Skočit na obsah

Fotka

Megatechnicke problemi s NWN

• Please log in to reply
69 odpovědí na toto téma

#1 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:
  • Interests:NWN, Oblivion, Star Treky, AirSoft a mnoho dalsieho :)

Odesláno 17.12.2006 12:32

Uz dlhy, velmy dlhy cas mam problemi s behom engine aurora. Pada to pri kazdej prilezitosti, v niektorych oblastiach sa to trha nepochopitelne a pritom mam pocitac, ktory splna vsetky doporucene parametre Bioware aurora engine. Prosim poradte co sa s tym da robit aby to prestalo blblnut. V niektorych moduloch sa to doslova zasekne (cely pocitac), niekedy mi to dokonca zhodi system uplne az pride k restartu. Len pre porovnanie: Pustim neverwinter nights (aj keby na najnizsich detailoch grafiky), hram to 20 - 40 minut a spadne to, pustim oblivion (max rozlisenie, viditelnost, efekry a textury na strednych detailoch) a hram to v pohode aj 8 hodim bez toho aby sa to nejak vyrazne sekalo alebo to sposobilo zamrznutie celeho systemu pripadne restart pocitaca ako nwn. Pamatam sa na stare dobre casi prveho nwn ked som to hral na max detailoch na 600mhz pentiu 3, ale od tych cias sa to len horsi a horsi (a pls nehovorte ze tam opravili veci co nesuvisia s technickou strankou, ako skripty, implementaciu pravidiel ad&d a pod).
Este pre uplnost konfiguracia:
Intel pentium M 780 (2266 mhz), 2x512 ddr2, mobiliti radeon x700 (256 mb vram).

Tak pls, ak existuje nejaka moznost ako to dat coilen trochu do poriadku aby to bezalo lepsie, tak mi poradte, vdaka.
  • 0

#2 Ertai

Ertai

Mistr

• Vedoucí CS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1393 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 12:51

mě to zaseneustále odmítá připopjit k hlavnímu serveru, když dělám v Ediotu tak najednou Neodpovídá, a za 2-5 minut zas naběhne, padá my to z nepochopitelných důvodů, mam originálku a PC se kterým by my Mělo NWN i s MAX vším běhat bez problémů
  • 0

#3 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 13:14

No mam celkem podobny problem .... ale umim ho vyresit. Mne to pada kdyz napriklad segra ktera vysi na stejny line pres router zapne Skype nebo stahovani. Pak se mi hra kousne zatuhne obraz a po pul minute mne to hodi do klienta. Vubec nevim cim to je pripojeni mam 2048/256kb/s pritom hra si ma brat maximalne nakej 32kb. Tak nevim :wink:
  • 0

#4 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 13:22

No mam celkem podobny problem .... ale umim ho vyresit. Mne to pada kdyz napriklad segra ktera vysi na stejny line pres router zapne Skype nebo stahovani. Pak se mi hra kousne zatuhne obraz a po pul minute mne to hodi do klienta. Vubec nevim cim to je pripojeni mam 2048/256kb/s  pritom hra si ma brat maximalne nakej 32kb. Tak nevim  :wink:

Zobrazit příspěvek

Tu nejde o to ci je to multiplayer, garantujem ti ze v singleplayer kampani sa ti to zosype rovnako a bude to sekat taktiez. Ale netusim preco ...
Tiez som sa zhrozil ked som videl ako to dokaze vytazit cpu na 100% ked to nic nerobi, napr ked hra stoji na login obrazovke na gamespy.
  • 0

#5 Host_zpirit_*

Host_zpirit_*
  • Host

Odesláno 17.12.2006 14:00

Jen dodam ze minimalni ai doporucene konfigurace plati pro NWN ale ne pro PW s haky ve kterych jsou veci od lidi ktery se grafice venujou jen jako konicku a podle toho to pak vypada.
  • 0

#6 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 20:33

Jedina rada: Ovladace, stabilita HW / kompatibilita.

Mas Overcloknuty HW?
Mas updatovane Win?
Mas nejnovejsi ovladace na grafiku? (dost dulezite u NWN, zvlaste u ATI)
Mas nejnovejsi DirectX? (nenech se zmast oznacenim 9.0c, protoze kazde 2 mesice vychazi nova verze)
Mas nejnovejsi ovladace na desku + zvukovy chipset / kartu? (na zvuk je NWN obzvlaste citlivy)
Mas nejnovejsi BIOS?
Mas nejnovejsi Framework? (dulezity pro ATI ovladace)

Jeste bych vyzkousel povypinat Antiviry a Firewall (hlavne ten Windowsovsky humus), popripade si pohrat v Services.msi / MSConfigu s nepotrebnymi procesy. (rady jsou na PC Tuningu)

Pokud to vse mas a porad to blbne, tak leda snad zkusit kompletni reinstal PC a pokud ani to nezabere (o cemz pochybuju), tak zbyva jen vyzkouset jinou desku ci GPU. Ta Mobility se mi tam moc nelibi.
  • 0

#7 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 21:29

No, zrovna u NWNka mi bohužel rozhodně neplatilo, že nejnovější věci jsou ideální. Po nainstalování nový karty na nejnovějších ovladačích mi taky nefungoval AA a třeba kouř byl růžovej s puntíkama. Přísahám :) Někde snad najdu screen.

Zkusil jsem asi troje starší ovladače a na jedny to běhalo bez problémů.
  • 0

#8 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 21:44

No, zrovna u NWNka mi bohužel rozhodně neplatilo, že nejnovější věci jsou ideální. Po nainstalování nový karty na nejnovějších ovladačích mi taky nefungoval AA a třeba kouř byl růžovej s puntíkama. Přísahám :) Někde snad najdu screen.

Zkusil jsem asi troje starší ovladače a na jedny to běhalo bez problémů.

Zobrazit příspěvek

U ATI se rozhodne nejnovejsi ovladace vyplati, protoze se u nich jeste porad opravuji chyby pro staricke NWN. Ale uz by toho mohli hosi nechat a zacit taky neco fixovat pro NWN2. :) Jinak na Radeonu 9800 pro jsem nikdy s NWN nemel problem, ani s padanim a ani s grafickyma glitchema. Vse na max, 4xAA 8xAF.
  • 0

#9 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2006 22:32

Pri pokuse o update ovladacov grafickej karty mi to hodilo divnu hlasku, ze su nekompatibilne ... a na ati som nenasel ovladace pre mobility radu x700, zrejme je to nekompatibilne preto. Neviete kde stiahnut ovladac prave pre mobility radeon x700?
  • 0

#10 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 18.12.2006 09:18

ja bych stejne zacal reinstalaci woken Jakekoliv laborovani s ovladaci vede jen ke zhorsovani situace.
  • 0

#11 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 15:09

Dokelu, s novimi drivermi to robi este vecsie halusky ... antialiasing vobec nejde (so starimi mi aspon hra nespadla, i ked miesto textur bolo "nic"), teraz pri pokuse o zapnutie AA sa to cele zosype. Hlavna kampan hry sa ani neda nacitat ... ale to je vedlajsi problem, naviac som sa ale zlakol, ked som si chcel hodit max rozlisenie a co nevidim, cely obraz otoceny o 90 stupnov :)), potom ked som si opat pozrel panel nastavenia rozlisenia v hre, pozeram ze posledna moznost je 900x1440 a nad nou je 1440x900, ktoru som chcel nastavit. Apropo. preco sa ani za boha neda spustit ten Catalyst control center?
  • 0

#12 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 17:50

mam 6600 a AA mi taky blbne, ale hra funguje tak téměř normálně ... :wink:
  • 0

#13 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 18.12.2006 18:14

Mala otazecka.Neni lepsi uplne nova instalace nez prinstalovani stavajiciho systemu?

Zobrazit příspěvek

No v obecne pouzivanem zargonu je slovem reinstalace mysleno formatovani systemoveho disku a provedeni nove instalace systemu. Pokud si nekdo slovo reinstalace spojuje s tim co nabizi windows, tak si to spojuje spatne.
  • 0

#14 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 18:16

Super, mam aktualizovany directx a ovladace ati a nic to nepomohlo. No mozno tato chyba s grafikou nema nic ... stale dokola sa mi stava, ze chcem odoslat nejaky text (v hre cez chat, je jedno aky kanal), proste dopisal som a stlacam enter a vtom prejde obrazovka na ciernu a ak panboh da tak sa tam objavi bluescreen s oznamom nieco KERNEL_DATA_IMPAGE_ERROR ci nieco podobne a dolu nejaka adresa pamate + hlaska ze zahajuje vypis fyzickej pamate na disk. Zaujimave, ze sa nic nedeje, jedine co mozem je restart.
  • 0

#15 arenaq

arenaq

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 80 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 18:36

Já nevim no, mam NVIDIA GeForce 6600 GT a nemam zatim žádnej problém, akorát jednou za čas (asi 2x za mesíc) mi spadne hra a žádná hláška...jako bych se odhlásil, akorát ve hře na GP zůstanu...odpojim, připojim a zase OK a nebo mi to spadne a hodí chybovou hlášku s tou zprávou chyb - Odeslat chyby a Neodesílat

Fakt zatim bez problému

..když teda nepočítam, že už 2x v servisu měnili grafiku, naštestí záruka..tak dali novou, možná to je tim nwn :wink:
  • 0

#16 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 18.12.2006 18:53

Super, mam aktualizovany directx a ovladace ati a nic to nepomohlo. No mozno tato chyba s grafikou nema nic ... stale dokola sa mi stava, ze chcem odoslat nejaky text (v hre cez chat, je jedno aky kanal), proste dopisal som a stlacam enter a vtom prejde obrazovka na ciernu a ak panboh da tak sa tam objavi bluescreen s oznamom nieco KERNEL_DATA_IMPAGE_ERROR ci nieco podobne a dolu nejaka adresa pamate + hlaska ze zahajuje vypis fyzickej pamate na disk. Zaujimave, ze sa nic nedeje, jedine co mozem je restart.

Zobrazit příspěvek

Mno tak pokud se ti deje tohle, tak to opravdu nebude v grafice. :wink:
  • 0

#17 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 20:10

Mno tak pokud se ti deje tohle, tak to opravdu nebude v grafice.  :wink:

Zobrazit příspěvek

No je to len jeden z problemov ... ale vecsinou mi to krachne kvoli efektom, mnozstvu spritov na obrazovke z boostov a pod ...

Ale zda sa ze tuto chybu s bluescreen som fixol ... asi za to mohla jedna aplikacia ktoru som vypol, zda sa ze uz to nekape ... uvidime.
  • 0

#18 bigbythewise

bigbythewise

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 304 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 21:24

Buhvi co s tim mas. Zkus format/reinstall WIN a pak se ozvi. :)

Ovladace na Mobility X700 jsou normalne na www.ati.com, tak nevim co plasis.

A Catalyst Control Center mi tez nejde spustit (Framework mam 2.0 new), ale to me vubec netrapi, protoze je to nejvetsi humus co kdy kdo mohl vytvorit. Pouzivam stary klasicky Control Panel.
  • 0

#19 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 18.12.2006 22:37

Buhvi co s tim mas. Zkus format/reinstall WIN a pak se ozvi. :)

Zobrazit příspěvek

Widli kvoli tomu formatovat nebudem :). Za prve su legalne (mno teda skor k novemu PC, ale legalne) a zadruhe sa mi s tym nechce zase babrat cely den kym by som nahodil vsetky drivery. Urco nebudem formatova kvoli jednej hre ktora blbne, ked mi vsetky ostatne idu normalne (teda ak nepocitam nwn2, ale to berem ako nwn obecne, rovnaky engine, rovnaky kram.)
  • 0

#20 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 07:45

Sem si myslela tak proto sem se ptal co tim myslis protoze mi prislo aby clovek tvyho formatu nekoho nabadal k reinstalaci ala Win.Nejen z vlastni zkusenosti vim ze to k nicemu nevede.Leda ke ztrate casu.

Zobrazit příspěvek

Kazdopadne reinstal win pomuze vzdycky kdyz neni chyby v HW :wink:
  • 0

#21 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 10:50

BTW proc k notebookum davaj vlastni instalacni CD a ne primo original okna?

Zobrazit příspěvek

Hadam s toho dovodu ze na tych cd-ckach su napakovane vsetky ovladace k vsetkemu prislusenstvu toho notebooku a instalacka widiel je tam nahodena na disku abo ako to maju vyriesene neviem. Viem ze ja tu mam nejaku divnu jednotku o velkosti 3gb ku ktorej nie je pristup a nie je mozne s nou cokolvek spravit ... zrejme tam je nacapena ta instalacky widli a ovladacov pre hw v notebooku. Idem si checknut ako ide s novimi ovladacmi nwn2, ale nevidim to ruzovo, ked mi to sposobilo ze sa mi oblivion na rovnakych detailoch ako pred instalaciou tych novych ovladacov trochu hryzie, tak co bude asi robit nwn2 ktory bezal uz tak na 15 - 20 fps?
  • 0

#22 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 13:02

No tak mne taky pada hra a to pokazdy jak segra (ktera je na stejny line pres router ) zapne stahovani nebo skype nebo
ICQ pak mi to pada nepravidelne zhruba kazdejch 5min. Pripojeni to bejt nemuze mam 2048/256kb/s takze nevim proc to pada a zavirovanej komp taky nema kontroloval sem ji to.

Hra mi proste zamrzne a po 45s mne to vyhodi a sem jen v klietnu a nenahlasi to zadnou chybu. Kdyz to zamrzne a hru vypnu natvrdo tak mi to pak pise kdyz se pripojuju ze jeste ve hre sem.

Poradite ? zkousel sem reinstalovat NWN ale nepomohlo. :wink: :happy:
  • 0

#23 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 13:24

...

Zobrazit příspěvek

Nepoustet sestru na pocitac. PRestrihnout jeji kabel, popripade poridit rusicku.
  • 0

#24 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:00

Ten oddil je vyuzivanej jen pri instalaci systemu,strejcovi se povedlo si z nej udelat dalsi disk.Ma tam dve CD plus CD s ovladaci.Nejdriv to zkopiruje ty dve CD na tu partion (on ji ma v ntfs ale pro system je skryta) a pak se to cely instaluje z ni.Ale aspon me osobne by nezajimalo to ze mi to udela celej system i se zabezpecenim.Osobne bych preferoval origos cd s win plus cd ovladace.A on je stranou ma.Proste priserny.Aspon me osobne se to zda takovy podivny.Ale pro normalni uzivatele to je treba tak prijatelny ale zas maj na druhou stranu zaplacanej system hned po instalaci.A navic to dela vsechno ve FAT32...Cely reseni je takovy nestastny.

Zobrazit příspěvek

Jj, to FAT32 ma nastvalo tiez, takisto by som radsej cdcko s widlami ale im je asi moc zatazko to k tomu pribalit ... no aspon ze mi dali taku peknu knizocku pre newbikov vo widlach :DDD to si mohli nechat. Zaujimalo by ma, ze keby ze preformatujem disk, zaprve ci ten trojgigovi oddiel s instalackou systemu ostane a zadruhe ci sa ta instalacka zase sama vyvola ... Keby tam existovala moznost preinstalovat to cele a vybrat si NTFS tak by som mozno zvazil a spravil kompletny format ... i ked kdesi som pocul ze NTFS je pomalsi ako FAT32 ale neviem co je na tom pravdy a pride mi to ako nezmysel ... ale kedze sa do FAT nejak moc nerozumiem, mozno sa aj mylim.

Skusal som NWN2 s novim driverom, tak to skoro neseka :) co je fajn, ale aj tak ostava fakt ze je to odflaknuta hra :).
A nwn1 mi blbne este viac ako predtym :D to som si pomohol teda ... staci dat dolu plast a dobre ze to cele nezleti + snaha o zapnutie antialiasingu skoncila spadnutim hry do dvoch sekund. Uz sa tesim na 1,70 (ak bude), potom to uz asi vobec nerozbeham :(. Cim vyssia verzia tym horsie. A je sic pravda ze to moze hlavne blbnut kvoli hakpackom ale hral som aj singla a verte, blbne to rovnako a pada to rovnako ... haky nie su hlavnou pricinou. Posledne mi nwn1 padol s hlaskou systemu a bluescreenom nieco v zmysle ze niektory s kritickych systemovych procesov alebo podprocesov bol necakane zastaveny, typujem ze skolaboval nejaky ovladac grafiky, btw. nechodte na mna s virmi, nic ine neblbne, vsetko ide ako ma, len nwn blbne. Viri to nebudu, to by blbi aj ine softy nie len nwn ...
  • 0

#25 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:03

convert c: /FS:NTFS

A mas po problemech. Delal sem to asi 100x

A samozrejme ze se da obejit instalace z toho oddilu a nainstalit tam jine winy. Ale z hlediska licencni politiky to asi neni idealni reseni.
Me spise stve ze do tech notasu davaji XP Home :wink:
  • 0

#26 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:06

No tak mne taky pada hra  a to pokazdy jak segra (ktera je na stejny line pres router ) zapne stahovani nebo skype nebo
ICQ pak mi to pada nepravidelne zhruba kazdejch 5min. Pripojeni to bejt nemuze mam 2048/256kb/s takze nevim proc to pada a zavirovanej komp taky nema kontroloval sem ji to.

Hra mi proste zamrzne a po 45s mne to vyhodi a sem jen v klietnu a nenahlasi to zadnou chybu. Kdyz to zamrzne a hru vypnu natvrdo tak  mi to pak pise kdyz se pripojuju ze jeste ve hre sem.
Poradite ? zkousel sem reinstalovat NWN ale nepomohlo. :wink:  :happy:

Zobrazit příspěvek

Reinstall ti nepomoze, na to som uz davno prisiel, ze staci mala synchronizacna odchylka a cela hra sa s toho zruti ... proste toto je prasacky soft :(. Bioware sa snad snazi trhnut rekordy Bethesdy s ich Daggerfallom. Ked obcas hram ked som pripojeny na moj router cez wifi a zblbne sygnal, ping sa na par sekund vysplha niekam do 5000ms, tak sa s toho nwn ide porad zblaznit a spadne. Skusal som tak hrat aj SW: Jedi academy alebo Warcraft 3 ... vysledok: nastal dlhsi lag a vysoky ping ... hra to prezila.
  • 0

#27 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:08

convert c: /FS:NTFS

A mas po problemech. Delal sem to asi 100x

Zobrazit příspěvek

no skusit to mozem, snad sa to nezblazni :) kolko taky proces moze trvat na 50gb disku? chcem vediet len preto, ci to mam skusit teraz, alebo to necham spravit v noci
  • 0

#28 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:14

no skusit to mozem, snad sa to nezblazni :) kolko taky proces moze trvat na 50gb disku? chcem vediet len preto, ci to mam skusit teraz, alebo to necham spravit v noci

Zobrazit příspěvek

Zalezi kolik dat tam mas, respektive kolik je volneho mista. Na disku cca 40GB a asi 25GB plneho to trvalo cca 10-15 min. Predpokladam, ze pokud tam mas zepar giga volneho mista bude to za chvili.
On si nejdrive spocte kolik k tomu potrebuje volneho mista a pokud tam je tak pak zacne prevadet. (nepotrebuje zas tak moc ale pocitam ze v principu cim vice mista tim to bude rychlejsi)
Pokud to neni oddil ze ktereho je spousten system ani restart nepotrebujes.
Zpetny prevod na FAT32 je trosku slozitejsi.
  • 0

#29 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:37

Zalezi kolik dat tam mas, respektive kolik je volneho mista. Na disku cca 40GB a asi 25GB plneho to trvalo cca 10-15 min. Predpokladam, ze pokud tam mas zepar giga volneho mista bude to za chvili.
On si nejdrive spocte kolik k tomu potrebuje volneho mista a pokud tam je tak pak zacne prevadet. (nepotrebuje zas tak moc ale pocitam ze v principu cim vice mista tim to bude rychlejsi)
Pokud to neni oddil ze ktereho je spousten system ani restart nepotrebujes.
Zpetny prevod na FAT32 je trosku slozitejsi.

Zobrazit příspěvek

Nevies kolko je minimum? Myslim v percentach, ako ma defragmentacny nastroj poziadavku na min 15% volneho miesta, kolko asi bude chciet toto. Ja len ze jeden disk mam skoro plny, su tam prechodne data, bez nich je tam 20% volno. Asi mu 5% volneho miesta stacit nebude ...
  • 0

#30 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.12.2006 14:42

Tak a som v haji :(, viz vypis z cmd:
C:\Documents and Settings\Dragoo>help convert
Delphi Form Conversion Utility Version 7.0
Copyright (c) 1995,2002 Borland Software Corporation
No este to skusim z konzoli bez spustenia nie z prostredia widiel.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních