Skočit na obsah

Fotka

Sci-fi

• Please log in to reply
354 odpovědí na toto téma

#1 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2006 15:33

Po naťuknutí žánru sci-fi v tématu "Co vás na NETU pobavilo" mě napadlo na to přímo vytvořit téma - aby jsme mohli jít spamovat sem :D

Tak začnu :)

seriály

Enterprise - pro mě jeden z nejlepších seriálů. Zvlášt některý díly 4. serie se docela povedly. Vždycky mi dodá energi a tak nějak ve mě probouzí takovýto ...ehm..."lepší mí já" :)

Star Trek TOS - hodně mě inspiruje k přemýšlení a spolu s ENT je pro mě jeden z nej seriálu. Má pro mě zvláštní kouzlo takovýho sci-fi divadelního představeni :)

Star Trek TNG - moc si toho nepamatuju. přines mi ho kámoš a asi za tejden sem ho zhltnul :)

Voyager a DS9 - viděl sem kdysi v dávných dobách jen pár dílu tak nemůžu posoudit. zatim je shánim

Farscape - viděl sem teda zatim jen první dva díly ale docela mě to chytlo. stahuju další ale s mym "ultramegahightech" připojením si chvíli počkam

Battlestar Galactica - viděl sem 1. a 2. serii toho novýho zpracování. Docela pěkná atmosféra a musim říct, že některý díly mě donutily přehodnotit moje názory, ale často se mi zdá, že se tam většina postav chová...buransky, což mě někdy unavuje.

Stargate SG1 - sice neni podle mě tolik intelektuální, ale každej díl hltam jak... :)

Stargate Atlantis - postava Rodneyho McKeye je prostě dokonalá a slyšet od Dr. Zelenky (Český vědec-hraje ho Kanadan českýho původu) česky "doprdele" nemá chybu :DDD

Andromeda - podle mě dobrý nápad (Gene Roddenberry), ale špatné zpracování

filmy
Je toho tuny ale aspon zmínim Návrat do budoucnosti, což je muj nejoblíbenější film :)

knihy
No moc sem toho nepřečet - Asimov, Herbert, Verne, Troska(jeho Zápas s nebem jsem jako malej kluk přečet asi 3x :) ) apod. - asi všichni znáte. Doporučuju Težkou planetu od Asimova, což je soubor sci-fi povídek vybraných Asimovem (i od jiných autorů)
  • 0

#2 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2006 21:20

No Stargate jako film nekompromisně:) a jako seriál jistojistě Stargate SG-1, SG Atlantis jsem neměl možnost vidět, ale to ani nemusím, určitě je to pecka:)

tak třeba seriál Andromeda jsem skoro nesledoval, jako vidět Kevina Sorbo, jak machruje s nějakým žezlem nebo jak tomu říkají, jsem nepotřeboval vidět, i když v Herculovi se mi to líbilo:) no a co Tomi nechtěl, nějak jsem se pak doma neměl na co koukat, tak jsem i Andromedě přišel na chuť,ale asi díky ztělesněním Andromedy a díky tomu technikovi :wink:
  • 0

#3 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:
  • Interests:NWN, Oblivion, Star Treky, AirSoft a mnoho dalsieho :)

Odesláno 22.12.2006 21:35

Juj, moje oblubene serialy su jednoznacne star treky, pre mna osobne sa tomu nic nevyrovna. Hned na druhe miesto davam babylon 5, a potom asi stargate sg-1 (i ked to je len akcia, ale dobra). Skoda ze som este nevidel sg atlantis :(. Taku andromedu som videl snad celu, ale ... mohla byt aj lepsia. Z filmov mam pochopitelne najradsej star treky :D, potom babylony 5 a hviezdne vojny.
  • 0

#4 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2006 21:40

Fuj, já úplně pro jedno zapomínám na druhé, už to se mnou jde vážně z kopce:(

Babylon 5 byl dobrej, ale některé díly mě fakt silně štvaly a nudily.

a Star Wars rulez, až pak je SG se vším všudy....sakra jsem odkojen Darth Vaderem, mateřské mléko až pak :wink:
  • 0

#5 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2006 22:11

Babylon 5 sem bohužel neviděl.
Star Wars jedny z nejlepších sci-fi filmu jsou. Tak tak. Je s nimi totiž moc a síla :laugh:

Taky sem zapomněl na Červenýho trpaslíka a Stopařova průvodce po galaxii http://mujweb.cz/www/galaxy42/
A když už jsme u těch sci-fi komedii tak Galaxy Quest neměl chybu :wink:

Zrovna sem zkouknul SG Atlantis 3x16. Po jedný civilizaci našli hru na způsob Age of Empires nebo Civilizace a pak zjistili, že jejím hraním manipulujou se skutečnejma lidma na jiný planetě :banned: hned sem si pak zapařil Civilku :happy:
  • 0

#6 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:10

Babylon 5 sem bohužel neviděl.
Star Wars jedny z nejlepších sci-fi filmu jsou. Tak tak. Je s nimi totiž moc a síla :laugh:

Taky sem zapomněl na Červenýho trpaslíka a Stopařova průvodce po galaxii http://mujweb.cz/www/galaxy42/
A když už jsme u těch sci-fi komedii tak Galaxy Quest neměl chybu  :wink:

Zrovna sem zkouknul SG Atlantis 3x16. Po jedný civilizaci našli hru na způsob Age of Empires nebo Civilizace a pak zjistili, že jejím hraním manipulujou se skutečnejma lidma na jiný planetě  :banned: hned sem si pak zapařil Civilku  :happy:

Zobrazit příspěvek

Galaxy Quest rulez! Paradny film. Btw. Spaceballs si videl? To je tiez poriti parodia na star wars a ine sci-fi.
  • 0

#7 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:15

Nechapu, ze se nekomu muze libit Andromeda. Neco tak strasnyho sem dlouho nevidel :wink:
  • 0

#8 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:17

Galaxy Quest rulez! Paradny film. Btw. Spaceballs si videl? To je tiez poriti parodia na star wars a ine sci-fi.

Zobrazit příspěvek

Spaceballs sem neviděl. To budu muset co nejdřív napravit. Ale něco mi to řiká.

Mmmch. Ted sem si vzpoměl na Den trifidů - taky pěkná sci-fi :wink:
  • 0

#9 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:18

Nechapu, ze se nekomu muze libit Andromeda. Neco tak strasnyho sem dlouho nevidel  :wink:

Zobrazit příspěvek

Mno, asi mas pravdu, oproti inym serialom je to dost, ehm nie b-eckovy ale z-etkovy serial. Ale ty co maju radi Roddenberryho tvorbu a navyse trpia akutnym nedostatkom vysielania star treku sa tak nejak paci aj ta andromeda :).
  • 0

#10 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:23

Mno, asi mas pravdu, oproti inym serialom je to dost, ehm nie b-eckovy ale z-etkovy serial. Ale ty co maju radi Roddenberryho tvorbu a navyse trpia akutnym nedostatkom vysielania star treku sa tak nejak paci aj ta andromeda :).

Zobrazit příspěvek

Myslim, že Andromedu ma na svědomí Roddeberryho syn, jen námět je od Roddeberryho. Je fakt, že Andormeda se mi moc nelíbila, ale bylo tam pár světlých chvilek a je možný, že se tomu dá přijít na chuť.
  • 0

#11 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:30

Myslim, že Andromedu ma na svědomí Roddeberryho syn, jen námět je od Roddeberryho. Je fakt, že Andormeda se mi moc nelíbila, ale bylo tam pár světlých chvilek a je možný, že se tomu dá přijít na chuť.

Zobrazit příspěvek

Mno, par svetlich chvilok tam bolo, ale skutocne len par :). Ako ked si odmyslim uz len to vyslovene trapne motto v uvode (nemyslim tu hlasku na zaciatku ale to, jak to bolo, nejak: bla bla bla Na andromede nadej neumiera ci co.) tak mi ostava docela zmateny dej, vo vecsine casti som dokopy nechapal ako plynie dejova linia a preco robia co robia a navyse, vsetci tam boli nejaky strasne neporazitelny hrdinovia. Inac to bolo fajn :)
  • 0

#12 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:43

Mno, par svetlich chvilok tam bolo, ale skutocne len par :). Ako ked si odmyslim uz len to vyslovene trapne motto v uvode (nemyslim tu hlasku na zaciatku ale to, jak to bolo, nejak: bla bla bla Na andromede nadej neumiera ci co.) tak mi ostava docela zmateny dej, vo vecsine casti som dokopy nechapal ako plynie dejova linia a preco robia co robia a navyse, vsetci tam boli nejaky strasne neporazitelny hrdinovia. Inac to bolo fajn :)

Zobrazit příspěvek

100% souhlas :wink:

Kdyby Andromedu přdělalali, vložili se do toho schopný lidi (např. Mike Sussman který ma myslim na svědomí doprý epizody z ST:ENT a možná i z ST:TOS) a dali dobrý herecký obsazení tak by z toho moch vyjít slušnej sci-fi serial :happy:
  • 0

#13 Yucht

Yucht

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 402 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 00:46

odporucam firefly serial, nie serenity film, ale po pozreni serialu sa uz aj film da :)

kazdopadne, ten serial : http://www.fireflyfans.net/ stoji za to... kovbojka vo vesmire so skvelou hudbou :)
film : http://www.serenitymovie.com/
  • 0

#14 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 01:03

Firefly neni spatnej, ale je to fakt spis jak western ;)
  • 0

#15 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 01:46

Nechapu, ze se nekomu muze libit Andromeda. Neco tak strasnyho sem dlouho nevidel  :wink:

Zobrazit příspěvek

Me se libila,sice je pravda ze zpracovani nic moc,ale citaty,ztelesneni andromedy technik a vubec cekla ta grupa byla fajn,nektere dily byly i duchaplne a jinak Niceanci,zajimave zpracovani,taky to ze byl nizkorozpoctovy tomu moc nepridalo,hlavne pri tech soubojich vesmirnych a nektere veci tam nebyly dotahnuty do konce.

Jinak krome SG(atlantis),sw,st a babylonu bych nezapominal na zpracovani odysey,ten drhej dil pekne scifi,ale ten prvni me malem zabil(jako ze byl fakt dobrej).
Jinak filmu jsme videl spousty dobrej a prumernejch,jen uz si nepamatuju jejich nazvy,,no ted si akorat vzpominam na Bitvu o planetu Endor :happy: ...a jako ze jich bylo docela dost sakra...

Co se serialu tyce neopomnel bych take Krajni meze(autori tohoto dilka dostali do rukou zpracovani dalsich dvou dilu filmu SG a uchazej se o to pokracovat v dalsich seriich SG).Take si vzpominam matne an serial,ktery v mem utlem mladi davali an nemcich,bojovali tam v takovy lodi,kde postranach z tubusu vylitavali stihacky a jeli proti enjakymu zlounovi v taliri,ale to je jediny na co si uz vzpominam :laugh:

Jinak co se knich tyce tak samozrejme Duna a zajimava byla i knizka,ale nvm od koho uz,Svet na konci casu a take nemuzu opomenout Nesvadbu a jeho povidky + Hledam za manzela muze.
  • 0

#16 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 23.12.2006 08:30

Zobrazit příspěvek

Tak tos toho moc nevidel jinak by ti i andromeda prisla jako koukatelna
  • 0

#17 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 23.12.2006 08:37

Svet na konci casu

Zobrazit příspěvek

Neni to Frederik Pohl?
Ps jo Dunu mam rad mam ji celou sagu knizne a samo seobu to co sfilmovali iiikdyz predstava v ty novy ze Saradaukaři vypadaj jak kuchtíci v černým mě pekne hnula žluči..ty kostymy byly hrozny. Proste pro me Duna evokuje Lynche a Harkonensky nabytek od H.R.Gigera je proste neco uzasneho :wink: ps kdo jste se na nej na vystave byli mrknout? :happy: a je to moje cislo jedna nicmene babylon mam vcelku rad z mladych let sem mel docela rad starou Battlestar Galacticu a taky "V" z tech novejsich je docela zajimavy 4400 jo SG SG:A
Samo sebou no a takovej Bladerunner :laugh: taky špica vlastne vetsina filmu podle P.K.Dicka
  • 0

#18 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 09:16

Tak tos toho moc nevidel jinak by ti i andromeda prisla jako koukatelna

Zobrazit příspěvek

Co ma spolecnyho s kvalitou nejakyho dila, kolik sem toho videl? To je zase logika
  • 0

#19 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 09:29

100% souhlas  :wink:

Kdyby Andromedu přdělalali, vložili se do toho schopný lidi (např. Mike Sussman který ma myslim na svědomí doprý epizody z ST:ENT a možná i z ST:TOS) a dali dobrý herecký obsazení tak by z toho moch vyjít slušnej sci-fi serial  :happy:

Zobrazit příspěvek

Este ma tak napada, v andromede je velice nerealny vesmir. Neviem si predstavit ako tam ty ludia "mozu zit". S vsetkych casti serialu som mal vzdy dojem ze tam nemoze ekonomika poriadne fungovat, pripada mi cely ten svet v ktorom sa andromeda odohrava nejak naruby. Ked si to zrovnam so star trekom, tak je to skutocne velmi slabe.
  • 0

#20 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 23.12.2006 10:54

Nechapu, ze se nekomu muze libit Andromeda. Neco tak strasnyho sem dlouho nevidel  :happy:

Zobrazit příspěvek

takze tys jeste nevidel sg:a...

andromeda je to s tim herculesem v hlavni roli? nebo tarzanem nebo kdo ho hral... atlantis je taky docela zoufalej pokus jak videlat vic penez ze jmena stargate

myslim ze jednoznacne best of all je Battlestar Galactica...
teda zalezi komu se co libi, ale serialy kde je dokonala lod co vsechno ma, porad je nablejskana, nacpana neexistujicima technologiema, ktery jsou neustale obkecavany pseudovedeckejma kecama + dokonala hrdinska posadka, jasne definovanej ultra nepritel kteryho ale stejne vzdycky porazi, vesmir je narvanej obyvatelnejma planetama, vsude je gravitace a vsechno pohani a ridi zahadny modry svetlo, vsude zijou mimozemstani, vsichni vypadaji jako lidi a vsichni mluvi stejnym jazykem... ne diky, uz toho mam po krk

ad duna> myslim, ze se tu neskromne muzu prohlasit za nejvetsiho znalce sveta Duny :wink: a zatim vsecky pokusy o jakykoliv zfilmovani byly naprosto tragicky, z te miniserie (kde hrali i naci cesi) se chudak Frank musel otacet v hrobe... ale mozna se nekdy dobryho zpracovani dozijeme....
  • 0

#21 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 11:49

JJ zfilmovani duny bylo tragice(byly) a dokonce takhle an stiru vzali izminovaneho Gigera,ktery na jedno zpracovani delal kulisy.
Co se tyce SG a tveho popisu technologii,ano je hrdinska,ale na Sg je zajimave,ze se jakoby odehrava v nasi soucasnosti,ze hrdinove nejsou az tak nepreknatelni,vyhravaji diky stetsi a diky podpore spojencu,osobne si nemyslim ze by serialove zpracovani bylo spatne,samozrejem filmu se to vyrovnat nemuze diky casove dotaci.
Jinak me ted napadlo,kdyz sme nakousli ty technologie,ja uz mam docela zmatek cestovani ve vesmiru.Ve startreku pouzivaji podle me ten bublinovy efekt(viz elektromag pole ktere kolem lodi vytvareji,aby dosahli nekolikanasobne vyssi rychlosti nez svetlo),v SG a ostatnich filmech pouzivaji warp pohony a cervi diry(rozdil neznam az na rychlost) a v andromede nejake vesmirne neumele vytvorene tunely,asik neco mezi warp a cervi dirou(na warp moc rychle a na cervi diru mi to neprijde),v ST meli vlastne take warp a na tyhle tunely taky narazili v jednom dile s fasounskou rasou.

p.s. Battlestar Galactica. neznam co ot je o cem to je? :wink:
  • 0

#22 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 23.12.2006 12:08

to je sice pekny ze sg:a se odehrava v soucasnosti, ale ten svet je naprosto nesmyslnej a neuveritelnej, plnej tech absolutnich hrdinu a absolutnich padouchu...

co se tyka dopravy po vesmiru... to jsou prave ty pseudovedecky kecy co vsude tlaci, aby vysvetlili jak ze to vlastne funguje... proc? vsichni vime ze to nefunguje a to ze nam naservirujou par nesmyslu o elmag bublinach, tachyonech, warpech, ohybani vesmiru a cervych dirach, nijak neposune pribeh dal k nicemu to neni, v 99% pripade to zni uplne [kvitek medový]ne a stejne tomu nikdo neveri... a navic koho to zajima? (me moc ne)

v BSG se snazi klast duraz na postavy a na dej a ne na priblbly technologie (takze vsechno delaji postavy a ne uzasnej superpocitac), zadny pseudovedecky blaboleni tam neni, lode jsou pohaneny stejne jak treba dneska raketoplany (i s tema malejma smerovejma tryskama) akorat spalujou asi neco jinyho a na velky vzdalenosti "skacou" pomoci zbytecne nevysvetlovanyho FTL(faster than light) Jump Drive... neco jako je v Dune... telefony maji velky sluchatka a kabel a cela ta hlavni je lod tak trochu retro atd.

a jak rika tvurce BSG Ronald D. Moore: "It's a dark show"
  • 0

#23 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 12:21

no pseudo to je,ale nesmyslne bych nerekl,jen na to nase mozky nestaci(jsou taci ,kteri tomu i trosku rozumi),nerpijde mi ani,ze hrdinove jsou absolutni,to ze vyhravaj je jedna vec,proste Krajni meze jsou unikatni no :happy: ,ale ze by byly prehnani,na to jsou jiny filmy,ale nehadams e...a absolutni padouchove to se mi taky moc nezda(to byly spis SW),je tu hlavne zajimave zpracovani starovekych bohu(ale nerikam ze uplne smyslne,v tomto pripade je to tak trochu dost fantazijni,treba u Asgardu zapomneli na Lokiho :wink: )
Jinak me ta doprava ve vesmiru zajima a osobne si myslim ze tzv Jump Drive je spis to co pouzivaj v ST nebo s cim jsem lital ve Starlanceru,tudiz max dobry pro pohyb po blizkych soustavach v horizontu letz az desitek let s problemem s casem pri cestovani rychlosti casu,tudiz nee moc vhodne,prot pouzivaji ty "nesmyslne" pohonya v Dune museji pouzivat min warp jestli se chteji pohybovat po galaxii,v pripade vetsich vzdalenosti potrebuji spis ty "legendarni" cervi diry....
  • 0

#24 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 12:26

Z knížek doporučuju Nonstop od Briana W. Aldisse. Vážně super, obzvlášť pro jeho překvapivý konec. Dál je jedna dost dobrá kniha, ale nepamatuju se jak se jmenuje ani autora. Ale je to o ztroskotání jedné výletní lodi na měsíci nebo kde. Celé se to odehrává v lodi která se potápí v moři prachu. Skvělá atmosféra.
  • 0

#25 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 12:30

Zobrazit příspěvek

Me se zase Atlantis líbí a na disku se mi už nějakej čas válí 9dílů 3. serie Battlestar Galacitcy a nějak sem se nedostal k tomu je zhlídnout. Je fakt, že spoustě dnešních seriálů se dá vytknout kdeco, a BSG má, co oni nemají(nepředvídatelnost, temná atmosféra, nádech dramatu) ale nějak mi nesedla. Musim na ni dostat chut. Přeci jenom mam radši, když jsou v příběhu sympataci - opravdový kladní hrdinové(v BSG ohrožený druh) nebo komické postavy, kterým můžu fandit, když se můžu občas zasmát a tak. V BSG se k sobě postavy většinou chovají hodně konfrontačně(tak trochu buransky) a taky dost podobně, někdy se dává podle mě moc velký důraz na atmosféru, takže se příběh vleče a tak. Nejsem hned fanda všeho co je originální nebo má na první pohled hloubku.

EDIT: Ony ty technické vsuvky v jiných sci-fi seriálech nebývají často až tak nesmyslné-je k tomu vymyšlená vlastní ehm..."fyzika" a často doplnují atmosféru sci-fi. Mě to někdy docela baví o tom přemejšlet i když vim, že to neni možný. A některé věci dokonce dali popud ke vzniku skutečné technice pracující v našem realnem světě. BSG je podle mě o lidech až moc...pomalu až taková temná sci-fi telenovela :wink:
  • 0

#26 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 13:08

Este ma tak napada, v andromede je velice nerealny vesmir. Neviem si predstavit ako tam ty ludia "mozu zit". S vsetkych casti serialu som mal vzdy dojem ze tam nemoze ekonomika poriadne fungovat, pripada mi cely ten svet v ktorom sa andromeda odohrava nejak naruby. Ked si to zrovnam so star trekom, tak je to skutocne velmi slabe.

Zobrazit příspěvek

Ja to bral asi tak jako kdyby třeba naše Země byla po svtěový válce a teprve se vzpamatovávala. Neexstivalo by OSN nebo něco na ten způseb, byl by ještě docela chaos, nějaké ty státy by spolu třeba ještě válčili apod.. V takovym případě ekonomika asi tak nějak funguje a lidi se snad ještě uživí, ale je to dost bída no :wink:
  • 0

#27 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 13:11

Zobrazit příspěvek

to je sice možný, ale maj značně nejlepší systém boje-lehce obrněná loď, žádný energetický štíty, stíhače sestřelujou projektily... to je z mého hlediska asi nejreálnější postoj (težký pancéřování-malá rychlost, energetické štíty-problematika projece, střílení z vnitra a vůbec náročnost na generátor)
  • 0

#28 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 23.12.2006 13:25

muzu prohlasit za nejvetsiho znalce sveta Duny 

Zobrazit příspěvek

:wink: tak o toto se budu neskromne hadat
  • 0

#29 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 23.12.2006 13:33

to je sice pekny ze sg:a se odehrava v soucasnosti, ale ten svet je naprosto nesmyslnej a neuveritelnej, plnej tech absolutnich hrdinu a absolutnich padouchu...

co se tyka dopravy po vesmiru... to jsou prave ty pseudovedecky kecy co vsude tlaci, aby vysvetlili jak ze to vlastne funguje... proc? vsichni vime ze to nefunguje a to ze nam naservirujou par nesmyslu o elmag bublinach, tachyonech, warpech, ohybani vesmiru a cervych dirach, nijak neposune pribeh dal k nicemu to neni, v 99% pripade to zni uplne [kvitek medový]ne a stejne tomu nikdo neveri... a navic koho to zajima? (me moc ne)

v BSG se snazi klast duraz na postavy a na dej a ne na priblbly technologie (takze vsechno delaji postavy a ne uzasnej superpocitac), zadny pseudovedecky blaboleni tam neni, lode jsou pohaneny stejne jak treba dneska raketoplany (i s tema malejma smerovejma tryskama) akorat spalujou asi neco jinyho a na velky vzdalenosti "skacou" pomoci zbytecne nevysvetlovanyho FTL(faster than light) Jump Drive... neco jako je v Dune... telefony maji velky sluchatka a kabel a cela ta hlavni je lod tak trochu retro atd.

a jak rika tvurce BSG Ronald D. Moore: "It's a dark show"

Zobrazit příspěvek

Vážně se mě líbí tvoje presvedceni o tom jak moc toho vime a co muze a nemuze fachat :wink: to me pripomina vypraveni nasich fyzikaru ze skoly čoveče to byl jeden takovej malo znamej pan kterej dělal v 19 stoleti fyziku a všichni mu tvrdili že je vlastně všechno obevený až na pár věcí co se týče šíření Elmag vln a podobných serepetíček no vidíš ten pán do toho lehce zabředl a kam to vedlo ten jistej pan Maxwell žejo. Já se řídím ponaučením neříkej že něco nejde protože pak přijde nejakej [kvitek medový] co to neví a udělá to. Ale fakt je že co se týče fyziky v BSG na to nic nemá a ta flaková baráž co Galactica dělá je prostě užasná
  • 0

#30 Smajdalf

Smajdalf

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 227 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2006 13:40

Sg 1 sem videl vsechny zatim do 10 dilu 10 serie a atlantis taky je to velmi povedenej serial :)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních