1) existuje nejakej kod aby kostra stranky (menu, hlavicka paticka apod.) zustala furt stejna a menil se jen obsah...

diky za kazdou radu
Odesláno 11.11.2006 09:07
Odesláno 11.11.2006 09:45
Odesláno 11.11.2006 09:53
Odesláno 11.11.2006 11:13
href="index.php?menu=uvod"Znova sa ti nacita ta ista stranka od zaciatku, tam si este pred uvodnymi html hlavickami stiahni premenne z url
$menu = $_GET[menu];a potom postupne inzertujes obsah podla tvojich navigacnych premennych pomocou klasickych vetviacich struktur
if ($menu == "uvod"): bla bla bla
Odesláno 11.11.2006 14:56
...
Ale ovela lepsie ako sa pytat na fore a dufat, ze ti nejaka dobra dusa vsetko vysvetli je zohnat si dobru literaturu.
Odesláno 11.11.2006 18:34
extract($_GET); len tak na okraj :)$menu = $_GET[menu];
Odesláno 12.11.2006 12:40
No ale to mi neresi injekci nezadoucich promenych. Spis bych pouzil neco ve styluextract($_GET); len tak na okraj :)
Inac Marstaj kup si radsej nejaku knihu, pokial si uplny zaciatocnik tak ti hned php.net/manual az tak moc nepomoze. Ale pokial si uz niekedy v niecom programoval a tym nemyslim len podla nejakej knihi ci navodu ale spravil si svoj vlastny program cisto s hlavi, tak ti bude aj to php.net/manual na naucenie sa php stacit. Ale aj tak by som skor odporucil tu knihu.
function pt_register() { $num_args = func_num_args(); $vars = array(); if ($num_args >= 2) { $method = strtoupper(func_get_arg(0)); if (($method != 'SESSION') && ($method != 'GET') && ($method != 'POST') && ($method != 'SERVER') && ($method != 'COOKIE') && ($method != 'ENV')) { die('The first argument of pt_register must be one of the following: GET, POST, SESSION, SERVER, COOKIE, or ENV'); } $varname = "_{$method}"; global ${$varname}; for ($i = 1; $i < $num_args; $i++) { $parameter = func_get_arg($i); if (isset(${$varname}[$parameter])) { global $$parameter; $$parameter = ${$varname}[$parameter]; } } } else { die('You must specify at least two arguments'); } }A dokonce mi to zajistuje funkcnost kodu na vsech verzich PHP.
Odesláno 12.11.2006 12:53
Odesláno 12.11.2006 14:09
extract($_GET); len tak na okraj :)
Inac Marstaj kup si radsej nejaku knihu, pokial si uplny zaciatocnik tak ti hned php.net/manual az tak moc nepomoze. Ale pokial si uz niekedy v niecom programoval a tym nemyslim len podla nejakej knihi ci navodu ale spravil si svoj vlastny program cisto s hlavi, tak ti bude aj to php.net/manual na naucenie sa php stacit. Ale aj tak by som skor odporucil tu knihu.
No ale to mi neresi injekci nezadoucich promenych. Spis bych pouzil neco ve stylu
A dokonce mi to zajistuje funkcnost kodu na vsech verzich PHP.
Odesláno 12.11.2006 14:16
Odesláno 12.11.2006 14:22
Odesláno 12.11.2006 14:37
function pt_register() { $num_args = func_num_args(); $vars = array(); if ($num_args >= 2) { $method = strtoupper(func_get_arg(0)); if (($method != 'SESSION') && ($method != 'GET') && ($method != 'POST') && ($method != 'SERVER') && ($method != 'COOKIE') && ($method != 'ENV')) { die('The first argument of pt_register must be one of the following: GET, POST, SESSION, SERVER, COOKIE, or ENV'); } $varname = "_{$method}"; global ${$varname}; for ($i = 1; $i < $num_args; $i++) { $parameter = func_get_arg($i); if (isset(${$varname}[$parameter])) { global $$parameter; $$parameter = ${$varname}[$parameter]; } } } else { die('You must specify at least two arguments'); } }
Odesláno 12.11.2006 14:40
jak to tak procitam tak to asi udelam
Odesláno 12.11.2006 15:11
A proc bych to tam psal rucne, kdyz si napisu jinou fci ktera mi tu fci naplni.To je sice pravda :) ale aj tak pri stovkach udajov by si sa uz narobil nez by si to vypisal do argumentov funkcie (aj ked pri poli staci napisat nazov).
extract($_GET);Tohle je proste bezpecnostne spatne a je to i pekna prasarna.
Odesláno 12.11.2006 15:19
A proc bych to tam psal rucne, kdyz si napisu jinou fci ktera mi tu fci naplni.
![]()
Moje reseni je bezpecnejsi, zvlast pokud budu pouzivat extract nad polem $_GET bez definovani extract_type, nebot defaultní extract_type je EXTR_OVERWRITE.extract($_GET);Tohle je proste bezpecnostne spatne a je to i pekna prasarna.
Odesláno 12.11.2006 15:28
To samozrejme muzem, ale v nejakem rozsahlem kodu nebo kdyz pouziju tvuj predchozi argument o formulari se stovkou polozek, tak se zbytecne upisu.Najlepsie bude aj tak asi vobec to neregistrovat a pouzivat ako $_POST, $_GET a pod.
Odesláno 12.11.2006 18:25
Odesláno 12.11.2006 18:27
Odesláno 12.11.2006 18:28
No ty zacatky jsou opravdu tezke to verim.no ja uz sem na to prisel :D je to takhle
index.php?page=x
kde x bude jméno stránky ( x.php / html atd.)
a toto do stranky ("./$_GET[page].php")
a funguje to tak jak chci![]()
btw tomu co tu pisete vubec nerozumim
Odesláno 12.11.2006 19:43
No ty zacatky jsou opravdu tezke to verim.
Proc to neudelas jak ti radil Asci ?
Odesláno 12.11.2006 19:50
No jestli jsem to spravne pochopil, ty si v te promenne page predavas primo nazev toho souboru co chces, aby se zobrazil ze ?nevim
sem se ptal kamose v patek a on az ted napsal to co sem psal a je to kratsi.. a navic tomu co napsal Asci ne uplne rozumim
nebo rozumim ale treba bych nevedel co napsat misto bla bla bla
![]()
hlavni je ze uz mi to jede... takze az budu mit zae nehnutelny problem tak napisu![]()
(dekovat uz nebudu protoze by tobylo uz trapny, teda podle me...)
require 'header.php'; require 'menu.php'; switch ($_GET[select]){ case "prvni": include "./page/prvni.php"; break; case "druha": include "./page/druha.php"; break; case "treti": include "./page/treti.php"; break; default: include "./page/prvni.php"; break; } require 'footer.php';menu.php
<a href="index.php?select=prvni">Prvni polozka menu</a> <a href="index.php?select=druha">Druha polozka menu</a> <a href="index.php?select=treti">Treti polozka menu</a>
Odesláno 12.11.2006 22:32
require 'header.php'; require 'menu.php'; switch ($_GET[select]){ case "prvni": include "./page/prvni.php"; break; case "druha": include "./page/druha.php"; break; case "treti": include "./page/treti.php"; break; default: include "./page/prvni.php"; break; } require 'footer.php';
Odesláno 12.11.2006 22:38
V cem mu motam hlavu ?Neplet mu hlavu :). Btw. pokial sa nemylim tak medzi include a require je len ten rozdiel ze ak subor chyba, tak include vrati warning a skript pokracuje, ale require vrati fatal error a zastavi vykonavanie skriptu, je tam este nejaky iny rozdiel? (Nie ze by som zatial nejaky iny poznal ;))
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních