dobre ziven.A kovar bude delat specialni obradni nuz..

Zobrazit příspěvek

no pockej, kdyz uz toho psa jednou pouzijes, znamena to, zes jeho dusi obetoval v magickou silu bylinky. Takze na dalsi bylinku si budes muset sehnat noveho psa. :wink:
  • 0

#19 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 00:31

Ja taky radsi ty stopky z brambor.... :wink:
  • 0

#20 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 00:38

no pockej, kdyz uz toho psa jednou pouzijes, znamena to, zes jeho dusi obetoval v magickou silu bylinky. Takze na dalsi bylinku si budes muset sehnat noveho psa. :wink:

Zobrazit příspěvek

No a myslis ze budes mit psa kdyz si pisknes?Dokud nebude vhodnej cas tak ho musis nekde mit ne?Takze do ty doby dokud nebude vhodna doba tak se o nej musis postarat...A na kazdou bylinku bude jinej pes...Nemluve o Obradnim Nozi a dalsim prislusenstvi k Psovi...kazdej pes musi mit novy aby se cistota jeho duse neznecistila...

BTW nuz smi byt jen z Adamantitu a rukojet zdobena diamanty a velkymi krystaly kterym bude vevodit velky alaen...
  • 0

#21 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 31.12.2006 00:54

Zobrazit příspěvek

A psy by mohla mít dáma, když už handluje s koněma, mohla by mít i psinec a prodávat je za 5 esencí jednoho. Nebo by mohl bejt zřízenej městskej ras, kerej by s nima šmelil a jmenoval by se Srstka...
  • 0

#22 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 02:06

a proto prichazi muj navrhl wisdom based sberacu :)

berte v potaz ze ne kazdy muze vedet ktera bylinka je leciva a ktera jedovata. Jak ji utrnout, aby neprisla o efekt (rozmackani bobule apd) Pokud by se nic takoveho nezavedlo tak bych doporucil pridat nejake zbytecne potazmo jedovate bylinky. A museli by se prvne identifikovat (mohl by se vyuzit zbytecny skill lore-pripadne by to mohl byt hod na poznani na wisdom)
  • 0

#23 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 10:24

to je sice hezký, ale to podstatný, co by se mělo řešit, je závislost alchymisty. Pokud vim, tak každej kraft je závislej tak či onak na jinym kraftu, ale kterej neni?Alchymista-nakoupí skill, nepotřebuje nástroje a pak jenom sbírá, navíc ti stačí OOC znalost lekvatů.. je to moc jednoduchý, musíme ho udělat na někom závislej- třeba takovej kovář by moh foukat skleněný ampulky nutný na výrobu lektvarů ( nějakej item, co se stackuje, ekvivalent hrotů a pod.) ...
pak třeba od krejčího by moh kupovat vaky na vodu, aby mu rostriny, něž je done se domů neuschly- měli by počet použití (kliknutí na bylinku- častoby třeba bylá prázdná a to by zastupovalo možnost uvadnutí...) jako kladívka sekerky a spol. ... prostě aby nebyl tak samostatnej :wink:
  • 0

#24 Marin258

Marin258

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 93 Příspěvků:
  • Interests:Nic

Odesláno 31.12.2006 10:31

to je sice hezký, ale to podstatný, co by se mělo řešit, je závislost alchymisty. Pokud vim, tak každej kraft je závislej tak či onak na jinym kraftu, ale kterej neni?Alchymista-nakoupí skill, nepotřebuje nástroje a pak jenom sbírá, navíc ti stačí OOC znalost lekvatů.. je to moc jednoduchý, musíme ho udělat na někom závislej- třeba takovej kovář by moh foukat skleněný ampulky nutný na výrobu lektvarů ( nějakej item, co se stackuje, ekvivalent hrotů a pod.) ...
pak třeba od krejčího by moh kupovat vaky na vodu, aby mu rostriny, něž je done se domů neuschly- měli by počet použití (kliknutí na bylinku- častoby třeba bylá prázdná a to by zastupovalo možnost uvadnutí...)  jako kladívka sekerky a spol. ... prostě aby nebyl tak samostatnej  :wink:

Zobrazit příspěvek

Tak až tohle v toolsetu vymyslíš, tak někdo dřív hodí NPC na trh, u kterýho koupíš lektvary a bylinky si strčíme třebaaaa....... do báglu s vodou. ;) Dobrej nápad, ale kdo to udělá? :D
  • 0

#25 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 11:55

pak třeba od krejčího by moh kupovat vaky na vodu, aby mu rostriny, něž je done se domů neuschly- měli by počet použití (kliknutí na bylinku- častoby třeba bylá prázdná a to by zastupovalo možnost uvadnutí...)  jako kladívka sekerky a spol. ... prostě aby nebyl tak samostatnej  :laugh:

Zobrazit příspěvek

No. něco takovýho jsem myslel v tom návrhu s košíčky ze syenitu a rubicitu, třebas lukař by udělal proutěnej košíček, a kovář by ho vyztužil, nebo tak něco, koukám, že jste to tu hezky zaspamovali, čekal jsem, ne doufal jsem, že to bude diskuze na úrovni, ale hezky jste se rozjeli, no nic co se dá dělat, ale většina řeší tu druhou možnost, a na košíčky zapomína :wink: :happy:
  • 0

#26 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 11:57

Zobrazit příspěvek

Tak tohle je trochu extrém, do toho bych nešel ani já... :wink: :happy:
  • 0

#27 Host_Jimmy Rucka_*

Host_Jimmy Rucka_*
  • Host

Odesláno 31.12.2006 12:11

Jako ze by se museli kupovat kosicky z rubu? A cemu ze by to pomohlo?
  • 0

#28 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 31.12.2006 12:20

Jako ze by se museli kupovat kosicky z rubu? A cemu ze by to pomohlo?

Zobrazit příspěvek

zvysovaly by pravdepodobnost, ze najdes lepsi bylinku. Dyt to znas z realu , ne? Cim hezci kosik na houby si vemes, tim mas vetsi sanci, ze najdes hribek . :wink:
  • 0

#29 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 12:30

zvysovaly by pravdepodobnost, ze najdes lepsi bylinku. Dyt to znas z realu , ne? Cim  hezci kosik na houby si vemes, tim mas vetsi sanci, ze najdes hribek .  :wink:

Zobrazit příspěvek

Tak to s tema houbama sem nejak nezaznamenal...U me to funguje s jakymkoli kosickem.A taky plati ze at mam jakejkoli kosik tak je stejne malej :happy:
  • 0

#30 Wertin

Wertin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 358 Příspěvků:

Odesláno 31.12.2006 12:59

Košíček z rubu ste se zbláznily ne?měl by to dělat lukař z lísky atd. ne?Od kdy sou košíčky z kovu?A proč lukař? je jich tu málo a byl by o důvod víc proč s tím začít.Košíček co by vážil metrák lol.A ze zběru bylinek udělat normální craft a je to.Alcháči si tu moc vyskakujou.
A bylinky vykupují pod cenou a to dost nechutně. :wink:
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních