Hledá se název písničky
#1 Host_Hanahh_*
Odesláno 05.12.2006 11:21

Odesláno 05.12.2006 12:46
Odesláno 05.12.2006 12:55
#4 Host_Hanahh_*
Odesláno 05.12.2006 17:01

#5 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 05.12.2006 20:58
Jake hudbe? Myslis toho, co se tam porad opakuje a pak to KONECNE prejde do jineho "rytmu" ? :D Uz asi vim, proc se v postu DM tak dlouho drzis :)No docela toužím po hudbě z tohoto klipu. Kdyby se našel nějáký znalec, necht mi dá vědět název skladby popřípadě interpreta(ů). Von i ten klípek je docela pěknej
#7 Host_Josifek_*
Odesláno 05.12.2006 21:24

#10 Host_Hanahh_*
Odesláno 05.12.2006 22:11
#11 Host_Hanahh_*
#14 Host_Josifek_*
Odesláno 06.12.2006 00:20
Taky clovek by mal mat par veci:
1) Nejaky zakladny hudobny sluch - teda pocut falosne tony, ak niekto spieva falosne, ak niekto vobec nevie spievat, ak niekto neprirodzene afektuje a podobne
2) Mal by mat prehlad o hudbe, o zanroch, mal by mat nieco napocuvane a nejaku tu hlbsiu expertizu vo svojom oblubenom zanri a tam veeeela napocuvane
3) Hudobny vkus. Ano, toto je velmi problematicke povedat, ze kto ma hudobny vkus a kto nie, vacsinou sa to aj tak zvrhne do toho smeru, ze obvineny z nevkusu vyvodi zaver, ze on vkus ma, len niekomu sa to nepaci. Podla mna existuje nieco ako hudobny vkus v kazdom zanri (niekde sa pochopitelne tazsie hlada

4) A rozhodne hudba musi byt nejaky druh hobby, nieco co ta jednoducho zaujima, povedzme napriklad aj historia. Ked uvidis v telke cirou nahodou nejaky dokument o pociatkoch jazzu a jeho velikanoch (ako sa to podarilo mne nedavno) a neprepnes to, aj ked to nie je zrovna tvoja salka kavy, tak sa da povedat, ze ta hudba ako celok zaujima.
A preto si dovolim tvrdit, ze hudbe ako tak rozumiem.
Odesláno 06.12.2006 08:38

Odesláno 06.12.2006 10:28

http://www.glumbert.com/media/flylow
Odesláno 06.12.2006 11:32
To je nadhera! Jeden z najlepsich klipov co som videltaky vam sem prsknu jeden klípek ten teda osobně dostal mě
jest to má úchylka
http://www.glumbert.com/media/flylow

#20 Host_Hanahh_*
#22 Host_Josifek_*
Odesláno 06.12.2006 20:05
Sorry ale ABBA je fenomen doby ... stejne tak NIghtwish, kde to tahne te operni hlas, ktery byl na konci 90. let moderni ... no ale to uz predvadeli znamejsi Queeni ...Děkuju, ještě poslední věc : )
Popsal bys mi, prosím, kvality či nekvality jedné kapely, kterou oba známe?
Třeba ABBA : ) Pokud nemáš naposloucháno, tak třeba hmm Nightwish.
Co treba udelat anketu na velikany hudebni sceny ?
Hlavne mi prijde dost zbesile porovnavat abbu a nightwish ... zvlast kdyz kazda kapela je z absolutne jine ery ...
Mozna by chtelo srovnavat velikany doby a pak nadcasove velikany, jako je Jackson ci Mozart ci Andrew Lloyd atp ...
Odesláno 06.12.2006 20:22
Fenomén doby...no a nebyli to náhodou oni, kdo s hudbou té doby přišel mezi prvními? A v podstatě přišli s novým stylem - diskem?Sorry ale ABBA je fenomen doby ... stejne tak NIghtwish, kde to tahne te operni hlas, ktery byl na konci 90. let moderni ... no ale to uz predvadeli znamejsi Queeni ...
Co treba udelat anketu na velikany hudebni sceny ?
Každopádně omlouvat se nemusíš, já je nemám za miláčky, takže je ani nebudu horlivě obhajovat : )
#24 Host_Josifek_*
Odesláno 06.12.2006 20:24
No disco neni vymysl svedske skupiny ABBA ... hlavne pojem disco prisel az pojmem DSP atp, rekneme ze tahle kapela byla neca jako dnesni Faithless ...Fenomén doby...no a nebyli to náhodou oni, kdo s hudbou té doby přišel mezi prvními? A v podstatě přišli s novým stylem - diskem?
Každopádně omlouvat se nemusíš, já je nemám za miláčky, takže je ani nebudu horlivě obhajovat : )
A btw libi se ti Ma Vlast ?
Odesláno 06.12.2006 20:34
Konkrétně znám pouze Vltavu a ta půlminutová pasáž je, jak to říct, silná. Jinak vážnou hudbu neposlouchám a v nejbližších letech neplánuji. Přece jenom si myslím, že člověk musí na jisté věci uzrát a není potřeba někam spěchat.A btw libi se ti Ma Vlast ?
Ale abys mě nechápal špatně, já tady nechci soutěžit o to, kdo poslouchá lepší musiku, protože jak řekla Asci, je to otázka vkusu.
Akorát mě teda zaujala ta myšlenka jakéhosi univerzálního vkusu.
edited.
#26 Host_Josifek_*
Odesláno 06.12.2006 20:39
Podle me zakladni myslenka "jakehosi" vkusu je, ze ocenuji hudbu, ktera by mela byt jistym pilirem sve doby a zaroven prenasi obraz te doby.Akorát mě teda zaujala ta myšlenka jakéhosi základního vkusu.
Mozna to zni dost slozite, ale klasicky priklad je prave Mozart nebo Michael Jackson.
Asi se ted divis, ze tady nejjmenuji lidi jako Jimmy Page, Robert Plant, ci Jerry Lee Lewis, John Lennon, ...
Odesláno 06.12.2006 20:41
Mozarta, Michaela Jacksona a ABBY?Mozna to zni dost slozite, ale klasicky priklad je prave Mozart nebo Michael Jackson.
Asi se ted divis, ze tady nejjmenuji lidi jako Jimmy Page, Robert Plant, ci Jerry Lee Lewis, John Lennon, ...

Jo, od Lennona jsem jednu písničku slyšel, zbytek neznámý

#28 Host_Josifek_*
Odesláno 06.12.2006 20:43
Vzdyt Bohemia Rhapsody byla napsana po preslechnuti smetanovi Me vlasti ...
Odesláno 06.12.2006 20:45

Nerad by som popisoval kvality, nekvality, v tomto ohladne je Nightwish pomerne neutralny, radsej ti napisem moj nazor na nich. Podla mna absolutnym zakladom ich uspechu je spojenie zenskych vokalov a symphonic/power metalu. Nie som si isty ci sa to vobec nejakej skupine podarilo aspon trochu uspesne pred nimi, asi nie. Pred tym to bolo vysostne o muzskych vokaloch tahanych do absurdnych vysok, pr Helloween a hlavne Stratovarius, dnes kopa dalsich.
K vybornym vokalom pridali slusne napady, takze tato trochu exoticka kombinacia bola rozhodne zaujimava. Oceanborn a Wishmaster boli v tomto ohlade vyborne albumy. Dalsie dva sa snazili pokracovat, dokonca pridali aj symfonicky orchester, ale niektore songy mi tam zacali pripadat ako vata. To, ze to uz trochu drhlo svedci aj fakt, ze 2 z najlepsich pesniciek na tych albumoch boli len cover-verzie. No a ten posledny ehm... Ja tam pocujem zvukovy priklon k jednoduchemu numetalu, podladene gitary, drsnejsi efekt a jednoduchsie riffy. Asi snaha zapacit sa americkemu publiku, ktore taketo zalezitosti jasne preferuje. A to sa aj podarilo.
To je ale iba moja osobna preferencia, ze mi ten zvuk nesedi, aj pritom zjednoduseni sa daju vymyslat zaujimave veci. Ich najvacsi problem je, ze im odisli napady niekam nevedno kam. Smola. Mozno im nova spevacka prinesie aj nejake nove napady, ine pristupy, treba dufat, lebo to dost potrebuju.
Pre ilustraciu - takto to ma vypadat, ak ma niekto napad:
The Carpenter, The Kinslayer, Moondance (posledna je moja oblubena)
takto to vypada, ked autor nevie co dalej:
Wish I Had an Angel
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních